Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמי שהחזיק במשך 5 שנים מיאטה דור ראשון מודל 97, יש לי רק דברים טובים להגיד על הרכב ועל אמינותו המופלגת.

לא מבין את כל התלהבות, כולה יפנית מקרקשת שעולה הון.

אם כבר, עדיפה הטויוטה, גם אמינה יותר, גם בנויה יותר טוב ואפילו עם מנוע מרכזי.

מיאטה זה אוטו מיושן שנבנה כהעתק למשהו משנות ה-60 (שגם אז לא היה מוצלח מדי) ונתקע מאחור

תשמע, אין לי מושג מאיפה אתה כותב את השטויות שאתה כותב.

לפעמים עדיף לא להגיב מאשר לעשות לעצמך פאדיחות.

פורסם
תודה לעונים.

חלופה נוספת שהועלתה ע"י חבר: MR2.

דעתכם?

אופצייה אפשרית ואכן מעניינת במיוחד.

קצת יותר קשה לשליטה על המגבלות, אוחזת מעט יותר, פחות מהנה על חודו של הקשקש

(נטייה גדולה יותר לתת היגוי ואם הזנב בורח... נו, מנוע מרכזי. תבין לבד).

יש במגזין "אוטו" באתר כתבה שדאגתי שיעלו על ההשוואה בין מיאטה דור שני ל MR2, שתי המכוניות של חברי מועדון הרודסטרים.

לא מבין את כל התלהבות, כולה יפנית מקרקשת שעולה הון.

אם כבר, עדיפה הטויוטה, גם אמינה יותר, גם בנויה יותר טוב ואפילו עם מנוע מרכזי.

מיאטה זה אוטו מיושן שנבנה כהעתק למשהו משנות ה-60 (שגם אז לא היה מוצלח מדי) ונתקע מאחור

נכון, יפנית מקרקשת.

ואחת מה- Handling cars הכי גדולות של כל הזמנים.

תקרא קצת מבחנים השוואתיים (כי לנהוג באחת מהן ברור שלא נהגת).

וכמו שאמר קודמי - "לפעמים עדיף לא להגיב"... :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
יש במגזין "אוטו" באתר כתבה שדאגתי שיעלו על ההשוואה בין מיאטה דור שני ל MR2, שתי המכוניות של חברי מועדון הרודסטרים.

איזו נוסטלגיה... השתתפתי במבחן ההשוואתי הזה, נדמה לי שזה היה בשנת 2002.

אפילו כתבתי את רשמיי בתוך מסגרת בצד הכתבה, כבעל מיאטה דור ראשון.

לא יצא לי ממש לעשות קילומטרז' משמעותי על ה MR2 באותו מבחן, כך שאני לא רוצה להביע דעה עליה.

אני לא מוצא את הכתבה באתר, אולי תיתן לינק?

פורסם

להלן - "טהורות הגזע"

אתה בוודאי תשמח לגלות ששני בעלי הרכבים עדיין במועדון הרודסטרים.

המיאטה השחורה נמצאת באותה בעלות, הבחור עם ה- MR2 החליף למיאטה NB ולאחרונה עבר ל- NC.

מתוך הכתבה:

והן נראות טוב אחת ליד השנייה, תכליתיות בדיוק כמו שהן צריכות להראות. הרי שתי אלו, הן מכוניות שעשו היסטוריה מעצם קיומן; שתיהן הגיחו מיפן כדי ללמד את אירופה פרק במהותה של מכונית הספורט העממית, הפשוטה, פרק שאירופה שכחה, או סתם ניסתה להדחיק לאחר כישלונות העבר. שתיהן, במיטב המסורת האוטומטיבית היפנית של אותה התקופה, חיקו משהו שאירופה כבר ייצרה: ה-MR2 עקבה אחר הרצפט של פיאט X1/9 - מנוע מרכזי וגג טארגה - והמיאטה, נבנתה בהשראת לוטוס אלן המקורית.

אולם שתיהן הביאו לזירה משהו שלאירופאיות (בעיקר מהצד הבריטי) היה חסר, אמינות. ויחד עם אותה רוח רודסטרית חמקמקה, אותו של שילוב של משקל נוצה והנעה אחורית, ביצועים שאינם עוצרי נשימה אך מלווים בדינמיות מסעירה, גג מתקפל שמבטיח לבדר כל שערה וכל דקה, ובעיקר, פשטות מופלאה – הן כבשו לבבות של רבבות.

וספציפית לגבי המיאטה:

נהיגה במיאטה כאן, היא לא פחות מחוויה רומנטית. היא זורמת עם הנהג כאחד, כחלק ממערכת יחסים מושלמת, מזינה אותו בתחושות ישירות מקרביה, דרך ההגה ולתוך עצבי הידיים. הגאים פשוט לא מתקשרים עם הנהג יותר מזה (ולחשוב שההגה של המיאטה הקודמת היה אפילו טוב יותר). וגם שלדות לא, בעיקר לא כשיש שלדת Back Bone שנדמה שמשדרת לחוט השדרה באמצעות אלקטרודות. חובקת וחותכת את הפניות עם Turn in מופתי (גם בזכות מיידיות של ההגה, על 2.7 סיבוביו), מתהדקת לפניה ומהדקת ישבן בעת הצורך. נשלטת עד לרמת ביטחון מפחידה-ממש על מגבלות האחיזה, וכל כך- כל כך ישירה ומהנה. באמת לא זכורה לי מכונית שהתפתלה במסלול הסללום בכזאת קלילות, נטולת כל תת היגוי, מתיכה אותו כמו סכין לוהטת בחמאה ומאפשרת להכניסה לסחיפת זנב תחת פרובוקציה, פעם אחר פעם במיקום מדויק לפני העדשה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

שים לב למיאטה שזה עתה התפרסמה, ראה כאן.

מיותר לציין שאין לי קשר לבעל הרכב.

בהצלחה.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

טוב, נעשה קצת סדר.

אני אותו "חבר מועדון". התייצבתי למבחן עם הטויוטה MR2 שהייתה לי בזמנו. כעבור שנתיים עברתי למיאטה NB ידנית 2005 ושנתיים לאחר מכן למיאטה NC 2008. כנראה שאני תקוע עם עניין הרודסטר לכל החיים. אין לי את היכולת לעבור לסוג אחר של רכב. התמכרתי.

לגופו של עניין: אין כל הבדל באמינות הרכבים (MR או מיאטה). ההבדלים הם בעיקר בלוק ובנהיגה על גבול המגבלות. איכות החומרים (דיפוני פנים וכו') - טובה יותר במיאטה.

ביומיום - אין הבדל משמועתי. הטויטה נדירה הרבה יותר ולכן מקנה תחושה יותר ייחודית.

אני אוהב הרבה יותר את ההגה של המיאטה (שני הדורות). מצד שני - הטויטה מרגישה יותר "מהודקת" והמנוע שלה (יחסית ל- NB, כמובן) היה בשרני יותר (ה- NC ליגה אחרת בכוח מנוע).

ולכן - בין אם זו תהיה מיאטה NB ובין אם טויוטה MR2 - הרי שאין זה משנה. העיקר - שזו תהיה אחת מהן !

בהצלחה בחיפושים.

ואגב - לגבי מחירים של מיאטות בארץ הקודש. אני מכרתי את ה- NB במחיר הגבוה ב- 17,000 ש"ח מעל המחירון (דאז) !!!

ולכן- הפער בין NB שמורה ל- NA שמורה - עודנו ממשי.

---

• תוכן חדש...