Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אתם לא תאמינו עד כמה אני נגעל מהסאונד שיש לי ברכב .המערכת שלי זה 0000

לפני כמה שעות ישבתי בסלון אצל חבר של חבר שלי ופשוט הייתי מסוחרר מהסאונד המדהיםםם. חבר שלי בקושי הוציא אותי מהספה. הבחור שהזמין אותנו היה לו מגבר של קריל מדגם KAV, סורס של מקנטוש "HDCD" ורמקולים של סנוס פאבר קונסרטו דומוס ועוד כמה שטויות PREAMP וכו' שחיברו והפעילו את הסיפור הגדול MDA1000 של McIntosh ממיר DAC 24BIT.

בחיים אבל בחיים לא האמנתי שאפשר להנות מתקליטי HDCD. ושבאמת יש הבדל ששווה להשקיע 8000$ על ממיר DAC.

הבחור בהתחלה לא חיבר את ה- MDA1000 והשמיע לי קטע גיטרה של Stefan לסולו DANZA MORA. כמובן התקליט היה באיכות HDCD . זה היה פשוט מדהים לשבת ולפנטז על הסאונד.

http://www.youtube.com/watch?v=TZYwQ0I7F_c&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ואחרי שנגמר הקטע הוא חיבר את ה-DAC ואמר לי תהנה .

חברה זה אחד הדברים שאי אפשר לתאר במילים אתם צריכים לשמוע על מנת להאמין איזה טאצ' זה מוסיף לסאונד ולתמונה המוסיקלית בכלל. בכל פעם שמיתר הגיטרה נעצר אחר נקישה זה היה חד וברור, ההד נשמע אחרת. כמעט חשבתי שאני יושב בין המיתרים .

אפילו בשירים שמוקלטים ב- 20BIT או 16BIT מרגישים את ההבדל. שכל הזמן חשבתי ש-DAC 24BIT הוא מיועד רק לתקליטים בהקלטה של 24BIT.

----

עכשיו כל זה גרם לי לרצות מכל הלב ובכוח את MDA5000 של מקנטוש לרכב.

הבחור בעל MDA1000 הביתי חושב שאני לא אמצה 60% מהיעלות של הממיר וזה לא יעזור לי ברכב ברוב התקליטים, כי האקוסטיקה לא מאפשרת, אני אגיד לכם שאני לא רוצה להאמין וכמעט דפקתי לו מכות. הויכוח נמשך אולי חצי שעה איתו והראתי לו ששומעים את הבדל אפילו אם אני עומד חצי מטר מהרמקול.

אני לא מבין מה הקשר בין אקוסטיקה לבין ממיר דיגיטאלי לאנלוגי?

וחוצמזה אני לא מסוגל לשמוע אצלי ברכב, זה כבר עממי אחרי הטראומה שעברתי היום.

פורסם

לא ברצינות אם אתה שומע את התענוג הזה HD AUDIO 24BIT אתה תצטרך ללכת לערן :-D

ועלות המכשיר MDA5000 הוא 900$ חדש, יד שניה באיביי לא יותר מ- 500$

-----

מתן זה מה שאמרו לי גם F1 עם ממיר זה יהיה יותר ממדהים.

פורסם

הבעייה בדברים האלה שאין להם סוף :idea: רק שלתקציב יש סוף :-(

אבל השאלה היא גם "אם"יהיה לך סאונד ברכב כמו של חבר שלך מה יהיה בעוד כמה חודשים שתיתרגל לזה ופיתאום זה כבר יהיה לך כזה רגיל {אתה תיצטרך להיכנס כל שעה לרכב אחר עם מערכת פשוטה רק בישביל להשוות לשלך:-)ואז תגיד וואוווו}

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

ג'וניור אני נהנה מהמערכת ברכב, אבל עניין הממיר גרם לי לרצות אחד כזה אצלי ברכב.

אני לא משווה ולא אשווה אפילו את הרמות השונות והפרמטרים השונים בין מערכת ביתית לבין מערכת ברכב.

אבל הסאונד ששמעתי אתמול אף מערכת בכל העולם ברכב לא תתן לך את זה. בגלל זה נגעלתי מהסאונד אצלי.

-----

צביקה אני לא שואף ולא אשאף להגיע לרמה של מערכת ביתי אצלי ברכב.

אתמול רציתי לזרוק את כל מה שיש לי ברכב ולעבור לביתי, וזה שוב קורה לי בכל פעם שאני יושב אצל מישהו והמערכת שלו מצליחה לשלוט עליי .אתה לא יודע כמה האקוסטיקה הביתי מדהימה להפליא, שברכרב נראה לי יקח עוד 100 שנה טכנולוגיות עד שיגיעו לרמה הזאת .

אבל מצד שני אני לא רוצה לעבור לביתי כי אני יודע שאקבל התקפה פסיכיאטרית עד שאגיע לרמה שאני צריך, ובסוף אני לא אגיע כי אין לזה סוף ,לעומת זאת ברכב זה יותר קל ויש איפה לעצור כי יש גבול לאן אפשר להתקדם.

נ.ב. חברה שלי הציעה שאני לא אבקר אצל אף אחד שיש לו מערכת היי אנד בבית.

פורסם

נאדר , התגובה שלך ממש מזכירה לי את התקופה שהרכב של אייל היה מוכן ומכוון , הוא נשמע כל כך טוב כך שלא רציתי לחזור למערכת שלי שהייתה מעולה בפני עצמה.

אבל בסופו של דבר לא צריך לקחת את זה קשה מידי .

:wink:

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
לעומת זאת ברכב זה יותר קל ויש איפה לעצור כי יש גבול לאן אפשר להתקדם

זה נכון שמערכות היי-אנד אמיתיות לרכב יעלו עשירית או חמישית ממערכות היי-אנד ברכב, אבל גם ברכב "השמים הם הגבול", אם השריטה מספיק עמוקה, איזה שריטה, פצע מספיק עמוק, איזה פצע, שבר, מספיק עמוק, והכיס עמוק ומלא ביחס ישיר לעומק השבר... אהממ.. תחשוב לבד..

הבעיה אחרת. הבעיה היא שמלכתחילה לרצות להגיע לרמות כאלו ברכב, גם אם התקציב ושריטה קיימים, זה לא רק נאיביות, זה טיפשות לשמה.

הרי גם בהנחה שתעבור את המשוכות של מיקום הנהג ביחס לרמקולים - שתשים את הכסא באמצע, וגם בהנחה שתפרק את הרכב לגורמים, עד למצב שתקבל שלד מרכב חשוף, ואותו תצפה מבפנים ומבחוץ בחומרי איטום ייעודיים, עדיין תקבל קקה ליד חדר אקוסטי בבית. אז נכון, אתה יכול להביא DACים מהודו ועד כוש, אתה תשמע הרבה יותר טוב ממורל פולס על פיאט אונו לא אטומה, אך לדעתי הרבה פחות טוב ממערכת ברבע השקעה או פחות בבית.

לכן צריך לעשות הפרדה מהותית בין שני הדברים. זה לא אחד במקום השני. אני למשל, בבית יש לי מערכת סבירה ודי פשוטה. אם אחשוב להתחיל להתחרפן עליה, אאלץ לכווץ את כל שאר ההוצאות והתחביבים שלי. ולא נראה לי שאודיו זה הדבר היחיד בחיים. למרות שאני מאד מאד אוהב את זה.

אני נוסע כ35K ק"מ בשנה, כ3K ק"מ בחודש, והמוסיקה האיכותית מנעימה לי את הדרך ואת הזמן. אני פחות מוצא את עצמי מתיישב על הכורסא אצלי בסלון מול המע' ומאזין למוסיקה.

פעם שאלתי מישהו ששם ההרבה כסף על מע' ביתית ברמה גבוהה, לא מפריע לך לשבת ברכב ולשמוע מוסיקה באיכות נמוכה כ"כ?

תשובתו הייתה פשוטה ביותר. עניין של ציפיות ופרופורציות. אתה לא מצפה בכלל לשמוע ברכב כמו בבית, ולכן אתה חוזר מהר מאד לפרופורציות, ומבין שרכב זה רכב ובית זה בית.

נ.ב. אולי תעבור למע' ביתית ותעניק לי את המע' ברכב שלך?:-D

פורסם

ד"א HDCD זה לא 20BIT?

זה סה"כ סוג של רימסטר, אין תוספת "אמיתית" של מידע. אולי זה היה SACD?

HU: PRS

FRONT: Morel hybrid 5

SUB: Focal 27A

AMP: Bazooka EL460

פורסם

ברור שלא, אבל מה זה אין תוספת ? איכות ההקלטה והממירים שמתמשים בהם בזמן קידוד ה- HD זה שונה לגמרי.

תקליטי HD וידאו או אודיו לרוב יהיו 20/24/32 BIT. אפילו 44BIT

הנה אתר שמציע תקליטים באיכות HD Stereo תבחרו תקליט ותשמעו את ההדגמה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1872063#post1872063 הם משמיעים את זה נראה לי ב- 20BIT FLAC

----

תקשיבו היום התקנתי קולנוע ביתי ללקוח, מערכת הקרנה HD 3200 לומינס ומערכת אודיו של B&W, ברכב אני לא אגיע ל- 30% מחווית השמיעה בבית. ועל זה אין ויכוח .

אני כל היום בדרך עושה נסיעות של 40 ק"מ עד 300 ק"מ תלוי במקום העבודה. אז לבינתיים אין לי איפה להשקיע חוץ מהרכב, האכזבה היחידה תהיה בזמן שאמכור את החלקים ואז אפסיד עשרות אלפי שקלים .

פורסם

יש טעות בלינק

אני לא מכיר את ההתקנה שלך אבל לפי תגובות שראיתי פה

כולם אומרים שתוכל לקבל תוצאות טובות יותר עם התקנה נכונה

אולי שווה להשקיע כרגע בהתקנה במקום ברכיבים

גם ככה הרכיבים שלך לא פראירים בכלל

פורסם

זה תיקון ללינק: MusicGiants VideoGiants - High Definition Entertainment

-----

לגבי התקנה שלי:

אוהה אוהה לא להישחף, התלוננתי על בעיה במיקום התיבה של המיד, כרגע היא נמצאת פה למעלה על הדשבורד:

SyS_2008_9_12_11_0_0.jpg

SyS_2008_9_12_10_59_47.jpg

SyS_2008_9_12_11_3_21.jpg

זה הבעיה היחידה מבחינת פאזות, בגלל המקום השגוי של תיבת המידראנג' אני מאבד חלק גדול באיזון הבמה.

בזמן שאשקיע בהתקנה זה יהיה ויזואלית וכיוונים מקצועיים (אם יהיה מה לכוון או עם מה לכוון)

אלברט שמע את המערכת לאחרונה, תשאל אותו איך היה ואם באמת גורם ההתקנה משפיע יותר מ- 10% על הסאונד. :-D

פורסם
ואם באמת גורם ההתקנה משפיע יותר מ- 10% על הסאונד. :-D

אני דווקא חושב אחרת, ודעתי נסמכת על "הרים גבוהים"..

ציטוט של EyalR שמצטט מתחרה וותיק ובעל "קבלות"..

its 85 % installation and 15% equipment. and 100% tuning!!

אני יודע שזה יוצא 200% אבל הבנת את הכוונה..

אגב נאדר, תחליף ומהר מקום עבודה. זה לא עושה לך ו/או לח-ן הבנק שלך טוב.. :-)

• תוכן חדש...