Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קונה רכב בפעם הראשונה - צריך עזרה בבחירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשר למוסכים, שוב - לא אכפת לי ללכת פעם אחת מייד אחרי שקניתי את האוטו, לשים כמה אלפים ולהיות אחר-כך בראש שקט. מה שאני לא רוצה זה שאני אצטרך ללכת הרבה פעמים, להפסיד ימי עבודה ולימודים וכו' (ובטח גם ישחטו אותי על פעם במחיר, כי ייראו שאני לא מבין בזה יותר מידי). במיוחד אני לא רוצה למצוא את עצמי איזה יום נעצר באמצע הלילה בצד הכביש כי הרכב החליט שנמאס לו:?

זה יכול לקרות בכל רכב, גם אחד שעבר יישור קו כמעט מוחלט. כמות המערכות המשביתות-נסיעה ברכב כל כך גדולות שפשוט אי אפשר לעבור על הכל. הבן דודה שלי נתקע בצד הכביש עם רכב בן חודשיים בדיוק לפני שעתיים. מה זה אומר?

זה חלק מהעיניין. אין ביטוח ומי שמבטיח לך ביטוח משקר.

אבל עם הזמן לומדים לסמוך על הרכב, להכיר את "השגעונות" שלו ואז דברים נראים אחרת.

הסתכלתי על סובארו לאונה ביד 2.

שנת 1993 יש באזור ה 10-15 אלף, ידיים באזור ה 2-3, יש כמה כאלו. (לא כזה ברור לי פה באמת מה ההבדל בין אלו שעולות 10, אלו שעולות 15 וכל אלו שבאמצע - בניגוד לסיוופט פה זה לא ברור שדווקא היקרות הן אלו שכתוב עליהן שעברו כל מיני החלפות, זה נראה סתם כאילו יש הבדלים גדולים במחיר).

זה נראה לכם סביר?

יש הבדל גדול משמעותי בין השנים השונות? נניח אם אני קונה משהו באזור ה 1991-1994, אז יש הבדל משמעותי איזו שנה בדיוק? או שזה לא חשוב?

חלק מהמודעות מפורסמות ע"י מוכרים לא ריאלים ולכן המחירים במודעות האלו גבוה. לדעתי ברכבים כאלו המחיר שמופיע במודעה פחות רלוונטי, והרבה יותר כדאי ונכון להתווכח על המחיר פנים מול פנים ורצוי ליד הרכב, אחרי שבדקת אותו.

ככלל אצבע, העדף רכב ממודל חדש ככל האפשר. אבל זה רק כלל אצבע, ולפעמים רכב ממודל 1991 טוב יותר ממודל 1994 ולכן צריך לבדוק כל רכב באופן ספציפי. במקרה של סובארו DL, אין הבדל משמעותי בין המודלים (לפחות לא מבחינת אבזור או מנועים) והרכב בגדול אמין למדי. יש לו כמה מחלות קבועות וידועות (ע"ע ציריות וחלודות) אבל מעבר לזה מדובר ברכב טוב ואמין. לא נוח, לא מהנה ולא חסכוני, אבל עושה את העבודה.

מקובל בדרך כלל להוריד קצת מהמחירים שמפרסמים שם ב yad2 או שלבנות על זה שהמחיר שמפורסם זה כנראה המחיר שיעלה לי? אם כן מורידים אז כמה סביר שאני אצליח להוריד בטווח מחירים כזה?

בהחלט. המחיר במודעה הוא נקודת הפתיחה שלך למשא ומתן. כמה תצליח להוריד? תלוי רק בך ובמוכר. אין כאן חוקים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

משום מה אתה נמשך לרכבים "זקנים" כמו סובארו לאונה, מאזדה 323 ודייהטסו אפלאוז. שלא תבין אותי לא נכון, אבל עדיין לא ראיתי סטודנט (וגם ממה שאתה מתאר על עצמך) שזקוק לרכב מהסוג הזה.

המכוניות האלו בד"כ יקרות יותר לרכישה (יחסית לשנתון), צורכות יותר דלק וקשה יותר למצוא איתן חניה. הסובארו והמאזדה גם גניבות יחסית ובגלל שלא נראה לי שאתה מתכוון לעשות ביטוח מקיף- קח זאת בחשבון.

ביטוח- כשאני החזקתי מכוניות בשווי הזה הייתי מבטח בביטוח מקיף רכב ששווה מעל 15K ש"ח, יש כאלו שמותחים את זה לכיוון ה-20K ש"ח. ביטוח חובה יעלה כ-1600 ש"ח ומקיף כ-2100-2500 ש"ח.

אם במכונית אוטומטית עסקינן, אני ממליץ לך למתוח את תקציב הרכישה שלך ככל שניתן ואם אפשר לחצות את קו ה-20K ש"ח. מכוניות זולות יותר (ובעצם ישנות יותר) יהיו הימור גדול יותר כשמדובר בתיבת הילוכים אוטומטית.

נסה לחפש:

• דייהטסו שרייד מעל שנת 97'
  • טויוטה סטארלט

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לעלות בשנתון זה טוב. אבל הבן אדם צריך אוטו לשנה אחת בלבד. אוטו ישן - מחיר שלו יורד לאט יותר מאוטו "צעיר" יותר.

מעבר לזה, אחרי יישור קו אוטו ישן שעלה 5K ש"ח, אפשר למכור ב-7-8...

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לעלות בשנתון זה טוב. אבל הבן אדם צריך אוטו לשנה אחת בלבד. אוטו ישן - מחיר שלו יורד לאט יותר מאוטו "צעיר" יותר.

מעבר לזה, אחרי יישור קו אוטו ישן שעלה 5K ש"ח, אפשר למכור ב-7-8...

בגלל שהאוטו הוא לשנה, הוא צריך משהו עם שוק טוב.

זה אמנם פועל נגדו ברכישה, אבל בעוד שנה זה יחזיר את ההשקעה היום והאוטו ימכר במהירות.

על הדרך הוא מרוויח רכב אוטומטי שנחשב אמין במקום ללכת על הרפתקאה בדמות רכב אוטומטי ב-10K ומטה...

הוא כתב בתחילת השרשור שהוא מסוגל לעלות בסכומים, אני חושב שמקרה הזה זה נדרש.

אם הדיון היה על רכבים ידניים, העצות וההמלצות שלי היו שונות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בנוגע לסטארלט - זה נראה כאילו יש מגוון מאוד מצומצם שלהם ב yad2.

הבחירה העיקרית היא כנראה בין השרייד למאזדה, נראה לי שאני בכל זאת אלך על הנוחות של המאזדה בסוף.

תודה לכולם על הייעוץ, יצאתם גדולים!

• תוכן חדש...