Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנוע שבתמונות, גם כשהוא ללא כל עומס, מתעייף לאחר כשלוש שניות עבודה ומפסיק להסתובב. מחכים כעשר שניות ונותנים לו שוב חשמל והוא חוזר לעבוד, עד ההתעייפות הבאה.

כל חמשת הזוגות של הסלילים נותנים 1.4 אוהם.

הקומוטטור לא שחוק.

הפחמים שחוקים ברמה כלשהי, אבל הם נוגעים, וגם מתחתי להם את הקפיצים, ואין כל שינוי בהתעייפות של המנוע.

המנוע הוצא מחלון חשמלי צד נהג של דייהטסו גרנד-מוב 98

1. בטוח שהתקלה היא בפחמים?

2. היכן אני מוצא פחמים כאלה.

חלון דייהטסו1.jpg

חלון דייהטסו2.jpg

פורסם

אין נגד. יש קבל בין שני החיבורים. הוא יכול לגרום תופעה כזו?

האמת היא שאני די סגור על נושא הפחמים. זה נכון שהם נוגעים, אבל נשאר להם בסה"כ עוד כחצי מ"מ מהלך וזה אומר שהם שחוקים מאוד, מה גם שהם שחוקים באלכסון, כמו שניתן לראות בתמונה.

פורסם

בדר"כ מנועי מנגונים של חלונות חשמל לא משפצים ולכן נדיר למצוא חלקי חילוף למנועים אלו. ולשאלתך, לרוב הבעיה היא לא בפחמים אלא במנגנון עצמו של גלגלי השיניים שמסובבים את הכבל או המסילה.

פורסם

מנוע חדש כזה, ללא המנגנון, עולה כ1150 ש"ח. אני מנסה לחתוך בהוצאה.

לאחר סריקה בכשש פירוקיות, מסתבר שלחברים לא ממש בא להזיז ת'תחת, ואיך שהם שומעים "גרנד-מוב" הם מגיבים ב"אין". ניסיתי לעודד אותם לחשוב אם אותם מנועים גם מניעים את החלונות בשרייד ובאפלאוז ונתתי להם מק"טים של DENSO, אבל נחלתי כשלון. לא בא להם לבדוק.

מישהו יודע לומר אם מדובר במנועים זהים לשרייד ולגרנד?

במידה ולא, אולי מדובר ברוטורים זהים?

הבאתי את המנוע לאחד מהעסקים שהומלצו בפורום ככאלה שיש להם פחמים. הבחור שם בדק את המנוע, הפחמים והרוטור, וטען שמהבדיקות שלו עולה שהרוטור תקין. הפחמים בטוח תקינים. הוא אמר שנראה לו שיש דיודות מובנות בגוף המנוע, אבל פירוק משני שלי העלה שאין כאלה דברים חבויים.

המשכתי לבדוק את הסלילים ברוטור וגיליתי שכולם מקוצרים לכולם עם התנגדות של כ 0.1-0.3 אוהם. זה צריך להיות ככה? חשבתי שבין חמשת הזוגות הנגדיים של הסלילים לא אמורה להיות הולכה בכלל. האם מה שתיארתי מעיד על רוטור מקוצר ולא תקין?

פורסם

פנה ליצחק חדדי רח בן אביגדור 20 תל אביב

משפץ ומלפף מנועים חשמליים מתמחה במנועי מפוחי מיזוג ומנגנוני חלונות לרכב

פורסם

אני לא מכיר את תצורת ליפוף הרוטור לכן אין לי תשובה מוסמכת בנושא. מה שכן העניין נשמע לי כמו בעיה של קצר/נתק ברוטור שמופיע עם ההתחממות (יתכן שהוא עבר התחממות יתר והלכה נפגמה). בדוק גם שחיבורי הסלילים לקומוטטור מהודקים ולא רופפים.

מה שתוכל לנסות בכדי לאמת בעיה כזו היא להכניס את הרוטור לתנור (בטמפ' לא גבוהה מידיי), להוציאו לאחר כמה דקות ולבדוק שוב את התנגדויות הסלילים וקצרים (כולל לגוף הרוטור).

• תוכן חדש...