Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לשני ה"אדים"

אני אסביר את דעתי בנושא.

התקנת רכיבים צריכה להתבצע ע"י אדם שיש לו נסיון וידע, אני לא אגיד שזו תורה מסיני, אבל צריך לשמור על חוקים בהתקנה ולא להכנס לבעיות מלכתחילה.

כיוון רכיבים יכול להתבצע ע"י מתקין מנוסה, ע"י הרוכש וע"י כל אדם אחר שיודע לעשות את זה.

עכשיו אני אסביר למה רצוי שאדם שמבין יכוון את המערכת או מצד שני לא יכוון אך יסביר וידגים.

אני אדבר על עצמי בכוונה על מנת לא ליצור כאן ויכוחים:

מזה שנים רבות אני נמצא בתחום הסטריאו לרכב, קניתי, החלפתי, כיוונתי ועשיתי המון דברים. בדרך גם עשיתי קצת נזק :-).

עם הזמן באמת קראתי וגם למדתי מנסיון של אדם שהשמיע לי והראה לי איך דברים אמורים להיות.

וכיום אני יכול לומר שאני מודע ללא מעט דברים שיכולים לגרום תקלות ובעיות בביצועים.

מה שאני מנסה לומר שלא תמיד אתה יכול לקחת ספר ולאחר מכן לבוא ולכוון את המערכת שלך בצורה מושלמת מהסיבה הפשוטה - האוזן שלך לא "נחשפה", לא למדת משהו בנושא ולכן אתה לא יודע למה לצפות ואתה לא יכול לעשות השוואות.

לכן - עדיף שמישהו מנוסה יכוון לך את המערכת או לחילופין שיסביר וידגים לך, לאחר מכן זה עניין של אותו אדם האם לשנות, מה יותר טוב לו אישית. אבל רצוי מאוד להייתעץ, במיוחד בפעם ראשונה.

זה לא נעים להרוס רכיבים\לדעת שאתה לא ממצה את מה שברשותך.

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בטח שלא נעים כשאתה עוד יודע שאין לך כסף לקנות חלק חליפי וכל מי שיש לך להטיל עליו אשמה זה עצמך.

אבל בואו נגיע לעמק השווה

תבוא למפגש ותעזר בנו? :-P

תכוון בעצמך אבל בלווית אדם בעל נסיון? :-P

עושה שלום במרומם! 8) שלום עלינו...:-D (ווליום כנרת הפרסומת של סלקום למי שלא הבין)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לקחת אתם את זה רחוק , שני האדים ויגאל , אני מתקין אצל מתקין שבמכרה אח שלו חבר שלי ,

כבר התקין לי חלק רואים שהבנאדם יודע את העבודה , אם משהו יישרף בהמשך האחריות היא עליי מה לעשות?!

נכון שאין לי כסף נוסף לקינות רכיבים חלופיים אבל גם אין לי 400/500 ש"ח מיותרים לשלם למתקין (זה בעצמם כמעט המחיר של הסט קומפוננט שלי :lol: ) פשוט צריך להיות זהיר ואני מקווה שהכול יהיה בסדר =]

תודה לכולם.

פורסם

מצטער - חייב להגיב

500 שקל לשלם למתקין על התקנה של מערכת הגברה + HU + רמקולים זה לא מיותר - ברוב המקרים זה מתבקש.

אנשים גם צריכים להתפרנס ולהאכיל פיות של ילדים בסוף היום, אף אחד לא מחלק כאן מתנות ולעבודה צריכה להיות מחיר.

אם יש לך חבר מתקין - הרווחת, מזל-טוב.

חשבתי קצת ואני רוצה להוסיף - אתה שוכח לגמרי שרוב העסקים האלה הם עסקים עצמאיים וגם אם לא - צריך לשלם לאנשים משכורות.

התקנה כזאת לוקח לפעמים אפילו יום שלם ובחלק מהרכבים אולי גם צריך לחזור להשלמות.

יום עבודה של בן אדם עצמאי צריך גם לכסות את הביטוחים שלו (פנסיה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות וכו' וכו') מזה הוא גם צריך להפריש למס הכנסה ולכסות על החומרים של ההתקנה וממה שנשאר להכניס למחייתו בסוף היום.

אם נבוא ונתחיל להוריד את המחירים האלה עד שישאר רק העלות כמעט של החומרים - מה נשאר? למה שיהיו בארץ עסקים בכלל.

אנחנו עם עם מנטליות גרועה במובן הזה - לא פלא שלא אוהבים אותנו בחו"ל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מאחל לך שתיהייה לך התקנה נעימה ומוצלחת .

אף אחד לא לוקח את זה רחוק

פשוט יש כאלה שכבר עכשיו יכולים לראות תרד קרוב כמו

"נשרף לי הטוויטר כי חברתי אותו לWF בקרוס "

פורסם

:lol: אתה מאחל את זה לי, באמת לא היית צריך:oops:

הרי אמרתי שאני לא מתכוון לכוון ולהתקין לבד, אבל אני גם לא מתכוון לשלם למישהו כסף שיעשה זאת.

פורסם

אפשר לשאול במה אתה עובד?

אולי אני אזמין ממך עבודה ולא אשלם עליה :lol:

זה פחות או יותר מה שרשמת הרגע - כואב לי לשמוע שרוני שהוא מתקין, חבר ובן אדם משכמו ומעלה צריך להתמודד עם לקוח ממוצע שעונה לפרופיל הזה. וכל מתקין אחר ובעל מקצוע באשר הוא.

יאללה - לילה טוב - זה היה יום מעצבן גם ככה בפורום.

גורם לחשוב למה אני טורח בכלל.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא מבין מה הטענות שלך אליי!? מה אני עז? אני מוצא את הכסף ברחוב ,גונב אותו מימך או משהו?! נראה לך שלי אין לי יותר דברים לשלם עליהם חוץ מערכת לרכב ?! אני לא מבין מה אלו השטויות האלו אני לא אמרתי ולא ביקשתי מאף אחד שיעשה לי כלום חינם , אבל אם חבר שלי מציע לי ועוזר לי לחסוך לי 500 ש"ח שאני יוכל להשקיע בלימודים , בעזרה להורים שעובדים לא פחות אולי אפילו יותר קשה מכמה אנשים כאן או בכל דברים אחר אני מעדיף להשקיע אותם , אני מזיע ומרוויח את הכסף שלי בכבוד בדיוק כמוכם, אז בקטע הזה אתה לא ראשיי בכלל לבוא אליי בטענות כמו שאני לא ראשיי לבוא אלייך בטענות על הצורה שבא אתה מבזבז או מה שאתה עושה אם הכסף שלך.

ולגביי יגאל אני לא זוכר שציינתי אפילו פעם אחת שזה מחיר שהוא דורש או מבקש , ובכלל שהזכרתי אותו בקטע הזה ?! תקן אותי אם אני טועה .אני לא מבין על מה אתה מדבר בכלל.

ואני לא זוכר שהזמנתי מימך משהו ועשיתי לי אותו בחינם. אז על מה אתה מדבר !? אלוהים יודע.

פורסם

S2DON יקר,

יצא הקצף, וגם ממני יוצא, על כך שאנשים לא מעריכים עבודת מתקין טובה. יש אנשים שמצפים מאדם, שיעבוד מספר שעות לא מבוטל על רכבם, ישקיע בחומרים, יקח אחריות על עבודתו, [שלא נדבר על ההוצאות הישירות והעקיפות הנוספות שיש לו, כפי שאדי ציין] ולבסוף יעשו לו פרצוץ חמוץ כשהוא דורש כמה מאות שקלים. אדם עובד בזיעת אפו כדי להתפרנס, וראוי לתת לו את מה שמגיע לו + חיוך גדול [בהנחה והוא ביצע זאת על הצד הטוב].

לגבי נושא שריפת הרמקולים והאחריות. ראשית, הגישה שלך שאם ישרף, לא נורא, יש אחריות, לא מקובלת ולא ראויה, אני מצפה שחבר פורום לא יתבטא [או יחשוב] כך.

שנית, תשכח מזה שתקבל אחריות על רמקול שרוף. זה לא דפקט בייצור או משהו כזה. זה שרוף, כי שרפת את זה!

אם אין לך תקציב לשלם למתקין, ויש לך חבר של אח/גיס/שכן שהוא עצמו חובב , עבד זה ובעל של מערכת ב10K =] שיודע לעשות זאת ויעשה לך ללא תשלום, יפה לך, אבל אל תזלזל באלו המשלמים למתקינים מקצועיים שיעשו את עבודתם.

פורסם

לגבי הרמקולים הבנתי את זה..

ולגבי ה"לזלזל" חלילה , לא זלזלתי באף אחד רשמתי את הדרך שאני בחרתי בא.

ואתה בעצמך יכול יודע ומבין שאלו שכן מבינים קצת בעניין בכול זאת מקבלים הנחות על התקנות וכאלו דברים ,ואם קצת ראש אפשר לעשות ככה שגם המתקין וגם הלקוח יהיו מרוצים מבחינת מחיר, אפילו אני כאשר רציתי לבצע את ההתקנה קיבלתי הצעות לא רעות מחנויות כמו טומקאר ועדי רדיו שאם אני קונה אצלם כמה רכיבים יחד הם מבצעים לי התקנה חינם , לדעתי זה מכובד וכך עדיף , כמו כן אסור לשכוח שהמערכת שלי היא רק ברמה בינונית , היא לא שווה כמו מערכות של אנשים רגילים פה ולכן גם לא הגיוני שאני אשלם על התקנה כמו רבע מהמערכת שלי , כך או לא?! אם היו לי חלקים ורכיבים יותר רציניים שבאמת דורשים התקנה רצינית זה כבר סיפור שונה.

לסיכום איש באומנתו יחיה , לא פסלתי אף אחד רק רשמתי את הדרך והדעה שלי.

עריכה לאחר קריאה חוזרת של ההודעות :

רוני , אדי , אם פגעתי בכם אני מתנצל , לא באתי לזלזל במקצוע שלכם זאת כלל לא הייתה כוונתי אם זה הורשם שנוצר .

פורסם

היי אנשים אני לא הלכתי רחוק מידי אני דווקא דיי קרוב לחלק הפרקטי של הנושא.

ולאון,אני גם לא מאט שנים בתחום(אני חושב) ולי לא יצא לשרוף דבר.

אני לא דיברתי על התקנה אלה על כיוון "פשוט" ..התקנה זה עניין אחר לגמרי שגם הוא יכול להתבצע לבד בלי שום בעיה בעזרת מדריכים וזוג ידיים טובות(החלק הקשה זה הכרת הרכב ופירוק נקי ויסודי של הפלסטיקים בלי לישבור אותם למרות שעד היום אפילו מתקינים שוברים פלסטיקים ולא משנה כמה זמן הם בתחום).

אז חברים כמו שאומרים אחינו NIGGAZ PLEASE:lol:

** אגב איפה אותם הימים שחברים פה היו מדריכים דרך הפורום איך להתקין מערכת שלמה שלי לשלם למתקינים והיום קופצנים אנשים ואומרים "אל אל תעשה את זה" כאילו זה עבודת חבלנות וואי אנשים ממש הגזמתם בתגובות שלכם .

לשלם 500שקלים על עבודה שיכולה להתבצע על ידי עזרה מחברים ובחינם זה אבסורד לדעתי לא משנה מה תגידו.

אפשר להוסיף 500 שקלים לתקציב המערכת ולשפר אותה.

או להזמין חשפנית לחבר'ה והבירות אליהם תחשבו על זה.. לא חבל?

פורסם
היי אנשים אני לא הלכתי רחוק מידי אני דווקא דיי קרוב לחלק הפרקטי של הנושא.

או להזמין חשפנית לחבר'ה והבירות אליהם תחשבו על זה.. לא חבל?

זה אומר שיש חשפנית מפגש הבא? אולי זה יתן לי מוטיבציה לבוא :twisted:

פורסם

קיבלתי הצעות לא רעות מחנויות כמו___ וגם ____שאם אני קונה אצלם כמה רכיבים יחד הם מבצעים לי התקנה חינם ,

.

לטובתך , ולטובת הסט-אפ שלך ,

עדיף שתתקין לבד או עם חברים שמבינים.

אתה חושב שיעשו לך עבודה טובה בלי כסף ?

כנראה שתקבל עבודה גרועה מהירה במטרה לסיים כמה שיותר מהר ולשלח אותך החוצה .

אם אתה בונה על חינם- עדיף שתתקין עצמאית.

אם אתה רוצה עבודה וכיוון מקצועיים -

תשלם למתקין נורמלי כמו שמעון/רוני/אדי מערכות .

נ.ב.

אתה ראית פעם התקנה בפורום מהחנויות שהזכרת ?

ולמה לדעתך לא ראית?

ZZR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...