Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משום מה לסוויפט ישנה ידידת ערך עסיסית. בשנה ראשונה 20% בקילומטרז' שאיננו גבוה במיוחד (נתוני האתר יד2). לאומת זאת אין כמו הג'אז מבחינת שמירת הערך. אולי ישנן סיבות לכך?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
משום מה לסוויפט ישנה ידידת ערך עסיסית. בשנה ראשונה 20% בקילומטרז' שאיננו גבוה במיוחד (נתוני האתר יד2). לאומת זאת אין כמו הג'אז מבחינת שמירת הערך. אולי ישנן סיבות לכך?

שמירת הערך של כספך מובטחת יותר בתכניות פק"מ, מק"מ למיניהם.

פורסם

טוב שהערתה את עיניי לרעיון חשוב זה. אך בכל זאת אציין כי הרכיב של ירידת הערך יכול לעלות בחשיבותו על פני רכיבי החסכון בדלק ומחירי הטיפולים.

ועוד משהו - במקרה של רכבים היפניים השיקול הכלכלי הוא המרכזי. מי שמחפש סנטימנים - עדיף כבר רובר, וולוו, סיטרואן וכו'...

פורסם
טוב שהערתה את עיניי לרעיון חשוב זה. אך בכל זאת אציין כי הרכיב של ירידת הערך יכול לעלות בחשיבותו על פני רכיבי החסכון בדלק ומחירי הטיפולים.

ועוד משהו - במקרה של רכבים היפניים השיקול הכלכלי הוא המרכזי. מי שמחפש סנטימנים - עדיף כבר רובר, וולוו, סיטרואן וכו'...

אני מסכים שאצל חלק ניכר של העם יש שני שיקולים מרכזיים, כדלקמן:

1 אמינות מוחלטת

2 שמירת ערך (סחירות עתידית גם)

זו אותה קבוצה, שלא ממש מחפש רכב, אלא כלי, על מנת להגיע מנקודה "א" לנקודה "ב".

עכשיו נתון מעניין

גם באתר של המחירון הלאומי וגם כאן:

http://www.motocar.co.il/pricelist/default.aspx#dtlAnchor

בדקתי שני רכבים.

הראשון, הרכב הלאומי, מאזדה 3 הסופר אמינה, סחירה, ושמירת ערך מצויינת.

השני, רכב איום ונורא, רנו מגאן 2 סדאן, אשר בעת רכישתו אתה מקבל מנוי למוסך במחיר מבצע, ולעולם לא ניתן למכור אותו, כי

"אין לו שוק", ואם בכל זאת נמצא הפראייר התורן הוא יקנה את זה במחיר מצחיק.

עכשיו ראה פלא, בשני האתרים הנ"ל מחיר הרכבים המשומשים החל מ2008 ועד ל2005 זהים או כמעט זהים, בהפרש של עד כ2000 ש"ח. זה למעשה כלום.

(יש לציין שלא מדובר על גירסת ליסינג, אלא אחת מעל - חדש כ 120.000 ש"ח בשני המקרים)

מה זה מוכיח להערכתך?

דבר אחד בטוח:

הכל כאן מתנהל עפ"י שמועות, סיפורים, ודעות קדומות.

.

פורסם
אני מסכים שאצל חלק ניכר של העם יש שני שיקולים מרכזיים, כדלקמן:

1 אמינות מוחלטת

2 שמירת ערך (סחירות עתידית גם)

זו אותה קבוצה, שלא ממש מחפש רכב, אלא כלי, על מנת להגיע מנקודה "א" לנקודה "ב".

עכשיו נתון מעניין

גם באתר של המחירון הלאומי וגם כאן:

http://www.motocar.co.il/pricelist/default.aspx#dtlAnchor

בדקתי שני רכבים.

הראשון, הרכב הלאומי, מאזדה 3 הסופר אמינה, סחירה, ושמירת ערך מצויינת.

השני, רכב איום ונורא, רנו מגאן 2 סדאן, אשר בעת רכישתו אתה מקבל מנוי למוסך במחיר מבצע, ולעולם לא ניתן למכור אותו, כי

"אין לו שוק", ואם בכל זאת נמצא הפראייר התורן הוא יקנה את זה במחיר מצחיק.

עכשיו ראה פלא, בשני האתרים הנ"ל מחיר הרכבים המשומשים החל מ2008 ועד ל2005 זהים או כמעט זהים, בהפרש של עד כ2000 ש"ח. זה למעשה כלום.

(יש לציין שלא מדובר על גירסת ליסינג, אלא אחת מעל - חדש כ 120.000 ש"ח בשני המקרים)

מה זה מוכיח להערכתך?

דבר אחד בטוח:

הכל כאן מתנהל עפ"י שמועות, סיפורים, ודעות קדומות.

.

ההשוואה עפ"י הנתונים ה"יבשים", אכן מראה שאין כמעט הבדל מבחינת ירידת הערך.

בפועל המצב שונה לחלוטין.

שני דברים:

1. לאורך השנים הבאות (ארבע ומעלה), המגאן מאבדת מערכה יותר מהמזדה- (פתח לוי יצחק)

2.בהנחה ששני הרכבים שמורים ומטופלים, בעל המזדה ימכור את הרכב בתוך שעה ממועד הפרסום, ובמחיר הגבוה ממחיר המחירון.

לעומתו, בעל המגאן יצליח למכור את רכבו, לאחר תקופה ארוכה ובמחיר הנמוך ממחיר המחירון.

ומכאן ההפרש הגבוה במחיר התמורה לרכב בעוד מספר שנים.

הדוגמה שהבאתי, אינה דימיונית או מצוצה מהאצבע, אלא מעשית ומתוך ניסיון משוק הרכב בארץ. אני לא אתווכח לגבי האם העניין חכם או לא, מכיוון שהדיון הנ"ל נטחן כאן רבות, אלא רק אציין שזה המצב כיום בארץ.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

עידן, ייתכן ויש אמת בטענתך.

יחד עם זאת דוגמה אישית שלי, שכבר בטח סיפרתי:

מגאן 2 ידנית בבעלותי הפרטית נמכרה בתוך שבועיים ב 2000 ש"ח פחות ממחיר המחירון.

תגיד לי שזה מקרי, או היה לי מזל, לא יודע.

אני בד"כ לא נמצא באיזורים בהם עסקאות מכר של כלי רכב נסגרות.

אגב לא הסתכלתי יותר אחורה, מאשר 3 שנים.

פורסם

אני כבר הפסקתי להסכל במחירונים למינהם, אלה בנתונים מהשטח של לוחות המחירות. למשל באותו מחירון שנקבתה וולוו S60 שנת 2002 מגיעה כמעט ל-90 K, ואילו תכלס מורידים את המחיר ל-70-75K וזה גם בקילומטרז' נמוך וספר טיפולים. כמובן גם במידע מהלוחות ישנו החיסרון, כי הרי יתכן ונמכר איזה רכב שמצבו לא הכי טוב ומחירו מנקר את העיניים. אבל 2-3 דפים בלוח נותנים תמונה פחות או יותר אובייקטיבית.

פורסם
אוראל, בסוויפט איכות החומרים טובה מאוד, ההגה נוח למגע והפאנל והדשבורד סבירים בהחלט.

בסוויפט איכות החומרים בפירוש לא טובה מאוד. ניסית, למשל, ללחוץ מעדנות על הפאנלים בדלתות? אל תלחץ חזק מדי, שהם לא ישברו :-P

צריכת דלק מצויינת בסוויפט?

לפחות בעיר אני יכול להגיד שהצריכה לא הכי טובה 9 לליטר

מחוץ לעיר היא בטח חיסכונית

במבחן מאוד "קשה" למנועים בין הסוויפט למאזדה 2 בו עברו השתיים מרחק זהה נמצא שהסוויפט צרכה 20% פחות מה-2. ברור שבתוך העיר היא תצרוך 9 ק"מ לליטר, אבל באותו המצב רוב הסיכויים שה-2 תהיה אפילו פחות טובה.

תן נתונים מדויקים ואל תזרוק לאוויר סיסמאות. אני מוכן להתערב שההפרשים קטנים ממה שאתה כותב.

אגב - נכון הדבר שרוב המכוניות מאבדות לפי לוי יצחק סכומים דומים בשלוש השנים הראשונות. יש לכך סיבה ברורה - חברות הליסינג וההשכרה. וכן, אני בהחלט אומר פה שהשיטה שלו דפוקה לחלוטין ושהמחירון שלו משמר עיוותים ולא מתקן אותם. אחרי 3-4 שנים, כפי שנאמר כאן, מחיר הצרפתיות נופל נפילה חופשית, בערך, ביחס ליפניות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, מסכים איתך, יש הרבה עיוותים במחירון. בחלק מן המיקרים הוא נגוע בדעות קדומות גם.

אבל הבעיה, שזה סוג של מונופול, ואנשים נצמדים לזה כמו שנצמדנו אנחנו כשהיינו עוד צעירים בדיסקוטק.:roll:

פורסם

לעניין צריכת דלק בעיר

אני בסוויפט שלי שנת 08 בעיר צריכת הדלק היא בין 11ל 10.7

ככה זה כבר חצי שנה בנסיעה בלי מזגן , אני מאמין שהנתון של 9 קמ לליטר זה עם מזגן

קשה באימונים קל בים

פורסם

מזגן לא משפיע כל כך הרבה. מה שכן משפיע זה כמות ה"בעיר". כלומר אם אתה כל היום בפקקים וכשאתה לא בפקקים אתה מאיץ ובולם בין רמזורים - צריכת הדלק שלך תהיה גרועה בהחלט. כדוגמה אתן את אמא שלי - היא נוסעת רק בתוך העיר ורק נסיעות קצרות (וכשהמנוע קר צריכת הדלק פחות טובה). היא מגיעה לצריכה של פחות מ-9 ק"מ לליטר ביאריס 2002 אוטומטית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בסוויפט איכות החומרים בפירוש לא טובה מאוד. ניסית, למשל, ללחוץ מעדנות על הפאנלים בדלתות? אל תלחץ חזק מדי, שהם לא ישברו :-P

רוני

אני מסכים איתך שבצדדים יש מעט רגישות, אבל חוץ מזה האוטו בנוי טוב.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

בענין הדיפון בדלתות - דוקא בג'אז שמתי לב והופתעתי כמה הדיפון דק ונלחץ בקלות.. לעומת הקשיחות בסוויפט

ובענין ירידת ערך - לפני יצחק לוי שתי המכוניות שנת 2007 מאבדות כ-20000 ש"ח מערכן, הסוויפט אולי כמה מאות יותר. אני מניח שהג'אז נמכרת מעל המחירון והסוויפט לא...

פורסם
בענין הדיפון בדלתות - דוקא בג'אז שמתי לב והופתעתי כמה הדיפון דק ונלחץ בקלות.. לעומת הקשיחות בסוויפט

ובענין ירידת ערך - לפני יצחק לוי שתי המכוניות שנת 2007 מאבדות כ-20000 ש"ח מערכן, הסוויפט אולי כמה מאות יותר. אני מניח שהג'אז נמכרת מעל המחירון והסוויפט לא...

אוטו טוב תמיד יכול להמכר מעל המחירון, הכל תלוי בסבלנות של המוכר.

*אוטו טוב= אוטו שמור מכנית,חיצונית ועם קילומטרז' סביר או אף נמוך.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם
אני מסכים איתך שבצדדים יש מעט רגישות, אבל חוץ מזה האוטו בנוי טוב.

אז אני אומר לך שנהגתי ברוב הסופר-מיני הנוכחיות ובאופן מוחלט איכות החומרים וההרכבה של הסוויפט נמוכה משמעותית מהממוצע בקטגוריה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...