Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מתוצרת רנו. לא מזרח אסיאתי (יפני דווקא הולך) ולא אמריקאי.

לא רכב יוקרתי אלא מכונית קטנה עד משפחתית קומקפטית.

עם ABS וכריות אוויר.

ואם זה לא מוגזם, אז אני אשמח לסקירה קצרה (אם כי לא אתלונן על סקירה ארוכה) על הרכבים המדוברים, אבזור בטיחות, תקלות אופייניות, קוריוזים, שמועות וכו'.

תודה.

פורסם

יפנית רובוטית עד 70K?

נראה לי שרק טויוטה יאריס דור אחרון נכנס למשוואה הזאת, אבל לא בטוח שב-70K לא טיפה מעל.

קח בחשבון שמדובר בדור הראשון של התיבות הרובוטיות ולכן הטילטולים בהעברת הילוכים קיימים ומציקים, לא לחינם הדגם הזה הצליח הרבה פחות מהיאריס הקודמת.

סתם שאלה, למה תיבה דווקא תיבה רובוטית?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יש לך את פורד פיאסטה בנפח 1.4 , 80 כ"ס. הגיעה בשנים 02-04 ונחשבת לאמינה למדי.

תקלות נפוצות בעיקר חיישני מנוע טופלו במסגרת האחריות של הרכב ואין דיווח על בעיות בגיר הרובוטי של הרכב.

פורסם
סתם שאלה, למה תיבה דווקא תיבה רובוטית?

יוצא לי לאבחן הרבה מאוד ביומיום גירים ברכבים עם גיר רובוטי (במשקלים של 10-50 טון, האמת, ולא פרייבטים), והקונספט הזה יפהפה בעיניי. האמינות (במיוחד בהשוואה לגיר ידני כשמדובר בנהגים גרועים) גבוהה ביותר, הפשטות מדהימה, התיקונים קלילים במידת הצורך והביצועים, לפחות כמו של גיר ידני.

אני מתכוון להחליף את הרכב של אשתי, היא לא מוכנה לנסוע ברכב עם גיר ידני, ואני מאוד לא אוהב את הקונספט של גיר אוט' פלנטרי מסורתי. לא אמין בטווח הארוך, בזבזן בדלק, מורכב עד בלתי אפשרי לאבחון ותיקון, במיוחד לחובב בחנייה ליד הבית.

ברור לי שפרייבטים הם לא רכב כבד כמו שאני מכיר, ושהגירים הרובוטיים בפרייבטים עדיין לא עובדים בצורה כל כך טובה כמו במשאיות אלא אם הם DSG, אבל מהתלונות המוכרות על תפעול לא נוח אני יכול להתעלם. אשתי פשוט לא תבחין בזה. היא צריכה מקרר נייד וזה מה שמעניין אותה. שיהיה ממוזג ושייסע. לצורך הבנת הדמות אני יכול לספר שגם אם יתנתקו לה בדרך שניים מתוך ארבעה מצתים היא בחיים לא תשים לב לזה, שלא לדבר על צמיגים תקורים שהיא מבחינה בהם רק לאחר שקרעי הצמיג כבר מצליפים בטירוף על המרכב, וגורמים לנזקי פח קשים.

פורסם

OK,

אבל אני בטח שהיא תשים לב אם הרכב יתדרדר לה בחניה בירידה או במצבים דומים.

היתרונות והסיבות שתארת הגיוניות מאוד ואני מקבלן אותן, אבל אל תשכח שבסופו של דבר צריך להשתמש ברכב ביום יום ובמקרה של תיבה רובוטית של היאריס חווית הנהיגה שונה לגמרי ודורשת בדיקה מוקדמת לפני רכישה. במקרה של הקורולה המצב טוב בהרבה (מניסיון).

אני כמעט בטוח שבפיאסטה מהדור האחרון שהגיע לארץ יש תיבה אוט' רציפה ולא רובוטית. בכל מקרה הרכב נדיר יחסית ורובן בעלות הסטוריה בחברות השכרה.

קורסה- אל תיכנס לסרט הזה (גם מניסיון ברכב במשפחה)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אופל אסטרה 1.6 ש.י 99 ואילך מצוידת בגיר רובוטי, לא יותר ולא פחות טוב מאחרים. ב1.8 יש כבר תיבה אוטומטית רגילה. מכונית כלל לא רעה ומחיר מגוחך בשל חוסר ביקוש בלתי מובן.

פורסם

הפיאסטה היא אחלה אופציה - אם תמצא אחת. נמכרו כל כך מעט שפשוט אין כמעט בשוק, ואלו שיש נסחרות במחירים מאוד גבוהים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפני 4 שנים שכרתי פיאסטה רובוטית לכמה ימים - מכונית מצויינת עם גיר מזעזע, תרתי משמע.

אולי הקונספט הזה עובד היטב ברכב כבד, במכוניות פרטיות הערך המוסף שלו נמוך מאד.

אין מה לפחד מתיבה אוטומטית "רגילה", עלויות שיפוצן יורדות בהתמדה ואורך החיים שלהן מגיע ל 200 k בקלות.

גם במכוניות בעלות גיר רובוטי יש בעיות - בלאי מצמד, בייחוד עם חלק גדול מהנסועה היא באיזור הררי, חיישנים מיתכלים ועוד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

פיאט פנדה או פיאט פונטו מגיעות עם תיבה רובוטית, ואפילו ישאירו לך הרבה עודף בארנק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פיאט פנדה כן . פיאט פונטו מגיע עם גיר רציף ולא רובוטי.

הגרנדה פונטו מגיעה עם גיר רובוטי ולפי המחירון היא לא בתקציב אבל כבר מסתובבות בשוק מכוניות מהשכרה שיכולות אולי להיכנס לתקציב של 70000 . שקלתי לקנות אחת כזאת אבל לטעמי היא פשוט איטית מידי לומרות שפעולת הגיר דווקא בסדר.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
OK,

אני כמעט בטוח שבפיאסטה מהדור האחרון שהגיע לארץ יש תיבה אוט' רציפה ולא רובוטית. בכל מקרה הרכב נדיר יחסית ורובן בעלות הסטוריה בחברות השכרה.

קורסה- אל תיכנס לסרט הזה (גם מניסיון ברכב במשפחה)

בפיאסטה מהדור האחרון 03-04 יש גיר רובוטי, שעובד לא רע יחסית, (קצת מסוכן לנסיעה על בטן מלאה...).

בכל מקרה יהיה מאד קשה למצוא פיאסטה עם עבר פרטי, רוב המכוניות נמכרו בסוף השנה לחברות ההשכרה והליסינג, לאחר שזו הייתה משימה בילתי אפשרית למכור אותם ללקוחות פרטיים במחיר דומה מאד למחירה של הפוקוס.

אגב, רכב ההדגמה של החברה עבר מעל 50000 ק"מ לא קלים, ללא תקלות כלל.

בנוגע לקורסה

הייתה כזאת לחבר שמאד אהב את הרכב, הרכב חסכוני מאד, זריז יחסית.

הרכב היה יד ראשונה ושירת אותם במשך 6 שנים ללא תקלות, ולאחר מכן הועבר לאחותו הקטנה.

פורסם

C3 סנסודרייב (נתקלתי בכאלה רק עם 1600 אז אני משער שאין 1400 וטוב שכך).

בעניין האמינות - יש מכוניות עם אמינות 100% ועשרות אלפי קילומטרים ללא נגיעה בסנסודרייב. מאידך, יש כאלה שגמעו בקושי 50K ק"מ אבל החליפו להם את המנגנון כבר 4 פעמים.

עם 70K סביר להניח שתישאר עם לא מעט עודף בכיס על רכב מודל 2003-2004.

לדעתי הפחד שלך מתיבה פלנטרית מוגזם מידי. עם טיפול טוב וקצת יכולת טכנית (שלא חסרה לך), אין בעיה לאתר תיבה טובה ולהמשיך לשמור עליה כך לאורך המון שנים. אם אני עברתי מתיבות פלנטריות פשוטות ל AL4 - אתה יכול להיות רגוע...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יוצא לי לאבחן הרבה מאוד ביומיום גירים ברכבים עם גיר רובוטי (במשקלים של 10-50 טון, האמת, ולא פרייבטים), והקונספט הזה יפהפה בעיניי. האמינות (במיוחד בהשוואה לגיר ידני כשמדובר בנהגים גרועים) גבוהה ביותר, הפשטות מדהימה, התיקונים קלילים במידת הצורך והביצועים, לפחות כמו של גיר ידני.

אני מתכוון להחליף את הרכב של אשתי, היא לא מוכנה לנסוע ברכב עם גיר ידני, ואני מאוד לא אוהב את הקונספט של גיר אוט' פלנטרי מסורתי. לא אמין בטווח הארוך, בזבזן בדלק, מורכב עד בלתי אפשרי לאבחון ותיקון, במיוחד לחובב בחנייה ליד הבית.

חלק מהגירים הרובוטים לא מונעים הידרדרות אחורה בזמן זינוק בעליה, ואת זה אשתך תרגיש.

ביחס לאמינות גיר רובוטי, עוד אין מספיק נתונים , ואפילו לגבי טיוטה יאריס רובוטית היו תלונות פה בפורום.

לעומת זאת, הגירים הפלנטרים היפנים ברובם מאוד אמינים ומחזיקים בקלות מעל 200000 ק"מ לרכב מטופל.

אם אין סיבה מיוחדת, לא כדאי להיות שפן נסיונות ועדיף להשתמש בטכנולגיה מוכחת ואמינה מאשר לקחת סיכון של קלקול בגיר רובוטי שיעלה לך הרבה מעל היתרון של החסכון הקטן בדלק.

בהצלחה

יהודה

• תוכן חדש...