Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשנו - קיא סיד EX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם 7 שנות אחריות אני בטוח שקיה תשמור על הערך שלה..

רק תחשבו על כך שעוד 3 שנים כשהקורולה תישאר יתומה הקיה תישאר עדיין עם עוד 4 שנות אחריות.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

Guest ספורטמוטורי
פורסם

זה אחד הדברים הכי מעצבנים מה שקורה פה.

קנה קיה סיד , שלפי דעתי הלך על מה שהוא רוצה ומה שהוא ראה מתאים לו,וזה גם אוטו מצוין,עובדה בכל מחבן קביל הרבה שיבוחים.

אז אני בטוח שאם הוא היה מוצא את המאזדה 3 או הטויוטה קורולה מתאימות לו הוא היה קונה אותם.

תבינו כל אחד יש לו את הצרכים שלו,הוא גם קונה מה שמתאים לו ומה שהוא רואה אותו יפה בעיניו.

תאמין לי גם אני ברגע שקניתי את הA3,יש הרבה פלספנים שסלח לי על המילה,זיינו לי את השכל,למה לא קניתה TT או מיאטה או אמפריזה טורבו או ביימר פתוחה או אפילו A3 דגם הטורבו וכו....,"בגלל שאני רוצה A3 FSIאטמוספירית,נקודה".

בקיצור,אני בטוח שאתה הלכת על מה שבאמת רציתה לקנות,אז תתחדש גבר,שיהיה לך בהצלחה והלוואי שתהנה מהאוטו עד כדי כך שלא תרצה למכור אותו בחיים.

יום טוב.

פורסם

זה שרשור מלפני 4 חודשים! למה להקפיץ?

ועכשיו לשאלה שלי:

הבן אדם לא מבקש ייעוץ! הוא מודיע שכבר קנה, אז בשביל מה לעשות השוואות למאזדה ולטויוטה?!

אין עדיין תמונות

שבועיים/ שלוש עברו, מחכים לתמונות!

תתחדש- התרשמתי לטובה מהרכב! :-)

היא גם משווקת עם הגיר הזוועתי הזה (וכן, ניסיתי אותו).

אם לא היית מנסה אותו לא היית מרגיש את הטלטולים בהעברת ההילוכים או את ההתנהגות (אני לא רוצה להגיד "בהמית") של הגיר, כך לפחות יש כאלה שחושבים, שרק הנהג מרגיש את הגיר הזוועתי הזה.

פורסם

לסיד יהיה שוק מצויין בעיקר בגלל המחיר ההתחלתי הנמוך יחסית,האיבזור הסטנדרטי,האחריות (7 שנים זה המון זמן) והעיצוב (לטעמי).

פורסם
עם 7 שנות אחריות

האחריות (7 שנים זה המון זמן)

ואל תשכחו שיש לה גם 7 שנים אחריות.

כל נושא האחריות ל- 7 שנים זה בלוף אחד גדול, לרכב יש אחריות מלאה ל- 3 שנים בלבד!

קראתי את תעודת האחריות של הקאיה סיד.

שם מדובר על 3 שנות אחריות מלאה, ואח"כ על אחריות ל"חטיבת ההינע" בלבד.

האחריות הזו היא בעיקר יותר פריט שיווקי מאשר מעשי, במילים אחרות ממתי מנוע/ ראש מנוע/גיר של רכב "הולכים" ככה סתם לאחר תקופה של עד 7 שנים? שימו לב שה"אחריות" על הנושא הזה גם מוגבלת ל עד 150,000 ק"מ בלבד. (ואל תזכירו לי את הקורולה, שם היה פגם בייצור. היבואן החליף מנועים גם בלי "אחריות ל7 שנים").

היתה לי פיאט 127 וגם פיאט אונו, את הרכבים מכרתי לאחר תקופה של 16/15 שנה מבלי שנגעו לא במנוע, לא בראש מנוע, ולא בגיר (ידני).

אז לפני שכולם קופצים "7 שנים אחריות", תקראו בעצמכם מה זה בדיוק כולל...

1.jpg

2.jpg

פורסם

STIO לא חוכמה להחזיק 20 שנה רכב שנוסע 4K בשנה.

להזכירכם. CEED תוכננה ומיוצרת אך ורק לשוק האירופאי. בשוק הגלובלי הקונצרן מוכר את I30.

אגב באירופה סיד הוא דגם ותיק לאומת I30 שחדשה שם.

מיכאל לוי מאוד רצה להביא את סיד לארץ אבל הם לא הסכימו בטענה שאנחנו לא שוק אירופאי.

רמי אונגר היה יותר משכנע. גם האחריות. האחריות ניתנת על ידי היצרן. כלומר הוא משלם על התיקונים וחלקים.

בהתחלה שווקה סיד עם 3 שנות אחריות. אחר כך קיה עולמית הסכימו להרחיב לשוק ישראלי את האחריות על POWERTRAIN בלבד. אני לא אתפלא אם עוד כמה חודשים זה יהיה 7 שנים מפגוש לפגוש כמו באירופה.

הכל עניין של יחסים בין יבואן ליצרן. אחרי הכל זה אותו רכב שמיוצר באותו מפעל.

פורסם

זה לא משנה, האחריות ל- 7 שנים מוגבלת לכמות ק"מ (150K), כך שהטענה שלך לא רלוונטית.

מנוע מודרני של רכב בנזין אמור להחזיק מעמד הרבה מעבר ל- 150K (כמובן בלי תקלות התחממות/ חוסר שמן, שאז הנהג אשם שלא עצר בזמן או מילא שמן).

פורסם

אם היה מדובר בסתם "פריט שיווקי" אז כל היצרנים היו ממהרים להוסיף אחריות מוגבלת לשבע שנים לרכבי הלחם והחמאה שלהם. בשורה התחתונה, זה לא קורא והסיד היא הסנונית הראשונה (לפחות בארץ) שמציאה אחריות כזאת לתקופה ארוכה כל כך.

משאבת מים, תושבות מנוע, אטם ראש, חלק נכבד מהסרן הקידמי ותיבת הילוכים אוטומטית - כולם כלולים באחריות וכולם חלקים עם בלאי שבהחלט אפשרי שיתקלקלו אחרי 150K קילומטרים. לדעתי אחריות יצרן שמקיפה מכלולים כאלו היא הצהרה יפה מאוד של היצרן לגבי האמונה שלו באיכות המוצר שהוא מוכר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תיקרא מודעה של חברינו מהפורום על מכירת קאיה:

זה כלכך פשוט לקנות, אבל איך לעזאזל מוכרים?

קאיה פרגיו 2001, ניסיתי כבר כל דבר אפשרי... יד 2, פוקוס,WIN WIN, CRAIGSLIST , בפורום המכובד שלנו ועוד. אפילו בניתי עמוד אנטרנט רק לכבודה www.azarya.org/kia.htm

אבל אין אפילו אחד שמתקשר או מתעניין.

השרשור הזה נפתח עבורכם, אנשים כמוני שמתלהבים מכל מה שזז על 4 (גלגלים) קונים אותו ב-5 דקות ולא מצליחים להיפטר ממנו גם אחרי 10 חודשים של נסיונות מכירה.

אשמח לשמוע רעיונות מכירה, חויות והתנסויות מעניינות.

מה שאתה אומר עכשיו פשוט טיפשי ביותר. זה כמו שבן אדם עכשיו יבוא לקנות טויוטה קורולה ותגיד לו שחבר שלך לא מצליח למכור טנדר של טויוטה. מה קשור? מכונית אחרת, שנתון אחר, אפילו דבר דומה אחד אין בינהם חוץ מיצרן.

פורסם

תראה, אני שירתתי בצבא 3 שנים וראיתי מה עובר על כלי רכב, וכן אח"כ עבדתי 7 חודשים בחברה גדולה עם ציי רכב גדול שבה אימי עובדת במשך 39 שנים עד כה.

במהלך עבודתי עבדתי גם עם מנהל ציי הרכב של החברה וראיתי רכבים עם למעלה מ- 150K שהוחזרו לליסינג (החוזה הוא 3 שנים או 150K), באף אחד מהם לא התקלקל אפילו חלק אחד מהרשימה ש"באחריות" של הקאיה הזו.

גם הרכבים שנחשבו "בעיתיים" (מגאן/ 307 בעיקר) הפגינו אמינות מצויינת בחלקים האלו (היו בעיקר בעיות חשמל קטנות, אבל זה היה בכל אופן נטל מסויים על קצין הרכב למרות שאלו היו בעיות קטנות- כל פעם לספק רכב חלופי לעובדים וכ', הליסינג לא היה מספק כדי לחסוך בכסף).

פורסם

במחיר הזה יכולתה לקנות יפנית יותר טובה הסיד שווה רק במחיר הרבה יותר זול משל המיתחרות אבל כל 1600 המשפחתיות עולות בערך אותו דבר אז לא שווה

פורסם
תראה, אני שירתתי בצבא 3 שנים וראיתי מה עובר על כלי רכב, וכן אח"כ עבדתי 7 חודשים בחברה גדולה עם ציי רכב גדול שבה אימי עובדת במשך 39 שנים עד כה.

במהלך עבודתי עבדתי גם עם מנהל ציי הרכב של החברה וראיתי רכבים עם למעלה מ- 150K שהוחזרו לליסינג (החוזה הוא 3 שנים או 150K), באף אחד מהם לא התקלקל אפילו חלק אחד מהרשימה ש"באחריות" של הקאיה הזו.

חכם בלילה. אתה לא חושב שיצרן שנותן אחריות בת 7 שנים על המנוע/גיר (או 150K ק"מ) ראוי לשבח? נכון שברוב המקרים מנועים מחזיקים היום 150K בלי להיפתח, אבל במקרים שזה כן קורה - לא היית רוצה שהיצרן יהיה אחראי? כמה יצרנים מוכנים לתת לך אחריות כזו?

פורסם

על מה הוא ראוי לשבח? על פרסום מוטעה?

דמיין סיטואציה אפשרית: כשלקוח נכנס לאתר היבואן ורואה "7 שנים אחריות", מה הוא חושב לעצמו? שהרכב באחריות 7 שנים מפגוש לפגוש.

אז הלקוח ניגש לאולם התצוגה שמח וטוב לב על ה"מציאה" הזו, ואז אומרים לו "שמע, לא קראת את האותיות הקטנות..."

אם כבר מחליטים לתת "7 שנים אחריות", שיעשו את זה כמו שצריך, ולא לתת אחריות על מכלולים שהסיכוי שלהם להתקלקל בטווח הזמן הנ"ל הוא נמוך במיוחד.

מה שכן ניתן לומר, שעדיפה האחריות הזו על כלום. אני לא הייתי רוכש את הרכב בגלל האחריות, אבל לקוחות רבים ירכשו את הרכב תוך ידיעה שיש להם אבא ואמא ב- 7 שנים הבאות. פרסום מוטעה, אבל עושה את העבודה מצויין.

לוח עריכה02.jpg

פורסם

צריך רק לברך על היבואן הראשון שנותן 7 שנים אחריות. למי שזוכר מיצובישי היתה בזמנו הראשונה עם 3 שנים אחריות עם אותו טריק שיווקי, שנתיים מתוך השלוש היו למערכות ההינע והשילדה בלבד (אני אחד מאלה שאכלו אותה בזמנו בשל ההטעיה, הלך בולם זעזועים לאחר כשנה ורבע וסרבו להכיר בכך במסגרת אחריות ל 3 שנים). ראה מה קרה מאז, קם יבואן/יצרן אחר, הרים את הכפפה ונתן 3 שנות אחריות מפגשו לפגוש והיום כמעט כולם התישרו לפי זה. נקווה שכך יקרה גם עם הקאיה. הלוואי ומכירותיה ימריאו בשל כך.

נהג מנוסה
:roll:

• תוכן חדש...