Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול לגבי עלויות

ברצוני לעשות בקרוב טיפול לפיג'ו 106 XR שנת 99 ידנית 1.4.

1. פילטר אויר, פילטר שמן, פילטר דלק

2. שמן מנוע 5-40 LM (יש כרגע ומרוצה), שמן גיר מקורי, שמן הגה כוח (צריך?), שמן ברקס (צריך?)

3. טיימינג - מתלבט, פעם אחרונה שהחליפו משאבת מיים (לפני פחות משנה, אני לא בטוח אם עשו טיימינג, למרות שנראה לי היגיוני שכן)

4. אני שוקל לעשות קלאץ' חדש עקב רעשים מהגיר: כאשר הקלץ' לחוץ ואני מעלה לחיכוך, אני שומע מכה לפעמים (פעם כן פעם לא), כאילו הגלגלים נצמדים עם מכה קטנה כזאת, וגם מרגיש לי טיפה כאילו הגיר לא יושב כמו בטון במקום, אלה מעט רוקד (יש לציין כי המוסכניק שלי בדק את הנושא ואמר שלפי מה שהוא בדק, התושבות בסדר גמור ושאין צורך להחליך תושבות)

(טיפול אחרון עשיתי עם חבר לבד, פילטרים שמנים, פלאגים לפני 7-8 חודשים).

מה אתם אומרים? יש עוד דברים שצריך וכדאי לעשות? ומה המחיר המומלץ לטיפול שכזה?

תודה!

פורסם

נוזל בלמים,קירור.

בהנחה ולא הוחלפו בשנתיים,60K האחרונים[הראשון מבין ה2].

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

מה זה טיפול בינוני?

ברקסים כדאי מאוד לבדוק אם לא בדקת, כולל מתיחה של בלם היד במקרה הצורך.

טיימינג עושים כמדוני כל 3 שנים, תבדוק אם צריך להחליף או לא.

לגבי עלויות - המחירים של החלקים ל106 לא יקרים במיוחד. פילטר שמן עולה איזה 40 ש"ח למקורי, שמן טוב אפשר לקנות גם ב80 ש"ח, פילטר דלק תחליפי עולה 30 ש"ח. החלפה של קלאצ' במוסך כולל הכל תעלה בערך אלפייה. אם מחליפים קלאצ' על הדרך מחליפים גם שמן גיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צבי,ערכת קלאץ שלמה+מחזירי שמן+שמן גיר+פירוק והרכבה+מע"מ יעלו לו 1200 שח+,כאחד שהחליף קלאץ ב106 ובדק לפני.

פורסם

העניין של המצמד אם לא תעשה את זה חאפרי יעלה סביב 1500 ש"ח.

בעניין השמן מנוע, נסה את ESSO, מבטיח לך שתרגיש בהבדל לטובה במנוע שלך. המנועים של 106 לא אוהבים LM ואם תחליף תראה עד כמה אתה לא מרוצה מהשמן של LM.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בעניין השמן מנוע, נסה את ESSO, מבטיח לך שתרגיש בהבדל לטובה במנוע שלך. המנועים של 106 לא אוהבים LM ואם תחליף תראה עד כמה אתה לא מרוצה מהשמן של LM.

מחזק [כאחד שלפני חודש עבר מLM לESSO].

פורסם

בהחלט אנסה לעבור ל esso,

שאלה נוספת,

האם פילטר דלק "סתום" אמור להפריע לביצועים? או לגרום לקרטועים?

או לחילופין החלפה שלו תשפר קצת סחיבה?, צריכת דלק?

* חבר אמר לי פעם שאם אני נוסע עם "סתום" ומחליף לחדש, זה יעלה את הצריכת דלק.

מה אתם אומרים? :)

תודה!

פורסם

תומר ואספי , אשמח לשמוע על ההבדל שמורגש במעבר ל ESSO במקום LM

אני לא אומר שאתם לא צודקים , אולם חשוב לי לדעת על מה מתבססת קביעתכם .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

ניסיתי גם LM גלון צבע זהב וגם הכסוף עם התוסף, שניהם גרמו לרעש גבוהה יותר מאשר האסו ובנוסף החום של השמן ירד טיפה והמנוע כללית מרגיש יותר חלק.

זה לגבי החצי סינטטי, אבל אני לא רואה הבדל בין החצי למלא. בנוסף אסו היא המלצת יצרן, עם דגש על יצרן ולא יבואן.

שווה לנסות, להזיק השמן הזה לא יזיק בטוח ככה שאין מה להפסיד חוץ מכמה שקלים וליטר אחד פחות בגלון.

in the face

with a chair

פורסם

שווה לנסות, כן.

אבל תדע לך ש-ESSO כבר מזמן לא המלצת היצרן.

המלצת היצרן כיום זה TOTAL.

והעניין עם השמן המומלץ ע"י היצרן זה רק משתנה לעיתים ליצרנים אחרים שהיצרן עובד איתם ושיש איתו הסכם.

זה הכל.

לגבי השמנים שניסית, אז כן גם לי יצא לשמוע ספקות לגבי השמן בגלון הזהוב.

אבל הוא לא יכול לספר לך שום דבר לגבי האיכות והתאימות של השמן 5-40 הסגול למנוע שלנו (רמז: היא מעולה).

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

שים אסו ותראה ש-LM לא מעולה

גם LM עם התוסף גרוע ביחס לאסו (רמז: יש שם תוסף שאמור לעשות ניסים ונפלאות עם דגש על אמור)

ובכל מקרה, אסו דאז היה המלצת היצרן למנוע שלי ושל כל 106, היום המנועים שונים ולכן ההמלצה היא אחרת, מעבר לזה שטוטאל יקרים מאוד ביחס לאסו.

מה גם שאסו יותר זול מהשמן של LM, החצי סינטטי של אסו עולה 100 ש"ח אולי קצת פחות, LM עולה 100 ומעלה אלא אם קונים אז הזהב שעולה כמו האסו פחות או יותר.

in the face

with a chair

פורסם

ה-LM הזהב והאפור לא מעולה.

הסגול סינטטי מלא 5-40 כן.

ישנה אפשרות שאשים ESSO בעתיד מתישהו, לא פוסל.

אחלה יצרן שמנים.

אבל אתה חייב להבין משהו.

המלצת היצרן הייתה אז ESSO ולא TOTAL לא בגלל שהמנועים היו שונים.

אלא כי זה מה שהיצרן עבד איתו, שסיפק לו את הפשרה הטובה ביותר של כמות שמן, מחיר, איכות.

כבר מספר שנים ש"זכה" בזה יצרן אחר, TOTAL במקרה הזה.

המנוע שלך לא אמור לנחש את שם היצרן, אלא את התקן שהשמן צריך להיות מתאים לו.

אם התקן של LM מתאים למנועים שלנו, והוא אכן מתאים, אז אין מניעה עם העבודה איתם.

לסיכום, מזה שהיה לך נסיון רע עם ה10-40 זהוב ואפור מתוסף של היצרן אתה לא יכול להגיד משפט כמו המנועים של-106 לא אוהבים LM כי זאת הכללה לא נכונה.

זה כמו שתגיד שפז'ו זה על הפנים לנהג החובב ותציג את ה-305 כהוכחה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...