Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נצילות

basss
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

בוא נצא מנקודת הנחה שלא כתוב עליהם 50 wrms

אלה ששניהם באמת 50 WRMS אז אם לאחד יש נצילות יותר גבוהה מהשני

אז אם תיתן לשניהם את אותו הכוח. הרמקול עם הנצילות הגבוהה יותר ישמיע יותר חזק..

הנצילות מבטא כמה הרמקול מוציא לעומת מה שהכנסת לו

כשמדובר ב2 רמקולים שמסוגלים לספוג באמת את אותו הנתון. ואתה נותן לשניהם באמת את אותו ההספק. אז זה באמת דרך נכונה להגיד שזה שבעל הנצילות הגבוהה יותר יישמע יותר חזק..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קנה רמקול לפי איך שהוא נשמע ולא לפי נתון זה או אחר. על נצילות יש יותר להסתכל אם למשל אתה בונה סט פסיבי לבד ומכיוון שאין לך הספק נפרד לכל דרייבר (כפי שיש בסט אקטיבי) יהיה עדיף להתאים דרייברים עם נצילות דומה על מנת שישתלבו טוב יותר אחד עם השני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא הזכרתי שאני מעוניין לקנות משהו

אני שאלתי שאלה ונתתי דוגמא כי אני לא מבין בעניין הזה ואני רוצה להבין אותו...

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה גם מה שאני חשבתי ..

בכל אופן מקווה שהבנת לא ממש ניכנסו פה לעומק העינינים כי תאכלס אני לא יודע אם זה כזה מעניין חוץ מהתיאוריה של מה זה אמור לבטא

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ענו לך על השאלה. רמקול נציל יותר יוכל לפתח עוצמה גבוהה יותר ברמת העקרון מרמקול פחות נציל כאשר שניהם יקבלו את אותו ההספק ושניהם יכולים לעמוד בו ללא בעיות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רמקול נציל יותר לא בהכרח יפתח עוצמה גבוהה יותר.

הינה ההסבר לכך:

This is the reference efficiency. It is usually expressed as xdB when driven by one watt and measured at a distance of one meter. Ex: 89dB/1w/1m. See note below for more information related to reference efficiency.

Note below:)

You have to be careful when looking at reference efficiency (sensitivity). You can make a speaker really efficient by designing the voice coil to fit entirely in the magnetic gap. This would likely yield a sensitivity of 104 or so. This speaker may work very well if powered by a low powered amplifier because of the high efficiency but would not be able to produce high SPL at low frequencies because it would have a very small xmax. Actually, if the voice coil length was the same as the height of the magnetic gap, it would have no (zero) xmax.

You can also design speakers for very high power handling and high SPL but those speakers would likely have a very low reference efficiency. Speakers designed for high SPL in cars generally have a larger xmax and therefore lower reference efficiency but would easily out perform the speaker (in the previous example) with the higher reference efficiency at low frequencies.

Speakers that are designed to operate in very small enclosures are usually less efficient than speakers designed for larger enclosures. To make the speaker perform in a small enclosure, the suspension has to be stiff. This will raise the resonant frequency. To get a lower resonant frequency, they must add mass to the cone of the speaker. This added mass and the stiff suspension kill the efficiency.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או כפי שאמרתי

רמקול יותר נציל זה רמקול שמסוגל לתת יותר dB לכל יחידת מתח אחת שמספקים לו. עד הגבול שלו כמובן.

תחבר לאותו מגבר שמוציא 30 וואט, שני רמקולים שונים של 30 וואט. אחד עם נצילות של 90 dB לכל וואט ואחר עם נצילות של 104 dB לכל וואט...

הרמקול השני ינצל פחות את המגבר, כי הוא יפיק את המקסימום שלו כבר ב-25 וואט שהמגבר מספק לו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך אתה יודע שהרמקול עם הנצילות הגבוהה יגיע למלוא הפוטנציאל שלו עם 25W?

בקיצור זה תלוי ברמקול. יש רמקולים נצילים פחות שהפוטנציאל הסופי שלהם הוא גבוה יותר מרמקול נציל אחר ויש להפך.

רוב הדרייברים הבאמת נצילים של חברות כמו PHL, AUDAX וכו' הם דרייברים ביתיים שמגיעים בגרסאות 8 אוהם בלבד וניתן למצוא אותם מגיעים לנצילות של מ95-100DB בערך.

הדרייברים האלה לא יכולים להפיק תדרים מתחת ל300HZ לכן צריך לשדך להם מידבאס שיש לו פוטנציאל להגיע לSPL גבוה ולספק לו את ההספק שדרוש לו לכך - דבר לא זול.

כל הדברים האלה מיועדים לאנשים שמרכיבים בעצמם סטים ומדובר כאן בהשקעה לא קטנה של זמן, כסף ובעיקר ידע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"איך אתה יודע שהרמקול עם הנצילות הגבוהה יגיע למלוא הפוטנציאל שלו עם 25W?"

אבל אם הרמקולים (בדוגמא שלי) באמת מסוגלים לקבל עד 30 וואט והמגבר מוציא 30 וואט נקי (בהתאם אליהם) - לא יהיה כך הדבר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתבת ששני הרמקולים יכולים לקבל 30W RMS ומחוברים למגבר שכזה, ושהנציל יותר לא ינצל את יכולת המגבר כי הוא מפיק את הפוטנציאל בסופי שלו כבר ב25W בגלל שהוא נציל יותר. לא הבנתי מה הקשר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איל יכול להיות שאני טועה

אבל נראה לי שהוא פשוט חושב בצורה שגויה..

הוא ניסה לטעון שאם שני רמקולים יכולים לקבל אותו הספק. אז שניהם יישמעו אותו דבר.

אבל.. הרמקול עם הנצילות הגבוהה יותר. יוכל להגיע לאותה עוצמה עם הספק קצת יותר נמוך

זאת אומרת שהוא יצטרך פחות עוצמה בשביל אותם דציבלים ..

אני חושב שלזה הוא התכוון .. וזה לא ממש נכון... טוב נו בכלל לא נכון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...