Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה לי בעיה במיכל המים ברכב(רנו מגאן 01), הייתה ירידה משמעותית במים ככה שהיה צריך למלאות מים כל שבוע וחצי-שבועיים, במוסך החלפתי צינור בעלות של 400-500 שקל בערך (למרות שהציעו להחליף את כל המערכת של המים בסכום של 3000-יקר), לאחר החלפת הצינור חל שיפור וכרגע כמעט ואין ירידה של המים אך עדיין הכמות לא נשארת קבועה ואני צריך למלאות מים בתדירות של חודש וחצי - חודשיים, כלומר סביר להניח שיש נזילה קטנה?

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא(אני לא מבין גדול בנושא) ואת המלצותיכם, מה אני צריך לעשות?

תודה מראש.

פורסם

ממליץ לעשות חיפוש וממליץ לגשת למוסך שיבדקו את המערכת תחת לחץ כדי לאתר נזילות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נחיפוש הביא לי תוצאות נרחבות מידי, אשמח לקבל הסבר קצר ובסיסי בנושא.

כמה אמורה לעלות הבדיקה הזאת במוסך?

האם כמות המים צריכה להשאר קבועה?אם כן כמה זמן, ומתי צריך להחליף?

ואשמח אם תמליצו לי על מוסכים טובים ואמינים באזור פ"ת והמרכז.

פורסם

אוקי תודה על התשובה.

סביר להניח שיש נזילה המערכת או שיכולה להיות בעיה אחרת?

ואשמח אם תתנו לי מוסכים טובים ואמינים באזור פ"ת מי שמכיר.

פורסם

מצטער שאני מצטרף לשרשור, אך זה עדיף מסתם לגרום להצפה בפורום על אותו נושא.

במידה ומרק10 צודק (אני משער שכן), וכמות המים במיכל העיבוי אכן צריכה להישאר קבועה, אז כל כמה זמן רצוי להחליפה?

ואיך מחליפים? אם ארוקן את מיכל העיבוי עדיין יש מים שישארו במערכת בכל מקרה, הלא כך?

האם קיימת אופציה לרוקן את כל המים במערכת? (כן, עשיתי זאת לא מזמן כשעברתי ממי ברז למים ירוקים במוסך, שטפו לי את כל המערכת, אך אני לא זוכר כל כך איך עשו את זה, אני זוכר רק שניתקו איזה צינור אם אני לא טועה והזרימו מים בלחץ)

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
מצטער שאני מצטרף לשרשור, אך זה עדיף מסתם לגרום להצפה בפורום על אותו נושא.

במידה ומרק10 צודק (אני משער שכן), וכמות המים במיכל העיבוי אכן צריכה להישאר קבועה, אז כל כמה זמן רצוי להחליפה?

ואיך מחליפים? אם ארוקן את מיכל העיבוי עדיין יש מים שישארו במערכת בכל מקרה, הלא כך?

האם קיימת אופציה לרוקן את כל המים במערכת? (כן, עשיתי זאת לא מזמן כשעברתי ממי ברז למים ירוקים במוסך, שטפו לי את כל המערכת, אך אני לא זוכר כל כך איך עשו את זה, אני זוכר רק שניתקו איזה צינור אם אני לא טועה והזרימו מים בלחץ)

מיכאל שלום רב!

ראשית מרק 10 תמיד צודק !

אין צורך להחליף מי קירור, כל עוד,מי הקירור הם צלולים, ובצבע נוזל הקירור(לרוב ירוק או אדום או כחול), וללא סימני חלודה שצפה למעלה.

לשם החלפת מי קירור בצורה יסודית ומושלמת, יש לרוקן את מי הקירור, מצינור תחתון, או מפקק ריקון ברדיאטור(כל רכב והשיטה שלו), יש לרוקן גם את המים מצנרת המחוברת לרדיאטור חימום, ומומלץ בהזדמנות זטת, לשטוף את רדיאטור החימום, בלחץ מי ברז.

על מנת להוסיף מי קירור חדשים, מומלץ לפרק תרמוסטט, אך לא חובה.

ברוב הרכבים אם כי לא בכולם, חובה לבצע נקוז אוויר, בגלל חלל אוויר, הנמצא במערכת הקירור, שבגלל סיבות רבות, אוויר נכלא שם, ולא הגיע מים לשם, ברוב הרכבים קימים מספר פקקים לשם ניקוז אוויר, כל רכב לגופו.

יש לערוך חיפוש, לגבי כל סוג של רכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מה לגבי השאלה שלי?

אם יש ירידה של המים במיכל, זה אומר שיש לי נזילה בצינור?

כמה עולה לסדר את זה ומה צריך לעשות?

פורסם
מה לגבי השאלה שלי?

אם יש ירידה של המים במיכל, זה אומר שיש לי נזילה בצינור?

כמה עולה לסדר את זה ומה צריך לעשות?

למה בצינור, רק צינור מים אחד יש ברכבך, רק מהצינור שהוחלף, יכול להיות נזילה?

רדיאטור לא אמור לנזול?

משאבת מים לא אמורה לנזול?

אם יש ירידת מים במיכל העבוי, קיימת נזילה במערכת הקירור, מחוץ לרכב, או לתוך תא השריפה.

לא ניתן לבדוק זאת דרך מסך המחשב, ובוודאי לא ניתן לתת לך הצעת מחיר בנידון.

גש למוסך שהחליף את הצינור, ושיבדוק את מערכת הקירור בלחץ, ויאתר את הנזילה, זוהי לא חידה בלשית, מוסך מיומן אמור לאתר זאת בנקל.

חזור לפורום, על מנת לדווח על הממצאים שיתגלו.

בברכה

צביקה

פורסם
סבבה תודה לכם.

בדיקה כזאת שבודקים בלחץ היכן יש נזילה, כמה אמורה לעלות בערך?

ככה וככה !

יותר זול מאשר לגמור מנוע, בזמן שאתה שואל שאלות קיטבג.

בברכה

צביקה

פורסם

אני לא סתם שואל, אני חייב לדעת את המחיר בערך.

מישהו יודע בערך מה המחיר לבדיקה כזאת? איזה טווח מחירים?

פורסם

ראה, המכון שאליו תלך אמור לטפל לך בבעיה?

אם כן אז המחיר בד"כ גלום במחיר הטיפול.

בכו"א אני הלכתי לבדיקה (לפני כשלש שנים) שבמהלכה התגלתה נזילה ברדיאטור. לא תיקנתי אצלם כי אני העדפתי כלכלית ומטעמי ניסיון, להחליף לבד.

שילמתי 100.

הבדיקה היתה כך:

חיברו משאבה לפתח הרדיאטור וניפחו.

עוברים עם פנס על כל מערכת המים ורושמים כל נזילה.

הכל בערך 20 דקות מהרגע שהוא ממש מתחיל לטפל.

• תוכן חדש...