Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי דייהטסו שרייד 1300 גיר רגיל שנת 93

כשאני מדומם מנוע יש רעשים מאוד חזקים מתא נוסעים של מעבר מים בתוך המערכת

בנוסף לכך כשאוטו מתחמם הוא מתחיל להוציא את כל המים(ירוקים) ממנוע לתוך מיכל פלסטיק

וכש מנוע מתקרר הם חוזרים חזרה לרדיאטור ולמנוע וכמובן בימים חמים האוטו מתחמם ואני נאלץ לעצור ולהמתין עד שהוא מתקרר

אחרת כל המים נשפכים אחוצה.

אמרו לי שזה יכול להיות שיש אויר במערכת קירור ובגלל זה כל הבלגן הזה .

אז אני מבקש לדעת כיצד אני מנקז אויר ממערכת קירור?

בתודה מראש דני

פורסם

אם אני זוכר נכון (לא בטוח) אין פתח מיוחד לניקוז אוויר והניקוז מתבצע ע"י מילוי נוזל קירור ברדיאטור עד לסף הפתח. המתנה שהתרמוסטט יפתח (והמאורר יפעל), כך כמה פעמים. לבסוף סגירה של הפתח ומילוי נוזל קירור במיכל העודפים. בכל מקרה המתן לעוד תגובות.

מעבר לזה נשמע שיש אצלך בעיה בראש המנוע. המנוע לא אמור להתחמם. האם נעלמים לך מים? גש למוסך אמין ומקצועי בהקדם.

פורסם
אם אני זוכר נכון (לא בטוח) אין פתח מיוחד לניקוז אוויר והניקוז מתבצע ע"י מילוי נוזל קירור ברדיאטור עד לסף הפתח. המתנה שהתרמוסטט יפתח (והמאורר יפעל), כך כמה פעמים. לבסוף סגירה של הפתח ומילוי נוזל קירור במיכל העודפים. בכל מקרה המתן לעוד תגובות.

מעבר לזה נשמע שיש אצלך בעיה בראש המנוע. המנוע לא אמור להתחמם. האם נעלמים לך מים? גש למוסך אמין ומקצועי בהקדם.

שלום רב!

אכן אביב צודק, אין בורג ניקוז אוויר בשרייד,ואכן ניקוז האוויר מתבצע תוך מלוי מי קירור, עד לפתיחתו המלאה של התרמוסטט,

ומלוי מי קירור נוספים במקרה הצורך.

במקרה של פותח השרשור הבעייה היא לא ניקוז אוויר, אלא קומפרסייה שבורחת למים, מעלה את המפלס, אשר גורם ללחץ גבוה

במערכת הקירור, ובכך גורם למכסה הלחץ להתרוממם , ולהעביר מוזל שרתח למיכל העבוי, עם התקררות הנוזל הוא חוזר לרדיאטור.

ברוב המקרים החשד הוא בתרמוסטט תפוס, שגורם להתחממות ולרתיחת יתר, יש לבדוק תחללה אפשרות של תרמוסטט תפוס, על ידי בדיקת צינור עליון ותחתון, האם הם חמים במידה שווה, במידה ולא המאוור מתאחר בתחילת פעולתו מה שגורם לתופעות שהוזכרו.

יש תחילה לבדוק תקינות תרמוסטט ובדיקה בלחץ , כדי לשלול חדירת קומפרסייה למים, ובמרה של חשד מבוסס לבצע בדיקת לחץ הפוך.

מכיוון שהרכב רגיש להתחממות יתר, ולשימוש במי ברז, יש להקדים ולבצע את הבדיקה, ולהחליף בהזדמנות את מי הקירור לפני הקיץ המגיע.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב!

אכן אביב צודק, אין בורג ניקוז אוויר בשרייד,ואכן ניקוז האוויר מתבצע תוך מלוי מי קירור, עד לפתיחתו המלאה של התרמוסטט,

ומלוי מי קירור נוספים במקרה הצורך.

במקרה של פותח השרשור הבעייה היא לא ניקוז אוויר, אלא קומפרסייה שבורחת למים, מעלה את המפלס, אשר גורם ללחץ גבוה

במערכת הקירור, ובכך גורם למכסה הלחץ להתרוממם , ולהעביר מוזל שרתח למיכל העבוי, עם התקררות הנוזל הוא חוזר לרדיאטור.

ברוב המקרים החשד הוא בתרמוסטט תפוס, שגורם להתחממות ולרתיחת יתר, יש לבדוק תחללה אפשרות של תרמוסטט תפוס, על ידי בדיקת צינור עליון ותחתון, האם הם חמים במידה שווה, במידה ולא המאוור מתאחר בתחילת פעולתו מה שגורם לתופעות שהוזכרו.

יש תחילה לבדוק תקינות תרמוסטט ובדיקה בלחץ , כדי לשלול חדירת קומפרסייה למים, ובמרה של חשד מבוסס לבצע בדיקת לחץ הפוך.

מכיוון שהרכב רגיש להתחממות יתר, ולשימוש במי ברז, יש להקדים ולבצע את הבדיקה, ולהחליף בהזדמנות את מי הקירור לפני הקיץ המגיע.

בהצלחה

------------------------------

תודה על התגוה !

אני רוצה לחדד שאין לי באוטו טרמוסטט והבעיה מופיע רק בקיץ (בקיץ שעבר גם היתה בעיה )ובחורף אין שום בעיה .

אז מה זה יכול להיות?

פורסם

דני שלום רב!

העובדה שציימת עכשו, שאין תרמוססט כלל במנוע, במידה וזה נכון, אז ךצערי אני חחיב לעדכן אותך, בעובדה שאטם הראש ברכבך נפרץ/נשרף, ו/או ראש המנוע אכול ומעביר קומפרסייה למים, מה שאומר שיש לפתוח ולפרק ראש מנוע בהקדם האפשרי, ולהחליף אטם ראש ולבדוק את מצבו של ראש המנוע, עד כמה הוא אכול אם בכלל, וגם לבדוק יסושית את בלוק המנוע, באם הוא גם לא אכול, מה שיחייב להחליף את כל המנוע, הידוע ברגישותו הרבה למי ברז, והרגיש להתחממות יתר.

יש לבצע מספר בדיקות מקדימות, כפי שצייינתי בתגובתי הקודמת, אך לא מן הנמנע שפירוק הראש הוא צעד הכרחי.

חזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

פורסם
דני שלום רב!

העובדה שציימת עכשו, שאין תרמוססט כלל במנוע, במידה וזה נכון, אז ךצערי אני חחיב לעדכן אותך, בעובדה שאטם הראש ברכבך נפרץ/נשרף, ו/או ראש המנוע אכול ומעביר קומפרסייה למים, מה שאומר שיש לפתוח ולפרק ראש מנוע בהקדם האפשרי, ולהחליף אטם ראש ולבדוק את מצבו של ראש המנוע, עד כמה הוא אכול אם בכלל, וגם לבדוק יסושית את בלוק המנוע, באם הוא גם לא אכול, מה שיחייב להחליף את כל המנוע, הידוע ברגישותו הרבה למי ברז, והרגיש להתחממות יתר.

יש לבצע מספר בדיקות מקדימות, כפי שצייינתי בתגובתי הקודמת, אך לא מן הנמנע שפירוק הראש הוא צעד הכרחי.

חזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

תודה על התגובה

אבל אין סימנים של מים בשמן וגם אין סימנים של מן או דלק במים ואין ריח...

וכמה אמור לעלות כל הסיפור הזה ?

אחלפת אטם ראש?

אחלפת כל הראש?

ואחלפת מנוע?

פורסם

דני שלום רב!

נדירים המקרים של חדירת מים לשמן.

מצד שני נפוצים מאד מקרים , של אטם ראש שרוף במעבר מים סמוך לצילנדרים, מה שגורם לחדירת מים לתא השריפה, הפיכתו לקיטור, ופליטתו בצורת עשן לבן דרך צינור הפליטה, במקרה כזה סימן ההיכר העיקרי הוא מחסור קבוע במי קירור.

מה שקורה אצלך, מעבר קומפרסייה למי הקירור , יוצר לחץ במערכת הקירור, מה שגורם לשחרור מי קירור דרך פקק הלחץ ברדיאטור למיכל העבוי,ומשם סביר להניח המים יגלשו במוקדם או במאוחר החוצה.

פרוק ראש המנוע, כפי שצייינתי הוא כנראה בלתי נמנע.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...