Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הג'אז - הנחה של 6600 ש"ח מהמחירון, ידוע לי שהדגם מוחלף. להערכתי יחסוך 200-250 ליטר דלק בשנה (18000 ק"מ בשנה) ועדיין עם ורסטיליות ללא מתחרים (מקום לאופניים...) ועוד כמה גימיקים נחמדים, בעיקר עם ה-CVT (אופציה ל-7 הילוכים בהגה). 2 או 4 כריות אויר לפי הדגם. זמן האספקה ידרוש ממני שבועיים השכרת רכב...

הסוויפט GLX- הנחה של 4000 ש"ח מהמחירון, יותר מהנה לנהיגה ואולי יותר מתאים לנסיעות ארוכות. אספקה מהירה.

סה"כ הפרש מחיר 10000/7000 ש"ח, תלוי בדגם ההונדה (כולל השכרה)

רשימת המכולת: רכב קטן, בטיחותי, חסכן בדלק, בתחזוקה ובמקום חניה, נעים לנהיגה, ואמין. ישרת בד"כ אותי לבד. לפעמים עוד מבוגר וילד. נהיגה "פרברית" בד"כ עם גיחות לעיר ולטיול.

נהיגת מבחן על שניהם לא פתרה את הדילמה...

אשמח לשמוע דעות

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה, זה מאוד תלוי למה התחברת יותר, בכללי שניהם רכבים טובים ואמינים.

אני החלטתי ללכת על הסוזוקי ובנתיים הרכב ממש מרגיש נוח וזריז. יש לו חיסרון אחד והוא העדר מערכת ESP שבימים אלה מדוברת יותר ויותר כמצילה חיים, אם כי הרוחב של האוטו נותן לו יציבות שקצת מחפה על כך.

הרכב נמצא אצלי כמעט שבוע ובנתיים אני מאוד מרוצה.

חסכוני בדלק, זריז מאוד (יותר מהג'אז), אמין לא פחות מהג'אז (טוב שתיהן יפניות :) ) ובעיקרון אמור להיות יותר נוח בנהיגה.

אם לא הצלחת עדיין להחליט תקח שוב נסיעת מבחן על שניהם ורצוי באותו היום ותנסה לבדוק איפה אתה יותר נהנה\ מרגיש נוח וכיף בנסיעה.

מקווה שעזרתי.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

קודם כל - כל הכבוד על שאלה עניינית, מנומקת ומפורטת. ככה צריך לשאול.

ובגלל ששאלת כל כך יפה, אשתדל לעזור :-) (סתם, לא רק בגלל זה)

לא בטוח כלל שתחסוך המון כסף בדלק עם הג'אז - לסוויפט צריכת דלק מצוינת. נכון שהג'אז מרווחת ופרקטית יותר, אבל האבזור הבטיחותי שלה פחות טוב והיא גם יותר יקרה וכאמור - מוחלפת בקרוב. מלבד כל אלו שתיהן תבצענה את הדרישות שלך היטב, כך שזו בסופו של דבר שאלה של לאיזה אוטו התחברת יותר. מה המסקנות מנהיגות המבחן? (לא יכול להיות שהן לא פתרו דבר).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני חושב שההפרש של 7-10 אלפי שקלים הוא גדול מדי כדי לבחור בהונדה (לצרכים שציינת בהודעת הפתיחה), שגם מפסידה בסעיף הבטיחות.

בנוסף,חלק גדול ממה שתחסוך בדלק תוציא על ביטוח יותר יקר בהונדה ועל הטיפולים כל 10 אלף ק"מ.

אני חושב שרק במידה ויש צורך אמיתי בבגאז' גדול מספיק (לעגלת תינוק, למשל) או להסעה של 5 נוסעים- הונדה עדיפה, למרות ההפרש במחיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כבר כמה פעמים קראתי שסוויפט , היא תמורה מצויינת למחיר.

רכב חדש ומצליח בשוק. מה לגבי מאזדה 2, לא התחברת? עוד משהו שאפשר להשוות

פורסם

היתרון היחיד של הג'אז הוא פרקטיות ומרווח באמת. כל עוד הסוזוקי לא הרגישה לך קטנה מדי ותא המטען שלה מספק אותך, היא העדיפה. הג'אז האוטומטית הכי זולה היא לא זולה בכלל, ובמחיר שלה כבר ניתן לקנות את ה-207 לדוגמא שחדשה ממנה, בטוחה ממנה, וחזקה ממנה. הסוויפט עדיפה מבחינה בטיחותית, עדיפה מבחינת מחיר, והיא חדשה יותר.

אם טרם הגעת להחלטה קח עוד נסיעת מבחן על שני הרכבים :)

אני בכל אופן, הייתי בוחר בסוויפט.

פורסם

והפאביה ? לדעתי, ותשאר דעתי, הכי טובה בקט' להיום, מציעה את הפשרה הכי טובה בין כל הפרמטרים, יותר איכותית משאר הרכבים בקט', ביצועים סבירים, נוחה, אמינה, מראה דיי צעיר, התנהגות כביש טובה ובטיחותית יחסית.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

הסוויפט עדיפה ובהרבה מהג'אז.

נוחה יותר ,מתקשרת, פחות קופצנית , הגה טוב יותר.

ההונדה יקרה יותר:בטיפולים,ובביטוח.

פורסם

הפטביה מרגישה צפופה יותר מהסוויפט,אולי בגלל הגג הגבוה יותר בסוויפט.

הדגם הואוטומטי של הפאביה רועש מאוד בתחילת נסיעה,הרעש יורד כשהרכב מגיע להילוך שלישי אבל בידוד הרעשים לא משהו באופן כללי,היא זולה יותר אבל מציעה חבילת בטיחות מלאה הכוללת מערכת בקרת יציבות+6 כריות אויר בדמי ELEGANCE/SPORT.

הג'אז כנראה תהיה חסכונית יותר בדלק,אבל כמו שנאמר הטיפולים הם כל 10000 ק"מ,מדובר ב2 טיפולים קטנים ואחד גדול ב 30000,הדגם החדש אמור לנחות בארץ לקראת תחילת השנה.

השני הסוכנויות שהייתי מכיוון שהורים שלי מחפשים לקנות רכב מהסוג הזה גם,ישנה הנחה שכל כמה אלפי שקלים ממחירון המפורשם של הרכב,המקום היחיד שלא נותן הנחות זה דלק מוטורס.

מאזדה 2 לדעתי תהיה חבילה הכי עדיפה מכל המכוניות בקטגוריה הזאת,רכב בעל 5 כוכבי בטיחות EURO NCAP,6 כריות אויר+ESP,בקרת אקלים דיגיטלית,מחשב דרך,מנוע חזק ודיי חסכוני,מחו. מחוץ לעיר צריכה ממוצעת של 8 ליטר ל 100 ק"מ צריכה אמיתית ברכב של חבר.

ישנה גם אופציה נוספת שהיא היאריס,בעלת אבזור חסר בתוך הרכב,כגון 2 חלונות חשמל :shock:,ועוד דברים מעצבנים שיוניון מרשים לעצמם,מגיעה עם 4 כריות אויר ללא ESP,ובעלת תיבה רובוטית שככל הנראה תהיה חסכונית יותר מכל המתחרות האוטומטיות מעלה,ישנו מבצע כרגע על הרכב המחיר הוא 102500 אלף ש"ח אבל צריך לשלם עוד 1000 שקל על צבע מטאלי:shock:,וניתן עוד לקבל הטבות כהנה ואחרות במידה ואתה הולך ומתמקח בסוכנות.

ממליץ מאוד לבצע נסיעת מבחן ברכב עקב התיבה הרובוטית שלא כל אחד מתחבר לאון הפעולה שלה,קח בחשבון שמדובר ברכב עם מנוע 1.3 סמ"ק עם 90 כ"ס דיי חזק,והדבר הכי חשוב גם הרכב הזה הוא בעל 5 כוכבי בטיחות.

מקווה שעזרתי

פורסם

הפאביה אמנם יפה ומרעננת, אבל בפנים לא מקבלים איכות חומרים מזהירה (אם כי בהחלט עדיפה משתי אלו). כמו הרומסטר גם היא רועשת מדי מכיוון המנוע ולא נהנית מנוחות נסיעה טובה במיוחד. התנהגות הכביש גם לא מרשימה וסובלת גם מהגה לא טוב (בין השאר). בסה"כ קנייה סבירה, אבל לא צריך להפוך אותה למה שהיא לא...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תודה על התגובות. כנראה שאלך על הסוויפט. מאד מהנה לנהיגה, תנוחת ישיבה שמאד נוחה לי, קצרת מימדים לאורך, עיצוב מדליק, מחיר זול ואחרי שראיתי היום איך חבר אורז זוג אופני הרים מאחור )בפנים, כן( מבלי להזיז את כסא הנוסע השתכנעתי שהיא תעשה הכל. הסתייגות יחידה - תצרוכת דלק לא מבריקה, אבל הנהיגה שלי מתונה ואסתדר... אפילו ברנו סניק שהיתה לי לא ירדתי מ-10 ק"מ לליטר והגעתי ל-13 בנסיעה בינעירונית, ובמנוע שסוגר 150000 ק"מ.

לגבי כלי רכב אחרים שהוצעו לי: הפאביה )כמו הגרנד פונטו והקליאו( פשוט גדולות מדי, בסביבות 4 מטר. פחות טוב לחניה.

מזדה 2 לא סובל את העיצוב בחוץ ובפנים, ענין של טעם אישי. יאריס די אטרקטיבית במחירי סוף עונה וחסכנות בדלק. אולי עוד אנסה אותה עם התיבה הרובוטית, בשביל הפרוטוקול. לא ממש אוהב אותה.

פורסם

כמו שכתבתי לך כבר, צריכת הדלק של הסוויפט מצוינת ועדיפה באופן משמעותי על של המזדה 2 בעלת הנתונים הדומים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לסוויפט מרווח ראש עדיף במעט משל הפביה.

לפביה מרווח רגליים/ברכיים/Whatever עדיף משמעותית על של הסוויפט.

הפביה האוט' רועשת (לפחות בעיר. בשיוט על 100 קמ"ש היא שקטה יחסית), נוחות הנסיעה די קשיחה (אבל לא רעה כמו שעושים ממנה ותא הנוסעים די מצ'מעם.

לפביה זמינות כוח טובה, איכות חומרים והרכבה טובים, חבילת איבזור מכובדת ומראה מכובד וצעיר.

קנייה מוצלחת, במידה ומתגברים על המנוע הרועש יחסית ועל נוחות הנסיעה הנוקשה יותר מהרגיל :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לסוויפט מרווח ראש עדיף במעט משל הפביה.

לפביה מרווח רגליים/ברכיים/Whatever עדיף משמעותית על של הסוויפט.

הפביה האוט' רועשת (לפחות בעיר. בשיוט על 100 קמ"ש היא שקטה יחסית), נוחות הנסיעה די קשיחה (אבל לא רעה כמו שעושים ממנה ותא הנוסעים די מצ'מעם.

לפביה זמינות כוח טובה, איכות חומרים והרכבה טובים, חבילת איבזור מכובדת ומראה מכובד וצעיר.

קנייה מוצלחת, במידה ומתגברים על המנוע הרועש יחסית ועל נוחות הנסיעה הנוקשה יותר מהרגיל :-)

אוראל, בסוויפט איכות החומרים טובה מאוד, ההגה נוח למגע והפאנל והדשבורד סבירים בהחלט.

בעניין המקום לרגליים זה תלוי מכיוון שאני פשוט מזיז את הכסא אחורה ולא חסר לי מקום לרגליים (הזזה מעטה בלבד).

לפי דעתי זה עניין של טעם, מבחינת המכוניות שתיהן טובות והחסרון היחידי של הפאביה היא שהיא רועשת בגרסא האוטומטית ופאנל המזגן שנראה ישן מאוד, אבל חוץ מזה אחלה רכב ובגרסא הידנית פשוט בובה.

אם מחפשים גרסא אוטומטית הייתי הולך דווקא על הסוויפט מכיוון שהיא מהנה יותר לנהיגה וזריזה מאוד ובנוסף נראת יותר צעירה מן הפאביה.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

צריכת דלק מצויינת בסוויפט?

לפחות בעיר אני יכול להגיד שהצריכה לא הכי טובה 9 לליטר

מחוץ לעיר היא בטח חיסכונית

• תוכן חדש...