Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מדובר במאזדה לאנטיס 97 מנוע 1.8.

יש ברכב בעיה, כאשר המנוע חם אחרי נסיעה של כ30-20 ק"מ הדוושת גז לא מגיבה, אחרי לחיצה על הדוושה המנוע מגיב רק לאחר 2-3 שניות, והסל"ד מטפס לאט וחוסר סחיבה.

הבעיה לא מופיעה תמיד רק לפעמים.

במוסך מורשה מאזדה אובחן חיישן MAF תקול בלי בדיקה ייסודית, אלא רק סיבבו את גלגל המצערת וקבעו שהחיישן תקול(נישמע קול פיצוץ קטן מצינור יניקת האוויר)

אני מנסה להבין את הבעיה הזאת ולא כ"כ מבין מה הולך פה, למה שהמנוע קר החיישן מתפקד היטב והמנוע סוחב מצויין, ורק שהוא חם הבעיה מופיעה, מה מתרחש בדיוק? אני מנסה להבין למה החיישן מתפקד רק שהמנוע קר מה הקשר?

יכול להיות שחיישן החמצן גורם לתערובת עניה?

בטסט הרכב סובל מבעיה של חמצן הבוחן עושה כמה בדיקות חוזרות עד שהרכב עובר.

הרכב נסע 173Kק"מ האם יש סיכוי שהחיישן חמצן(למבדה) עדיין תקין? מה האורך חיים שלו, והאם כדאי לנסות להחליף אותו?

תודה .

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המחשב ברכב הזה הוא ללא חיבור OBDII והמחשב לא זכור קודי תקלות, ולהתחבר למחשב ניהול זה רק בעזרת מכשיר מיוחד.

בדקתי כמה חיישנים, חוץ מחיישן החמצן שאני לא יודע איך בודקים אותו עם רב מודד, אומרים שרק עם סקופ אפשר לבדוק אותו.

פורסם
כניראה שהתקלה ניגרמת מחישן maf כמו שאיבחנו במוסך ללא קשר לחישן החמצן

אני מחפש הסבר לתופעה, מה קורה כאשר המנוע חם? מה ההבדל בין מנוע קר למנוע חם שהבעיה מופיעה? ואת הקשר לחיישן MAF לתופעה

פורסם
בדקתי כמה חיישנים, חוץ מחיישן החמצן שאני לא יודע איך בודקים אותו עם רב מודד, אומרים שרק עם סקופ אפשר לבדוק אותו.

יש כאן שרשור ארוך, טיפה מתיש אפילו, אבל בסופו פותח השרשור דווקא שם סרטים יפים מאוד שמראים איך הוא בודק את חיישן החמצן בעזרת רב-מודד:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1676096&highlight=0.08#post1676096

פורסם

תודה רבה חנן, מחר אני אבדוק את תקינות החיישן.

האם אפשר ליסוע ללא החיישן חמצן, פשוט לנתק אותו וליסוע? (רק לשם בדיקה ולא על בסיס קבוע)

ומה יקרה בלי החיישן חמצן, המנוע יעבוד עם תערובת עשירה או עניה? האם עלול להיגרם נזק בלי החיישן חמצן?

פורסם

לא יעשה טוב לממיר אפילו אם זאת רק נסיעה קצרה? (נגיד 50ק"מ מקסימום)

והמנוע יעבוד עם תערובת עשירה או עניה ללא החיישן?

הממיר אצלי מפורר חלקית.

פורסם

אם הממיר מפורר חלקית, אני מקווה שהאגזוז לא סתום חלקית, מה שעלול לגרום לתופעות לוואי מוכרות.

50 קמ' לא אמור לגרום לנזק , השאלה האם המחשב יכנס למוד חירום ויעשיר את התערובת, נראה לי שלא, שבסהכ, נתון הלמבדה בניתוק יתייצב אוטומטית על ידי המחשב ל 0.45 בקירוב, זה ורק זה, כלומר שינוי מהותי לא אמור להיות.

בתנאי שמחשב ניהול המנוע לא מעשיר את התערובת בתיכנות היצרן ל"מוד חירום" ו/או "נתק חיישן חמצן". לדעתי שינוי מהותי של מחשב ניהול המנוע לנתק של חיישן החמצן ,לא יהיה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני אם מה שאתה אומר אכן יקרה זה יהיה מצויין אם המחשב יעבוד במצב של 0.45V כאילו שהחיישן מחובר ומתפקד טוב.

כי המנוע אצלי עובד בתערובת עניה כאשר הוא מגיע לטמפ' עבודה, עדיין זה לא ניבדק לעומק אבל לפי האבחנה שהיה פיצוץ קטן מצינור יניקת האוויר של המסנן אוויר כניראה שהמנוע עובד בתערובת עניה.

מחר אבדק את תקינות החיישן אם הוא יוציא מתח נמוך אז המנוע עובד עם תערובת עניה, ואם מתח גבוה אז עם תערובת עשירה.

אם החיישן חמצן לא תקין, הוא אמור לשדר נתונים שהמנוע עובד עם תערובת עשירה או עניה?

פורסם

בדחילו ורחימו אני אחלוק על דעתו של דני, כי נסיונו ודיעותיו גדולים אלפי מונים משלי בתחום הזה, ובכל זאת, אני חושב שאם המנוע היה יודע לעבוד בתערובת סטוכיומטרית מדויקת ללא חיישן חמצן, היצרן לא היה מתקין חיישן חמצן מלכתחילה.

כל עוד לא תנתק מצבר, המנוע יעבוד לפי נתוני LTFT (Long Term Fuel Trim( שהוא למד בזמנים שעוד היה לו משוב מחיישן החמצן, ולשאלה איך הנתונים האלה יתאימו למצבים שבהם תעמיד את המנוע באותו רגע, אני לא חושב שמישהו ידע לענות. זה כנראה יהיה קרוב למדי לסטוכיומטרי, אבל אם תמדוד באותו זמן את חיישן החמצן, אני מהמר בבטחון גבוה מאוד שהוא לא יראה 0.45 אלא 0.1 או 0.9. נסה וספר לנו. זה מעניין.

פורסם

דני צודק.

0.45V זוהי ברירת המחדל של רוב היצרנים (ראיתי גם 0.30V). המתח מגיע דרך נגד בתוך יחידת הבקרה שמוציא מתח זה לקו הסיגנל של חיישן החמצן.

ערך הנגד גבוה מאוד ולכן הוא אינו משפיע כלל כאשר החיישן מתפקד.

אם ינותק חייישן החמצן בקרת המנוע לא מייד תזהה זאת והמנוע יתחיל לעבוד עשיר בדר"כ.

יש רכבים שבדיוק הפוך והמנוע יעבוד עני.

תערובת הדלק משתנה בגלל שערכי LTFT או block-learn יוצאים די מהר מתחומים תקינים ואז כמובן תזוהה התקלה.

מרגע הזיהוי, הערכים יחזרו לאפס או ל 128 בהתאם לסוג הרכב.

פורסם

זה שהמחשב יראה 0.45 בגלל הנגד המדובר לא אומר שהתערובת באגזוז באמת תהיה סטוכיומטרית במדויק ושבהתאם חיישן החמצן יוציא 0.45 וולט. להערכתי זה לא יקרה ותהערובת תהיה מוסטת קלות לכיוון כלשהו. בנוסף, אם אתה אומר שערכי הLTFT יתאפסו ברגע זיהוי התקלה, אז בוודאי ובוודאי שאין מצב שהמחשב יצליח לקלוע לתערובת סטוכיומטרית מדויקת ללא משוב חי מהשטח וללא ערכים נלמדים בטבלה שלו. בשלב הזה הוא עובד כמו סוג של קרבורטור.

• תוכן חדש...