Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

הגומיות של הדלתות הצדדיות (כל הדלתות) כבר יבשות וקרועות, התוצאה היא רעשי רוח חזקים בנסיעה מהירה.

רציתי לשאול מאיפה אני קונה גומיות כאלה חדשות ומי מתעסק בדברים כאלו בכלל?

בנוסף, בחודש הבא יש לי טסט לרכב. הבעיה השנה היא שהרכב הגיע לגיל 15 ובצד השני של רישיון הרכב שנשלח אליי בדואר, הם רוצים שאציג איזה אישור בלמים לטסט. רציתי לשאול כמה זה עולה ומה בודקים בדיוק, הכוונה היא האם צריך לפרק את הגלגלים?

הבלמים שלי הוחלפו לפני מס' רב של שנים והם מתחילים לחרוק בעת לחיצה על הדוושה. ככל שאני מאמץ אותם יותר ככה הם חורקים יותר, האם זה סופם של הבלמים? בנוסף בלם היד לא ממש עוצר כמו שצריך אלא רק אם אני מעלה את המנוף ממש עד למעלה (וזה לא פשוט בכלל), ובד"כ אני מחנה את הרכב בעליה על הילוך ראשון כי אחרת הוא מדרדר אחורה.

תודה מראש,

גיא.

פורסם

גיא שלום רב!

אישור בלמים הוא אכן חובה לכל רכב משנת יצור 93.

מחיר האישור הוא כ100 עד 150 שקל, וחובה לפרק גלגלים אחוריים וקדמיים, ולבדוק את מצב הבלמים, ואם יתגלה שהבלמים הזקוקים להחלפה או נזילה ממשאבות הבלם, או צינורות בלמים יבשים, יש להחליפם, והמחיר הוא בנפרד, אם כי לעתים המוסך מגלם את מחיר אישור הבלמים במחיר העבודה, ואינו גובה בנפרד.

מיותר לציין שבדיקה פיזית של הבלמים ומערכת ההגוי היא חובה, ובלעדיה לא ינתן האישור.

לדעתי מצב הבלמים שלך זקוק לישור קו רציני, מבלי קשר לטסט, ולו רק מבחינת הסיכון שלך, והנוסעים לצידך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יכול להיות שאם תצתרך לתקן או להחליף בלמים ,אז המוסך לא יגבה תשלום עבור הבדיקה.(כמה פעמים המוסך לא גבה ממני תשלום עבור הבדיקה כי הייתה תקלה שתוקנה אצלו)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

יכול להיות שאם תצתרך לתקן או להחליף בלמים ,אז המוסך לא יגבה תשלום עבור הבדיקה.(כמה פעמים המוסך לא גבה ממני תשלום עבור הבדיקה כי הייתה תקלה שתוקנה אצלו)

חיפושיות 73-74

פורסם

לעיניין הגומיות, אפשר לנסות בפירוקיות, אבל לפי דעתי אם תתחיל לפרק את מה שמורכב אצלך ברכב לא בטוח שיצליחו להרכיב לך את הגומיות האחרות , צריך להרכיב אותם שישבו פיקס, כי אם הגומיות מהפירוק יהיו קצת מעוכות אז יהיה מרווח זעיר בין החלון לגומיה, ואז זה יגרום לכניסת מים , בקיצור אם זה לא חדש אל תתעסק ותחליף , חלקים כאלה עם בלאי לא שווה כלל (לפי דעתי) לקנות.

מה שכן תנסה למרוח הרבה גריז על הגומיות , ואת הקרעים תמלא בסיליקון (לא למרוח סיליקון בן הגומי לפח!!!)

אני מרחתי גריז על הגומיות שהיו ממש יבשות ועם קרעים , וזה פשוט חידש אותם , עשיתי את זה לפני שנה וחצי בערך, וזה פשוט מצויין.

אתה צריך למרוח הרבה גריז ללת לו להיספג , כמובן שהדלתות יהיו פתוחות לרווחה, למשך שעתיים בערך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

שאלת תם: אם הלקוח מתקן את מערכת הבלמים ברכב שלו, מדוע צריך לשלם גם בעבור הבדיקה? הרי המכונאי בכל מקרה מעלה את הרכב על ליפט, מפרק ומרכיב חלקים ממערכת הבלימה ומשחרר את הרכב רק לאחר שהוא בטוח במאת האחוזים שמערכת הבלימה תקינה. הרי לא יעלה על הדעת לשחרר לנסיעה רכב שמערכת הבלימה שלו אינה תקינה.

ולגבי הגומיות - לדעתי אפשר למצוא אצל פחחים או אצל זגגים. אם הגומי קרוע חבל לדעתי על הזמן ועל הסיליקון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם הוא סדוק , ואין בו קרע ממשי , שמגיע עד הפח שמיתחת אז שווה "לשפץ"

אם המצב סופני אז רק חדש.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בכל מקרה. למה אתה מזניח את הבלמים ככה, למה אתה מחכה? דבר ראשון תסדר את הבלמים ,גומיות זה לא דבר בטיחותי

אני בטוח שאפשר להזמין חדשות , אומנם יקר יחיסת אבל שווה.בהצלחה

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

אני רכשתי גומיות מפירוק לקסארה, נותרה רק דלת הנהג עם גומיה קרועה.

העלות - 50 ש"ח לגומיה במצב מצוין ללא קרעים וסדקים.

פורסם

אין צורך באישור על תקינות מערכת הבלמים לרכבים משנת יצור 1993!

רכבך אמנם הגיע לגיל 15 אך טרם מלאו לו 15 שנים.

אישור בלמים לטסט יש צורך להציג רק ברכבים שמלאו להם 15 שנים(החל מהשנה ה-16).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
אין צורך באישור על תקינות מערכת הבלמים לרכבים משנת יצור 1993!

רכבך אמנם הגיע לגיל 15 אך טרם מלאו לו 15 שנים.

אישור בלמים לטסט יש צורך להציג רק ברכבים שמלאו להם 15 שנים(החל מהשנה ה-16).

עמית תודה על המידע החשוב, רכבי לנסר 93, מיועד לעבור טסט בתאריך ה6/6/08 ועדיין לא הגיעו אלי הניירות לטסט, וגם אני לתומי חשבתי, שבניירות יהיה רשום להגיע לטסט עם אישור בלמים, וכך גם מצויין במודעה בולטת ,במשרד של המוסך הסמוך אלי שבו אני מטפל.

אודה לך מראש אם תצרף אסמכתא לכך שהאישור דרוש רק מהשנה ה16.

בברכה

ותודה מראש.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עמית תודה על התגובה.

מאחורי רישיון הרכב החדש מופיעה הערה שלכל רכב שמלאו לו 15 שנים חייב להציג את האישור. השאלה היא האם צריכה להיות מודפסת הערה כזו גם ברישיון רכב עצמו במידה והרכב זקוק לאישור? כרגע אין לי הערה כזו אלא רק את הכיתוב הסטנדרטי מאחורי רישיון הרכב החדש.

אם זה נכון זה מאוד יעזור מכיוון שאני לא אטפל בבלמים, הם עוצרים מצויין (חוץ מהחריקות) וחבל על הכסף.

תודה מראש.

פורסם

השנה אתה לא צריך אישור בלמים.

בשנה הבאה אתה כן תצטרך, אך לא תיהיה שום הודעה מודפסת ברישיון הרכב עצמו.

פורסם

בקשר לבלמים:

תחשוב על זה,אם הם עושים רעש כנראה שנגמר "הבשר" שלהם!

קח עצה בחינם וסע לבדיקה במוסך או תבדוק בעצמך אבל אל תזניח,זכור זול עולה יקר.(והמבין יבין)

חיפושיות 73-74

פורסם

אני חושב שמדובר בכל רכב משנת 93 שמחוייב בבדיקה הזו.

אם אני זוכר טוב ראיתי שלט בעניין במכון הטסטים כשהייתי שם לאחרונה.

נזכרתי ב"ערגה" בזמנים שבהם הייתי מוציא במוסך מאחורי מכון הטסטים אישור רכב מיושן...פעמיים בשנה.

ברוך השם שזה נגמר.

• תוכן חדש...