Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש משהו בדבריו של ואדים, למרות שהדרך שבא הוא התבטא עשתה לי בחילה.

באירועי מפלצות התאוצה יש הפקות כל כך יפות, הקרנות בסינמה סיטי וכו', אי אפשר לארגן סרטון איכותי אפילו חד- פעמי רק בשביל השואו אוף? (מי אמר קהל, ספונסרים).

אם יש דרך שאפשר לגרום לזה לקרות אני מוכן להיות לעזר.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעניין מי זה דודי בוי שהצטרף בדיוק עכשיו לפורום ורשם בדיוק שני הודעות ושניהם בשירשור הזה :roll:

אגב, יש דרך לגרום לזה לקרות והיא בתכנונים כרגע

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

ואדים ודודי.

הספורט הזה הוא בתחילת דרכו בארץ,אתם לא יכולים לצפות שתוך שנה של אימונים ברמה שהם מתקימים בארץ(ללא עזרה כספית ועד עכשיו ללא תשתית מסודרת)יהיו פה סירטונים כמו שאתם רואים ב D1 אין פה לא את הניסיון שיש שם ולא את הרכבים שיש שם.דברים שנראים קלים בסרטונים הופכים להיות קשים שההגה בידיים שלכם,אתם מוזמנים להגיע לאימון הבא ולראות בעצמכם.

קובי.

Turning gasoline into adrenaline,one gallon at a time

פורסם

פשש, אני פשוט המום מהתגובות פה.

סירטון נחמד...

חוץ מהקטע של המחמאות שאתם נותנים לעצמכם.

לדעתי יש לכם הרבה להישתפר בקטע של הדריפטים

כרגע זה נראה כמו השתוללות על המסלול

המשיכו להיתאמ ן:-)

דודי בוי, אתה קשקשן... וכנראה גם חסר יכולת קליטה כלשהי של הקורה סביבך. את הסרטון הזה צילמתי אני, וגם ערכתי אותו וכתבתי מה שבא לי לכתוב. איך הגעת מזה ל"מחמאות שאתם נותנים לעצמכם" זה באמת נשגב מבינתי. חלק מהכיתובים שם מחמיאים לנהגים וחלק קצת יורדים עליהם - וגם זה עם קריצה, כיוון שבסופו של דבר כולם חברים שלי.

מעבר לכך, כפי שצוין בתחילת הסרטון, מדובר באירוע יום-הולדת לאחד מהחברים, ולא כינוס דריפטרים מקצועיים במסגרת אליפות הגלקסיה לדריפטינג, כך שרק חלק מהאנשים ביצעו באמת דריפטים וגם זה לא בכדי לזכות בגביע הדריפטרים הבינלאומי (בשביל זה יש את קינג אוף דריפט שמארגנת אלטרנתיבי :wink: ).

מעבר לכך, מהו דריפט אם לא השתוללות על המסלול? וחוצמזה, אין לי מושג מי אתה ומה אתה, אבל להבנתי הבסיסית והצנועה מה שנראה בסרטון זה דריפטים בריבוע (וגם כמה ספינים :wink: ).

פעם, כשהייתי בחטיבה, זה היה באופנה להפיץ "גיפים", מעין קבצים עם תמונות אירוטיות (אפילו לא פורנוגרפיות)

שנשמרו בפורמט gif ואוחסנו על דיסקט 1.44. עברו שנים מאז, והפורנוגרפיה באינטרנט השתפרה פלאים. היום

(כך שמעתי), יש אפילו סרטים מלאים ב-HD ועם עלילה. השמים הם הגבול. ועברו רק 10 שנים מאז...

למי שלא הבין, הכוונה בדבריי פשוטה: ה"סרטים" שלכם נראים כמו ה"גיפים" של אז. המכוניות שלכם ראויות ליותר

מזה, וכך גם הנהגים. אתם נראים כמו חבורה של נערים שגנבו כמה עונדות ויצאו לעשות רונדלים בבת-ים (במלעיל).

לעניין הנהיגה עצמה, אני אחכה עד שיהיה לי קצת יותר ניסיון מעשי לפני שאעביר ביקורת. בינתיים אסתפק בלהגיד

שזה נראה כמו התחלה טובה, אבל עדיין במרחק שנות אור מספורט מוטורי או נהיגה מקצועית.

עדיין לא ברור לי למה כל הצילומים והקליפים שאנחנו רואים בפורום וביוטיוב הם באיכות כ"כ נמוכה. לא משנה לשם מה

התכנסתם באותו יום, חשוב שתבינו שכל פרסום כזה באינטרנט מייצג במידה זו או אחרת את האינטרס המשותף שלנו.

קשה לי להאמין שבכל CF אין אפילו צלם וידאו אחד עם קצת זמן פנוי. תתפלאו מה ציוד ברמה גבוהה ובידיים הנכונות

יכול לעשות, אפילו במפגש חברים שכזה. חבל שזה לא נלקח בחשבון.

כמובן, לא יזיק גם לאמץ גישה מעט יותר צנועה. You're not quite there yet בשביל לטפוח לעצמכם על השכם.

בברכה ובהערכה, ואדים דריש.

ואדים היקר. הזכרת לי נשכחות, רק שבמקרה שלי היה מדובר בסרטונים פורנוגרפיים שרצו בין החבר'ה על דיסקטים של 360KB ו-720KB. כן, אני אפילו ותיק יותר ממך :-P

מומלץ גם כי אכן תחכה מעט לפני שתעביר ביקורת. ראשית, אני לא ספילברג ואולפן העריכה שלי כולל מחשב ותוכנת סייברלינק פאוארדירקטור. מעבר לכך, אין לי שום כוונה להשקיע שעות רבות בצילום, עריכה, הפקה והגשת קפה לעצמי בכדי לנפק סרטון ברמה של קליפ ב-MTV, כדי שאתה ושכמותך תהיו מרוצים מהתוצאה ולא תתלוננו שאפילו הפורנו שאתם מורידים באינטרנט ערוך יותר טוב.

במילים אחרות, אם לא ברור לך מדוע הסרטונים שאתה רואה בפורום וביוטיוב הם באיכות נמוכה, אז כדאי שתתאפס על המהות של כל הסיפור הזה. אף אחד פה לא מנסה להיות במאי סרטים מפורסם ולרוב האנשים שמעלים סרטונים ביוטיוב אין מושג איך לערוך וידאו בצורה מקצועית, אין להם צורך בכך וזה גם מעניין את התחת שלהם.

אתה באמת מצפה שלכל מפגש חברים שנארגן נביא צלם מקצועי ונדאג לבצע עריכה מקצועית לסרטון? תגיד תודה שבכלל הבאנו איתנו מצלמה...

בקשר לגישה הצנועה - הנה, גם אתה משתמש בלשון רבים. בפעם האחרונה שבדקתי אני עדיין לא שמן מספיק בשביל שאנשים יתבלבלו ויחשבו שאני זה בעצם "אנחנו", אז אתה מוזמן לפנות אלי (ביחיד) אם יש לך תלונות, ובעיקר לא לקחת ברצינות כל כתובית שמופיעה בסרטון (מה גם שכל מה שכתבתי שם הוא אמת :wink: ). מעבר לזה, אם אינך מרוצה מכישורי העריכה שלי אתה מוזמן לקפוץ לי, מכיוון שאין לי שום כוונה לשבת שעות על גבי שעות בכדי להוציא מוצר שישמח את כולם, ובאופן כללי אני חושב שעשיתי עבודה לא רעה בשביל חובבן, ובהחלט מספיק טובה בשביל שאנשים ייהנו (טוב, אולי הסרט היה קצת ארוך מדי).

למען האמת, אמא נוסעת על המגאן שלי. והתגובה שלך רצינית בערך כמו הרושם שאתם מותירים.

תשים לב שאני לא מבקר את הטכניקה שלכם, רק את איך שהתוצאה הסופית נראית. מצטער שדרכתי לך על האגו,

אבל העניין הזה גדול ממני וממך. מדובר פה באינטרס משותף לאלפי אנשים, ואתם לא מייצגים אותו בצורה ראויה.

אינטרס משותף לאלפי אנשים? פאקינג מפגש של חבר'ה בנחשונים, על מה אתה מדבר?

senda העלו פה סרטון כדי לקבל תגובות לא?

אז קיבלתם קצת ביקורת אל תיקח את אישית ותנסה להישתפר

הדריפטים שלכם ממש לא מדויקים

הרבה תת היגוי לחלק מהנהגים

שלא נדבר על ההוא שאפילו לא מצליח לגמור סיבוב בלי 3 ספינים

הבעיה היתה במחמאות שנתתם לעצמכם. אבל זה אופיני לישראלים

ראיתי את זה גם בפורום סקאלה בדריפטים עוד לא למדו לשלוט בדריפט

וכבר מוציאים ידיים מהחלונות, רגלים, יש לכם עוד דרך ארוכה אנשים

senda אני לא צריך להוכיח לך כלום אני רק אומר לך בפנים את מה שאתה כבר יודע

אז.....קדימה לאימונים

דודי בוי, אם אתה כזה כוכב אתה מוזמן להגיע לתחרויות ה"קינג אוף דריפט" באלטרנתיבי (או לנחשונים) בשביל ללמד אותנו דריפטים מהם. כמו שכתבתי קודם, המחמאות (והירידות) שניתנו היו ממני אל שאר החבר'ה, כך שאתה מוזמן לפנות אלי בטענות. מעבר לזה, אני אמנם חסר ניסיון בדריפטים אבל יש לי זוג עיניים ואני יודע לשפוט מהו דריפט ומהו רצף של ספינים או סתם חוסר שליטה. אני מבטיחך נאמנה שהאחים סדובסקי ועוד כמה חבר'ה שמופיעים כאן בסרטון יודעים את העבודה היטב, הרבה יותר טוב ממה שנדמה לך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איזה שרשור הזוי :shock:

לא מבין מה ומאיפה הם נפלו עליכם ככה.

דווקא היוזר החדש שנכנס בשביל לרדת עליכם נשמע כמו מישהו שמכיר מעבר לשרשור הזה ורצה להסתלבט עליכם :lol:. כנראה עצבנתם מישהו (בסקאלה אולי ?).

בקיצור, תפסיקו לזיין את השכל.

נפגשים כמה חבר'ה, מישהו עושה טובה ומצלם ואח"כ (הרבה אח"כ יש לציין :wink:) מעלה לפורום סתם בשביל הקטע (ואגב, בוחר את הפשלות בעיקר בשביל הצחוקים).

לאן הגיעו עם זה...:roll:

ולמי שרוצה להסתלבט על רמת הדריפטים של האחים סדובסקי ודודי אז שיעשה את זה "במגרש". יש תחרויות דריפטים באלטרנתיבי ובינתיים הם די מככבים שם אז ירידות על הרמה שלהם אלה בעצם גם ירידות כלליות על הרמה של התחום המתפתח הזה בארץ.

שזה לגיטימי אגב, למרות שאני אישית דווקא די התרשמתי מביצועיהם וביצועי שאר המתחרים שעולים מתחרות לתחרות.

ניר

פורסם

...אני לא ספילברג ואולפן העריכה שלי כולל מחשב ותוכנת סייברלינק פאוארדירקטור. מעבר לכך, אין לי שום כוונה להשקיע שעות רבות בצילום, עריכה, הפקה והגשת קפה לעצמי...

שלום רוני. דווקא העריכה סבבה, והסרטון לא ארוך מדי לדעתי. מאד נזהרתי לא לרדת על העריכה, אבל כנראה שאיכשהו זה

עדיין השתמע מדבריי, וחבל. לתחום הזה יש לי רק שבחים, בלי טענות.

אתה באמת מצפה שלכל מפגש חברים שנארגן נביא צלם מקצועי ונדאג לבצע עריכה מקצועית לסרטון? תגיד תודה שבכלל הבאנו איתנו מצלמה...

כאן הטעות שלך. משה מרחובות עושה מפגשים עם חברים. רוני שטרן ממגזין "אוטו" הוא סמכות מקצועית ודמות ציבורית במידה

מסויימת. בעת הצורך, המלעיזים ישמחו להציג אותך כנציג של כל חובבי הספורט המוטורי בארץ, רק משום שהשם שלך מוכר להם.

לכן טענתי שיש לכם אחריות מורחבת, לא רק על עצמכם, אלא גם על איך שאתם נתפסים בעיני הציבור. תתחילו לחשוב בגדול...

בקשר לגישה הצנועה - הנה, גם אתה משתמש בלשון רבים. בפעם האחרונה שבדקתי אני עדיין לא שמן מספיק בשביל שאנשים יתבלבלו ויחשבו שאני זה בעצם "אנחנו", אז אתה מוזמן לפנות אלי (ביחיד) אם יש לך תלונות...

תופעת הפרגון העצמי המוגזם קיימת לא רק אצלך. נתקלתי בזה הרבה פעמים, בין היתר באיזה "ארוע לקידום הספורט המוטורי"

של "קובי רייסינג", שכל קשר בינו לבין קידום הספורט בפועל היה קלוש ביותר. מה שאני אומר: הצניעו לכת. אתם מציגים את

עצמכם כנהגים מקצועיים מחד, אך מתנהגים כמו ילדים בצ'כונה מאידך. זאת בעיה.

אינטרס משותף לאלפי אנשים? פאקינג מפגש של חבר'ה בנחשונים, על מה אתה מדבר?

טוב, אולי באמת הגזמתי עם זה, אבל אתה מבין את הרעיון מהפסקה הקודמת...

יש משהו בדבריו של ואדים, למרות שהדרך שבא הוא התבטא עשתה לי בחילה.

לי יש בחילה מחיילים שנקברים מחוץ לגדר, משום שהם לא מספיק יהודים בשביל הרבנות שלך. ויש לי עוד הרבה דוגמאות כאלה.

אז בוא נסכים על מה שנסכים, מבלי להיכנס לענייני דת ושייכות רוחנית, בסדר?

דרך אגב, DERISH התגובה שלך היא פשוט זיון שכל.

תודה שהזכרת לי איפה אני חי, והורדת את רמת הדיון לגובה הדשא. זאת תמיד דרך טובה לגרום לאנשים להתייחס אליך ברצינות.

המשך ערב נעים לכולם. 8)

פורסם

אחלה סרטון! עושה רושם שעשיתם כיף חיים. יש לי עוד חצי שנה יומולדת, אם זה משנה. ;-)

ורוני, באמת תתבייש. כל הספורט המוטורי נתקע בגללך :lol: יושב מופז בבית, רואה את זה וחושב איזה חאפר רוני... אתה מפוטר מהסטודיו! אין משכורת!!1

פורסם
מעבר לכך, מהו דריפט אם לא השתוללות על המסלול?

במשפט הזה סיכמת את הראיה המקצועית שלך לאומנות הדריפטים.

הכוונה שלי היתה שספורט הנהיגה בדריפט רק בתחילת דרכו וגם רמת הנהיגה כרגע

אני מבין שצריך להתחיל מאיפה שהוא.

אני מקווה שאתם מבינים שכרגע אתם לא ברמה גבוהה ככה שיהיה רצון לשאוף לרמה הרבה יותר גבוהה

המסקנות שלי התבססו על "הערות הביניים "בסירטון (מלך הדריפטים, דריפטר מוכשר וכ'ו )

זהו חברים אולי הוצאנו את הדברים מקצת פרופורציות בכל מקרה תמשיכו להנות מהנהיגה

דודי

פורסם
כאן הטעות שלך. משה מרחובות עושה מפגשים עם חברים. רוני שטרן ממגזין "אוטו" הוא סמכות מקצועית ודמות ציבורית במידה

מסויימת. בעת הצורך, המלעיזים ישמחו להציג אותך כנציג של כל חובבי הספורט המוטורי בארץ, רק משום שהשם שלך מוכר להם.

לכן טענתי שיש לכם אחריות מורחבת, לא רק על עצמכם, אלא גם על איך שאתם נתפסים בעיני הציבור. תתחילו לחשוב בגדול...

תופעת הפרגון העצמי המוגזם קיימת לא רק אצלך. נתקלתי בזה הרבה פעמים, בין היתר באיזה "ארוע לקידום הספורט המוטורי"

של "קובי רייסינג", שכל קשר בינו לבין קידום הספורט בפועל היה קלוש ביותר. מה שאני אומר: הצניעו לכת. אתם מציגים את

עצמכם כנהגים מקצועיים מחד, אך מתנהגים כמו ילדים בצ'כונה מאידך. זאת בעיה.

כתבתי וניהלתי בפורום הזה הרבה לפני שהפכתי לחבר מערכת ב"אוטו", ואין קשר בין השתתפותי במפגשים כאלו או אחרים לבין עבודתי. את הסרטון הנ"ל צילמתי וערכתי בשביל שיעלה כאן, בעיקר, וללא קשר למגזין (ומן הסתם גם לא קיבלתי עליו משכורת :-P ).

אין לי בעיה עם תארי נציגות של חובבי הספורט המוטורי ואני בהחלט מחשיב עצמי כמישהו המשתדל לקדם את התחום בארץ, אבל לא צריך לשייך לכל מה שאני עושה איצטלה כזו או אחרת.

ה"יום כיף" על המסלול היה בדיוק כזה - יום כיף. לא תחרות, לא מפגן דריפטים פר-סה ולא שום דבר שניתן לעטוף אותו תחת הכותרת "אירוע ספורט מוטורי". זה היה כמה חבר'ה שנפגשים בנחשונים ועושים מה שכמה חבר'ה עושים כשהם נפגשים בנחשונים (רמז, זה לא לשתות בירה ולצעוק קללות לכיוון שחקני בית"ר). לדעתי, זה בדיוק מה שהשתקף בסרטון.

בנוגע לפרגון - אתה כנראה לא מכיר אותי היטב. אני בפירוש לא אדם שחצן ואין לי שום כוונה להתגאות בהישגים לא לי או להתהדר בתארים מיותרים. לצורך הדוגמה אני בכלל לא יודע לעשות דריפטים, בטח שלא ברמה שנראית בסרטון. עם זאת, אין לי בעיה להחמיא לאחרים כשאני מרגיש צורך. ואין לי בעיה לכתוב מעל גבי הפורום (או בסרטון) שאני חושב שההתקדמות של הסדובסקים ודודי (בין השאר) בעניין הדריפטים היא מרשימה ביותר. שים לב שבסרטון זה נעשה תוך כדי עקיצות לא מעטות כך שאני חושב שזה מתאזן.

במשפט הזה סיכמת את הראיה המקצועית שלך לאומנות הדריפטים.

הכוונה שלי היתה שספורט הנהיגה בדריפט רק בתחילת דרכו וגם רמת הנהיגה כרגע

אני מבין שצריך להתחיל מאיפה שהוא.

אני מקווה שאתם מבינים שכרגע אתם לא ברמה גבוהה ככה שיהיה רצון לשאוף לרמה הרבה יותר גבוהה

המסקנות שלי התבססו על "הערות הביניים "בסירטון (מלך הדריפטים, דריפטר מוכשר וכ'ו )

זהו חברים אולי הוצאנו את הדברים מקצת פרופורציות בכל מקרה תמשיכו להנות מהנהיגה

דודי

א. המשפט הזה "מה זה דריפטים אם לא השתוללות על המסלול" נאמר לא ברצינות מלאה ובהחלט כן בכדי להבהיר לך את הנקודה - שבמפגש החברים הזה לא נערכה תחרות דריפטינג שבה כל נקודה קובעת, אלא פשוט מפגש מהנה של נהיגה. לכן אין לי בעיה לכתוב שהשתוללנו על המסלול - בשביל זה הוא שם!

ב. הספורט בתחילת דרכו אבל כבר יש כמה חבר'ה שההשקעה שלהם בו ניכרת בהחלט ויש תוצאות. ביניהם לא רק הסדובסקים ודודי אלא גם אנשים כבני קומבני, שגיא מחברת מסלולים, הדוקטור ממגזין אוטו וכולי.

ג. אני מבין שכל מטרתך היא לחפש כיצד מצד אחד להמעיט ביכולתם של אחרים (לאחר צפייה בסרטון שאיננו בהכרח מייצג) ומצד שני להאדיר את עצמך כסמכות שיכולה לקבוע מיהו "דריפטר" טוב (או אולי לנסות למצב את עצמך או את כינוייך הוירטואלי, מי שלא תהיה, כמומחה לדריפטינג). תסלח לי, אבל זה לא רק מטופש, אלא גם סתם מגעיל.

ד. הרמה הולכת ומשתפרת ולא נראה לי שהחבר'ה צריכים אותך בשביל לדעת את זה. את המסקנות שלך מכמה כתוביות שאני כתבתי (רובן בבדיחות הדעת) תשמור לעצמך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תודה שהזכרת לי איפה אני חי, והורדת את רמת הדיון לגובה הדשא. זאת תמיד דרך טובה לגרום לאנשים להתייחס אליך ברצינות.

המשך ערב נעים לכולם. 8)

צודק זה באמת הייתי אני :roll:

אגב, לא ממש מעניין אותי שתיקח אותי ברצינות

אפילו אני לא לוקח את עצמי ברצינות

:lol:

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

sronis תעשה לי טובה שחרר אותי כבר....

אתה לא יודע מה אתה רוצה מעצמך כן דריפטים לא דריפטים

אתה כל רגע סותר את עצמך

תעשה חיים ממתק

פורסם

אחרי כל זה אתה קורא לו ממתק?

עכשיו אני בטוח שאתה חברה שלו

ולכל מי שיש בעיה עם הסרטון, עדיף שישתוק!

לא חשבתי שיום כיף יכול להפוך לשרשור "למי יש יותר גדול" או "הסבר פניך לשר התחבורה כדי שיעשה משהו למען המוטוריקה"

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תפסיק לרדוף אותם אז לא תהיה בעיה

לא נראה לי שבאותו היום מישהו רדף אחריהם על המסלול כדי לתת להם ד"וח או משהו.

הם עשו לעצמם יום כיף במסלול, נהנו, צילמו את העניין למזכרת והעלו לפורום עם קצת דחקות במהלך הסרט, מה קשה לכם לקבל את זה שאנשים קצת משתעשעים (ועוד במסלול סגור ולא בכביש ציבורי לשם שינוי) ומעלים סרט עם קצת תוספות בשביל הצחוק.

אתם יותר כבדים משופל, צאו מזה, תהנו תצחקו קצת מה יש.

גם כשעושים משהו בצורה הנכונה זה לא טוב, אז קפצו לרוני (או מי שזה לא יהיה שכתב שיקפצו לו)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
sronis תעשה לי טובה שחרר אותי כבר....

אתה לא יודע מה אתה רוצה מעצמך כן דריפטים לא דריפטים

אתה כל רגע סותר את עצמך

תעשה חיים ממתק

דודי, או דוד מ., מי שלא תהיה. עדיף שתשחרר אתה אותנו, בקלוואה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...