Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך עזרה ברשת האינטרנט הביתי אצלי

ultras_monkeys
שימו לב! השרשור הזה בן 6101 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

יש לי אינטרנט מהיר בכבלים , שאליו מחובר נתב אלחוטי שמספק אינטרנט לשני מחשבים.

השאלה שלי היא אם במקרה שאני מחבר מחשב שלישי עלולה להיות ירידה במהירות הגלישה?

אם לא , זה גם תקף למקרה שבאותו מחשב שלישי יפעל אימיול לדוגמא (מה שאני מניח מאיט משמעותית את האינטרנט)?

שאלה נוספת שחשובה לי לא פחות , איך אני יכול לחסום התחברות של מחשבים לא רצויים לרשת האלחוטית שלי?

הבנתי שאפשר לחסום את הגישה בקוד אבל אני לא יודע איך לעשות את זה ככה שעזרה תתקבל בברכה.

תודה מראש

מיקי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהנחה ואתה מחובר בחבילה של 1.5 מגה, חיבור של מחשב שלישי לא ישפיע במיוחד על מהירות האינטרנט בשני המחשבים האחרים, כל עוד מדובר על גלישה סטנדרטית.

אימיול יאט וכן כל תוכנה אחרת שדורשת רוחב פס גדול יחסית (בלי קשר למספר המחשבים המחוברים).

לגבי אבטחה, בדוק בחוברת ההוראות של הנתב בחלק של Security. מה שאתה צריך לחפש זה SSID ו-MAC ADDRESS.

כמו כן, שנה את סיסמת הכניסה לראוטר מסיסמת ברירת המחדל לסיסמא ממוחך הקודח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנתב קיימים כמה צורות אבטחה, נתחיל מהקלה ועד המסורבלת:

1) חסימת שם הרשת (SSID=שם הרשת): כאשר מחשב עם כרטיס אלחוטי רוצה להתחבר לרשת הוא מחפש רשת ע"י תוכנה של הכרטיס או של WINDOWS השמות שמופיעים אחרי החיפוש הם הרשתות שנמצא בקרבת מקום גם אם הם מאובטחות הוא ימצא אך יהיה רשום רשת מאובטחת. ישנם בראוטרים אפשרות להעלים את שם הרשת מהרשתות ורק ע"י חיפוש ממש של שם הרשת הרשת תמצא כלומר עם חסמתי את הרשת שלי שהיא 012NET רק עם אני יחפש את השם הזה בדיוק אני ימצא אותה.

2) סימאת WEP או WPA - הצפנת נתונים כאשר בין WEP לWPA יש הבדל מבחינת רמת הסיביות של ההצפנה הוצורה שלה הרוב משתמשים בWEP הצפנה של 64 סיביות או 128 סיביות כלומר 5 מספרים או 10 מספרים לסיסמא, בלי הסיסמא שתגדיר תחת קטגורית האלחוטי שלך בראוטר לא תוכל להתחבר לרשת מאד יעיל אך ניתן לפרוץ את הסיסמא ע"י כמה תוכנות שרצות באינטרנט במיוד למשתמשי LINUX.

3) MAC CONTROL/MAC FILTER - לכל רכיב במחשב ישנה כתובת MAC כלומר כתובת פיזית שהותבה על הרכיב, לא ניתן לשנות את הכתובת הנ"ל בראוטרים השימוש בהם שונה מהשימוש שמערכות ההפעלה עושות עם הMAC, בראוטר יש לך אפשרות לראות איזה MAC מנסה להכנס ולאשר אותו ע"י הכנסת כתובת הMAC תחת הפילטר וסימון אישור כאשר אתה יכול לבחור שמרכיב זה יכלו רק לגלוש או אפילו לאפשר כניסה מלא לראוטר ושליטה בו. כאשר כתובת הMAC לא נמצאת תחת המאגר של הפילטר הבן אדם שינסה להתחבר יקבל "קישוריות מוגבלת או חסרה" כלומר בשפה של האינטרנט "APIPA" כתובת IP שהWINDOWS מקצה ברגע שלא מוצא קישור מול הרכיב השני בדרך כלל הכתובת היא *.*.169.254.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחשוב על האינטרנט שמגיע אליך הביתה כמו על צינור של מים.

אם אתה במקלחת ואמא מחליטה לשטוף כלים במים חמים אתה תתחיל לצעוק. למה? כי הצינור של המים החמים מהדוד לתוך הבית הוא קטן ודק, וכל תוספת צריכה ע"י אמא שלך מורגש מאוד.

מצד שני, אם השכן מהוועד פותח את הממטרות למטה ומתחיל להשקות את הדשא והבוגנויליות לא ממש תרגיש בהבדל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנתב קיימים כמה צורות אבטחה, נתחיל מהקלה ועד המסורבלת:

1) חסימת שם הרשת (SSID=שם הרשת): כאשר מחשב עם כרטיס אלחוטי רוצה להתחבר לרשת הוא מחפש רשת ע"י תוכנה של הכרטיס או של WINDOWS השמות שמופיעים אחרי החיפוש הם הרשתות שנמצא בקרבת מקום גם אם הם מאובטחות הוא ימצא אך יהיה רשום רשת מאובטחת. ישנם בראוטרים אפשרות להעלים את שם הרשת מהרשתות ורק ע"י חיפוש ממש של שם הרשת הרשת תמצא כלומר עם חסמתי את הרשת שלי שהיא 012NET רק עם אני יחפש את השם הזה בדיוק אני ימצא אותה.

2) סימאת WEP או WPA - הצפנת נתונים כאשר בין WEP לWPA יש הבדל מבחינת רמת הסיביות של ההצפנה הוצורה שלה הרוב משתמשים בWEP הצפנה של 64 סיביות או 128 סיביות כלומר 5 מספרים או 10 מספרים לסיסמא, בלי הסיסמא שתגדיר תחת קטגורית האלחוטי שלך בראוטר לא תוכל להתחבר לרשת מאד יעיל אך ניתן לפרוץ את הסיסמא ע"י כמה תוכנות שרצות באינטרנט במיוד למשתמשי LINUX.

3) MAC CONTROL/MAC FILTER - לכל רכיב במחשב ישנה כתובת MAC כלומר כתובת פיזית שהותבה על הרכיב, לא ניתן לשנות את הכתובת הנ"ל בראוטרים השימוש בהם שונה מהשימוש שמערכות ההפעלה עושות עם הMAC, בראוטר יש לך אפשרות לראות איזה MAC מנסה להכנס ולאשר אותו ע"י הכנסת כתובת הMAC תחת הפילטר וסימון אישור כאשר אתה יכול לבחור שמרכיב זה יכלו רק לגלוש או אפילו לאפשר כניסה מלא לראוטר ושליטה בו. כאשר כתובת הMAC לא נמצאת תחת המאגר של הפילטר הבן אדם שינסה להתחבר יקבל "קישוריות מוגבלת או חסרה" כלומר בשפה של האינטרנט "APIPA" כתובת IP שהWINDOWS מקצה ברגע שלא מוצא קישור מול הרכיב השני בדרך כלל הכתובת היא *.*.169.254.

קודם כל תודה לכולם , לגבי סעיפים 1 ו-2 , איך אני מבצע אותם?

בכל מקרה שאני אחזור אני אפתח את החוברת של הראוטר נראה אם יש שם מדריך או משהו כזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה בהגדרות של הראוטר.

איזה דגם של ראוטר אלחוטי יש לך? אדימקס? לינקסיס? די-לינק? סובארו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. אתה תמיד יכול להתקשר לתמיכה של פיקוק, היבואן הרישמי של אדימקס, ולקבל מהם אחלה תמיכה. הם עובדים כל יום עד 17.

המספר שלהם הוא 09-7601364.

ב. אפשר גם לבד. יש הוראות כאן: http://www.pikok.co.il/word/wifi6114WG.pdf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...