Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

206 ולא כמה ימים..הוא אצלי 3 שבועות..משו כזה.

אני לא מתכוונת למכור את האוטו אז אני אתנהג כעצתכם וכן אנסה לגרום לו לעשות מה שאני רוצה שהוא יעשה.

אני מנסה קצת כול נסיעה. כול הזמן דברים שונים לראות איך הוא יגיב ואיך אפשר לנהוג אחרת שהוא יגיב אחרת.

אני אנסה ללמוד את התיבה הזאת.

ואולי אני אחזור לפורום עוד איזה חודש חודשיים עם יותר תובנות ועצות לאחרים. :)

תודה על הדיון בכול אופן, למדתי הרבה.

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תנסי לנהוג יום או יומיים קצת אחרת- להעביר הילוכים לבד. את תשימי לב שאחרי זה, במצב אוטומטי, הכל ילך יותר חלק. גם כי את תתרגלי לכמה גז ללחוץ מתי, וגם כי התיבה "לומדת" את צורת הנהיגה שלך (האמת, היא לא עד כדי כך חכמה, אבל היא עוברת בין מצבים בהתאם לצורת הנהיגה וכמה גז לוחצים).

אסף.

פורסם
אם תיזכרי בשיעורי הנהיגה שלך (אני מניח שעל רכב ידני) ותנהגי במכונית בדיוק אותו הדבר (רק בלי הקלאץ' וידית ההילוכים) תגלי שהגיר עושה בדיוק את מה שאת היית עושה.

אני מצטער, אבל אתה הרי יודע שזה לא מדויק. אם התיבה הייתה מתנהגת בדיוק כמו בגיר ידני אז היא לא הייתה מעבירה הילוכים בעצמה, לא?

בפועל, ותסלח לי שאני שוב מעז להתלונן על פאר היצירה, ה-AL4 ברוב המכוניות בהן נהגתי ממש לא עושה תמיד מה שהנהג רוצה. להפך - היא עושה מה שהיא רוצה ושיז^#$ן הנהג. היא הרי יודעת יותר טוב. היא יודעת מתי צריך להשאר בהילוך, מתי צריך להוריד ומתי צריך להעלות, ולא מעט פעמים היא תעשה את זה כנגד רצון הנהג. גם אם הוא נהג של גיר ידני. קח תיבה אוטומטית "יפנית" ממוצעת ותקבל תיבה שעושה מה שהנהג רוצה - מורידה הילוך כשהוא לוחץ יותר גז, מעלה הילוך כשהוא עוזב את הגז, נשארת בהילוך כשהוא נועל אותו עם הידית. זהו.

ולפני שאתה קופץ - ברור שאני חושב שתיבה אוטומטית רגילה ופשוטה זו אופציה גרועה גם כן, וברור שאני חושב שיהיה טוב יותר אילו התיבה תדע לבחור את ההילוך הנכון עבור הנהג, אבל בפועל זה לא נעשה לא בתיבה "יפנית", לא ב-DSG וגם לא ב-AL4. כולן בסופו של דבר הן תיבות לעצלנים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אם התיבה הייתה מתנהגת בדיוק כמו בגיר ידני אז היא לא הייתה מעבירה הילוכים בעצמה, לא?
לא רוני. היא מתנהגת כגיר ידני בכך שהיא תישאר בהילוך שני וב 2700 סל"ד (שזה מה שהיית עושה בגיר ידני) כשתיבה אוטומטית סטנדרטית תעבור לרביעי ב 1300 סל"ד (ובלי ממיר מומנט נעול) ותסתמך על כישורי הקיק-דאון המופלאים שלה אם הנהג ירצה להאיץ.

אבל זה לא משנה. מקץ כמעט 140 הודעות אפשר לקבוע בוודאות שלא נסכים.

אתה מעיד שהיא עושה "מה בראש שלה" - אני מעיד שהיא מבינה אותי נפלא.

הקולגות שלך כותבים שהיא "לא מבינה מה רוצים ממנה" - אנשים כמו ג'רמי, שמר, איציק , asafk (ואפילו עיתונאי מ"הגה") מעידים שהיא מבינה אותם טוב מכל תיבה אחרת.

אתה חושב שזה נובע מהיותה גרועה - אני חושב שזה נובע מהיותה מתוכנתת לשמש נהגים אירופאים שפויים, ולא עיתונאי רכב קפריזיים שהתנהגות רגלם על דוושת התאוצה גורמת למחשב להכריז שבמושב הנהג יושבים שבעה נהגים שונים בו-זמנית, או נהג אחד עם פיצול אישיות ממש ממש חמור. :-)

לשמחתך אין במכוניתך תיבה כזו, ולשימחתי במכוניתנו יש. אז כולם מרוצים. אידיליה.

פורסם

אני יכול רק להסיק שמזמן - ואולי אף פעם - לא נהגת בתיבה אוטומטית מודרנית. קח סיבוב במיני כלשהי.

6 הילוכים, צריכת דלק קרובה לזו של תיבה ידנית, מוד ספורטיבי בו התיבה מורידה הילוכים מצויין בהאטה ומחזיקה אותם בהאצה - וההבדל הגדול הוא שהיא מתנהגת כך מתי שאתה רוצה ובוחר, לא מתי שהיא מחליטה.

עכשיו בוא ונראה: לאיזה כיוון הולכים רוב היצרנים - לכיוון שהתוותה PSA עם ה-AL4 ושאתה מגן עליה כאן בחירוף-נפש, או לכיוון של תיבות מרובות-הילוכים עם מספר מודי-פעולה?

באה כאן נהגת מן השורה ומתלוננת שהתיבה שלה לא טובה לה. ומה אתם עושים? מנסים להסביר לה שזה היא שלא בסדר, שמתרגלים, שתתאים את עצמה להתנהגות של התיבה...

אבל היא הרי שייכת לעם ישראל המטומטם והנבער, למה אפשר כבר לצפות.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
...ה-AL4 ושאתה מגן עליה כאן בחירוף-נפש

אולי בעולמך הדמיוני זה נראה שאני מגן עליה בחירוף נפש - העולם הדמיוני שבו אתה לא מסוגל לטעות לעולם ומי שאינו מסכים איתך פגום בנפשו.

אני רואה את התיבה הזו כפי שהיא:

תיבה בת 12 שנים, קרוב לוודאי שבסוף חייה.

יש לה רק ארבעה הילוכים (ובורות מעצבנים ביחסי ההעברה) ובתור שכזו היא בוודאי לא מהווה שום תחרות לתיבות מודרניות.

היא תיבה פלנטרית ולכן מבוססת על טכנולוגיה שנושמת כנראה את נשימותיה האחרונות.

היא לא עילוי ולא פלא, אבל הבינה המלאכותית שבה טובה - טובה מאוד.

אני יוצא להגנתה רק בגלל התדמית השקרית שהודבקה לה על-ידי "עיתונאים בעיני עצמם",

אנשים שהפרספקטיבה המוטורית שלהם צרה כעולם נמלה ותואמת את זו של קהל קוראיהם חובב השמועות והסטיגמות.

אתה הרי מסוגל להמשיך לכתוב בשרשור הזה עד שנת 2017, אבל תמשיך להתעלם מהסוגייה היסודית:

כל האנשים שהעידו שהתיבה מבינה אותם היטב, משקרים?

ג'רמי מדמיין? שמר סובל מדילוזיות?

כשרוני אהרונוביץ' כותב שהבעיה היחידה בתיבה הזו נמצאת בראש של ה"עיתונאים" שבחנו אותה, הוא משקר?

טוב, אתה לא חייב לענות על הסעיף האחרון. לדעתך אהרונוביץ' תמיד משקר. זה ידוע.

נ.ב. איני שוכח שחלף כבר כמעט חודש מתחילת הדיון, ואתה עדיין מתחמק מלהסביר במלים שלך מה מפריע לך בתיבה הזו כל-כך.

הבאת ציטוטים עמומים ולא-מנומקים מ"אוטו", נתלית גם באילנות גבוהים: בחורה צעירה שנוהגת עם התיבה הזו כבר שלושה שבועות כמעט, אבל לא הסברת במלים שלך -של טל שביט- מה מפריע לך בתיבה.

מה תגיד? שגם אותך היא לא מבינה?

ג'רמי, שמר, איציק נ, אפילו אני נשמח לקחת אותך לנהיגה קצרה ולהסביר לך איך נוהגים בה.

זה לא מסובך. אם טמבל כמוני הצליח, זה בטח קטן עליך. בהנחה שאתה חושב שמישהו עוד יכול ללמד אותך משהו, כמובן.

פורסם

במשך כמה שבועות התקיים הדיון המתיש ולעיתים גם גס בעניין התיבה הזו.אבל בנושא החשוב באמת,לדעתי,שמעניין נהגים "רגילים" - אמינות התיבה ,כמעט ולא הייתה התייחסות למעט הציטוט של איציק נ.

את עניין ה"ידועה לשימצה" מפאת אופי התיבה אף אחד לא שמע, לרוב האנשים ה"ידועה לשימצה" קשור באופן ישיר וברור לנושא האמינות של התיבה, רובם (לפני קניה) מתלבטים אם לקנות פג'ו או סיטרואן אוטומטית כי הם "שמעו שיש בעיות בגירים האלו".

האם מישהו מוכן לתת מידע לגבי נושא אמינות התיבה?האם מדובר בדעה קדומה חסרת בסיס או שאכן תיבה זו סובלת באופן מובהק מיותר תקלות מאשר תיבות אחרות אשר גורמת להשבתת הרכב ,הזמנת גרר והשארת אלפי שקלים במוסכים ועוגמת נפש?

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

האמת,

גם אשתי נוסעת על רכב בעל התיבה המדוברת. מאז שהוא אצלה היא לא מפסיקה לשבח את העובדה שהרבה יותר נעים, ומרגיש הרבה יותר בטוח, לנסוע עם הרכב כי "הוא לא מעלה הילוכים בירידות, ולא סתם מוריד הילוכים כשלא צריך" (סוף ציטוט).

לפני כן דרך אגב, הייתה לנו קוריאנית עם גיר 'רגיל' - אשתי לא היתה מוכנה לנסוע למקומות מסויימים או לחלופין חוזרת עם פרצוף חמוץ מאחר ו"אני ממש לא אוהבת לנסוע ברכב הזה. כל הזמן צריך לבלום בירידות וזה ממש מפחיד" (סוף ציטוט).

אני לא מבין גדול במכוניות ובטח שלא בגירים. 2 הדוגמאות מעל הן בטח לא סיבה לבחור בגיר זה או אחר וממש לא ממצות את ייתרונותיו וחסרונותיו, אבל לשמוע את אשתי משבחת ככה רכב (בזכות הגיר) אחרי נסיעות לא קצרות - מבחינתי שווה הכל.

פורסם

תסביר לאשתך שכשנוסעים בירידה עם גיר אוטומטי "מפגר", עדיין יש אפשרות לבטל את הילוך 4 באמצעות לחיצה על כפתור אוברדרייב, ואפילו להגביל את הגיר להילוך שני ע"י העברת הבורר ידנית למצב 2.

זה שהגיר מפגר לא צריך לגרום לך (או לאשתך) לסכן את עצמכם. גם עם גיר מפגר צריך לדעת לנהוג נכון.

במשך כמה שבועות התקיים הדיון המתיש ולעיתים גם גס בעניין התיבה הזו.אבל בנושא החשוב באמת,לדעתי,שמעניין נהגים "רגילים" - אמינות התיבה ,כמעט ולא הייתה התייחסות למעט הציטוט של איציק נ.

האם מישהו מוכן לתת מידע לגבי נושא אמינות התיבה?האם מדובר בדעה קדומה חסרת בסיס או שאכן תיבה זו סובלת באופן מובהק מיותר תקלות מאשר תיבות אחרות אשר גורמת להשבתת הרכב ,הזמנת גרר והשארת אלפי שקלים במוסכים ועוגמת נפש?

דעה קדומה חסרת בסיס (אלא אם כן מישהו יכול להוכיח אחרת).

אני, לדוגמה, שמעתי שדווקא הגיר האוטומטי של המזדה לנטיס הוא בעייתי. אישית אני שמעתי על יותר אנשים עם גיר שהלך בלנטיס, מאשר גיר AL4 ש"הלך".

אבל זה לא גורם לי להגיד לחברים שלי לא לקנות לנטיס כי "ידוע שהגיר בעייתי".

יש לי מספיק סיבות אחרות לתת להם לא לקנות לנטיס :-P.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מנסיון אישי שלי עם התיבה הנ"ל :

מאגאן מודל 2005 הוחזרה לליסינג על מעל 120K אשר נגמאו ב 3 שנים, הרכב הוחזר ללא כל בעיה בגיר ואו אחרת.

מאגאן מודל 2008, 19 חודש על הכביש, 65K ק"מ התיבה מתפקדת ללא בעיות.

פיקאסו מודל 2004, ב 117K התיבה ננעלה על SAFE , נדרשה החלפת שסתומים חשמלים.

בשאר המאגאנים של החברה כ 12 יחידות גם בסבב הראשון של הליסינג, וגם בסבב השני לא היו שום בעיות בגיר, כולל רכב אחד אשר עבר 210K ק"מ ב 3 שנים על הגיר המקורי ללא שום בעיה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מלבד תקלת השסתומים המפורסמת, שהייתה בסדרות הראשונות של ה-AL4 (וככל הנראה כבר אינה רלוונטית, עקב החלפה של השסתומים האמורים במשך השנים), ותקלות חשמל פה ושם (קורוזיה במחבר המחשב), התיבה הנ"ל מיישרת קו עם האמינות של שאר התיבות האוט'.

אצלנו היו 4 תיבות AL4.

אחת עברה 125K, השנייה 140K, השלישית 160K, והרביעית 210K.

הפלא ופלא, מעולם לא נזקקנו לשיפוץ גיר.

פורסם

בעיית האמינות הידועה, כן, ידועה, ואפילו לשמצה - נכונה עד תחילת שנת 2003, אז הוחלפו, כאמור, השסתומים הסוררים. מעבר לזה התיבה אמינה פחות מכל תיבה ידנית, ממש כמו כל אוטומטית אחרת- לא פחות ולא יותר אמינה מהאוטומטיות האחרות. זה מנסיון עם 6 מכוניות עם התיבה הזו במשך השנים, מ2001 ועד היום (במקביל, אצל בני משפחה שונים), וחוץ מזה עשרות רבות של מכוניות עם הגיר הזה במקום העבודה.

אסף.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכלל חברי הפורום,

ברשותי פג'ו 306 שנת 2000 עם תיבת AL4 אוטומטית.

כשרכשתי את האוטו התמרמרתי מאוד מהתנהגות התיבה בנסיעה רגועה (וזה היה אחרי שעשיתי מחקר מעמיק בנושא וידעתי את כל מעלותיה ומגרעותיה).

אני לא יודע אם אני למדתי את התיבה או שהיא למדה אותי אבל כיום התיאום שלי עם האוטו הוא לא פחות ממושלם.

אני חושב שיש משהו שלא לוקחים בחשבון - זוהי תיבה שלומדת את התנהגות הנהג, אז אם פלוני אלמוני/עיתונאי/נהג מירוצים נכנס לאוטו, לוקח לתיבה זמן מה להתרגל לאופי הנהיגה שלו/שלה.

אמחיש את הנקודה: בזמן האחרון סיגלתי לעצמי הרגל נהיגה של שמירה על סל"ד נמוך (כ-2000 סל"ד).

בעבר הייתי מושך את ההילוכים (3000- סל"ד וצפונה) וזה בא לידי ביטוי בצריכת דלק מוגברת ועל כן החלטתי לנהוג בצורה יותר רגועה.

בהתחלה התיבה נלחמה בי ולא העלתה הילוך כשרציתי אבל לאחר כ-3 (פלוס מינוס, לא זוכר בוודאות) ימים היא הבינה מה אני רוצה ממנה והיא מעלה הילוכים בצורה מושלמת.

אני חושב שכל מי שרוצה לבדוק את התנהגות התיבה (לחיוב או לשלילה) צריך להחזיק את הרכב אצלו מספר ימים לפני שהוא/היא מחווה דעה בנושא.

אני מאוד מרוצה מהרכב שלי בפרט ומהיצרן שלו בכלל.

למען גילוי נאות אציין כי אני חובב תוצרת PSA/רנו וביחס כמעט ישר לכך - מאוד לא אוהב תוצרת יפנית/קוריאנית ועל כן אני לא אובייקטיבי.

• תוכן חדש...