Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לי ברשותכם:

לאחותי הציעו פורד פוקוס שנת 2005 יד ראשונה,1600 סמ"ק אוטומט.הרכב עבר 110,000 ק"מ.

הרכב מאוד שמור ונראה ממש חדש.

השאלה היא הקמ"ש לא גבוה יחסית לשנה זו?

ואפרופו קמ"ש,כמה קמ"ש תסגור הפורד פוקוס לפני שהיא תגיע לאוברול?האם המנוע שלה סוגר את החצי מיליון ק"מ?האם ישנה אפשרות לדעת זאת?

תודה

אלי

נ.ב-יש לציין שהרכב הוא יד פרטיתוהמוכר מוכן להוריד 6,000 ש"ח מתחת למחירון.השאלה היא שוב האם הקמ"ש לא גבוה...

פורסם

כתבתי לך בה"פ לגבי הקמ"ז של הפוקוסים בארץ.

אני אישית מכיר פוקוס 2004 שנסעה 200 אלף, מנוע מקורי בנתיים.

(שייכת למכר, הפוקוס של ההורים שלי גמעה עד כה כ-95K ק"מ לערך, גם שנת 2004)

לגבי כמה יחזיק מנוע:

אין לזה נוסחא מדוייקת.

הכל תלוי אם הורידו שמן כל 15 אלף ק"מ לפי הוראת יצרן, אם השתמשו בשמן מקורי/חליפי אבל איכותי, אם השתמשו בנוזל הקירור המקורי/תחליפי איכותי, או במי ברז/נוזל קירור מהול יותר מידי.

יש עוד הרבה דברים שקובעים את אורך חייו של המנוע, כמו גם מנוע שנסע את רוב נסיעותיו בכבישים מהירים ולא בפקקים/בעיר, יחזיק יותר מכיון שמצטבר בו פחות פיח.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

ראשית- תיקון

כאשר מתכוונים לכמה ק"מ הרכב עבר (כלומר כמות נסועה), מקובל להשתמש ביחידת מרחק - ק"מ, ולא קמ"ש שהיא יחידת מהירות (ק"מ/לשעה).

שנית, לגבי כמות הנסועה-

פוקוס 2005 נמצאת על הכביש 4 שנים (שנתון 2005, עלה על הכביש באמצע/סוף שנת 2004), ולכן בחישוב פשוט, ניתן לראות שהרכב עבר 27.5K ק"מ בשנה.

27.5K ק"מ בשנה זה דיי הרבה (הממוצע עומד על כ- 17K בשנה).

במחירון לוי יצחק ישנה טבלה שמפרטת- כמה צריך להוריד/להוסיף בהתאם לכמות הנסועה.

דבר אחרון,

לגבי כמה ק"מ הפוקוס יכולה "לסגור" - קצת קשה לדעת במדיוק, אולם כמות הנסועה שמנוע יכול לשאת, תלויה מאד באופן אחזקתו והטיפול המסור שהשקיעו בו במשך התקופה. בגדול, המנועים המודרנים של היום, מגיעים ל250-300K, הבעיות שמתחילות לצוץ קודם לכן, הינן בד"כ בעיות בחלקים אחרים של הרכב, למשל- גיר אוטומטי.

לסיכום,

אם הרכב ממש במצב טוב, שמור ומטופל לפי הספר במורשה, נסה להוריד כמה שיותר ממחיר הרכב (מעבר למחירון) ותהנה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

כן אתה צודק.אין ספק שתחזוקה נכונה על פי הספר ושימוש בחומרים איכותיים הם אחת הערובות לאורך חיי מנוע גדולים יותר.

סתם חשבתי אולי יש מידע בארץ או בחו"ל כמה המנועים של הפוקוס אמינים ומתי הם שובקים חיים...

העניין הוא שהפוקוס הזאת מיועדת לאחותי והיא עושה כל יום 80 ק"מ בנסיעה בינעירונית.בממוצע היא עושה בחודש 1800 ק"מ.בשנה היא עושה אם כן 22,000 ק"מ.היא מתכננת להישאר עם הרכב לפחות 5 שנים בשקט מה שאומר שהיא אמורה לחצות את ה-220,000 ק"מ במידה והיא אכן תקנה את הרכב הזה שהוצע לה.

פורסם

עידן, ממה שאני יודע, כבר מזמן לא 17K בשנה.

אני אישית הייתי מנסה לחפש רכב אחר.

הכל תלוי גם כמה אחותך תיסע באוטו.

למשל אצלינו:

פוקוס 2004, נרכשה בשנת 2005 כאשר היא בכביש כשנתיים ו-3 חודשים לערך, מד אוץ איפשהו בסביבות 57K ק"מ.

היום, לאחר כמעט 3 שנים, מד האוץ עומד איפשהו בסביבות 95K ק"מ, מקורי ואמיתי, לא נגענו, הרכב נוסע את רוב נסיעותיו בתוך חולון.

כלומר היום, האוטו בן 5 שנים ו-3 חודשים, מה שמעמיד את הממוצע סביב ה18 אלף לשנה, כאשר בזמן הקניה הממוצע עמד על 25-26.

מן הסתם שזה עוד ימשיך לרדת, כי ההורים שלי נוסעים 12K בשנה לערך.

תעשה את השיקולים, אם אחותך נוסעת הרבה, עדיף לחפש רכב עם ק"מ נמוך ע"מ שיהיה ניתן למכור אותו בבוא העת.

עריכה לאחר קריאת התגובה שלך:

רד מהרכב האמור, וחפש אחרת עם ק"מ יותר נמוך, בהצלחה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...