Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה יש בורג חזק של 20 ס"מ +- ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסה להמנע ממוט הברגה , מחפש בורג מפלדה איכותית כמו של ברגי ראש מנוע .

בינתיים ראיתי או מוט הברגה או בורג עם הברגה רק ב 4 ס"מ הראשונים אח"כ הוא חלק .

הייתי כבר ב"קינג בורג" , "טכנו בורג" , החברה החרדים ב"בית אלפא" , "פלבורג" לא רוצים למכור לפרטיים , אז כבר פסלתי אותם מראש .

יש עירקי מטורלל מול יואסונג , אבל לא בונה עליו במיוחד .

מי עוד ?

פורסם

קוטר או אורך ? ;-)

אפשר לשאול מה השימוש המיועד? אולי זה יעזור. כמו כן, כדאי שתציין קוטר מבוקש, ואם יש חשיבות לסוג ההברגה.

פורסם

כנראה 12 MM קוטר ההברגה (אולי חצי מילימטר פחות), מיועד לבניית חולץ .

בנסיון קודם בורג פשוט התעוות והתעקם .

אני מניח שהברגה עדינה מתאימה יותר למומנטים גדולים .

פורסם
מנסה להמנע ממוט הברגה , מחפש בורג מפלדה איכותית כמו של ברגי ראש מנוע .

בינתיים ראיתי או מוט הברגה או בורג עם הברגה רק ב 4 ס"מ הראשונים אח"כ הוא חלק .

הייתי כבר ב"קינג בורג" , "טכנו בורג" , החברה החרדים ב"בית אלפא" , "פלבורג" לא רוצים למכור לפרטיים , אז כבר פסלתי אותם מראש .

יש עירקי מטורלל מול יואסונג , אבל לא בונה עליו במיוחד .

מי עוד ?

לחבר שלום רב,

הקדמה

1. מוטות הברגה הינם בעלי תכונות חוזק/קושי ועמידות מכנית נמוכה לעומת כול בורג סטנדרטי מקבוצת חוזק 8.8.

מוטות הברגה אינם עוברים טיפול טרמי קרי חיסום והרפייה ומכאן אתה מבין למה החוזק שלהם נמוך. בדרך כלל הם מקבוצת חוזק 4.8 או 5.2.

2. מכיוון שלא ביצעת חישובי חוזק המלצתי היא לרכוש בורג מקבוצת חוזק 12.8 שזו קבוצת החוזק הגבוהה הניתנת להשגה בארץ.

שים לב ! רוב הברגים ברכב הם מקבוצת חוזק 8.8 או 10.8 במקרים מיוחדים.

איך קונים בורג מתאים (שתהייה הבנה בין הקונה/למוכר)

אתה קופץ למנשה מכל תבריג (מסור לו ד"ש ממני) ליד התחנה המרכזית בת"א ומבקש בורג לפי הפרטים הבאים:

תבריג - M12

אורך הבורג -140 מילימטר (לדוגמא)

קבוצת חוזק 12.8 או 8.8 (יותר זמין)

ראש משושה

לפי תקן DIN 931

בתקן DIN931 זהו האורך המכסימלי או לחילופין בקש בורג .

M16X160MM

לפי תקן DIN 931

תאמין לי שמנשה מבין מזה תקן DIN931.

אל תשכח לבקש כמות של ברגים לפחות 5 יחידות כי אחרת הוא יעשה לך פרצוף עקום.

המידע הינו על קצה המזלג בלבד במידה ותרצה פרטים נוספים אתה מוזמן לשאול.

איזה כייף לי :)

פורסם

"העירקי המטורלל" כמו שאתה קורא לו, היחיד שיכול לעזור לך, אז כדאי שתהיה נחמד עליו.

מעבר לזה הוא בן אדם מאוד נחמד.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

מנשה דיין הינו בעל עסק הנקרא "כל תבריג" ברחוב מנחם בגין 44 ת"א.

הבחור אינו מטורלל, אני מכיר אותו לפחות 2 עשורים, הוא באמת נראה כמו עירקי ואישתו פולניה.

היום הוא עובד יחד עם אישתו הנחמדה והוא מהבודדים בשוק שמבין מה הם תקני DIN.

גש אליו עם המידע שרשמתי לך ותקבל את מבוקשך (או שאתה צריך יותר ארוך :-) מ-140-160 מילימטר) ?

מוכרי הברגים המקצועים נזהרים מלמכור ברגים לכול אחד לפי תיאור חובבני "אני צריך בורג חזק בקוטר בערך כזה וכזה שיחזיק לי פרופיל פלדה במשקל 100 קילו" וברור לך למה.

גם חברות לייצור קשיחים או הסוכנים של (ברגים/אומים) לא נותנות ייעוץ טכני בבחירת ברגים מהסיבה שבורג הינו חלק מכני שלפעמים הינו חלק ממבנה או מכונה שבחירה חובבנית עלולה לגרום למוות או פגיעה מוחית קשה :-)

פורסם
מנשה דיין הינו בעל עסק הנקרא "כל תבריג" ברחוב מנחם בגין 44 ת"א.

הבחור אינו מטורלל, אני מכיר אותו לפחות 2 עשורים, הוא באמת נראה כמו עירקי ואישתו פולניה.

היום הוא עובד יחד עם אישתו הנחמדה והוא מהבודדים בשוק שמבין מה הם תקני DIN.

גש אליו עם המידע שרשמתי לך ותקבל את מבוקשך (או שאתה צריך יותר ארוך :-) מ-140-160 מילימטר) ?

מוכרי הברגים המקצועים נזהרים מלמכור ברגים לכול אחד לפי תיאור חובבני "אני צריך בורג חזק בקוטר בערך כזה וכזה שיחזיק לי פרופיל פלדה במשקל 100 קילו" וברור לך למה.

גם חברות לייצור קשיחים או הסוכנים של (ברגים/אומים) לא נותנות ייעוץ טכני בבחירת ברגים מהסיבה שבורג הינו חלק מכני שלפעמים הינו חלק ממבנה או מכונה שבחירה חובבנית עלולה לגרום למוות או פגיעה מוחית קשה :-)

ןמכיון שלא כדאי ללמוד הנדסת מכונות בשביל בורג אחד,- פשוט תתייעץ במהנדס שייחשב - בדפי זהב. זה יעלה לך יותר מאבציהר אורגינלי אבל זה דרכם של קיצורי דרך.

ומה עם 2/3 הזרועות והמוט/כוכב העליון ?

קנה LOBSTER.

פורסם

זה לא אפציר נורמלי, אין רגליים לחולץ הזה רק גלילים .

אני צריך לקחת בחשבון שבורג כזה לא יהיה ניתן לריתוך לגליל הנירוסטה, ולמצוא פתרון ללא ריתוך .

פורסם

ריתוך נירוסטה לבורג מפלדה מחוזקת, בעייתי ובטח לא בטכנולוגיית קשת פתוחה, ואני בספק לגבי חוזק התפר גם בטכנולוגיית ריתוך מתקדמת יותר.

אפשר לעשות הרבה אבל לא במגבלות של תקציב הדוק,

אני מניח ש"אפציר" או "חולץ" לא יתאימו לתיאור פעולת המכשיר בכללי , מאחר והם מתבססים על פעולת משיכה החוצה ומאותו צד של קיבוע המכשיר, ואילו במכשיר המדובר הפעולה היא דחיפה לצד השני .

מינוח המתאים באנגלית יהיה כנראה סוג של BEARING DRIVER

משהו דומה שמצאתי :

frontWheelBearing012.jpg

engine_mount_tool.jpg

Now the fun part. Insert the bushing into the mount from the driver side. Before inserting the new bushing, look for the arrows (alignment indicators) on the bushing. The bushing must be inserted so that the arrows are on the driver side and pointing up.

With the 2 pipe flanges, sandwich the mount and the bushing - you will instinctively know how to do this. Then run the 5" bolt through the flanges/bushing coming from the driver side and put on the washers/nut on the other end (passenger side). Manually tighten the nut by hand until it is snug, then adjust & align the entire pressing tool. When everything looks ready to go, start tightening the nut to squeeze the bushing onto the mount. YOu'll notice that on the first few turns the bushing may "slide out" on one side. If this happens, you may want to tighten the bolt slowly while centering the bushing with your other hand. When the bushing looks like it is evenly entering the mount, now is a good time to spray some WD-40 on the bushing. Then go ahead and keep tightening the bolt. In a matter of minutes, you should have most of the bushing already inside the mount.

If you are doing an S/V70, then you are probably done. However, if you are doing an 850 like me, you will notice that another 1/8" of the bushing needs to be squeezed in - this is because the bushing is wider than the mount (in the S/V70 - the mount is larger than the bushing). This is where the ABS coupling comes in to act as a spacer. Disassemble the pressing tool. With the ABS coupling, use a hack saw to cut through the coupling (the faint line on top as shown in the picture). This will allow you to "expand" the coupling so it fits onto the mount from passenger side. Reassemble the pressing tool and do a few more turns on the nut to center the bushing on the mount. Take out everything and you're done.

http://www.matthewsvolvosite.com/engine_mount2.php

carrier_bearing_puller_1.jpg

פורסם

ניתן לרתך נירוסטה לכל פלדה פחמנית , מחוזקת/מחוסמת/מחושלת W.E...

אין לי מושג מאיפה הבאת את זה , אבל זה ניתן לביצוע מוצלח אפילו ברתכת AC פשוטה ( פתח את הקטלוג של זיקה ותיווכח ).

ישנם מספר מתכות שדורשות ריתוך TIG - למשל כרומולי.

פורסם

אפשר לרתך נירוסטה ל- MILD STEEL ,

אפשר לרתך נירוסטה לפלדות עם אחוז פחמן עד 0.20%.

כמה אחוזי פחמן יש בבורג מפלדה בתקן 931 בחוזק 12.8 ?

פורסם

ברגים מקבוצת חוזק 12.9 מיוצרים מפלדות משובחות המכילות לפחות 0.2-0.5 אחוז פחמן. (בטעות רשמתי קודם לכן 12.8 )

ברגים מקבוצת חוזק זו מיוצרים מפלדות מסוגסגות כגון:

34CrMo4, 37Cr4, 41Cr4

פחמן/כרום/מוליבדן

(סוג הסגסוגת תלוי בקוטר הבורג).

הארה

כול הברגים מקבוצת חוזק 8.8-12.9 מכילים אחוז פחמן בין 0.2-0.5 מהסיבה שברגים אלה עוברים חיסום+הרפייה וחייבת להיות נוכחות של פחמן לשם ביצוע חיסום.

• תוכן חדש...