Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז הטיפול האחרון לפני 4 חודשים ,בו החליפו שמן במוסך מורשה כמובן כולל פקק לאגן ,נסעתי מעט מאוד

והיום נדלקה נורית לחץ שמן,ועל פי המדיד חסר בין חצי קילו לקילו שמן,השמן ששמו תחליפי 5x40 (יתכן ונקרא ולרו )5 קילו,

רציתי לדעת באם אכילת כמות כזו של שמן היא סבירה ברכב שעשה 75000 ק''מ,מודל 2002

האם להוסיף שמן רק מאותה תוצרת,ואיזה שמן הכי מומלץ.

ואיפה כדאי לרכושו באזור ר''ג ,גבעתיים.

פורסם

האם הרכב מוגדש? הכוונה אם יש טורבו.

אם לא יש לשקול אפשרות לעבור שלמן חצי סינטטי בצמיגות 10W/40 אולי יחול שיפור בצריכה של השמן.

נכון לעכשיו אתה יכול לשים כל שמן איכותי בדרגת צמיגות 5W/40 להשלמת החסר.

מהוא סיגנון הנהיגה שלך? אם אתה מרבה לנסוע בטורים גבוהים זו יכולה להיות אחת הסיבות לצריכה של שמן.

כמו כן יש לבדוק ולשלול נזילות למינהם.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
האם הרכב מוגדש? הכוונה אם יש טורבו.

אם לא יש לשקול אפשרות לעבור שלמן חצי סינטטי בצמיגות 10W/40 אולי יחול שיפור בצריכה של השמן.

נכון לעכשיו אתה יכול לשים כל שמן איכותי בדרגת צמיגות 5W/40 להשלמת החסר.

מהוא סיגנון הנהיגה שלך? אם אתה מרבה לנסוע בטורים גבוהים זו יכולה להיות אחת הסיבות לצריכה של שמן.

כמו כן יש לבדוק ולשלול נזילות למינהם.

לא אין טורבו

ונסיעה בדרך כלל רגועה

בחניה אין סימני נזילה עד כמה שבחניה שלי ניתן לראות,ולבדוק את הפקק איני יודע, האם יכול להיות שבנסיעה המנוע חם ואז השמן הופך דליל יותר ואז יש נזילה דרך הפקק באם אינו אוטם במאה אחוז,וכאשר חונה השמן קר וסמיך יותר ולא יכול לדלוף מפקק האגן?

פורסם
מאז הטיפול האחרון לפני 4 חודשים ,בו החליפו שמן במוסך מורשה כמובן כולל פקק לאגן ,נסעתי מעט מאוד

והיום נדלקה נורית לחץ שמן,ועל פי המדיד חסר בין חצי קילו לקילו שמן,השמן ששמו תחליפי 5x40 (יתכן ונקרא ולרו )5 קילו,

רציתי לדעת באם אכילת כמות כזו של שמן היא סבירה ברכב שעשה 75000 ק''מ,מודל 2002

האם להוסיף שמן רק מאותה תוצרת,ואיזה שמן הכי מומלץ.

ואיפה כדאי לרכושו באזור ר''ג ,גבעתיים.

אם חסר קילו שמן נורת לחץ שמן לא צריכה להדלק. ברגע שנדלקת נורת לחץ שמן זה אומר שלא מגיע שמן למנוע וזה יכול לגמור מנוע בשניות.

הכמות שהרכב אוכל היא סבירה מאוד אבל זאת לא הסיבה שנדלקה נורת לחץ שמן.

אני מציע לך בהזדמנות הקרובה לגשת למוסך (אפילו בגרירה) שיאבחנו את התקלה כי אתה תגמור מנוע ככה!

פורסם

הסימון בa4 מתחלק לשתי רמות

סכנה מופיעה באדום מלווה בשלושה צפצופים ומהבהבת

ואזהרה בצהוב וצלצול אחד

אצלי מופיע הצהוב,ועל פי ספר הרכב כתוב ההנחיה ''בדוק רמת שמן מנוע מהר ככל שאפשר,הוסף שמן באם נדרש.''

בהנחה שהנורית תכבה כאשר הוסיף שמן,רציתי לדעת באם צריכה של קילו לכל 2250 ק''מ אינה מעידה על משהו חריג?

פורסם

אולי בטיפול שהיה לפני 4 חודשים לא הקפידו ומילאו פחות מדי שמן.

לכן הוסף כעת שמן מנוע במדויק לפי המדיד ורשום את הק"מ ובצע מעקב הצריכה.

כל זאת מתוך הנחה שלא נראית כל נזילת שמן מנוע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
הסימון בa4 מתחלק לשתי רמות

סכנה מופיעה באדום מלווה בשלושה צפצופים ומהבהבת

ואזהרה בצהוב וצלצול אחד

אצלי מופיע הצהוב,ועל פי ספר הרכב כתוב ההנחיה ''בדוק רמת שמן מנוע מהר ככל שאפשר,הוסף שמן באם נדרש.''

בהנחה שהנורית תכבה כאשר הוסיף שמן,רציתי לדעת באם צריכה של קילו לכל 2250 ק''מ אינה מעידה על משהו חריג?

אוקי אז תגיד ככה... אני כבר נבהלתי בשבילך :)

נורה צהובה אכן מסמנת על חוסר בשמן ואת זה אפשר לפתור במילוי שמן.

חוץ מזה תעשה מה שרפי אמר לך.

בהצלחה

פורסם

רפי ואסף,

ראשית תודה,

זקוק לעיצה

אתמול לאחר שנדלקה הנורה נסעתי כ4 ק''מ עד שיכולתי לרדת מכביש מהיר, בדקתי ואכן במדיד היה מינימום=חסר לפחות חצי קילו

לאחר שעתיים שהרכב חנה חזרתי לבדוק שוב בהנחה שאולי המנוע התקרר ולא תחזור האזהרה,אך היא חזרה.

ואילו היום לאחר שכל הלילה הרכב עמד והוא קר בדקתי שוב את המדיד והפעם גובה השמן תקין בדיוק באמצע,ונורית האזהרה בהנעה בחניה(ללא נסיעה) וביצוע check נורית האזהרה אינה נדלקת.

ולכן עכשיו אני יותר מבולבל,

א'-האם בכלל חסר שמן? הרי ראיתי בעיני שהמנוע היה חם שהמדיד מראה מינימום,

ב'-האם זו תקלה בחישן?

פורסם

חבל לקחת סיכון.

אם המדיד מראה, כי יש מספיק שמן - סע למוסך, ובדוק שם, את מצב השמן + החיישן .

אל תנהג ברכב לנסיעות רגילות, גש ישר למוסך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קודם כל ליטר שמן לכל 2250 ק"מ באוטו עם 75000 ק"מ זה הרבה אפילו הרבה מאוד ואני לא מאמין שמנוע של A4 הגיע למצב כזה בקילומטראז כל כך נמוך. קודם כל מומלץ לבצע בדיקת מפלס שמן לפחות חצי שעה לאחר כיבוי המנוע כדי שכל השמן יספיק לחזור ולא תקבל קריאה שגויעה .. תסתכל מתחת לאוטו אם אתה רואה סימנים לנזילות (כמה שאפשר לראות) תסתכל גם במכסה מנוע אם אין נזילות, יכול מאוד להיות שבטיפול שמו יותר מדי שמן וזה גרם לנזילה מאיזה גומיה או מחזיר ומכאן החוסר .

בכל מקרה גש למוסך בהקדם האפשרי לצורך איבחון מומלץ מוסך מורשה אחר.

פורסם

לחבר שלום

יתכן שיש נזילה את לא תוכל לראותה עקב הפלסטיק התחתון המכסה את כל אזור תא המנוע ,ואוגר לתוכו את טיפטופי השמן

תצרוכת שמן זו היא גבוהה לכל הדעות ,ויתכן שמשהו בטיפול לא בוצע כראוי(למרות שאני מסופק)

על פי מיטב הבנתי הרכב נרכש עד לא מזמן

יתכן כי עקב השימוש המועט שהנך עושה ברכב גורם להצטברות בוצה באיזור טבעות השמן ,מה שיגרום לאורך זמן לתצרוכת שמן גבוהה

כל זאת ניתן לפתרון בעלות נמוכה ,גש למוסך המומלץ לרכבי VAG אשר יערוך בדיקה קצרה ותקבל תשובות ברורות יותר ,ודרכי פעולה

יגאל

פורסם
לחבר שלום

יתכן שיש נזילה את לא תוכל לראותה עקב הפלסטיק התחתון המכסה את כל אזור תא המנוע ,ואוגר לתוכו את טיפטופי השמן

תצרוכת שמן זו היא גבוהה לכל הדעות ,ויתכן שמשהו בטיפול לא בוצע כראוי(למרות שאני מסופק)

על פי מיטב הבנתי הרכב נרכש עד לא מזמן

יתכן כי עקב השימוש המועט שהנך עושה ברכב גורם להצטברות בוצה באיזור טבעות השמן ,מה שיגרום לאורך זמן לתצרוכת שמן גבוהה

כל זאת ניתן לפתרון בעלות נמוכה ,גש למוסך המומלץ לרכבי VAG אשר יערוך בדיקה קצרה ותקבל תשובות ברורות יותר ,ודרכי פעולה

יגאל

יגאל גאט

כאשר בדקתי במנוע קר שעמד כל הלילה לא היה חסר שמן,

כפי שכתבתי לרפי ולאסף,

אתה כותב שניתן לפיתרון בעלות נמוכה, מה הפתרון?

בעבר שאלתי במוסך לגבי פלשינג מנוע ואמרו לי שלא מומלץ כי כל הלכלוך יורד לרשת מסנן שיש באגן והיא נסתמת,אני יודע שהבעלים הקודמים עשו פלשינג מנוע,היתכן שהבעיה עקב זה?

פורסם

יותר מדי משתנים בהסבר שלך המצביעים בחלקם על נזילה ובחלקם על תצרוכת שמן

גש למוסך רון מומלץ הפורום לבדיקה ואיתור התקלה ,וגם פתרונות יחודיים לנושא הפלאשינג

• תוכן חדש...