Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש טנדרון,כשהנטייה הראשונה היא לכיוון הקנגו[מתלבט בין הדגמים השונים].

אולי עדיף ברלינגו?

מי אמין יותר?

האם הקנגו ,באמת חסכוני יותר בדלק?

עמי

פורסם

חדש או יד שניה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם במקרה מדובר בחדש, ברלינגו/פרטנר מהמודל החדש (הכוונה לחדש לגמרי, שהוצג השנה) כבר נמצאים בארץ, ולפי האתר של לובינסקי יש גירסאות בקבוצת רישוי 2 (111000 ש"ח) ואפילו גירסת בנזין 1400, שעולה 97000.

אם אתה מדבר על רכב חדש מהסוכנות, אין כאן שום התלבטות, כל עוד לא הגיעה הקנגו החדשה.

עריכה, עכשיו ראיתי, שמדובר על משומש, מודל 2004-2007.

אני הייתי הולך על ברלינגו 1.6HDI שנת 2006.

פורסם

אכן בכוונתי לרכוש טנדרון משומש 2005-2007.

מרבית כלי הרכב שראיתי נסעו לפחות 100000 ק"מ ולכן השאלה היא:האם כדאי לרכוש אטמוספרי פשוט ואמין או

טורבו חסכוני?

למי שהוא יש מושג מה אורך החיים של מנוע כזה?

עמי.

פורסם

מנועי טורבו יותר חזקים ויותר חיסכוניים.

ברשותי קנגו 2007 DCI.

צריכת סולר לאורך שנתיים 1:16 משולב.

כבר ב 25 אלף ק"מ הוחלף הטורבו (במסגרת האחריות). הטורבו החדש עבר כבר 40 אלף ק"מ.

סביר שבעית הטורבו אצלי היתה במיקרה.

אני ממליץ לחפש ברלינגו או קנגו או דובלו עם קילומטראז' כמה שיותר נמוך, שלא נהפכו למשאית - מה שתמצא במצב יותר טוב.

תבדוק אולי בלובינסקי טרייד. יש להם מבצע על ברלינגו 2005 (משלם 2000 ש"ח ומזומן ועוד תשלומים של 1500 ש"ח למשך 3 שנים -משהו בסגנון).

הם נותנים גם אחריות לחצי שנה.

הרכבים של לובינסקי טרייד מליסינג של היבואן וטופלו במוסכי היבואן.

ברלינגו טורבו דיזל גם חיסכונית, אולי קצת פחות מקנגו (לא משמעותית)

תדע שלמצוא מסחרית שהיא לא מליסינג או חברה בלתי אפשרי.

לשאלת המנוע - הרכבים האלה עוברים את 300 אלף ק"מ בלי בעיות מנוע (אם טופלו נכון).

אבל יש דברים אחרים שיכולים להתקלקל לפני המנוע - משאבת הזרקה,מזרקים, טורבו ועוד.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מהתגובות אני מבין, שהטורבו בטנדרונים הוא מכלול רגיש ויקר לתיקון [כ-10000 ש"ח].

מה גם שמדובר בדגמי מנועים ,שלהערכתי כמות החלפים הזמינה בשוק מפירוק [מחשב לדוגמא]קטנה יחסית.

-האם לדעתכם החיסכון בדלק, שלהבנתי הוא בסביבות ה-20% ואולי פחות, מצדיק קניית טנדרון משומש עם טורבו?

עמי

פורסם

בתור אחד שנהג על הרכבים הנ"ל, הקנגו איומה מבחינת נוחות ואבזור, פרטנר\ברלינגו מוצלחות יותר מהבחינה הזאת.

מבחינת אמינות ההבדל לא גדול, רכב כזה שמור עושה 300K ק"מ בלי בעיות מיוחדות. מצטרף להמלצות הקודמות על מנועי הטורבו החסכוניים וחזקים יותר (כמובן שהכל תלוי בכמה אתה נוסע).

אגב - אשמח לדעת איך הגעת לעלות של 10,000 ש"ח לטורבו?!

בנוגע לחלפים מפירוק, הם דווקא די נפוצים.

ממליץ לך, במידת האפשר, לבדוק (בנוסף לכמות הידיים שהרכב עבר..) בתור מה שימש הרכב, דהיינו, ייתכן שהרכב הוא יד שנייה, אבל במסגרת העבודה נהגו עליו 50 נהגים, וכמובן תמיד עדיף לקנות רכב כזה מיד פרטית ולא מאיזו חברת הובלות :-)

בהצלחה

פורסם

אם כך ,אז מה המחיר של שיפוץ טורבו לברלינגו, כולל פירוק והרכבה?

-אגב למישהו יש מושג מה אורך החיים של טורבו כזה?

עמי.

פורסם

לגבי מחירים, לא רוצה לטעות ולהטעות, רכב שלנו מהחברה (קנגו) שנכנס לשיפוץ טורבו (לא יודע מה בדיוק התקלקל) עלה כולל עבודה 2200 שקלים חדשים לפני מע"מ.

קשה לקבוע אורך חיים של טורבו, תלוי בעיקר בנהג. רוב הרכבים אצלנו עברו בין 180 ל-200 אלף ק"מ, אחת עברה שיפוץ טורבו (מה שציינתי מקודם) ובאחרת משאבת הזרקת סולר. מעבר לזה שום דבר מהותי.

תבדוק אם ברכב נעשה טיימינג (כל 120,000).

פורסם

תשובה מאחד שעובד בענף הרכב !

רק ברלינגו תספק את הסחורה,בעיקר באמינות לעומת הקנגו.

רכב מאד נוח לנסיעה ולעבודה.

גם הפורד קונקט נחשבת לטובה,אבל פחות נוחה מהברלינגו.

מחירי החלפים של הברלינגו,זולים משמעותית מיתר הטנדרים המקבילים

וחלקים משומשים וחליפים יש בלי סוף.

נ.ב

תלך רק על הטורבו.

פורסם

אני אגיד איך הגעת ל 10 אלפים ש"ח - כאשר החליפו לי את הטורבו במסגרת האחריות, ראיתי את המחיר של הטורבו החדש מחברה, כולל את כל החלקים הנלווים- 6,800 ש"ח לפני מע"מ.

תוסיף לזה עבודה + מע"מ ותגיע קרוב לזה.

מה שכן, מי הולך למוסך מורשה ומחליף לחדש אם אפשר לשפץ?

פורסם

עפ"י מה שביררתי,העלות של טורבו מפירוק היא אכן כ3500 ש"ח כולל עבודה.

-השאלה האמיתית היא האם מנועי הטורבו שמספקים ביצועים וחיסכון טובים יותר כחדשים,לא רגישים יותר

ומועדים לתקלות עם התבגרותם?

הרי בשנתונים המדוברים [2004-2006] כול הטנדרונים חצו את ה-100000 ק"מ?

-למישהו יש ניסיון עם מנועים כאלה [טורבו ותיקים]?

עמי

פורסם

אפשר להשיג גם יותר זול, צריך רק לחפש, אבל אלו אכן הסכומים פחות או יותר :-)

בנוגע לשאלה שלך, מנוע עם טורבו, לדעתי, יותר "רגיש" ממנוע אטמוספרי רגיל.

במידה והרכב שתרכוש שמור ומטופל, וגם אתה תדע לשמור עליו, תהנה מגמישות, חיסכון ואמינות עדיפה ממנוע הטורבו. אין סיבה שיתחילו תקלות כלשהן לפני ה-200 אלף ק"מ (בקנגו משאבת הסולר נוטה להתקלקל סביב הקילומטרז' הנ"ל).

בנוגע לניסיון, כפי שציינתי מקודם, יש לי נסיון לא מעט עימם, לא מכיר בעיות יוצאות דופן. הכי טוב, תחפש אחד שכבר עבר שיפוץ :-D

עכשיו ברצינות, אני הייתי בוחר בעיניים עצומות במנוע הטורבו.

פורסם

יש לנו מנוע TDI שהוא הגיע לפני מנוע ה-HDI אצל סיטרואן.

שניהם בעלי טורבו. אצלנו הטורבו עבר שיפוץ לאחר משהו כמו 250K וגם רק אחרי שהמנוע הלך ועשה בעיה רצינית בהכל.

הטורבו הוא חלק רגיש ויקר לתיקון אבל מנוע כזה עדיף ממנוע אטמוספרי רגיל.

נ.ב אני אישית מעדיף את הברלינגו/פרטנר מאשר הקנגו (נסעתי על שניהם).

פורסם

רק בשביל לחדד:

הברלינגו החדש מתחיל ממחיר של 125,000 ש"ח לגרסת הנוסעים עם 5 מושבים, 90 כ"ס (מנוע 1.6 HDI), מערכת ESP, דלתות צד (2) אחוריות, חלונות אחוריים מושחרים וכמובן 6 כריות אויר כסטנדרט. דגם זה מגיע עם תיפעול מצמד הידראולי, מה שמבטיח תיפעול מצמד רך ונעים לאורך תקופה ארוכה מאוד.

האוטו "מכוון" בכל היבט לשוק הפרטי, הן בהיבט האיבזור, המראה (הפנימי והחיצוני) והמחיר (קבוצת רישוי 3).

הצפי הנוכחי הוא שהברלינגו "הקודם" ימשיך להימכר לפחות עוד שנה-שנתיים, עד לכשיגיעו הגרסאות המסחריות של הדגם החדש (ארוכות וקצרות בלי חלונות מאחורה) וגרסאות הנוסעים הארוכות יותר (7 מושבים) - אם בכלל (!).

כמו שבטח כבר הבנתם, המודל החדש של הברלינגו כבר לא מציג רק מרכב אחד אלא מגוון רחב של אפשרויות (נוסעים קצר\ארוך, מסחרי קצר\ארוך וטנדר חד קבינה ללא ארגז אחורי סגור). נכון לרגע זה, רק גרסת הנוסעים המאובזרת מגיעה ארצה ובמקביל אליה ממשיך שיווק הדגם הקודם (שהוא מצויין כלשעצמו, במיוחד ה 1.6 HDI).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...