Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטייגר חוזר לכביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבת (23 לפברואר) ערכה "חבורת הטייגר" נסיעת מבחן רצינית ראשונה לאוטובוס, אחרי החלפת מנוע ושיפוץ הרדיאטור.

הרכב נסע כמו שצריך בעליות ובירידות של "7 האחיות" (בין מבשרת וירושלים), לא רתח ולא בטיח..

טעות בטעינת המצברים בחניון, לפני הנסיעה גרמה לכך שלראשונה בהסטוריה יעמוד אוטובוס בצד עם כבלים להתנעה, מחכים למישהו שייתן חשמל...

אז הנה הוא, בעליות ובירידות

צילומים: אנדי ועמית מפורום תחבורה ציבורית ב"תפוז".

ובתמונה הגדולה: חבורת הטייגר

1_113226046.jpg

1_113265915.jpg

1_113267117.jpg

1_113265772.jpg

1_113226228.jpg

1_113267362.jpg

1_113267316.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למעשה חוץ מהטייגר הכתום שלכם והטייגר הכחול שאני מניח שיחזור לכביש גם הוא מתישהו.

נשאר רק עוד טייגר אחד שנוסע יום יום וזהו הטייגר מזנון שצמוד לבסיס חימוש סורק בין מסמיה לצומת נחשון.

לצערינו הטייגר מזנון שהיה עומד בכביש המחצבות (ראש העין-שוהם) ירד מהכביש סופית ונעלם.

הטייגר מצומת האלה כבר מזה שנתיים לא נוסע יותר לשום מקום .

בקיצור זה משאיר באופן רשמי רק שני טייגרים פרטים שעוד נוסעים כיום.

הטייגר הכתום שלכם והטייגר מזנון מבסיס סורק.

אמנם יש גם בצומת תל נוף את האוטובוס מזנון אך לפי מיטב ידעתי הוא לא טייגר אלא וולבו מתחילת שנות ה 80 (81-85)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

אני זוכר איזה סיוט זה היה לנסוע בגרוטאה הזאת לחטיבת ביניים, זה היה בערך ב 1995

ל"א.נ. נתניה" היה מספר אוטובוסים כאלו עוד פעילים אז,

ואז הם נעלמו, הייתי רואה המון כאלו במה שהיה פעם שטח המוסך שלהם, ממש בצומת בית-ליד.

פורסם

מפליטי אל-על נוסעים שני טייגרים. ואכן הטייגר שלנו הוא מפליטי א.נ. נתניה וצבוע בצבעים שלהם.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

מ"פליטי אל-על" נוסעים יותר משני טייגרים! יש את זה, שקנה הבחור מראשון (אני לא אזכיר שמות, אבל רובכם מכירים אותו), היו לו שניים בכלל, ואחד לצערינו נשרף, יש עוד אחד, שקנה מישהו מהצפון (זה, שקנה ממני את המנוע הראשון), יש עוד אחד, שקנה מישהו מהצפון הקרוב יותר, נידמה לי חיים, מישהו, שקשור איכשהו למיזיאון הטרקטורים. יש עוד בחור ירושלמי עם עוד אחד. ויש עוד, אני חושב... אבל כל אלה- מסחריות, לא אוטובוסים במלוא המובן המילה יותר, ככה שלמעשה, היחידי, שיכול לשאת את התואר של "אוטובוס אספנות" כרגע- זה האוטובוס הזה!:-D8)

לטייגר-מזנון מסורק הייתה בעיה עם המנוע, לא יודע, איך ואם בכלל הוא פתר אותה. האוטובוס מתל נוף- אכן וולוו משנת 83, שגם חתיכת נוסטלגיה מפני עצמו- פעם עוד אני זוכר המונים כאלה בכבישים, והיום אין אפילו אחד יותר!

DSCF0145.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שמח על האינפורמציה! בשבילי טייגר מסחרי הוא טייגר לכל דבר כי הם אוטובוסים מוסבים.

אגב, היו שתי משאיות של החברה לקופסאות פח שנבנו על בסיס של טייגרים, מישהו (דב קרדו?) יודע מה עלה בגורלן?

ותוסיף לרשימה את האוטובוס הכחול שאנחו מתכוונים להחזיר אותו לכביש. הוא בנתיים במצב נסיעה.

2377734320046224776GpldcG_ph.jpg

פורסם

בטח דב קרדו, אלא מי? בזכות הטייגרים משאיות האלה התחילה קריירת העיתונאי שלי!

כשהייתי ילד וגרתי בצפון, מתישהו בביקור במרכז ראיתי אחד מהם בחטף. בהתחלה חשבתי שחלמתי, אח"כ יצא לי עוד פעם לראות את זה של יגור, והם נעשו אצלי אובססיה - כל הזמן ציירתי אותם ותהיתי לגביהם...

כשטיילתי בהולנד ב- 1982, ביקרתי גם בתערוכת המשאיות ב RAI, ודאף הציגה שם כזו משאית שהיתה בנויה על שלדת אוטובוס. בערך באותו מעמד בו ראיתי את הדאף הזה, ראיתי דוכן של ירחון המשאיות ההולנדי, איכשהו התחלתי לדבר עם העורך, סיפרתי לו על הטייגר משאית הישראלי, והוא ביקש ממני לכתוב מאמר נסיון עליו - משהו, לא חשוב הפרטים. רצתי לבית חברי, ישבתי בהתלהבות לילה שלם, ציירתי וכתבתי (יש לי הכל, שרק אשתלט על הסורק, ואתם תראו), הבאתי לו למחרת, והוא התלהב, ובעצם שילח אותי חזרה לארץ לכתוב מאמרים ולשלוח אליו, כשהוא מסביר לי איך אפשר להרוויח די הרבה כסף למאמר, ושאפשר לשלוח אותו ליותר מירחון אירופאי אחד...

(זה סיפור ארוך שאני צריך לארגן את הזכרון למענו, אז נמשיך פעם אחרת, בכל אופן, קודם כל היו שלושה, לא שניים, ואחד נגרט די מהר, השניים עבדו הרבה הרבה שנים בנאמנות רבה. אחד מהם סיים את חייו כגרוטאה מוחלטת באזור התעשיה המזרחי של חדרה, לצד פסי הרכבת, ועם התחפתחות האיזור, לדעתי הוא נשלח לברזל. השני שימש בסיס לשילוט שדה פוליטי של קיבוץ (לא זוכר איזה). בקיבוץ הזה יש מעין בית מלאכה לשיפוץ ענתיקות וניסיתי לשכנע אותו לקחת את המשאיות הזו, לפחות שלא תיגרט, אבל עד כמה שאני יודע, לא נעשה דבר והיא נעלמה.)

אני צריך ללכת לעניינים אחרים, אבל מוכרח להוציא עוד משהו - היתה תקופה שהסתובבתי בארץ עם מצלמה וצילמתי משאיות, וכשעברתי ליד מוסך מעיין צבי, ראיתי פתאום את הטייגר משאית של יגור עומד שם. רציתי עוד כמה תמונות, אז ניגשתי למנהל המוסך שהכרתי מימים אחרים, קיבלתי רשות לצלם, ומכאן לכאן הסתבר שהוא כבר אחרי התיקון, רק שאין נהג שיביא אותו לקיבוץ... יש למישהו ספק בכלל מה עשיתי? עד היום אני זוכר את הנהיגה הזו, מזיכרון ליגור... זה הרבה הרבה זמן לחייך באושר, לא?

דב

שמח על האינפורמציה! בשבילי טייגר מסחרי הוא טייגר לכל דבר כי הם אוטובוסים מוסבים.

אגב, היו שתי משאיות של החברה לקופסאות פח שנבנו על בסיס של טייגרים, מישהו (דב קרדו?) יודע מה עלה בגורלן?

ותוסיף לרשימה את האוטובוס הכחול שאנחו מתכוונים להחזיר אותו לכביש. הוא בנתיים במצב נסיעה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

והנה ה-תמונה

שתי פרטיות לווי מנדבות כל אחת חצי מ 24V לאוטובוס

(צילום יעקב מפורום תחבורה ציבורית ב"תפוז")

1_113289477.jpg

פורסם

סטטיסטית זה פעם בשתי נסיעות...

כשל טכני היה רק פעם אחת ואז הוחלפו המנוע והרדיאטור (כשל טכני "פעוט")

כל היתר (עוד פעם אחת) בגלל רשלנות...

מה לעשות והמצבר לא ניטען כל יום על ידי הרכב עצמו ומישהו שכח להדליק שני מתגים במטען...

העיקר הפאן

פורסם
השני שימש בסיס לשילוט שדה פוליטי של קיבוץ (לא זוכר איזה). בקיבוץ הזה יש מעין בית מלאכה לשיפוץ ענתיקות וניסיתי לשכנע אותו לקחת את המשאיות הזו, לפחות שלא תיגרט, אבל עד כמה שאני יודע, לא נעשה דבר והיא נעלמה.)

דב

אני חושב שמדובר בקיבוץ עין החורש.

זוכר את השילוט ע"ג השילדה עם הקבינה הכחולה שמונח בצד הדרך.

ובנוסף - יש בקיבוץ זה מפעל לחביות ובעבר המשאית עם הקבינה "התלויה" הובילה חביות ריקות.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
למעשה חוץ מהטייגר הכתום שלכם והטייגר הכחול שאני מניח שיחזור לכביש גם הוא מתישהו.

נשאר רק עוד טייגר אחד שנוסע יום יום וזהו הטייגר מזנון שצמוד לבסיס חימוש סורק בין מסמיה לצומת נחשון.

לצערינו הטייגר מזנון שהיה עומד בכביש המחצבות (ראש העין-שוהם) ירד מהכביש סופית ונעלם.

הטייגר מצומת האלה כבר מזה שנתיים לא נוסע יותר לשום מקום .

בקיצור זה משאיר באופן רשמי רק שני טייגרים פרטים שעוד נוסעים כיום.

הטייגר הכתום שלכם והטייגר מזנון מבסיס סורק.

אמנם יש גם בצומת תל נוף את האוטובוס מזנון אך לפי מיטב ידעתי הוא לא טייגר אלא וולבו מתחילת שנות ה 80 (81-85)

מה עם כל הטייגרים שנמצאים במוזאון אגד?

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

באגד היו עושים הסבות של טייגרים ישנים למשאיות ולסדנא ניידת, והיו גם משאיות סגורות של אגד חבילות.

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

• תוכן חדש...