Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ערב טוב לפי ההנחיות רכבים שצריכים לשים תוסף של אוקטן טו אשלגן אלו רכבים שראש המנוע שלהם יציקת ברזל היות והוא מתחמם יותר ואותו תוסף 2 תפקידים לו

1.העלת רמת האוקטן

2. סיכוך תושבות השסתומים(בעיקר הפליטה ביניקה חצי נחמה הדלק עוזר לנו לקרר )

אוקטן ניתן להגדיר כהתנגדות הדלק להתלקחות עצמית דהיינו ראש ברזל חם יותר ולא נרצה שהדלק ישרף לפני זמנו בגלל חום עודף. כנל לשימון תושבת השסתום חום חיכוך שיתוך וביי לשסתום ולכן יש לשים תוסף בראש אלומיניום אין צורך היות והוא לא מפתח חום כמו השני . ולכן אין קשר בין שיטת קירור זו או אחרת הכל קשור לבוג החומר דרך אגב בחול ראיתי משוגעים שהחליפו אקדים לאלומיניום בשביל לשנות לעצמם את הדלק שיהיה ערב טוב מקווה שטיפלה עזרתי[/QUOTE]

מיכאל שלום רב, וברוך בואך לפורום !

תרשה לי לתקן את תגובתך שרובה ככולה,קישקוש בלבוש !

ראשית אין קשר בין התחממות ראש ברזל לתוסף אשלגן !

תוסף אשלגן אכן נועד לסכך את תושבות השסתומים בראש ברזל,

בעיקר ברכבים משנת 85 ומטה.

הסיכוך נועד לתושבת שסתום היניקה, משום שביניקה עובר הדלק, בזמן פתיחת השסתום ובפליטה נפלטים גזי השריפה.

אין קשר בין אוקטן לאשלגן !

ראש ברזל וראש אלומיניום מתחממים באותו מידה , ההבדל שלראש ברזל לוקח יותר זמן להתחמם, ואילו ראש אלומיניום מתחמם מהר יותר, ולהפך גם מתקרר מהר יותר בגלל מקדם ההתפשטות.

להמשך תגובתך, שהדגשתי באדום, לא אתייחס, כי היא לא מובנת כלל.

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ערב טוב לפי ההנחיות רכבים שצריכים לשים תוסף של אוקטן טו אשלגן אלו רכבים שראש המנוע שלהם יציקת ברזל היות והוא מתחמם יותר ואותו תוסף 2 תפקידים לו

1.העלת רמת האוקטן

אוקטן ניתן להגדיר כהתנגדות הדלק להתלקחות עצמית דהיינו ראש ברזל חם יותר ולא נרצה שהדלק ישרף לפני זמנו בגלל חום עודף. כנל לשימון תושבת השסתום חום חיכוך שיתוך וביי לשסתום ולכן יש לשים תוסף בראש אלומיניום אין צורך היות והוא לא מפתח חום כמו השני . ולכן אין קשר בין שיטת קירור זו או אחרת הכל קשור לבוג החומר דרך אגב בחול ראיתי משוגעים שהחליפו אקדים לאלומיניום בשביל לשנות לעצמם את הדלק שיהיה ערב טוב מקווה שטיפלה עזרתי[/QUOTE]

מיכאל שלום רב, וברוך בואך לפורום !

תרשה לי לתקן את תגובתך שרובה ככולה,קישקוש בלבוש !

ראשית אין קשר בין התחממות ראש ברזל לתוסף אשלגן !

תוסף אשלגן אכן נועד לסכך את תושבות השסתומים בראש ברזל,

בעיקר ברכבים משנת 85 ומטה.

הסיכוך נועד לתושבת שסתום היניקה, פליטה פליטה פליטה משום שביניקה עובר הדלק, בזמן פתיחת השסתום ובפליטה נפלטים גזי השריפה.

אין קשר בין אוקטן לאשלגן !

ראש ברזל וראש אלומיניום מתחממים באותו מידה , ההבדל שלראש ברזל לוקח יותר זמן להתחמם, ואילו ראש אלומיניום מתחמם מהר יותר, ולהפך גם מתקרר מהר יותר בגלל מקדם ההתפשטות.

להמשך תגובתך, שהדגשתי באדום, לא אתייחס, כי היא לא מובנת כלל.

בברכה

צביקה

שלום

צביקה לאט אתה ממהר הבעיה היא בשסתומי הפליטה לא היניקה .

אתה חבר אז אני מרשה לעצמי לומר!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם (נערך)

בני חברי הניכבד !

האם תושבות הימיקה שוקעות ולא היניקה ומדוע?

יותר מאשמח להסבר מפורט ומנומק, ככל האפשר, להעשרת היידע.

ממה שבטוח שתוסף אשלגן לא מעלה את האוקטן.

בתודה מראש.

צביקה

פורסם
תמיד דופקים את הצרפתים

מי יודע מה המצב לגבי פיגו 504 שנת 77

במוסך אמרו לי שזה בסדר, לא צריך תוסף

אבל להאמין?

אולי הם רוצים שאחזור על 4 בעוד שנה?

שיפוץ מנוע?

אם מי מיכם יודע + תשובה מנמקת

תודה יורקי

הם פשוט לא יודעים.

פורסם
בני חברי הניכבד !

האם תושבות הפליטה, שוקעות ולא היניקה ומדוע?

יותר מאשמח להסבר מפורט ומנומק, ככל האפשר, להעשרת היידע.

ממה שבטוח שתוסף אשלגן לא מעלה את האוקטן.

בתודה מראש.

צביקה

שלום רב !

בגלל טעות כתיב בתגובתי הקודמת ערכתי אותה מחדש, לטובת הקוראים.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ערב טוב, כשנותנים לי סטירה, אני מפנה גם את הלחי השניה.

שיהיה תודה רבה.

אני לא נפגע , היות ותתפלא שיש גם מהנדסי רכב, בפורום הזה, ואנשים שעבדו בתחום הזה בארץ ובחול, המון שנים ככה שלהוכיח אותך , ממש לא ראוי, ערב טוב. ונקווה להבא לקבלות פנים, משמחות יותר.

פורסם
צביקה ערב טוב, כשנותנים לי סטירה, אני מפנה גם את הלחי השניה.

שיהיה תודה רבה.

אני לא נפגע , היות ותתפלא שיש גם מהנדסי רכב, בפורום הזה, ואנשים שעבדו בתחום הזה בארץ ובחול, המון שנים ככה שלהוכיח אותך , ממש לא ראוי, ערב טוב. ונקווה להבא לקבלות פנים, משמחות יותר.

שלום.

לי אם תתן סטירה אני יכניס לך אגרוף! איך זה?

יכולים להיות לא מהנדסים יכולים להיות גאוני הדור!!! לאף אחד אין זכות להכניס סטירות.

אחת הסיבות שאני כבר לא כותב בפורום זה בגלל אנשים שמתנהגים כמוך.

אני מכיר את צביקה שנים רבות אנחנו חברים טובים ולא אתן לאף אחד להעליב או לפגוע בו כי כוונותיו טובות והוא אדם שעוזר לכולם.

מהנדס רכב הוא לא מכונאי! אין לא ולא יהיה לא את הידע והניסיון שצובר מכונאי ותיק!!!

בברכה בני ל גימלאי קארפרום

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני ידידי, הרגע אימת עלי באגרוף לפנים? מדוע? ומי איים בסטירה? כידוע זה פתגם , שכנראה שלא הבנת. אם תיתן לי סטירה, אפנה את הלחי השניה, משמע שאני אדם , סלחני , סובלני, שכשגם פוגעים בו, הוא לאו בוחר להשיב אש, אלא דוקא סלחנות ואהבה. שוב שבת שלום אור ואהבה והלואי ולא תאיים שוב, כי יש מי שעלול , לקחת את זה ברצינות, ומשם המדרון חלקלק!!!

פורסם
בני ידידי, הרגע אימת עלי באגרוף לפנים? מדוע? ומי איים בסטירה? כידוע זה פתגם , שכנראה שלא הבנת. אם תיתן לי סטירה, אפנה את הלחי השניה, משמע שאני אדם , סלחני , סובלני, שכשגם פוגעים בו, הוא לאו בוחר להשיב אש, אלא דוקא סלחנות ואהבה. שוב שבת שלום אור ואהבה והלואי ולא תאיים שוב, כי יש מי שעלול , לקחת את זה ברצינות, ומשם המדרון חלקלק!!!

מיכאל כל הכבוד על התשובה - ויותר מצחיק לקרוא תגובה סופר אלימה של בן אדם ברוטאלי בלשנו ,שאחר כך כותב בגלל אנשים אלימים שמתנהגים בצורה מבישה ואלימות מילולית אני כבר לא כותב בפורום ,חזק מאוד בהחלט .

פורסם (נערך)

1.העלת רמת האוקטן

אוקטן ניתן להגדיר כהתנגדות הדלק להתלקחות עצמית דהיינו ראש ברזל חם יותר ולא נרצה שהדלק ישרף לפני זמנו בגלל חום עודף. כנל לשימון תושבת השסתום חום חיכוך שיתוך וביי לשסתום ולכן יש לשים תוסף בראש אלומיניום אין צורך היות והוא לא מפתח חום כמו השני . ולכן אין קשר בין שיטת קירור זו או אחרת הכל קשור לבוג החומר דרך אגב בחול ראיתי משוגעים שהחליפו אקדים לאלומיניום בשביל לשנות לעצמם את הדלק שיהיה ערב טוב מקווה שטיפלה עזרתי[/quote]מישהו יכול להסביר לי מה כתוב במודגש בכתוום, כי קטונתי מלהבין?!

ציטוט מתגובתו של אורן קיפניס:

תערובת TEL - טטרא אתיל עופרת הוספה לבנזין בתור משפר אוקטן החל משנות ה 40 של המאה שעברה.

עם השנים התבררה הרעילות, והחומר הוצא מהדלק, ראשית בקליפורניה עם תחילת המכירה של שנתון 1975, ואחרי כן בכל ארצות הברית וקנדה. אז התברר, כי ה"עופרת" מגנה על תושבות השסתומים מהמכות שהשסתומים מכים בהן. המנועים שסבלו הם מנועים עם ראש העשוי מיציקת ברזל בהם "מכרסמים" את התושבת בראש. התושבות פשוט "נחפרו" על ידי השסתומים. מנועים להם ראשי אלומיניום לא סבלו. מהתופעה המוזכרת, זאת בזכות תושבות שסתומים העשויות פלדה קשה המותקנות בראש.

ובנוסף :

דלק נטול עופרת והסיבה לשימוש בו במכוניות ישנות :

עד שנות ה-80 במכוניות יפניות ואמריקאיות , ותחילת שנות ה-90 במכוניות אירופאיות (ההבדל הוא כיוון שהאמריקאים החלו ראשונים עם דלק נטול עופרת , ורק אחריהם האירופאים) - חובה לתדלק בדלק המכיל עופרת או תחליף עופרת (אשלגן) , וזאת מכיוון שהעופרת שנפלטה עם הגזים שנפלטו לאחר תהליך השריפה , נדבקה לשסתומים ותושבותיהם ,ושמשה כעין שכבת מגן. בהיעדר עופרת - תושבות השסתומים עשויות להישרף ואז האטימה אינה מושלמת ,בריחת קומפרסיה וכו'.

הפתרון הפשוט הוא שינוי סוג המתכת ממנה עשויות תושבות השסתומים לכזו שתעמוד בחום ובשחיקה המוגברים.

אין שום קשר להיות המנוע מוזרק או מוזן קרב'.

דלק המכיל עופרת והאיסור להשתמש בו במנועים בעלי ממיר קטליטי :

כאשר אדי העופרת נפלטים ממנוע בעל ממיר ,הם "מתיישבים" על הממיר , והתוצאה היא סתימת הממיר ,באופן כמעט מיידי - הוצאה של אלפי שקלים. חובה להשתמש בדלק נטול עופרת.

אוקטן :

מספר המציין את נק' הבעירה של הדלק (למעשה זהו מס. מולקולות הפחמן כמדומני , בעל 8 אטומים - אוקטט , ומשם המילה אוקטן) ואת עמידותו בדטונציה.

ככל שהאוקטן נמוך - יתלקח הדלק יותר מהר. ככל שגבוה , ניתן לדחוס אותו יותר בלי שיתלקח בצורה לא רצוייה (ויגרום לצלצולים).

אין שום הבדל מעשי בין 95 ל-96.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

האם ניתן להשתמש בדלק נטול עופרת בפולקסוואגן טרנספורטר 1600 קירור אויר?

האם נדרש תוסף? במידה ונדרשות התאמות, מה הן?

שמן מנוע - כבר קשה להשיג שמן 40 חד דרגתי. מה השמן המומלץ?

תודה לעונים

פורסם

מאיזה שנת יצור המנוע?

אם יש לך ספר רכב יהיה רשום שם איזה דלק מתאים.

חפש לעיל צריכה להיות טבלה של משרד התחבורה שהתפרסמה לפני שנים בה מפורטים דגמי המכוניות וסוג הדלק המתאים להם.

ההתאמה הנדרשת היא הוספת תוסף אשלגן או התאמת תושבות שסתומים מחוזקות בראש המנוע.

שלמה דן גדרון

פורסם
האם ניתן להשתמש בדלק נטול עופרת בפולקסוואגן טרנספורטר 1600 קירור אויר?

האם נדרש תוסף? במידה ונדרשות התאמות, מה הן?

שמן מנוע - כבר קשה להשיג שמן 40 חד דרגתי. מה השמן המומלץ?

תודה לעונים

בנזין נטול עופרת, לא רק ניתן אלא חובה !

השמן המתאים למנוע במכונית שלך הוא 15W40 ולא שמן חד דרגתי בשום מצב.

תוספים ? הם מצוינים אך ורק לחשבון הבנק של המוכר. עבורך, במקרה הקל מדובר באוברדרפט מוגדל, ובמקרה הקשה נזק למנוע.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אמיר שלום רב !

בהמשך לתגובתו הנכונה והמחכימה, של חברי אורן קיפניס, רכבך אינו זקוק לאשלגן ולו רק מהסיבה , שראש המנוע ברכבך עשוי מאלומיניום, ולא מברזל, כך שתושבות השסתומים לא שוקעות, בשימוש בדלק נטול עופרת!

ברור לך שאין למכירה היום דלק המכיל עופרת או אשלגן.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...