Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רנו מודל 2000, 1600 סמ"ק.

יש לה בעיה חוזרת ונשנית: היא נכבית כשהיא דולקת אבל עומדת: ברמזורים בעיקר.

לפחות ארבע פעמים הייתי השנה במוסך, בדרך כלל דרך גרר, שילמתי פה אלף, שם 1500, המוסכניק מוטי ממוסך רנו ביפו החליף, הלך למיחשוב, החליף עוד פעם, והוא לא מוצא את הבעיה.

פעם זה מנוע פסיעות - החיישן שלו

פעם זה חיישן גלגל תנופה

פעם זה ג'אנטים - שמוחלפים על הדרך כבר

וכו' וכו' וכו'

מה לעשות?

אני חושש ללכת למוסך אחר - שם יכול להיות סיפור של מוסך שייקח הרבה יותר ולא יפתור

משונה לי גם שאני משלם למוסך - אבל הבעיה לא נפתרת

פורסם

אני ממש לא מבין למה אתה משלם למוסך כשהבעיה לא נפתרת??? :shock:

נאמר ושילמת על החלפת חלק סכום מסוים והבעיה לא נפתרה, בפעם הבאה שתבוא

עם אותה הבעיה, תדרוש זיכוי על התיקון הקודם! לא יתכן מצב שהוא לא יודע בודאות מה הבעיה ומחליף

כל מה ש"נראה" לחובבן הזה!!! :mad:

פורסם

אצלי הייתה בעיה דומה בסופר לנסר 94 כשהייתי מגיע ונעצר ברמזור האוטו הייה מתכבה

פעם ראשונה זה קרה אחרי ראש מנוע ופיתרון הבעיה היה רק לכוון נכון את הברגים(ששולטים על הכמות הדלק = טורים) שנמצאים על האינג'קשן.

וזה קורה גם כאשר אני מנתק את המצבר לפרק זמן של יותר מ20 דקות - המחשב של הרכב מתאפס או משהו כזה אבל זה מסדתר עם עצמו לאחר כמה קילומטרים.עד שזה מסתדר אני פשוט נמצא על ניוטרל(יש לי אוטומטית) ברמזור.

לא חשבתי על משהו מקורי

פורסם

קודם כל אני חושב שמה שרפי לין כתב הוא מאד נכון.קשה לאבחן תקלה כזו אם היא לא מתרחשת במוסך וכדאי לך להחליף מוסך.גם מאד קשה לאבחן דרך המקלדת.

אבל..

ע"פ תאורך המכונאי חיבר למחשב ופעם הראשונה הלך לכיוון מנוע צעדים ואחר כך לחיישן גלגל התנופה.שתי תקלות אלו הן התקלות הנפוצות במקרים של סרק לא יציב ו/או כיבוי בסרק(מנוע צעדים) או כיבוי(חיישן גלגל תנופה) ובייחוד במגאן.דוגמא:הכנסתי את המגאן שלי לניקוי בית מצערת/מנוע צעדים והמכונאי בנוסף "על הדרך" גם ניקה את החיישן הנ"ל.כששאלתי אותו מדוע הוא אמר לי שזו נקודה בעייתית במגאנים..כלומר - נראה שהמכונאי שלך הלך לכיוון התקלות הנפוצות.לא בטוח שנעשה איבחון מדוייק.תקלות חמקמקות ושאינן מופיעות במחשב אולי מגיעות דווקא ממערכת הדלק:

*פילטר סתום?

*משאבה חלשה?

*נשם פקק מיכל סתום ונוצר וואקום במיכל?

*צנרת עם חורים?

תקלות כאלו קשה יותר לאבחן ולא בהכרח מופיעות בסקנר...

תעשה חיפוש בפורום על סתימות דלק,פילטרים סתומים ורכב נכבה בסרק.תגלה כמה דברים מעניינים.בנוסף,קרא את זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=249159

כאמור-תחליף מוסך,תתאר למוסך החדש את השתלשלות הארועים באופן המפורט ביותר ותן להם לנסות לפתור את הבעיה.

ובבקשה,תעדכן!

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

שלום ותודה על ההערות הטובות.

יש פה שתי רמות בעצם -

הטכנית והעקרונית.

ברמה הטכנית, עלי להחליף מוסך ולנסות באחד משני המוסכים האלה - לקבל אבחון בעיה והצעת מחיר לפתרונה. אני חושש כמובן, כיוון שנראה כמו שזה עניין של אלפי שקלים, אחרי הטראומה עם המוסך הנוכחי. אבל דומה שאין ברירה.

ברמה העקרונית, לא ברור לי מה לעשות עם המוסך הוותיק (מוסך מוטי ברחוב אליזבת ברגנר) - אם הרכב שוב ושוב נתקע, שוב ושוב חזרה הבעיה, כל חודשיים אני מגיע למוסך, ולא יוצא מפחות מאלף ומשהו שקלים - אבל הבעיה לא נפתרת - אז ברמה העקרונית, האם יש אחריות לבעל מוסך? או שזה שוק פרוץ? האם זה דבר שצריך ללבן מולו או מול איגוד המוסכים או משרד התחבורה או שאין מה לעשות?

פורסם

ראשית, היה עליך לדרוש תיקון יעיל, כבר כשחזרת לאחר הפעם הראשונה, לא ברור לי מדוע לא עמדת על זכותך זו, אלא אם סוכם בינך לבין המוסך, אחרת.

שנית, אם זהו מוסך מורשה רנו, אתה יכול לפנות בשאלה למחלקה הטכנית של יבואן רנו בשאלה, כיצד מוסך מורשה שלהם, אינו פותר את הבעיה, וגובה כל פעם כסף מחדש.

זאת בתנאי שזה אכן המצב.

שבוע טוב.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום ,

1.תקרא ותפנים מה שהחבר'ה מעליי רשמו.

לא תאמין את כמות המידע !

2.מה עם עוד קצת מידע ?

-הרכב אוטומט? תמיד נכבה באותו הילוך? דיזל? בנזין ?

-מתי הרכב נכבה? אחרי העצירה? ממש לפני הצומת?

-האם נדלקות נוריות כלשהן לפני? איזשהו רמז לעתיד להתרחש?

-האם זה תמיד קורה? לפעמים? באיזו תדירות ?

בקיצור -

מידע - וכל המרבה הרי זה משובח !!

בהחלט נשמח להתעדכן !!

רק בריאות !!

אורי

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

שלום

1. הרכב אוטומט

2. הרכב נכבה בעצירה - אחרי העצירה. הוא נעצר, ואז פתאום כאילו הוא חושב שהוא לא פועל - הוא נכבה. היום התחיל סיפור חדש: הוא מתניע, אבל הוא לא קולט שהוא מתניע - ואז הוא נכבה. מה שאני עושה הוא להתניע ומיד מיד ללחוץ על הגז ואז זה תופס. אבל לכמה זמן?

3. לא נדלקות שום נורות

4. זה קורה לפעמים. הסיפור הוא כזה: אני הולך למוסך מוטי, הוא מתקן משהו, אני משלם לפחות אלף שקל, זה מחזיק שבועיים או ארבעה שבועות, ואז אני חוזר אליו - או דרך גרר או שאני סוחב את הרכב לשם.

מבחינת המשך טיפול - המסקנה שלי בינתיים היא לא לעשות כלום. לא משתלם לחזור למוסכניק שיחזור על אותו תעלול, ולא משתלם ללכת למוסכי רנו חדשים - ושם לצאת עם אלפי שקלים שאולי יפתרו את הבעיה ואולי לא.

כתבתי לאיגוד המוסכים, בבקשה להתייעצות, אבל הם לא עונים. כנראה שהם עסוקים.

• תוכן חדש...