Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב המכוניות המיובאות היום הם אוטומטיות וברוב המקרים היבואנים פשוט לא מייבאים מכוניות עם גיר ידני חוץ מפיאט וצ'מפיון שהם כן מייבאים (באירופה 95 אחוז מהמכוניות ידניות).

משרד התחבורה והאוצר מערים קשיים על יבוא אישי של מכוניות כדי לא לפגוע ביבואנים ובגלל אינטרס המיסוי הגבוה מאוד.

כך קורה שיש הרבה אנשים שרוצים לקנות מכוניות ידניות מדגמים מסוימים .

אולי אני כותב פה באופן תמים ...אבל בכל זאת הייתי שמח אם יש פה איזה מחוקק או בעל השפעה שיכול להכניס חוק שעל כל יבואן שמביא לפה מכונית אוטומטית חייב גם להביא גיר ידני .

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אני אנסה לתת את המילה שלי בכנסת

אל תבנה על זה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

באירופה 95 אחוז מהמכוניות ידניות? אולי לפני 20 שנה.

היום יותר ויותר מכוניות באירופה, כולל המכוניות ספורט למיניהן, נמכרות עם גירים אוטומטים/חצי-אוטומטים מסוגים שונים.

ובכל מקרה, אם אתה כבר דואג להעביר חוק שיחייב את היבואן של פז'ו (לדוגמא) להביא גיר ידני,

תוכל גם לדאוג שהיבואן של סוני יביא את כל סוגי המצלמות שלהם,

שהיבואן של DELL יביא את כל סוגי המחשבים שלהם,

ושהיבואן של טושיבה יביא את כל דגמי המסכים שלהם ?

כן, כולל אלו שאין להם ביקוש כלל וסתם מהווים נטל על היבואן, שהוא חברה פרטית שמטרתה להרוויח ולכן מביאה רק מה שיש לו ביקוש והם יצליחו למכור.

תודה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

חבל שבארץ אין מבחר של שום מוצר

כולל מכוניות... היבואנים פשוט שמים *** על הצרכן!

יותר מזה המדינה עושה הכל כדי לא לאפשר לך להביא

רכב באופן פרטי ,ואם כבר החלטתה מצפה לך כל כך הרבה כאב ראש,

שבסוף תתיאש ותקנה מאזדה 3 מסוכנות :cry:

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

בארץ הרוב הגדול מעדיפים תיבה אוטומטית. וזה ידוע ממזמן.

למה שתחייב יבואן לייבא רכבים ידניים אם אתה יודע שזה יגרום לו להפסד? איזה יבואן יסכים לזה בכלל?

פורסם

אפשר בהזמנה מיוחדת להביא גיר ידני

יש לי חבר שקנה B4 ידנית, המתין מעט זמן אבל לבסוף הגיע לו.

פורסם

אפשר אצל חלק מהיבואנים בחלק מהרכבים.

B4 ידנית אגב נמכרת בארץ אבל רק בגרסת ה-SPEC-B.

פורסם
באירופה 95 אחוז מהמכוניות ידניות? אולי לפני 20 שנה.

היום יותר ויותר מכוניות באירופה, כולל המכוניות ספורט למיניהן, נמכרות עם גירים אוטומטים/חצי-אוטומטים מסוגים שונים.

ובכל מקרה, אם אתה כבר דואג להעביר חוק שיחייב את היבואן של פז'ו (לדוגמא) להביא גיר ידני,

תוכל גם לדאוג שהיבואן של סוני יביא את כל סוגי המצלמות שלהם,

שהיבואן של DELL יביא את כל סוגי המחשבים שלהם,

ושהיבואן של טושיבה יביא את כל דגמי המסכים שלהם ?

כן, כולל אלו שאין להם ביקוש כלל וסתם מהווים נטל על היבואן, שהוא חברה פרטית שמטרתה להרוויח ולכן מביאה רק מה שיש לו ביקוש והם יצליחו למכור.

תודה.

לא חייבים להחזיק מלאי בארץ, אפשר להביא לפי הזמנה.

אני בטוח שלקוח שכלכך רוצה ידני יהיה מוכן לחכות קצת יותר בשביל לקבל רכב ידני

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר, בגלל זה יש יבואנים שכן מסכימים להביא גיר ידני בהזמנה מיוחדת.

אבל יבואנים אחרים, כמו דלק מוטורס לדוגמא, לא משתלם להם להביא רכב ידני.

הם הביאו פוקוס ידנית במודל 2001 (אם אני לא טועה) ומכרו כמה יחידות בודדות ממנה.

רק אחזקת החלפים לפוקוס ידנית, והכשרת עובדים לטפל ברכב, לאור כמות המכירות, מוציאים את הכדאיות מלייבא את הרכב.

חוצמזה שכשדלק מוטורס פונים ליצרן ואומרים לו שהם לוקחים 5 אלף מכוניות בדיוק אותו מפרט, ועוד 3 אלף מכוניות במפרט קצת יותר מאובזר. הם מקבלים מחיר טוב.

להגיד לו פתאום שהם צריכים רכב אחד ידני - סביר להניח שיקבלו מחיר פחות טוב עליו. ואז יצא שרכב עם גיר ידני יעלה יותר מרכב אוטומט.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אל תהיה בטוח.

בישראל נהוג חוק העדר שקובע שכולם קונים את מה שכולם קונים.

עיקר המכירות בארץ הן בכלל לחברות ליסינג (שלא מוכנות להתעסק עם ידני כדי לא לסבך לעצמן את המכירה אחרי שלוש שנים).

מכל זה יוצא שאין שום ביקוש לרכב ידני, כי הרוב המכריע נרכש ע"י ציי רכב, ועד שלקוח פרטי קונה משהו, הוא מקפיד שזה יהיה "מה שקונים כולם", כלומר אוטומטי.

פורסם
אני בטוח שאם היה במלאי גיר ידני שזה בדרך כלל יותר זול היו אנשים שהיו קונים

אז זהו שלא. איך אתה יכול להיות בטוח?

הרכבים הכי נמכרים בארץ למשל (מאזדה3, טויוטה קורולה) לא קיימים עם אופציה ידנית ועובדה שזה לא מפריע ליבואן למכור מהן כמויות גדולות מאוד. מצד שני תאר לך שיבואן מחזיק במלאי גם רכבים ידניים והביקוש לרכבים כאלה יהיה מינימלי, מה יעשה היבואן עם כל הרכבים שהוא נתקע איתם? הוא יפסיד. זו בדיוק הסיבה שיש יבואנים שמציעים את האופציה להזמין רכבים ספציפיים עם תיבה ידנית. בתנאי להמתנה "קצרה".

פורסם

צ'מפיון איפשרה ואולי מאפשרת ייבוא של הדגמים שלה בידני. לכן אני לקוח שלהם...

אגב ארה"ב, הבת שלי ששוהה בשנתיים השתלמות ביוסטון התעקשה על ידני ולבסוף היא ובעלה מצאו הונדה אקורד ידנית...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אפשר גם "לידן" את הרכב בארץ, ולהחזיר את ההשקעה ע"י מכירת הגיר האוטומטי. קצת כאב ראש, אבל מי שאוהב את זה יעשה את זה.

ואני בטוח שלא תהיה בעיה למכור רכב עדר ידני בארץ, מעל המחירון.

----

פורסם

תשיג גיר ידני לרכב שלא מיובא לפה בתצורה שכזאת.

זה חתיכת כאב ראש, והאחריות על האוטו כנראה תבוטל וזה לא שווה את ההסבה

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...