Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גישושים אחרי מחשב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה צצה בבית דרישה למחשב חדש וכרגע אני בגישושים לגבי מפרטים כאלה ואחרים ואני אשמח לקבל הצעות למפרטים טובים.

הדרישות:

1. מחשב שיחזיק לפחות 3 שנים מבחינת התאמה לתוכנות (קיימות ועתידיות)

2. המחשב יהיה מחובר לרשת ביתית

3. המחשב מיועד לעבודה של אדריכלות (תוכנות כמו פוטושופ, אוטוקאד וכל שאר התוכנות הכבדות)

4. התקציב יהיה בטח בין 3 ל-5 אלף ש"ח (אם זה בכלל משנה משהו לגבי טיב החלקים)

5. דרוש רק מחשב נטו ללא תוספות מהצד (מסך מקלדת ודברים כאלה כבר יש)

המחשב לא ישמש להורדת דברים מהאינטרנט לצורך הנאה אלא לעבודה אדריכלית נטו.

אני אשמח לשמות ודגמים של החלקים במפרט כדי שאני אגיע לחנות עם מפרט מוכן בלי שהם ינסו לשנות לי חלקים לפי איפה שהם מרוויחים יותר.

המחשב כנראה ירכש בעוד כחודשיים אם זה חשוב אבל אני מתחיל לגשש מעכשיו כדי לקבל אופציות כאלה ואחרות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אולי כדי שעוד חודשיים תתחיל לחפש כי חודשיים זה המון זמן לפיתוחים חדשים וירידת מחירים לחלקי מחשב שיקרים היום

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
אולי כדי שעוד חודשיים תתחיל לחפש כי חודשיים זה המון זמן לפיתוחים חדשים וירידת מחירים לחלקי מחשב שיקרים היום

ברבעון הבא אינטל חותכת מחירים ומציגה דגמים חדשים .

כדי לחכות קצת אם זה לא דחוף .

פורסם

עוד חודשיים זה המון זמן

אני אישית בניתי מחשב כ3 חודשים לפני שקניתי ולאחר מכן ביום של הקניה נכנסתי שוב כדי לבדוק את המפרט ומסתבר שהמחיר ירד בכמעט 1000 ש"ח (כל החלקים ביחד) אז באותו מחיר בניתי לי מחשב הרבה יותר טוב.

תתחיל לחפש מפרטים ממש בסמוך לקניה.

Toyota Yaris TS

פורסם

Mצויין, עוד כחודשיים באמת יהיה שינוי לא רע בתחום המחשבים, אמורים להכנס סדרות חדשות של כרטיסי מסך, ירידות מחירים, וכניסה של עוד כמה דגמי מעבדים.

בכללי, אני כבר אומר לך, אדריכלות ועיצוב? תוכנות כגון: AUTOCAD? PHOTOSHOP?SOLIDWORKS? דברים בסגנון?

אך ורק מעבד קוואד קור, בהנחה שיעבדו באמת עם תוכנות כאלו. (4 ליבות, עוד מעט יוכרזו מעבדי עם 6 ו- 8 בהתאם לזמן ושנה) ו- 4 ג'יגה זכרון בעוד חודשיים, מה שגם, קיט של 4 ג'יגה זכרון נכון להיום מחברה מעולה ומוכרת עם תזמונים נמוכים DDR2 800 קיט של 2 ג'יגה עולה כ- 320 שקל בערך פחות או יותר.

ישנם מחירים טובים יותר לקיט שכבר בא כ- 4 גי'גה (זאת אומרת 2 סטיקים כל אחד 2 ג'יגה) והמחיר יהיה סביב ה- 500 ויש אפילו ב 450 שקל, מחברות שונות ומעולות כגון: G.SKILL וכו'.

כן מחירים מטורפים. אבל ה- 4 ג'יגה זה באמת אם יהיה שימוש בתוכנות הללו ותותקן מערכת 64 ביט לניצול מקסימלי, אפשרי עם מערכת 32 ביט דרך כמה שינויים על מנ תשהיא תראה 4 ג'יגה מלא, מה שליביור פירסם מקודם תמונה של 4 גי'גה, זה אך ורק דרך פעולה, של הוספת עוד 4 ביטים למערכת, חשוב שהמעבד יתמוך כמובן ב 64 ביט (שזאת לא בעיה היום בכלל) והמערכת תראה את כל ה- 4 ג'יגה, אין שום עדכון ממיקרוסופט או כל דבר אחר לויסטה או משהו כזה, שמהערתכ תראה 4 ג'יגה נקי מלא לניצול, היא תראה מקסימום 3.35 . מה שתמונה שהוא שם עם 4 ג'יגה וישים שוב פעם עקב הודעה הזאת, זה דרך פעוהל או שתיים שצריך לעשות על מנת שהמערכת תראה זאת, בדוק, מערכת רגילה עם כל העדכונים שבעולם לא תראה 4 נקי.

כרטיסים מסך חדשים יכנסו, ובכללי, שינוי פה ושם, בעוד כחודשיים- 3 ממליץ לך אז להתחיל לבדוק אפשרויות, היום אין טעם בכלל כי השינויים בעולם החורמה טס וכך גם המחירים.

עוד דבר שאפשרי בתקציב של כ- 5 אלף, לעושת מערך RAID, על מנת להגביר ביצועים, כל זאת בהנחלה שיעבדו עם קבצים גדולים וכבדים וכו', מערך RAID יעזור מאוד. אבל זה יהיה ממש צפוף להכניס ל- 5 קלף תקציב, אבל אפשרי החלט.

ספק כוח, מחברה ידועה ואיכותית מינימום 450 וואט, אבל אך ורק מחברה טובה ואיכותית ומוככרת, שום דבר סיני ב- 100 שקל. (חשוב שהספק יהיה נצילות גבוהה והספק יציב).

מפרט בכללי עכשיו?

מעבד קוואד קור חובה ללא כל וויכוח, עקב השימוש בתוכנות הנ"ל

4 ג'יגה זכרון חובה ללא כל וויכוח.

כונן קשיח 500 ג'יגה עם 32 מגה באפר (יש לחברת סיגייט) או מערך RAID בהתאם לתקציב.

ספק כוח 450 וואט מינימום מחברה טובה וידוע ואיכותית.

לוח אם, כל לוח אם טוב החל מ- 400 וקצת שקל יעשה את העבודה, מחברת ג'יגבייט מאוד מומלץ.

ומארז וכל השאר בתהאם לרצון השקט שלך וכו'.

פורסם

אני מתכנן להתקין XP PRO רגיל בהחלט

אף פעם לא התעסקתי עם גרסאות אחרות של XP, ובטח ובטח אמא שלי שמעולם לא עבדה עם מחשב וזאת רק ההתחלה שלה ככה שצריך מערכת כמה שפחות מסובכת מבחינת תפעול.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הצעה למפרט:

Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz 6Mb BOX

Abit IP35-E Intel P35 Chipset Socket 775

A-data 4GB DDR2 PC6400 800MHZ CL5

Seagate Barracuda 500GB 3.5 7200Rpm SATA II 32MB

PNY NVIDIA Quadro FX 570 256MB 128-bit PCIE DVI Retail

LG GSA-H62 SATA Multi DVDRW X18 Bulk Black

Compucase 6A19 Black Midi Tower True 400Watt PSU

יוצא 4000 ש"ח +-

סביר להניח שלא צריך יותר

בטח שלא רייד, כשהמערך יכול לקרוס והמידע ילך לאיבוד.. וזה גם מצריך כונן דיסקטים 1.44 ודיסקט עם דרייבר לרייד (בהתקנה של חלונות)

מתן.

פורסם

מפרט מעולה אבל:

לוח אם כדאי להחליף לאחד של ג'יגבייט, לוחות טובים מאוד, עםקבלים סולידיים ופיצ'רים טובים גם כן.

עדיף לקחת זכרונות אם כבר לפחות קינגסטון או גייל או OCZ או G SKILL או קורסייאר וכו', אבל כל אחד והעדפה שלו, אבל בכללי,תאמת, לא ראיתי אף פעם A-DATA במפרט מחשב נורמאלי, למרות שהם גם לא רעים בכלל וזה רק זכרונות.

כרטיס מסך, הוא לא צריך את המקצועי הזה, הוא ציין שימוש סביר וקל בתוכנות עריכה וכו', אני בטוח שהוא לא יחרוש עם 10 אלף חלקים שונים בסוליד וורקס וכו', לא עד כדי כך, לכן על מנת לשמור על המשחב כמחשב משחקים וגם משחב לעריכות וכו', ללכת על כרטיס מסך רגיל, הוא משפק ביצועי ערכיה מעולים גם כן, והדור החדש גם כן מעולה בזה. ( כגון: 8800GT 8800GTS 9600GT) אלו הם הכי הכי מומלצים.

במערכך הרייד, אין רק מערך רייד 0 יש גם מערך רייד 1,2,3,4,5,6,10 תוכל לקרוא יותר עליהם בויקיפדיה, לכן ישנם מערכיי רייד שונים שגם כוללים ביצועים וגם כוללים גיבוי מידע. כמו שאמרתי מקודם, כמובן תלוי בתקיב, כי מערך רייד 10 למשל, רק הוא יעלה כמו מערכת מחשב חדשה. (לא אין קשר בין המספר לכמות הכוננים, אבל אפשר להגיד שככל השמספר עולה כך גם כמות וקונפיגורציות הכוננים).

לכן, אם הוא לוקח כרטיס כגון 8800GT או 8800GTS על מנת גם לשחק וגם לעושת עריכות וכו', שיהיה מחשב מולטי - שימושי הוא זקוק לספר כוח 450 מומלץ ומעלה. גם לשדרוגים עתידיים כמו שכתבתי מקודם.

פורסם
בטח שלא רייד, כשהמערך יכול לקרוס והמידע ילך לאיבוד.. וזה גם מצריך כונן דיסקטים 1.44 ודיסקט עם דרייבר לרייד (בהתקנה של חלונות)

יש תוכנות שמאפשרות להכניס לIMAGE של WINDOWS דרייברים, כגון של RAID. כך שאין בעייה עם 1.44. אצלי לוח INTEL מקורי עם P35 ויש לו RAID (שכרגע לא בשימוש), ללוח אין בקר של FLOPPY בכלל, לכן כדי להתקין SATA, היה צריך להכניס דרייבר לתוך התקנה של XP.

בקשר ל-RAID, אחת המטרות שלו לשפר אמינות, יש מצבים ב-RAID שמאפשרים להמשיך לעבוד גם אחרי שקרס אחד הדיסקים.

מערך RAID לא קורס ככה סתם, כך שאין חשש לאובדן מידע, להפך. עניין אחר הוא, כאשר לא יודעים להגדיר אותו ואז באמת יש סכנה למידע.

ד"א קיימות תחנות עבודה מחברות מותג, כגון DELL 390, DELL 490 ו-DELL 690. הן יקרות, אבל מדובר על כלים רציניים בהחלט. במיוחד ה-690 שאפשר להתקין לו שני מעבדי XEON שכל מעבד QUAD CORE, סה"כ יוצא 8 מעבדים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לגבי הזיכרונות - ההבדלים הם בצ'יפ, יש כאלה של מיקרון ויש אחרים אבל על כל פנים

A-DATA לא נופלים מ-OCZ (שיש להם אחוז דפקטים גבוה) או G.SKILL (שלפעמים חסר בארץ אצל היבואן)

או אפילו קינגסטון, שהדגם שלהם שמגיע לארץ הוא הVALUE שלהם.

לגבי רייד - 0 ייתן שיפור יחסי במהירות ו-1 ייתן גיבוי "מראה".

נראה לי מיותר לחלוטין להזכיר כאן את כל האפשרויות האחרות, בפרט שבקר חומרה טוב יעלה לא מעט.

כרטיס גרפי- אם נכנס בתקציב אז למה לא? שיפור משמעותי על פני כרטיס גרפי רגיל. ה8800 שהזכירו כאן עולה בדיוק אותו הדבר כמו ה-QUADRO שהצעתי, והקואדרו ייתן ביצועים טובים יותר במקרה הזה.

לוח אם- פשוט וטוב, יש אנשים שנדבקים לשם אחד של יצרן ורק את זה הם קונים - בדיוק כמו בביגוד, מכוניות וכו'

ה-ABIT הוא מקביל ל-DS3L מצד אחד, ומצד שני ניתן להשיג אותו בחלק מהמקומות ב-380 ש"ח. חוץ מזה, קבלים איכותיים

לא אביט ולא ג'יגהבייט מייצרים ויכול מאוד להיות שהם קונים אותם מאותו היצרן.

** עריכה **

התייחסות אחרונה היא לגבי הספק - "שימושי הוא זקוק לספק כוח 450 מומלץ ומעלה. גם לשדרוגים עתידיים כמו שכתבתי מקודם."

אשמח אם תראה לי חישוב שלך לצריכת החשמל במערכת הנ"ל.

ה-QUADRO 570 צורך חשמל בערך כמו 8500GT. אם כבר ספק שקט וחזק אז CORSAIR 450W או PC POWER & COOLING 500W.

אפשר גם ללכת על ה- SONATA III שמגיע עם ספק 500W ונחשב למארז שקט אך צפוף ולא מאוורר.

כמובן שמדובר כאן על הוצאה לא קטנה.. סדר גודל של 400 ש"ח רק לספק כוח.

שבת שלום

מתן

פורסם

אחוז דפקטים גבוה? לא נראה לי קראת באתר " 100% בדוק ו- אחריות לכל החיים, גם בביצוע אובר קלוק).

ג'יסקיל דווקא יש אותם אצל הרבה מקומות ולא חסר בכלל, אלה אם כן קונים בכפר קאסם.

מה שרשמתי הוא על מנת שיהיה לו מחשב מולטי-שימושי צריך לקחת כרטיס מהדור הזה, שגם מתאים למשחקים וכו' וגם לעריכות.

כמובן, תתקע אותו עם כרטיס עריכות ככה שלא יוכל לשחק נורמאלי אחר כך אם ירצה, שלידיעתך, הכרטיסים שהזכרתי, מצויינים בעריכות, סך הכל נופלים בכמה חוזים מזה שהבאת, לא יותר.

עדיף משחב רב שימושי מאשר רק אחד שייתן אולי כמה אחוזים בעריכה, אבל יהיה מבוי סתום למשחקים וכו'.

צריך ספק איכותי בכל מקרה, נכון החברו תשהזכרת יקרות ושקטות מאוד, אבל אם אפשרי, ללכת על זה.

אבל למה אם כבר 450? בגלל הכרטיס מסך שלא לעריכות. זאת אומרת אם לוקחים 8800GTS, זה למה.

במחיר של 1060 שקל ל- 8800GTS מחברת ג'יגבייט, זה פשוט טרוף לא לקחת אותו, כמו כן, הוא בעריכות מעולה גם כן, לא נופל בכלל מהכרטיס לעיבוד גראפי ה- "מקצועי".

פורסם

המחשב לא ישמש להורדת דברים מהאינטרנט לצורך הנאה אלא לעבודה אדריכלית נטו.

עפ"י הדרישות של תומר, אין צורך ב8800GT.

ועדיין יש הבדלים בין כרטיס מסך מקצועי, לכרטיס מסך ביתי בשירטוט ותלת מימד

לגבי הזיכרונות - כאיש מכירות בחברה שמוכרת מחשבים, וכאחד שמעורב בהרכבות מחשבים שבמעבדה, אני יכול להגיד בוודאות שסטטיסטית יש יותר OCZ פגומים מאשר חברות אחרות. ואין קשר לתקופת האחריות.

לגבי G.SKILL - תבדוק את העניין, אני אומר את זה מנסיון, כנ"ל לגבי הOCZ וזה לא שהם כאלה רעים..

• תוכן חדש...