Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

DaMN,

ברמת העיקרון אני חושב שטוב שיהיה חוק שי דרומי.

ברמה המעשית אני חושב שזה מסוכן מאוד.

אם רוצחים היום בגלל חסימת חניה, להכשיר חוק כזה יתן לגיטימציה לעוד חמומי מוח קיצרי מחשבה שיתלהמו לשלוף ולירות.

.

זה מה שכתבתי קודם וזה מה שאני חושש ממנו.

כי אצלנו בארץ כולם יודעים טוב יותר מהמחוקק בכל.

הם יודעים איפה נכון לנסוע 140 במקום 100 ככתוב בחוק.

הם מפרשים טוב יותר את הסיטואציה וחונים על מדרכה.

הם מאיצים לחטוף צומת בצהוב.

הם מעשנים במקומות ציבוריים כי המחוקק לא מבין כלום

והם גם ישתמשו בנשק כי הם מבינים הכל טוב יותר.

אתה מדבר על הפורצים. האם יש לך דרך למנוע מחמום המוח להשתמש בנשק למטרה אחרת שלכאורה כשרה בעיניו ?

כשמתירים משהו, לא בדיוק ברור לרבים מידי איפה הגבול שלא עוברים, כי אצלנו יותר מידי עוברים גבולות מתוך ביטחון שמה שאתה עושה הוא יותר טוב מכל חוק.

הפרקליטות לא אוהבת את חוק דרומי שמתבשל, לא כי דרומי לא צודק, אלא כי היא יודעת שלתת לגיטמציה פירושה שיהיו 20 מקרים מצערים על מקרה אחד נכון. זה מה שמפחיד, ואת זה רוצים למנוע.

אני בטוח שהפרקליטות יודעת שדרומי צריך לצאת זכאי אבל הם לא רוצים לעשות זאת בדרך הקלה, כדי להשאיר את החסמים והמעצורים בשיקול הדעת. הם ישפכו את דמו וכספו בתהליכים כי אם בכזאת קלות יוצאים זכאי או מוותרים על כתב אישום, במשך שנה יהיו לך עוד 100 מקרים כאלה שכנראה רובם יהיו מקרי טעות בניתוח הענין.

בחשבון הכללי נלקח עלות-תועלת. גנבו ממך, זאת לא סיבה ליטול חיים. זאת לא סיבה לירות

ברוב המקרים הגנבים אינם מחפשים לפגוע פיזית באנשים, אבל ברוב המקרים כשמישהו ימצא גנב בבית הוא יחשוב שמותר לו לירות. אז זהו שלא.

הגבול בין המותר לאסור הוא לפעמים כחוט השערה וטוב שכך. תזיז את הגבול הזה במילימטר, אנשים יפרשו זאת כקילומטר.

כשהמעצורים והחסמים גבוהים מאוד, גם שיקול הדעת שלך מבין שצריך לעלות גבוה מאוד כדי להכשיר שימוש בנשק, וזה בדיוק מה שהפרקליטות רוצה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי מספיק לשנות נושא? חלאס, פה זה לא פורום "פילוסופייה מיקראית עם נגיעות ניטשה"!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הפרקליטות לא אוהבת את חוק דרומי שמתבשל, לא כי דרומי לא צודק, אלא כי היא יודעת שלתת לגיטמציה פירושה שיהיו 20 מקרים מצערים על מקרה אחד נכון. זה מה שמפחיד, ואת זה רוצים למנוע.

בחשבון הכללי נלקח עלות-תועלת. גנבו ממך, זאת לא סיבה ליטול חיים. זאת לא סיבה לירות

ברוב המקרים הגנבים אינם מחפשים לפגוע פיזית באנשים, אבל ברוב המקרים כשמישהו ימצא גנב בבית הוא יחשוב שמותר לו לירות. אז זהו שלא.

אמיר, הניתוח של מושקע ביותר, אבל הוא מתעלם ממספר עניינים:

- הפרקליטות ממונה על התביעה במדינת ישראל. תביעה כנגד אזרח מוגשת כשהוא עובר על החוק. את החוקים מחוקקים בכנסת ולא בפרקליטות. אם הדירקטורים מטעם הציבור (חברי הכנסת), יתמכו בחוק שי דרומי, אז הפרקליטות עם כל הצער שבדבר על כך - שהם אינם מצליחים למנוע את מה שלדעתם צריך למנוע - יאלצו לחיות עם החוק החדש.

- אתה חושב כך, אחרים חושבים אחרת. אני חושב שאם מישהו חדר לי לתוך הבית זו סיבה מספקת מאוד לירות בו.

בספרו "הנסיך" מנתח מקיאוולי את ה"מידה הטובה" - המידה הטובה היא נכונותו של הנסיך לחסל את מתנגדיו בעת הצורך.

מקיאוולי טוען: נסיך שנקט ב"מידה הטובה" בעת הצורך, חיסל מייד את יריביו -הסדר הציבורי חזר במהירות לאחר מספר חיסולים.

נסיך שלא נקט ב"מידה הטובה" גרם לערעור הסדר הפנימי, חוסר יציבות שילטונית, מרד ובסופו של דבר למספר גדול בהרבה של קורבנות בנפש.

שואל מקיאוולי - מי עדיף זה שבמכה אחת - ללא רחמים - החזיר את הסדר הציבורי או טוב הלב שמעשיו הביאו לשפיכות דמים גדולה פי כמה?

לצערי, מדינת ישראל לקתה ב"מידה הטובה" שלה במובן של שמירה על הסדר הציבורי ומניעת עבריינות. אנו אוכלים עכשיו את פירות הביאושים של המדיניות הקודמת.

זה הולך לעלות לכמה עשרות עבריינים בחיים שלהם, אבל אח"כ יש סיכוי שהארץ תשקוט.

פורסם

dorki,

אהבתי את הקטע הפילוסופי והמסר בצידו.

אצל שרגא איש עתיר ממון יש בבית תכשיטים במליוני שקלים, יש כספת עם מאות אלפי דולרים ויש גם איזה BMW-7 בחניה.

לדעת שרגא יש לו מספיק סיבות טובות לירות בגנב.

אצל גיורא שחי בקושי משכר מינימום יש בבית זוג אופניים וטלוויזיה ישנה שממלאת את כול עולם הפנאי והבידור של משפחתו. עבור גיורא הטלויזיה היא מכשיר יקר ערך והואפנים הם כלי תחבורה חסכוני ומשמעותי גם לעבודה וגם למשק הבית. הנרקומן או הנער בן ה-16 שפרץ לבית כדי לגנוב טלוויזיה או אפניים שיממנו לו את 100 השקלים למנת הסם כנראה יקפד את חייו כי גיורא החליט שהצעד הנכון הוא לירות בפורץ.

גם שרגא, וגם גיורא יטענו שחששו לשלום משפחתם.

ההבדל הוא שלשרגא יש מספיק כסף כדי לממן עו"ד מהשורה הראשונה ולעשות לעצמו לובי.

גיורא כנראה יהיה שעיר לעזאזל כי מה בסך הכל יש לקחת ממנו.

רק לא לשכוח שלגיורא אין כסף מיותר לקנות טלוויזיה אחרת או אופניים, אין לו כסף לביטוח ומבחינתו לירות בפורץ פירושו להיות או לחדול ואילו לשרגא יש די והותר לקנות הכל חדש, מה עוד שיש לו ביטוח להכל.

אני חושב שלא במקרה שרגא ולא במקרה גיורא, יש צורך לירות וכל עוד החוק קיים במתכונתו הישנה ממילא הריסון העצמי שיש לכולם עומד באמות מידה סבירות.

אני לגמרי לא בטוח שאחרי 20 עבריינים הרוגים תשקוט הארץ, אותי מטרידה העובדה שבדרך יהרגו גם עוד 200 שרק חשבת שהם עבריינים ובמקרה נכנסו לחצר שלך להשתין על ה-BMW וחשבת שהם גנבים. יותר מזה, אותי מטרידה העובדה שגנב היום יודע שרוב הסיכויים שלא יאונה לא רע ומקסימום יתפס. אם גנב ידע שחייו בסכנה הוא מראש יתחיל את פעולת הגניבה במטרה לרצוח ורק אח"כ לגנוב.

אין תשובה מוחצת ומוחלטת לבעיה, אין פתרון קסם. לכל יתרון מצד אחד יש חיסרון מצד שני וצריך לשקול היטב מה הועילו חכמים בתקנתם.

בכל מקרה חרגנו מעל ומעבר לשאלת השירשור ואם ממש חשוב להמשיך את הדיון בנושא, אפשר לפתוח אוף טופיק ולדוש בו שם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הפילפול המשפטי מסתיים כאשר אתה מוצא את עצמך (או חמור מזה , ילדיך שנשארו לבד בבית) מול פורץ חמוש במברג או סכין מטבח. האם תערוך איתו דיון מלומד על מגבלות החוק? תברר האם כוונתו לשלום עולמי ולאחוות עמים?

לו הייתה מערכת המשפט בישראל מכילה את חומרת הדין (כפי שמאפשר זאת החוק הקיים) כלפי גנבים, פורצים ושודדים לא היינו מגיעים לצורך בחוק דרומי.

גם התייחסות מחמירה יותר לוונדליזם וגניבת סמלים , ברובם נעשים על ידי בני נוער "נורמטיביים" הייתה מטופלת בחומרה ולא נפטרת בקלות ראש, היו נשמרים בטחונו (וזכויותיו) של הציבור שומר החוק. איני מצדד בהתנהגות "מקיאבליסטית" אלא במידתיות ובהעדפת חירויותיהם וזכויותיהם של האזרחים.

פורסם
לו הייתה מערכת המשפט בישראל מכילה את חומרת הדין (כפי שמאפשר זאת החוק הקיים) כלפי גנבים, פורצים ושודדים לא היינו מגיעים לצורך בחוק דרומי.

גם התייחסות מחמירה יותר לוונדליזם וגניבת סמלים , ברובם נעשים על ידי בני נוער "נורמטיביים" הייתה מטופלת בחומרה ולא נפטרת בקלות ראש, היו נשמרים בטחונו (וזכויותיו) של הציבור שומר החוק.

- בדיוק כך, כבר אמרו חז"ל "מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים".

- תיאוריית ה"חלון השבור" של רודי ג'וליאני.

פורסם

שכחתם את התנ"ך ואת "הבא להורגך השכם להורגו".

אני לא בעד להרוג אף אחד. אני רק אתלוש לפורץ את הידיים וארביץ לו איתם עד לאבדן הכרה.

מה ניסגר אתכם?! שירשור על גניבת סמלים, לא על פרשנות רש"י לחוק כלים שלובים!

נגנב לכם המוח סופית, אני מבין...:roll:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אמיר, התכוונתי לענות לך אבל dorki ו-COMMANDER אמרו מילה במילה את דבריי.

רק דבר קטן אני רוצה להוסיף לטובת חידוד, לא יתכן שאדם שבא לפגוע בך במזיד ונפגע כתוצאה מההגנה שלך כנגדו יוכל לתבוע אותך ועוד לזכות במשפט שכזה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אני מסכים עם כל מילה.

.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...