Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פתיחת תיק במס הכנסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה שלי (למעשה אשתי לעתיד) עובדת בעבודה במשרה מלאה ומעוניינת ללמד שיעורים פרטיים , בכדי להמנע מאי נעימויות אנחנו מעוניינים לפתוח תיק במס הכנסה במיוחד שההכנסות יהיו גם ככה קטנות, מן הכנסה מהצד.

רציתי לשאול האם היא תצטרך לשלם מס הכנסה (למרות ההכנסות המועטות, כ1500 ש"ח בחודש) בגלל שהעסק יהיה בנוסף לעבדוה במשרה מלאה?

תודה

פורסם

כן ולא.

תלוי כמה היא משתכרת בעבודה הראשונה.

אם היא עוברת את סף המס לאחר קיזוז נקודות זיכוי - היא תשלם ולא משנה אם היא תרוויח שקל או 10,000 שקל.

אם היא מרוויחה כל כך מעט בעבודה הנוספת, היא יכולה לבקש להיות עוסק זעיר /פטור, ואז לפחות תהיה פטורה מתשלום מע"מ.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מצטרף להמלצה - אם עיקר העבודה שלה היא מול אנשים פרטיים ולא מול עסקים שצריכים להתקזז במע"מ, מומלץ לפתוח תיק של עוסק פטור ולא להתעסק עם מע"מ.

אני לא יודע איפה אתם גרים, אבל כמעט בכל עיר אפשר למצוא לשכה של מט"י, שם תוכלו לקבל אחלה של יעוץ בחינם לגבי ההקמה של העסק ופתיחת התיק.

בהצלחה!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רק תיקח בחשבון דבר חשוב !

מס הכנסה זה כמו חתונה קתולית או כמו התחברות לחברת הכבלים הוט

להתחבר אליהם , קלי קלות .

להתנתק מהם זו כבר אופרה אחרת והכינורות שם מנגנים רע .

פורסם

דווקא מנסיוני עם מס הכנסה (הלשכה בכפר סבא לפחות) הם תמיד שמחים לעזור ולייעץ.

תנו קפיצה אליהם ותתיעצו איתם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

עוד שאלה אם למישהו יש נסיון .

אם אני פותח עסק זעיר , ועושה סכום יפה חודש אחד ולא עובד בשאר החודשים, אני יכול לשלם מס לפי הסכום השנתי חלקי 12 ,פר חודש ?

לדוגמא ,עשיתי בחודש 18000 (אינשאללה) ,אני יכול לשלם מס כל חודש על 1500 ש"ח ?

או במילים אחרות לא לשלם כי אני מתחת למכסה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

כן. מס הכנסה מחושב באופן שנתי

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אומנם המס מחושב באופן שנתי, אבל מס-הכנסה נוהג לבקש מקדמות. יחד עם זאת יש מקרים רבים בהן המקדמות הן זעירות או עומדות על "אפס". את הענין הזה אפשר ללבן מול פקיד המס, והם יודעים לנתח את הנסיבות די טוב ולרוב הבקשה מתקבלת.

אם המקדמות היו מיותרות, הן יוחזרו לאחר הגשת דו"ח שנתי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

למיטב ידיעתי (ואני לא רוצה להפיל כאן אנשים בנושא מס), עוסק זעיר (=עוסק פטור) פטור רק מקיזוז המע"מ ולא מתשלום למס הכנסה. התשלומים למס הכנסה אכן נעשים בחישוב ממוצע שנתי ולכן אין חשיבות לחודש אחד מוצלח במיוחד באותה השנה.

לגבי המקדמות - ניתן לבקש מפקיד השונה לשנות את גובה המקדמות, בטח שבשנה הראשונה, כך שזאת לא צריכה להיות בעיה. בשנה הראשונה אין לפקיד השומה מחזור כספי להתבסס עליו ולכן הרבה פעמים המקדמות המבוקשות נמוכות מדי או גבוהות מדי וזה בסדר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...