Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי ללכת על פיאט פונטו ספייס 01 בתקציב של עד 25000 עם עדיפות לאיזור ה22000 (שישאר עוד 3000 למערכת:lol:).

אני חורש כל מקום אפשרי בחיפושים וממש קשה למצוא אחת שתהיה גם שמורה גם מטופלת טוב גם קילומטרז' נמוך וגם לא מהשכרה.

מצאתי השבוע מודעה שממש נראית לי:

פיאט פונטו ספייס 01 ,ידנית , יד 3 , 150,000 ק"מ

"שמורה כחדשה+טסט לשנה + הכל חשמלי + אגזוז לחץ + ג'נטים ו4 צמיגים חדשים

הגה כח, ABS וכריות אוויר."

הרכב לבן וכל החלקים השחורים נצבעו גם ללבן (יפה ממש!!!)

בשיחה עם המוכר הוא אמר שהרכב עבר תאונה חזיתית שתוקנה והוא מוכן להתחייב בבדיקה שאין פגיעה בשסי ובשילדה ושהרכב תקין לחלוטין מבחינה מכנית וחשמלית , בנוסף הוא אמר שהידיים הקודמות טיפלו רק במוסך מורשה ואצלו הרכב עבר רק טיפול 10,000 (לא במוסך מורשה).

אחרי שיחה ארוכה מאוד מלאה בנסיונות שלי לשכנע אותו להתגמש במחיר הוא הסכים לרדת ל23,000.

מה דעתכם?

אני רוצה ללכת לראות את הרכב בסופ"ש , מה חשוב לבדוק , לראות ולשאול???

נ.ב

הסיבה היחידה שהחלטתי ללכת על פונטו ספייס היא שבתקציב שלי זה הרכב עם השנתון הכי גבוה שאפשר למצוא ובנוסף היא חסכונית וזולה לאחזקה , הצעות לגבי רכבים אחרים שנכנסים בתקציב ויענו על הדרישות האלה יתקבלו בברכה.

פורסם

פחח אני ממש לא אבל רכב שעבר תאונה חזיתית ככל הנראה יהיה בהמשך שור מועד ולא כדאי להכניס ראש בריא למיטה חולה.

חוץ מזה הרשה לי לפקפק בטענתו של המוכר לגבי זה שאין שאסי- בפונטו עם תאונה חזיתית הסיכוי קלוש מאוד.

אני זוכר שלפני שנתיים הלכתי עם חבר ועד שמצאנו רכב בלי תאונות לקח לנו יותר מחודש !!! (מדובר בפונטו).

אנשים אמרו שהרכב לא עבר תאונות אבל מבט חטוף ולא מקצועי מצידי גילה שבהחלט יש שימני מכות בכנפיים /חזית קדמי כך שלא ניתן לדעת.

כנס ללוחות יד 2 וחפש בעיתונים- הרכב באופן כללי מצויין על האקזמפלר הזה הייתי מוותר ומשאיר את התענוג למישהו אחר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אתמול הלכתי להיפגש עם המוכר ולראות את הרכב הנ"ל , אני הבנתי אותו לא נכון והיתה תאונה אבל היא לא היתה חזיתית היא היתה בצד שמאל והוחלפה כל הכנף , שוב המוכר מוכן להתחייב בבדיקה שאין שום פגיעה בשסי או בשלידה ושאין שום בעיות מכניות.

נסעתי ברכב כ10 דקות והתרשמתי מאוד לטובה , הרבה יותר ממה שציפית מרכב קטן שכבר 7 שנים על הכביש , תגובה מצוינת בהעברת הילוכים , מאיץ מהר , לא נשמעו רעשים חריגים או רעידות מיוחדות וההרגשה הכללית היא שהרכב שמור מאוד ומטופל.

מבחינה חיצונית הרכב שמור מאוד ומושקע וגם פנים האוטו שמור מאוד.

מחר אני לוקח את הרכב לבדיקה בקומפיוטסט ואני מאוד מקווה שהבדיקה באמת תהיה בסדר...

אם בבדיקה לא מתגלים ממצאים חריגים אני יקנה את הרכב.

אני ממש לא מבין גדול במכוניות ובטח שלא בכל הנושא של קניית רכבים יד שניה (רכב ראשון שאני קונה לעצמי) אז אם יש מישהו שמבין קצת יותר ממני ויש לו הערה או הצעה כלשהי אז אני ישמח לשמוע...

פורסם

בפונטו הבודי מאוד מאוד חלש , כל מכה קלה , מעקמת את השלדה.

מניסיון עם המון פונטוים , מכה קלה בחזית או בצד הרכב , משמעותה שלדה,

אלו מכוניות זולות 20-25 אלף בשנתון גבוהים , אך דגם הספייס דגם אמין בהרבה מהדגם הישן .

בהצלחה

לא החזק או החכם שורד , אלה זה שיודע להתאים את עצמו לסביבתו .

פורסם

במידה ומחר בבדיקה ימצאו משהו בשילדה או בשסי אבל זה לא יהיה מאוד חמור (קצה שסי , או פגיעה קלה בשילדה) זה ממש ממש נורא? הבנתי שיש מקרים שאפשר להוריד את המחיר בעוד כמה אלפי שקלים ולפעמים זה משתלם במיוחד כשהתקציב מוגבל.

פורסם
אתמול הלכתי להיפגש עם המוכר ולראות את הרכב הנ"ל , אני הבנתי אותו לא נכון והיתה תאונה אבל היא לא היתה חזיתית היא היתה בצד שמאל והוחלפה כל הכנף , שוב המוכר מוכן להתחייב בבדיקה שאין שום פגיעה בשסי או בשלידה ושאין שום בעיות מכניות.

או שאתה לא הבנת אותו נכון או שהוא לא זכר מה הוא אמר לך בטלפון :-P

על איזה דגם מדובר? 60 או 80 כ"ס?

ולמה הכוונה שכל החלקים נצבעו ללבן? גם הפגושים? (דגם S?)

פורסם

אני הבנתי לא נכון - הוא אמר שהיתה תאונה מקדימה (הוא התכוון בחלק הקדמי של הרכב ואני חשבתי שהוא התכוון חזיתית).

הפגושים לא נצבעו הם לבנים במקור , נצבעו הפסי מגן על הדלת והמראות והידיות של הדלתות.

לגבי ה60 או 80 כ"ס אני לא בטוח כל כך , איך אפשר לבדוק (חוץ מלשאול את המוכר)?

יש לי הרגשה שמדובר ב80 כ"ס מכיוון שכשנסעתי ברכב היו איתי עוד 3 אנשים וההרגשה היתה כאילו הרכב לא מתאמץ בכלל!

אני יודע שזאת לא דרך לבדוק אבל הבנתי שבדגם ה60 כ"ס הרכב מאוד מתקשה להסיע 4 אנשים.

פורסם
בפונטו הבודי מאוד מאוד חלש , כל מכה קלה , מעקמת את השלדה.

מניסיון עם המון פונטוים , מכה קלה בחזית או בצד הרכב , משמעותה שלדה,

מה זה הקשקוש הזה?

ברוב המקרים מה שקורה זה שהקורה שממוקמת לפני הרדיאטור זזה מעט פנימה. זו אינה קורה שקשורה לקורות ה"שילדה" (גם לא לקורת הרוחב).

איך אני יודע? בפונטו הקודמת שלי היה מצב דומה. הקורה המדוברת זזה בסנטימטר אחורה, והבוחן רכב במכון שלא אציין את שמו, קבע שיש פגיעה בקורת הרוחב, למרות ש 3 פחחים אחרים + מכון אחר קבעו שאין פגיעה בקורה זו.

שהבחון ניסה להוכיח לי את הטענה שלו כל מה שהיה בפועל זה פיח שהוא חשב שהוא הלחמה. כמובן שהוא לא הודה בטעות אבל זה כבר סיפור אחר.

בכל מקרה, אני חושב שאני אסמוך על רכב שהוא מהבטוחים בקטגוריה שלו, ושעבר את מבחני הריסוק בהצלחה רבה, מאשר על סטיגמות מטופשות.

לגבי ה60 או 80 כ"ס אני לא בטוח כל כך , איך אפשר לבדוק (חוץ מלשאול את המוכר)?

יש לי הרגשה שמדובר ב80 כ"ס מכיוון שכשנסעתי ברכב היו איתי עוד 3 אנשים וההרגשה היתה כאילו הרכב לא מתאמץ בכלל!

אני יודע שזאת לא דרך לבדוק אבל הבנתי שבדגם ה60 כ"ס הרכב מאוד מתקשה להסיע 4 אנשים.

האם זה דגם הELX, או ה SX?

האם הייתה ברכב תיבת הילוכים רציפה או ידנית?

!AWDSOME

פורסם

ברכב היתה תיבת הילוכים ידנית.

שאלתי את המוכר כמעט כל שאלה אפשרית חוץ מאיזה דגם זה (כן אני מודע לזה שזה טיפשי מצידי)

קראתי באיזה כתבה עכשיו שדגם הELX מגיע עם משענות ראש במושבים הקדמיים שהם כרית שלמה ודגם הSX מגיע עם משענות ראש עם חור באמצע , ברכב המדובר יש משענות עם חור באמצע.

זאת באמת דרך להבדיל ביניהם?

במודעת המכירה המוכר כתב מנוע 1400 סמ"ק , יש דבר כזה? הפונטו לא מגיע רק במנוע 1300 סמ"ק ו1800 בHGT?

פורסם

1242 סמ"ק בדגמי S, SX, ELX.

1747 סמ"ק בדגמי ה HGT.

ב ELX יש 16 שסתומים והספק של 80 כ"ס. ב S,SX יש 8 שסתומים והספק של 60 כ"ס.

אם אתה אומר שברכב היו משענות ראש קדמיות עם "חור" במרכז ולא מתכווננות, אז מדובר בדגם ה SX. זו אכן אחת מן הדרכים להבדיל בינהם.

!AWDSOME

• תוכן חדש...