Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קונה רכב בפעם הראשונה - צריך עזרה בבחירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני סטודנט צעיר שעומד לקנות את הרכב הראשון שלו - אני מבולבל מאוד ואין לי מושג ירוק בתחום.

עכשיו, השאלה שתמיד שואלים היא כמובן: "כמה אתה מוכן להשקיע?", הבעיה שלי היא - שאני לא יודע כמה צריך לעלות רכב שיתאים לצרכים שלי:

-אני זקוק כעת לרכב זול כלשהו, שישמש אותי בערך לשנה - מכיוון שבעוד כשנה אוכל להרשות לעצמי משהו יותר טוב.

-אני לא צריך רכב גדול או בעל ביצועים מרשימים במיוחד, נתונים כמו נפח מנוע או זמן האצה מ 0 ל 100 קמ"ש לא אומרים לי כלום, אבל אני רוצה שיהיה נוח לנהיגה, ואוטומטי.

-אני צפוי לנסוע סדר גודל של כ 800-1000 קילומטר בחודש.

-חשוב לי מאוד לקנות רכב שלא יצריך ממני ביקורים רבים במוסך.

עכשיו, השאלה הן:

1.כמה צריך לעלות רכב שיענה לתנאים הנ"ל? תנו לי כיוון כלשהו של מחיר, 5,000? 20,000? 40,000?

2.מה צפויות להיות עלויות האחזקה החודשיות (ביטוח,אגרות למניהן,דלק) עבור רכב כזה וכמות נסיעה כפי שציינתי?

3.מהם סוגי הרכב וטווחי השנים שרלוונטיים עבורי?

4.מבין התשובות לשאלה 3 - איזה רכב הכי משתלם ועונה על צרכי?

אני מקווה שהגעתי למקום הנכון עבור שאלות מסוג זה, אם לא - אז אשמח אם תפנו אותי למקום המתאים.

תודה רבה מראש,

הסטודנט

פורסם

הגעת למקום הנכון.

לגבי התקציב - אתה חייב להבין שככל שתפשפש עמוק יותר בכיס ותגדיל את התקציב מעלה תקבל רכב טוב יותר. אפשר למצוא רכב שיענה על כל הדרישות שלך גם ב5000 ש"ח (ע"ע פורד פיאסטה) וגם ב40,000 ש"ח (ע"ע יאריס, סיריון ואפילו פונטו ספייס). אבל שלא יהיה לך ספק - האחרונות יהיו מודרניות יותר, נוחות יותר, מאובזרות הרבה יותר וסביר להניח שגם אמינות יותר.

עלויות - מעבר לעלות הרכישה של הרכב צפה לעלות כלשהיא של יישור קו מכני (כמעט אף פעם לא קונים רכב משומש במצב מושלם) בסדר גודל של כמה אלפי שקלים לכל היותר, ביטוח חובה + צד ג' כ 2500 ש"ח לשנה (אם אתה מעל גיל 24), טסט עוד אלפייה פעם בשנה. מעבר לזה - אחזקה שוטפת, דלק ותיקונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מכיוון שמדובר על רכב שאמור לשרת אותך שנה בלבד, אפשר לקנות משהו גם די זול, בדוגמת סוזוקי סוויפט מסוף 80 או תחילת 90. אוטומט משומש - עדיף רק יפנית. קח רכב שיש לו טסט לשנה.

סובארו DL אמינות וזולות לאחזקה.

לא משנה איזה רכב תקח, תשמור בצד עוד 5K ש"ח ליישור קו.

ממליץ לחפש את הרכב בלוח יד 2.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקיי, קודם כל - תודה רבה על העזרה!

עכשיו עוד משהו:

אני מסתכל נגיד ביד 2 על סוזוקי סוויפט 1990 אוטומטי, מנוע 1300.

ויש נגיד כמה שמוכרים באזור ה 5000-7000 וכמה שמוכרים באזור ה 10000-12000, אצל היקרים יותר כתוב כל מיני דברים על זה שזה תוקן וההוא הוחלף וגיר חדש וצמיגים חדשים וכל מיני כאלו דברים.

עכשיו השאלה היא מה עדיף, לקנות את היותר זול ואם צריך להחליף בעצמי את מה שצריך, או לשלם יותר ולקבל ישר אחת שאמורה להיות במצב טוב כבר?

אין לי בעיה נגיד לקנות ב 5000 ואז להשקיע עוד 5000 בשיפוץ אם אני יודע שאחר-כך בסבירות גבוהה אני לא אראה מוסך שנה. אבל אני לא רוצה למצוא את עצמי רץ למוסך שוב ושוב עם כל מיני תקלות. אני גם לא רוצה לקנות רכב ב 5000 ואז בסוף לשלם לאורך השנה עוד 10000 על תיקונים...איך אני יודע לבחור ככה שזה לא יקרה?

בנוגע לסובארו - בתפריט של יד 2 בכלל אין דגם שנקרא DL, יש לזה אולי עוד שם או משהו?

בנוגע לפורד פיאסטה - אז יש משהו קצת מוזר ב yad2: יש משהו כמו 3 מכוניות (אוטומטיות) משנת 1990 באזור ה 6000 שקל, ואז זה מייד קופת לשנת 1997 ב אזור ה 15,000 שקל ומעלה - אין שום דבר באמצע.

שוב תודה!

פורסם

בקשר לפיאסטה - זה פשוט כי בתקופה מסיימת הופסק הייבוא שלה לארץ.

בקשר לשאר הדברים:

אם אין לך את הזמן לרוץ למוסכים, עדיף לקנות רכב שטופל היטב והוחלפו בו החלקים. אני אישית הייתי מתחיל עם תקציב של 15 לף בערך לרכב.

חשוב לי לשאול - אתה מקובע על אוטומט? כי ידניות יהיו זולות יותר ואמינות יותר (גיר אוטומטי ישן הוא לא הדבר האמין ביותר).

בקשר לסובארו, אכן אופתייה טובה. חפש אותה תחת השם "לאונה" ביד2. ממליץ על כאלה שלא עברו הרבה ידיים, הן יהיו מטופלות טוב יותר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אוקיי, קודם כל - תודה רבה על העזרה!

אין לי בעיה נגיד לקנות ב 5000 ואז להשקיע עוד 5000 בשיפוץ אם אני יודע שאחר-כך בסבירות גבוהה אני לא אראה מוסך שנה. אבל אני לא רוצה למצוא את עצמי רץ למוסך שוב ושוב עם כל מיני תקלות. אני גם לא רוצה לקנות רכב ב 5000 ואז בסוף לשלם לאורך השנה עוד 10000 על תיקונים...איך אני יודע לבחור ככה שזה לא יקרה?

אי אפשר לדעת כמה בוודאות תשקיע על האוטו. גם אוטו שהוחלפו בו מלא דברים (אלא שדורשים עליהם 12K ש"ח), זה לא אומר שלא תצתרך להשקיע עוד 5K. קח אותו לבדיקה לפני הקנייה ולפי הליקויים תדע כמה צריך להשקיע ליישור קו. לפעמים אוטו ב-5K, דורש רק החלפה של דברים קטנים - משהו שמסתכם באלפים בודדים.

בנוגע לסובארו - בתפריט של יד 2 בכלל אין דגם שנקרא DL, יש לזה אולי עוד שם או משהו?

הדגם ניקרא סובארו לאונה או כפי שאנו קוראים לה בשפת עם סובארו DL.

לקנות אוטו ישן זה אומנות ואין כאן שחור ולבן, אליך למצוא את שביל הזהב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני דיי מקובע על אוטומט, כן. לא נהגתי בידני מאז הטסט, לפני כמה שנים...

בקשר למוסכים, שוב - לא אכפת לי ללכת פעם אחת מייד אחרי שקניתי את האוטו, לשים כמה אלפים ולהיות אחר-כך בראש שקט. מה שאני לא רוצה זה שאני אצטרך ללכת הרבה פעמים, להפסיד ימי עבודה ולימודים וכו' (ובטח גם ישחטו אותי על פעם במחיר, כי ייראו שאני לא מבין בזה יותר מידי). במיוחד אני לא רוצה למצוא את עצמי איזה יום נעצר באמצע הלילה בצד הכביש כי הרכב החליט שנמאס לו:?

הסתכלתי על סובארו לאונה ביד 2.

שנת 1993 יש באזור ה 10-15 אלף, ידיים באזור ה 2-3, יש כמה כאלו. (לא כזה ברור לי פה באמת מה ההבדל בין אלו שעולות 10, אלו שעולות 15 וכל אלו שבאמצע - בניגוד לסיוופט פה זה לא ברור שדווקא היקרות הן אלו שכתוב עליהן שעברו כל מיני החלפות, זה נראה סתם כאילו יש הבדלים גדולים במחיר).

זה נראה לכם סביר?

יש הבדל גדול משמעותי בין השנים השונות? נניח אם אני קונה משהו באזור ה 1991-1994, אז יש הבדל משמעותי איזו שנה בדיוק? או שזה לא חשוב?

מקובל בדרך כלל להוריד קצת מהמחירים שמפרסמים שם ב yad2 או שלבנות על זה שהמחיר שמפורסם זה כנראה המחיר שיעלה לי? אם כן מורידים אז כמה סביר שאני אצליח להוריד בטווח מחירים כזה?

תודה.

פורסם

הסתכלתי על יפאניות אחרות, לשם השוואה. ואני רואה לדוגמא שמאזדה 323 מאותן שנים (1992-1994) יש באותם מחירים בערך (11000-15000).

זה לא עדיף?

מה, בעצם, ההבדלים המשמעותיים בין המאזדה לסובארו?

המאזדה פשוט נראית יותר טוב, בגלל זה אני שואל:-)

פורסם

מוסכים - אין ביטוח, לעולם לא תדע מה יכול לקרות לאוטו. גם אוטו חדש, לפעמים יש תקלות לא צפויות, באוטו ישן ההסתתברות לכך גדולה בהרבה.

מצב אמיתי אפשר לדעת רק כתוצאה מבדיקה, או בערך לדעת את המצב האמיתי אם יש לך לפחות חבר שמבין טוב במכוניות ויכול לתת אבחנה ראשונית.

אני למשאל, אף פעם לא לוקח מכוניות שלי לבדיקה לפני הקנייה ובודק בעצמי, רבים בוודאי יגידו שאני עושה לא נכון, אבל זאת הדרך שלי. ואני אף פעם לא ממליץ לאחרים ללכת בדרך שלי. אבל לפעמים, כשאתה קונה אוטו זול, מחיר בדיקה הוא משמעותי.

מאזדה 323 אוטו טוב ונחשב לאמין, שכן סובארו עוד יותר אמינה.

מחיר מכונית לא בהכרח משקף את המצב שלה. ולהוריד מחיר זה תמיד כיף, מוכר חכם נותן תמיד מחיר שאפשר להוריד ממנו קצת. כשאתה קונה דבר משומש ולא מוריד מחיר, בד"כ המוכר לא יסתכל אליך ברצינות.

פורסם

לדעתי אתה בכיוון הנכון .

כי אתה לא ננעל רק על רכב אחד.

קח לך רשימת רכבים שנחשבים לאמינים ותחפש שמורה במיוחד מבן-אדם פרטי שעברה מספר ק"מ יחסית נמוך + תיעוד טיפולים (רצוי מאוד).

מזדה 323 רכב טוב מאוד, אמין ויותר מהנה להנהיגה מסוברו DL.

מיצובישי לנסר 1992 -1993 - גם רכב אמין . החיסרון שלו בצריכת דלק יחסית גבוהה.

אתה שאלת מה ההבדלים בין אלה שרוצים עליהם 10 אלפים לבין אלה שרוצים 15.

בדרך כלל זה בגלל מצב הרכב.

אם תקנה רכב שמור - תפסיד פחות כסף בתיקונים ותוכל בקלות יתרה למכור אחרי שנה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

alfa

מה הסדר גודל אבל ש"הגיוני" להצליח להוריד? 10%? 20%? 30%?

vladclar

בטח שאני לא נעול רק על רכב אחד, אני בקושי מבדיל בינהם:-)

אז אתה אומר דווקא שה 323 עדיף על ה DL?

חוץ מה 323, ה DL והלנסר יש עוד רכבים ששווה לי לשקול בטווח מחירים הזה או שבגדול הבחירה היא בין שלושת אלו?

מה באמת הסדר גודל של הירידה בערך הרכב תוך שנה? כלומר נגיד אם אני קונה עכשיו 323/DL/לנסר ב 15 אלף, ואין לי איתה שום בעיות מיוחדות במשך השנה הזו, אז בכמה סביר שהיא תימכר אחרי שנה?

תודה, אתם ממש אחלה פה.

פורסם

323 לדעתי עדיפה מבחינת הנאה מנהיגה, ביצועיים וגם כמוך אני חושב שהוא יותר יפה.

אין לי ספק שסוברו DL רכב מאוד אמין.

סוברו לאונה, לנסר ומאזדה 323 - כל אלה רכבים משפחתיים. אתה יכל להוסיף גם דייהטסו אפלאוז.

אם אתה לא חייב כזה - תוסיף דייהטסו שרייד וסוזוקי סוויפט. רכבים אמינים והם יותר חיסכוניות.

רק שנוחות ברכבים האלה רעה מאוד.

בשנים האלה ירידת ערך קטנה מאוד.

תחשוב- אפילו 20% זה 2000-3000 ש"ח.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

להוריד מחיר אפשר, תלוי מה המצב הרכב ועד כמה המוכר לחוץ למכור. אם האוטו כולו בונבוניירה אז קשה להתווכח ותוריד אולי כמה מאות שקלים.

להוריד מחיר, הכוונה להוכיח למוכר שתצתרך באוטו להשקיע על דברים X Y ככה וככה. בדיקה לפני קנייה יכולה מאוד לעזור לך בזה. נניח צבע דהוי או יש מכות פה ושם, תיקונים כאלה עולים אלפי שקלים ועל מצב חיצוני אפשר להוריד עד 50% ואפילו יותר (אם האוטו ניראה מוזנח לגמרי).

ברכב ישן, הערך יורד לאט מאוד ותלוי יותר ממצב חיצוני. נניח קנית אוטו ב-5, עשית לו צבע באיזה מקום זול, שמת מגנזיום משומש, כיסוי יפה על מושבים, אתה יכול למכור ב-8000ש"ח. מצב מכני קשה לאבחן, אוטו זול לא לוקחים בד"כ לבדיקה.

יש סוחרים קטנים שככה מרוויחים אלפי שקלים.

פורסם

מה זה אומר רכבים משפחתיים?

ההבדל שאני רואה בין אלו שקראת להם משפחתיים לשניים האחרים זה הנפח מנוע - 1600 לעומת 1300.

זה נתון משמעותי? מרגישים את זה?

איך זה בעצם שהמחיר של הרכבים האלו מאותן שנים הוא בערך זהה למרות שאלו 1600 וההם 1300, זה לא אמור להשפיע?

כשאתה אומר יותר חסכוניים, אתה מתכוון בדלק?

אתה יכול להגיד לי (או איפה אני יכול למצוא) נתונים מספריים של השוואה בצריכת הדלק בין הדגמים האלו?

למרות שבסך הכל אני לא הולך לנסוע מרחקים מטורפים אז נראה לי ששווה להתפשר על החיסכון בדלק לטובת הנוחות...

כמה צריכה לעלות בדיקה? זה כזה יקר שכבר לא שווה לעשות את זה לאוטו ב 5000?:shock:

אני רואה שבפחות מ 15,000 אני יכול למצוא דייהטסו אפלאוז אפילו משנת 97, בזמן שאת האחרים במחיר הזה יש רק באזור 93-94. איך זה יכול להיות? זה לא בטוח עדיף? או שיש לו חסרונות אחרים ככה שלמרות שהוא יותר חדש הוא לא בהכרח יותר טוב?

זה מתחיל להיות מבלבל:roll:

פורסם
מה זה אומר רכבים משפחתיים?

ההבדל שאני רואה בין אלו שקראת להם משפחתיים לשניים האחרים זה הנפח מנוע - 1600 לעומת 1300.

זה נתון משמעותי? מרגישים את זה?

מכונית משפחתית בישראל זה סדאן עם מנוע 1.6, כלומר רכב שאמור לאחלס משפחה בת 4 נפשות בנוחות.

מנוע 1.6 יותר חזק, זה משמעותי עם 1.6 חזק יותר ביחס למשקל שלו ל-1.3 למשאל.

איך זה בעצם שהמחיר של הרכבים האלו מאותן שנים הוא בערך זהה למרות שאלו 1600 וההם 1300, זה לא אמור להשפיע?

1.3 קטנות פופולאריות מאוד כי זולות לאחזקה וחסכוניות בדלק.

כשאתה אומר יותר חסכוניים, אתה מתכוון בדלק?

אתה יכול להגיד לי (או איפה אני יכול למצוא) נתונים מספריים של השוואה בצריכת הדלק בין הדגמים האלו?

למרות שבסך הכל אני לא הולך לנסוע מרחקים מטורפים אז נראה לי ששווה להתפשר על החיסכון בדלק לטובת הנוחות...

מבחינת מספרים אתה יכול למצוא נתונים באינטרנט, ב-http://www.carfolio.com/specifications למשאל. נוחות/חסכון - הפשרות בתחום זה שיקול שלך.

כמה צריכה לעלות בדיקה? זה כזה יקר שכבר לא שווה לעשות את זה לאוטו ב 5000?:shock:

לא מכיר את המחירים, אבל אני חושב שהמחיר נע בין 450 ל-900 ש"ח.

• תוכן חדש...