Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בבוקר שאני מניע את הרכב אני שומע תיקתוקים מהמנוע ל2-3 שניות,ולאחר מכן זה נעלם.

מה יכולה להיות הסיבה והאם זה צריך להיות ככה?

יכול להיות שזה הרעש של המשאבת שמן שמזרימה את השמן למנוע??

תודה.

פורסם

איזה רכב זה?!..

לרוב התיקתוקים האלה זה השסטומים, במידה ויש לך מרימים הידראולים.

ולוקח זמן עד שמגיע אליהם שמן, הם מתקתקים כי הם כבר נישחקו ויכול להיות גם שהשמן לא מתאים

פורסם

הרכב הוא פאסאט 2002 1.8T ,הפילטר שמן מקורי,הרכב מטופל במורשה והשמן גם מתאים (5W40).

האם בכל זאת זה נורמלי?

תודה.

פורסם

2-3 שניות זה בידיוק הזמן שלוקח לשמן להגיע למעלה, אז זה הגיוני

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זה גם יכול להיות מהמיסבים בקראנק. ואם זה משם, עדיף לתקן מוקדם מאשר מאוחר.

שכן פתח קרטר והחליף מיסבי-תלתל ללא לפרק מנוע, והציל את המנוע מפירוק והרכבה, וחריטת קראנק.

ושלא לדבר על החיסכון ללקוח...

פורסם

התעלקות קלה על השרשור, ברשותכם.

הרכב הוא קליאו 98, ידני. התיקתוקים הנ"ל אינם מפסיקים אחרי 10 20 וגם 50 שניות. רק לאחר דקות ארוכות מפסיק רעש התיקתוק בסרק. אני יודע שהוחלף פילטר שמן במוסך כלשהו - לא זוכר כ"כ מה קרה לפני כן.

האם יש 'סדר פעולות' כדי לבודד את הגורם לתיקתוקים הבלתי פוסקים?

תודה

עריכה: הרכב המדובר עבר כ-124 אלף ק"מ.

פורסם

RAKUVI

קודם כל רצוי לבדוק את מפלס השמן, אם זה בסדר

אז יתכן שיש סתימה חלקית באגן השמן, התופעה שציינת לא אמורה להיות , תיקתוקים לאורך זמן זה ממש לא תקין,

צריך לבצע ניקוי למערכת השמן עם חומר שטיפה, לפרק קרטר, לנקות את הלכלוך, ולהרכיב פילטר שמן חדש, ושמן חדש.

ורצוי מאוד פילטר שמן מקורי, ושמן איכותי בעל צמיגות מתאימה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני קורא ולא מאמין לקישקושים באשכול הזה. הרכב הינו בעל מרימי שסתומים הידראולים וזה תקין שעד כ-30 שניות מההתנעה בבוקר נשמעים תקתוקים.

לשפץ, לפרק מנוע לנקות אגן מה יהייה הסוף איתכם.

לפותח האשכול תפסיק להיות פרנואיד מכול רעש שהרכב משמיע.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני גם נדהם מהתגובות, יש רעש ויש רעש, גש לבעל מקצוע שישמע את הרעש ויתן דעה.

אל תזניח כי יתכן שהרעש הקל שיש כעת מרמז על הבאות.

פורסם
מרק,תודה לך.

לגבי הפרנואידיות אתה צודק ב 100%

שוב.תודה.

אולי אתה צריך רופא+כדורים לטיפול בדאגנות יתר וחרדות :-)

לי היתה גולף דור 4 חדשה מהחברה ותמיד בהתנעה בבוקר נשמע רעש של תיקתוקים למשך מספר שניות עד שהשמן מגיע לדרגת צמיגות אופטימלית ומסכך בצורה טובה את החלקים הנעים.

פורסם

ולכן מכרתי את הרכב לאחר 50K ורכשתי שוב פעם גולף עם רעש תיקתוקים חלשלוש בבוקר או שאני מדמיין.

גם שמן רב דרגתי יש לו טמפ' שימון/סיכוך אופטימלית ובהסתמך על נתון זה הייצרן מתכנן את המנוע. (אין לי PDF בנושא אבל אולי גוגל יעזור לנו).

• תוכן חדש...