Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רשומים על שמי, אבל שירתו ומשרתים אותי (וגם את אמא) בעיקר.

1. Skoda Fabia 1.4 16V ידנית, רמת גימור Ambiente Plus, מודל 06.

הפביה הוצמדה אלי מיד עם קבלת רישיון הנהיגה והייתה הרכב הראשון שנהגתי בו (למעט הרכב של מורה הנהיגה).

במשך שנה וחצי היא גמעה 20K ק"מ ואז הושבתה (ע"י אבי) בצער רב :-(.

2. Seat Ibiza 1.6 16V ידנית, רמות גימור SPORT, מודל 08.

במשך 7 חודשים היא גמעה כמעט 8000 ק"מ ואז הוחלט על החזרה לשקודה.

איכזבה אותנו קשות (מכל הבחינות) ולכן נמכרה אחרי זמן כ"כ קצר ולא הגיוני בעליל.

3. Skoda Fabia 1.6 16V ידנית, רמת גימור SPORT, מודל 08.

גמעה 2000 ק"מ ובקרוב מאוד תחגוג חודשיים על הכביש :wink:.

בינתיים אינה מאכזבת ומראה יכולות עדיפות (מכל הבחינות) על האיביזה.

4. עוד לא ברור מה בדיוק, רק ברור שזה יהיה עם סמל של שקודה.

המטרה היא Fabia vRS ידנית. את זה נדע סופית באפריל 2010 :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכב ראשון - ZX שלוש דל' (המכונה במחוזותינו "קופה") 1.4 הזרקה מודל 1994 צבע ספק אפור ספק שחור ספק פח חשוף. ההזרקה, האורות והרדיו היו שלושת הדברים החשמליים היחידים באוטו. הגה כח גם לא היה, אבל בעזרת שמירה על לחץ אוויר תקין (32 לא פחות ולא יותר), כיוון פרונט אצל איאד בכפר קרע, שני כיסויי הגה מולבשים אחד על השני, ואימוני שרירי כתפיים תכופים הגעתי למצב שלא הייתי אפילו מרגיש שההגה לא מתוגבר. מעבר לזה, האוטו פשוט סירב למות. לא שמן בתוך מים, לא מים בתוך שמן, לא צינור מים שהוצאתי עליו קילומטרים רבים של איזולירבנד, לא מושב נהג שבור, ולא מזגן בהתקנה חאפרית שגרם לאוטו להיכבות תוך כדי העברת הילוך (מה גם שרוב הסוסים ברחו מהמנוע) לא הכניעו אותו. בסוף נמכר ב-4.5K כדי להוסיף כסף לקניית קסנטיה.

רכב שני והנוכחי - קסנטיה 97 שתי ליטר אוטומטית ירוקה. מה שלא יגידו על צרפתים - טנקים הם יודעים לעשות. פח בעובי גדר ההפרדה, מנוע 2 ליטר 8V בלתי ניתן להשמדה, מושבים שמזכירית ספת טלוויזיה בבית (חסר רק טלוויזיה, אבל הבנתי שהיום זה בר תיקון). הצרה היחידה שיש לי עם האוטו - נזילות וצינורות מתייבשים ומתפוצצים פה ושם. טוב, ותקלות חשמל קטנות ומציקות. אבל מה - הרכב הזה נותן לך תחושה של רוגע ושלווה, ואת המצב רוח שבו אתה מסתכל על הקורולה/לנסר/3/סיביק/6/סובארו בהתנשאות של "לי יש אוטו צרפתי ולך אין" 8).

רכב שלישי (עתידי) - ראיתו וולבו 850 טורבו למכירה, איך היא? או שעדיף להישאר עם תוצרת PSA?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ה-850 טורבו T_5 רכב די מהיר. לדעתי, שווה לעשות מאמץ ולהשתדרג ל-S70 T-5. הייתה לבוס שלי אחת - רכב מאוד מהיר בכל קנ"מ. בעיקר אחרי שהילוך שני נגמר (ב-140 קמ"ש [!; לא התבלבלתי - שני ולא שלישי] ) והרכב מתחיל לאחוז.

לגבי האחזקה - טוב, אם לא היית חובב רכב לא היית כותב כאן ;-). אחזקה לא זולה.

פורסם

גולף 1.3 שנת 82, ידנית.

קורסה 1.2 שנת 89, ידנית (לבנה).

309 1.6 ידנית שנת 93 (לבנה). נוחות, זריזות ואמינות מפתיעות.

205 98.

רובר 25 2002 1.8, רציף. אהבה גדולה.

TSI. הנאה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הרכב הראשון:פיאט 127 שנת 1979 צבע ירוק בהיר,נקנתה ב1993,נסעתי איתה 9 חודשים ומכרתי לפני הגיוס.

רכב שני:פיאט אונו שנת 1994 מנוע 1000,השכרה לשעבר ועם מכה בשילדה מקדימה.עשתה הרבה בעיות.

רכב שלישי:פג'ו 205 ג'וניור שנת 1997,עשיתי החלפה עם האונו אחרי שלא הצלחתי למכור אותה מהסיבות המובנות.

רכב רביעי:פיאסטה 1988,קניתי אחרי שבמשך 3 שנים היה לי רכב מסחרי מהעבודה.נסעתי שנתיים וחצי עם אפס תקלות,עד שהלך ראש מנוע.

רכב חמישי:פיאט אונו 70S שנת 1993.שבוע אחרי שקניתי אותו עשיתי תאונה כשמישהו נכנס בי מאחור ודחף אותי על משאית שהייתה לפני.העניין הסתיים בהחלפת מכסה מנוע וכנף.

רכב שישי:אפלאוז 1992 ידני,המשפחתית הראשונה שהייתה לי,נקנתה עקב הרחבת המשפחה,סבלה מבעיות התחממות.

רכב שביעי ואחרון:דייהו רייסר ידני 1994,קניתי מיד ראשונה,החזקתי אותה 9 חודשים ומכרתי בנובמבר האחרון כשקיבלתי רכב בהעבודה.

פרט מעניין-חוץ מהרכב הראשון והאחרון,יצא לי לראות את שאר הרכבים הרבה אחרי שמכרתי אותם.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

שרייד טורבו 86.

אינוצ'נטי 1983 שהיתה אצלי לנסיון וירדתי ממנה.

חיפושית 73.

סוויפט 91.

3 X פיג'ו 205 . (אחת מהן מככבת בסמלון).

רנו מגאן (של אשתי).

ב.מ.וו E30.

מרצדס 230E W123.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ההסטוריה שלי ושל המשפחה:

רכב ראשון(הייתי ילד): סובארו פשע מודל 76

רכב שני(עדיין הייתי ילד - קצת יותר גדול): פורד פיאסטה מודל 84

רכב שלישי:מיצובישי לנסר 92

רכב רביעי: סובארו גרנד לאונה 94

רכב חמישי:הונדה סיויק 2000 (מודל מהשנים 96-2000).

רכב שישי: רנו מגאן 2007 (הושבתה)

רכב שביעי(נוכחי של אבא שלי): הונדה סיויק 2006 LS.

רכב שמיני(נוכחי של אמא שלי): סקודה פאביה 2008 ELEGANCE 1.6

רכב תשיעי(נוכחי של אחותי): רנו קליאו 2002 1.4 אוט'

רכב עשירי(בקרוב, שלי): סקודה פאביה 2008 1.6 SPORT ידנית

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

המכוניות שלי:

הראשונה:טלבו סמבה קבריולט..עגלה מיוחדת במינה(:lol:). 1100 עייף של פיג'ו, אבל העיקר שהיו רמקולים במשענות ראש!

השנייה: AX ספורט מעט משודרגת(כן, אותה אחת מהתגובה של יאשה).

אחרי ה-AX באו(לא זוכר את הסדר):

4 חיפושיות שונות, 2 פיאט אונו, וולבו 164 שנת 71', 2 פיאסטות MK2(הרכב הכי אמין בעולם. נקודה!)..

כרגע: וולקן 92' 1900 סטנדרטית לחלוטין! נרכשה מ-gorenziv ע"מ שיהיה רכב ממוזג לקיץ:wink:.

כשייגמר הקיץ נבנה את המפלצת..:twisted:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

רכבים של המשפחה:

רכב ראשון: אופל אומגה V6 2500 סמ"ק אוטומטית ברמת גימור אלגנס. עד היום יש לי חיבה לטנק הזה.

רכב שני: טויוטה קורולה 2003 בליסינג.

רכב שלישי: טויוטה קורולה 2006 בליסינג.

רכב רביעי: רנו קליאו ספורט 172 שנת 2002 דור ראשון. משמשת בעיקר אותי ואת אחי אבל כשצריך היא גם משמשת כתור רכב שני במשפחה.

רכבים בבעלותי:

רכב ראשון: אופל מנטה 1200 סמ"ק ידנית שנת 1975 בדרך למצב תצוגה.

רכב שני: אופל מנטה 1600 סמ"ק ידנית שנת 1972 שהגיעה עם עוד מנטה 1600 אוטומטית שנת 1972 לחלקים (רישיונות מעוקלים). הרכב כרגע מחכה לזמנים טובים יותר שיהיה לי כסף לשיפוץ או שמישהו רציני יבוא ויקנה אותו.

רכב שלישי: אופל מנטה קופה שנת 1983 1.8GT אוטומטית שעברה הסבה לגיר ידני 5 הילוכים. יש תוכנית שיפורים ארוכה לרכב הזה בעתיד.

רכב רביעי: אופל מנטה 1600 ידנית שנת 1971 אשר לא רשומה כאספנות והולכת לשמש אותי כתור רכב יום יומי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

היסטוריה קצרה יחסית

רכבים שלי:

1. דייהטסו אפלאוז LS ידנית מודל 92. הייתה ברשות המשפחה מדצמבר 91 ועברה לרשותי הבלעדית בראשית שנות ה-2000. לא יכול לחשוב על רכב יותר טוב לצרכן. את כמות התקלות במשך 12 שנים ניתן לספור על אצבעות יד אחת. ביצועים לא רעים בכלל (ביחס לקונקורנציה שלה), התנהגות בטוחה ותו לא. נפחה את נשמתה על כתם שמן.

2. אלפא 146 1.6 מודל 96. ברשותי משנת 2003, סיפקה הרבה כיף ובעצם עליה למדתי לנהוג ולא רק להזיז את הרכב. זה בוודאי לא רכב מושלם ואף רחוק מכך, אבל בהחלט underrated. יותר רחוק מהטיפו/בראבו/בראבה משאנשים נוטים או רוצים לחשוב.

3. אלפא 156 2.5 מודל 99. אצלי מינואר 08. בינתיים עונה על כל הציפיות (מפואר, חזק, יפה, מתנהג היטב ושותה המון דלק).

רכבים שהיו ברשותי מספיק זמן בכדי לחוות עליהם דעה מספקת (הכוונה היא לא לסיבוב פה ושם ובוודאי לא לנסיעת מבחן):

1. שברולט קאוואליר 2.2 מודל 95. רכב חלופי שמשך אצלי כמה חודשים, עד שאשתי הפגישה אותו עם רכב אחר. אני בכנות יכול להגיד שזה הרכב הכי גרוע שאי פעם שירת אותי. חוץ ממזגן חזק אני לא יכול להצביע על משהו טוב בו.

2. פיאט מריאה 1.6 ידנית מודל 95. רכב של חמי שהיה ברשותי תקופה מסויימת. רכב שלא מזדקן יפה. הנוחות הפתיעה אותי לחיוב, ההתנהגות לשלילה, בהתחשב בניסיון שלי על הפלטפורמה.

2. פיז'ו 406 1.8 אוט' מודל 02. היה ברשותי חודשים מספר. רכב מדהים לנסיעות ארוכות. נוחות פנטסטית (מתלים ומושבים כאחד) וההתנהגות בוודאי שלא רעה, אם כי לא הרכב לא מעודד נהיגה חזקה. בקרת אקלים מצוינת. עם המנוע הזה סובלת מתת-כוח. במאמר מוסגר, לכל מקטרגי ה-AL4 - לאחר מספר ימים רצופים על הרכב התיבה לומדת את הנהג יופי ומתפקדת לא רע בכלל. שיקולי אמינות בצד, התיבה לא רעה כפי שנוהגים לצייר אותה. כנראה שלא הכל ניתן ללמוד ממבחן דרכים.

רכבים של המשפחה:

1. ZAZ968A, מנוע 40 כ"ס מודל 78. תת-דגם קודם לזה שתיאר alfa164TS. לאלפא alfa164TS: אני אוהב אותם עם אוזניים :-), ובכוונתי לייבא אחד כזה לארץ בשנים הקרובות. מכוון שהמדובר בילדות הרחוקה, מן הסתם אין לי ניסיון נהיגה עליה...

2. אותה דייהטסו אפלאוז הנ"ל.

3. הונדה סיוויק סדאן ידנית מודל 97. מנוע נהדר, כל היתר לא מתבלט. אמינות טובה בסה"כ, אם כי לא מושלמת כמו האפלאוז. התנהגות סבירה, הגה ארוך. נוחות בינונית מינוס. צריכת דלק טובה מאד.

4. הונדה אקורד 2.0 אוט' מודל 08 - חדשה מדי בשביל מסקנות כלשהן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

1. ZAZ968A, מנוע 40 כ"ס מודל 78. תת-דגם קודם לזה שתיאר alfa164TS. לאלפא alfa164TS: אני אוהב אותם עם אוזניים :-), ובכוונתי לייבא אחד כזה לארץ בשנים הקרובות. מכוון שהמדובר בילדות הרחוקה, מן הסתם אין לי ניסיון נהיגה עליה...

אתה צודק, הראשון היה אצלנו דגם A עם אוזניים, מצאתי אחד בידיוק זהה, אפילו אותו צבע:

2573281902_93489f7b4a.jpg?v=0

אחרי זה היה לנו 968M, ראשון היה כחול עם 55 סוסים:

zaz.jpg

את הכחול, אבא שלי מאוד אהב כי זה היה דגם מיוחד עם מנוע חזק יותר. אחרי קנייה, כמובן באופן מסורתי הרכב עבר טיפול נגד קורוזייה בגרז' שלנו ובידוד נגד רעש. יש צ'אנס שהאקזמפלר עדיין חי. :-)

ושני היה לבן, בדיוק כמו זה (רק חדש), היה לו 40 סוסים:

zaz968M.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

של המשפחה:

פיאט אונו מנוע 1000 שנת 92

פיאט פונטו מנוע 1400 שנת 2000 נקנתה כחדשה

פיאט פונטו HGT 2002 נקנתה גם כחדשה

ב.מ.וו 323 98 מנוע 2500

מאזדה סדן 96

מאזדה סדן 93

רכבים שלי:

קטנוע קימקו DJR בתקופת הלימודים 50 ס"מק 2002

רנו 5 1250 שנצבעה בלבן פנינה והייתה אחת היפות שראיתי

פג'ו 106 XS 1400 כיום

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם
רכב ראשון: סובארו XT טורבו, שנת 86 שחורה ז"ל.

רכב שני: סובארו XT טורבו, שנת 86 שחורה בשימוש יום יומי.

רכב שלישי: סובארו XT טורבו, שנת 86 שחורה מושבתת שנקנתה לפירוק, ז"ל.

רכב רביעי: סובארו XT טורבו, שנת 86 שחורה לפני שיפוץ עם רישיונות מוקפאים.

שני דברים:

1. אני זוכר עוד בשנת 86 שראיתי אחת כזו בחיפה ונדהמתי. הייתי בכיתה ט'.

2. אני זוכר פרסומת לרכב הזה, ממגין אמריקאי שאבא שלי היה קורא (אני לא זוכר אם זה היה Popular Science או Penthoouse....) :-P :

רואים אב (מבוגר) ובן עומדים ליד רכב XT;

האב אומר לבנו: son, I thought you were going to buy a subaru

והבן משיב לו: but dad, I did

:lol:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

1. יונדאי לנטרה 96 אוטומט שהושבתה בתאונה מצערת לפני חצי שנה.

2. יונדאי קופה 97 גיר רגיל שנקנתה במאי.

פורסם

הרכבים שלי:

שרייד 89' אוטומטית, נטולת מזגן 1000 סמ"ק, שאמא העבירה לי כי היא רצתה להתקדם.

כמו שנגמרה תקופת המלווה נסעתי עם הרכב לחיפה וראש המנוע הלך ולא שב.

כמה תקלות נוספות שלימדו אותי שרכב זו הוצאה לא קטנה, ובסוף הייתי בטוח שהגיר התפגר והרכב הושבת.

שותפי לדירה באותן שנים (סביב שנת 99') רכש ממני את הרכב ב1500 ש"ח, קנה גיר משופץ באיזה 3000 ש"ח, הלך, עשה התרוצץ, התקין וזה לא עזר. ומה הסתבר? כולו מחשב גיר, באיזה 900 ש"ח. :brickwall:

יונדאי לנטרה 1600 סמ"ק, ידנית, שנת 96. (ברכישת הרכב ההוא מצאתי את הפורום ומאז אני כאן). הכל היה נפלא בחודשים הראשונים, ואז הכל התפגר בבת אחת. מחשב מנוע, צנרת וכו' וכו'.

יונדאי לנטרה 1600 סמ"ק, ידנית, שנת 99' - שאמא שלי העבירה לי (הפעם בתוספת תשלום) כשהתקדמה לה שוב.

פה כבר הבנתי את העניין: אמא מתעללת ברכב, אמא לא מצליחה למכור את הרכב, זיו מקבל את הרכב.

גם למדתי את הלקח - לא עוד רכבים מאמא.

סקודה פאביה 1400 סמ"ק, ידנית - מההורים של RS. היתה אצלי זמן מאד מאד מאד קצר ועקב אי אלו סיבוכים פיננסים.

תקופת הצנע: ZX 1400 שקניתי מאור .ס מהפורום. התמורה הכי גבוהה לשקל שהיתה לי מעולם. קרעתי את הרכב הזה והא סירב להתקלקל. בלי הגה כח, בלי שטויות - נוסעת פגז ולא מתקלקלת. חבוטה בצורה בלתי רגילה, אך לימה אותי סיבוב מה הוא.

וולקן 1.9 92' שקניתי מאור. לימדה אותי שפיכת כסף מה היא. הרכב הזה, שנתן תמורה לכל שקל, עלה הרבה הרבה שקלים... רכב פנטסטי, בעיניי, עבר לאליה, אני מקווה שישמור עליו.

כרגע: קסארה 1.8 16Vידנית שהיתה שייכת בעבר לחבר פורום. רכב מדהים. חדה לא פחות מהוולקן, חזקה לא פחות מהוולקן - פשוט הכל עטוף ונחמד ונוצץ.

לוטש עיני: משווע לתוצרת גרמנית.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תוכן חדש...