Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נתקל לא מעט ברכבים מסחריים שמאיצים ממש כמו רכבים פרטיים ואפילו יותר מהירים מהפוקוס עגלה שלי:

מרצדס ספרינטר

VW מולטיוואן

איווקו

אפילו משאיות (לא רתומות לעגלה), כמו וולבו FH, דאף וסקאניה.

האם מישהו יודע מהם נתוני התאוצה של רכבי עבודה אלה.

תודה למשיבים

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נסעתי שלשום במונית מרצדס ספרינטר (נדמה לי 315CDI). הנהג מיהר (כרגיל) - והרכב מאיץ יפה! הופתעתי לטובה. לפי התחושה שלי - התאוצה הייתה זהה לזו של אופל אסטרה DTI - שזה יפה למסחרית עמוסה בעשרה נוסעים. ומי כמונו יודע שמה שחשוב זה התחושה ולא המספרים 'על הנייר'.

אגב, באחת הנסיעות שלי באוטובוס (הוולבו המוגדשים, לא זוכר את הדגם בדיוק), יצא לי לדבר חלק מהנסיעה עם הנהג (לא זוכר איך גיליתי שהוא גם חולה-רכב, משם הדרך לשיחה בת חצי שעה הייתה קצרה). בקיצור - הוא אמר שכשהרכב לא עמוס ה'פתיחה' שלו יותר טובה משל רוב המשפחתיות 1600 אוט' - וגם הדגים. :) . היה נחמד, אבל לא כ"כ הפתיע אותי אישית. בעליות לי-ם (כשאני בקנגו שחוטה) האוטובוסים האלה עקפו אותי בקלות.

פורסם

למיסחריות החדשות כדוגמאת הטרנספורטר והמרצדס ספרינטר, יש מנועים חזקים למדי, 150 כ"ס ומעלה.

צרפו לזה משקל עצמי של 1700-1800 ק"ג וגיר ידני, ותקבלו ביצועים טובים גם בקנה מידה של מכוניות פרטיות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אחד מהסוסים של וולוו, FH16, שוקל כתשעה טון ובא עם מנוע של 660 כוחות סוס. באיזור ה73 כוחות סוס לטון, שזה די קרוב למה שיש בפוקוס שלך.

לגבי האוטובוסים יחס ההספק\משקל שלהם הרבה פחות מרשים, עד כדי שליש או רבע מאשר בדוגמא הקודמת. מנועים אופינייים של 340 כוחות סוס על משקל גבוה בהרבה. הנהג באוטובוס מפנטז. הסיבה היחידה שהוא עוקף ברמזור נהגי פרייבטים, זה כי הם בכלל לא בתחרות איתו ולא מנסים או לא יודעים להאיץ כמו שהרכב שלהם יודע. אם הבחור עם הקנגו היה מתפעל את מנוע הקנגו בצורה אופטימלית שום אוטובוס לא היה עוקף אותו, וזה גם מנסיון אישי של כמה שנים של עלייה יומיומית עם קנגו לי-ם.

כל האוטובוסים הפעילים של וולוו בישראל מוגדשים. זה כמו לומר שהיית במאה שערים והיה שם אחד עם זקן ומשקפיים.

פורסם

כאחד שמפקד על מחלקה של נהגים בצה''ל ,יצא לי לנהוג לא פעם ולא פעמיים על משאיות כגון אינטרנשיונל 7400 ופרייטליינרים.

האינטר מאיצה ממש מהר, והפתיחה שלה חזקה.

היא שוקלת משהו כמו 9וחצי טון ( אם אני לא טועה)

והמנוע שלה בעל נפח 7400 מוגדש.

הפרייט בעלת מנוע 3400 או 3700 ושוקלת בערך כמו האינטר,אך מאיצה פחות טוב .

לגבי נתונים יותר מדוייקים אוכל לחזור עם תשובות בהמשך שבוע הבא.

פורסם

כל האוטובוסים הפעילים של וולוו בישראל מוגדשים. זה כמו לומר שהיית במאה שערים והיה שם אחד עם זקן ומשקפיים.

חזק!!:lol:

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
אחד מהסוסים של וולוו, FH16, שוקל כתשעה טון ובא עם מנוע של 660 כוחות סוס. באיזור ה73 כוחות סוס לטון, שזה די קרוב למה שיש בפוקוס שלך.

לגבי האוטובוסים יחס ההספק\משקל שלהם הרבה פחות מרשים, עד כדי שליש או רבע מאשר בדוגמא הקודמת. מנועים אופינייים של 340 כוחות סוס על משקל גבוה בהרבה. הנהג באוטובוס מפנטז. הסיבה היחידה שהוא עוקף ברמזור נהגי פרייבטים, זה כי הם בכלל לא בתחרות איתו ולא מנסים או לא יודעים להאיץ כמו שהרכב שלהם יודע. אם הבחור עם הקנגו היה מתפעל את מנוע הקנגו בצורה אופטימלית שום אוטובוס לא היה עוקף אותו, וזה גם מנסיון אישי של כמה שנים של עלייה יומיומית עם קנגו לי-ם.

חנן, את הדברים אמרתי חצי בהלצה. לא הייתה שום פתיחה עם אף רכב ספציפית, רק הסתמכתי על תחושה.

לגבי הקנגו: ציינתי בפירוש שהקנגו הייתה שחוטה. זו הספציפית הייתה עם 400,000 ק"מ. כאשר מ-190K בוודאות לא 'פתחו מנוע'.

עם קנגו אחרות לא הייתה בעיה רצינית.

פורסם

אני עדיין זוכר את הנסיעה ההיא לצפון, חודשים ספורים לאחר שקיבלתי רישיון.

נהגתי באאודי 80 1.6 של אבא שלי, והרכב היה מלא עם חברים וציוד (אז עוד לא היה איסור לנהג חדש להסיע יותר משני נוסעים).

עמדתי בצומת אום-אלפחם בעליה, כשבנתיב הסמוך עמד מרצדס O-404. הרמזור התחלף לירוק, שנינו הדבקנו את הדוושה לרצפה, והאוטובוס התרחק לו בצעד קליל בעוד אני נותר מאחור עם פנים משתאות :shock:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם כבר נתוני תאוצה של כלי רכב כבדים - מישהו יודע אם אי פעם מישהו שיפר את האוטובוס/משאית שלו לרמה שבה הוא יאיץ מהר באמת (נגיד 8 שניות)?

פורסם

באירופה היו מירוצי משאיות, שבהם שופרו המתחרות לרמה של 1000 כ"ס ויותר.

הבעייה היחידה בתאוצת משאיות היא העברת ההילוכים האיטית.

בתאוצות ביניים הן מדהימות, בשל המומנט העצום שמגיע בסל"ד נמוך מאד - 1400-1300 סל"ד.

פורסם

האמת שאם איפשהו היו מירוצי משאיות - הייתי מהמר דווקא על ארה"ב:lol:

ומה עם אוטובוסים?

העברות ההילוכים האיטיות ד"א זה בגלל התיבה הרובוטית, שאמורה להפחית את צריכת הדלק הדי מטורפת של משאיות ורכב כבד בכלל

אני בטוח שעם תיבה ידנית או אוטומטית זה יהיה הרבה יותר טוב

פורסם

אוטובוס ממוצע עושה 2:1. לפי נתוני נהג אגד. יש אוטובוס חדש של אגד, באשקלון, של SCANIA. הדבר הזה הוא 6500 סמ"ק, ובדרך מאשקלון לק. גת הוא ממש טס. מהרמזור של צ. סילבר הנהג פשוט "פתח" את המנוע כמו שלא פתחו אותו מעולם, והוא זינק כמו טיל שיצא הרגע מכן השיגור.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כמה הילוכים יש למשאית? ד"אא...

והאם המשאיות החדשות הן בעלות גיר רובוטי? או שיש גם ידני?

Fiat Bravo 1.6 Sx 16V

<---------------------

פורסם

למשאית מודרנית יש לרוב 8 הילוכים, ובחלקם יש חוצה הילוכים שמכונה "ספילטר", מה שהופך אותה לבעלת 16 הילוכים בפועל.

תלוי מאד למה משמשת המשאית - עבודות עפר או כיסוי מרחקים ארוכים.

למשאיות יש מיגוון רב מאד של אופציות והתאמות לצרכי הלקוח - חישוקים מסוגים שונים, תיבות הילוכים קצרות או ארוכות ועוד.

לרוב המשאיות יש תיבה ידנית רגילה או רובוטית.

• תוכן חדש...