Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מבקש את עזרתם של חברי הפורום בהיכרות עם הרכב הנ"ל הוא היכרות עם נושא החשמל לרכב.

הרכב כמו בכותרת הוא דיהו רייסר, 94 (ידני אם זה משנה).

הייתה בעיה במכסה מפלג שהיה סדוק ,חדרו מים בשבוע שעבר שהיה מזג אוויר סוער ולכן הרכב נתקע וסירב להניע.

כתוצאה מהרטיבות במכסה.

מכסה המפלג הוחלף לחדש (הגיע זמנו כבר הקפיץ הפנימי היה שחוק לחלוטין וכמובן המכסה היה סדוק.).

כבלי ההצתה הוחלפו לחדשים (כבר עברו ימים טובים יותר,הראשים היו כבר משוחררים והעלות היא שולית).

הרכב, עדיין מסרב להניע.

אינני בטוח האם הבעיה היא בכויל או האם מדובר על מפלג.

ניקיתי את הרוטר של המפלג היטב, שייפתי את הראשים שלו והוא ממש כמו חדש.

הקונקטורים של הכויל נוקו היטב בספריי מגעים וודאו שהם מחוברים היטב.

פיוזים תקינים.

סטרטר תקין לחלוטין.

אין לי בעיה להחליף את הכויל העלות שלו היא שולית(כ100 ש"ח), אבל אני עדיין לא יודע לאבחן האם זה הכויל או המפלג? איך אני מאבחן את הבעיה נקודתית?

חבל לי לשים 100 ש"ח על כויל כדי לגלות אח"כ שהוא היה תקין ובעצם מדובר על מפלג.

מודה מראש על כל עזרה שתגיע:).

לילה טוב,

ניר

under construction..

פורסם

היי ניר.

\

בדכ הבעיות ברכב זה בתופעה זו, נובעות מאחת מהסיבות הבאות:

א. סליל בתוך המפלג.

ב. מודול הצתה.

יתכנו בעיות נוספות כמו כשל במע' ההזרקה, לכן יש לבצע דיאגנוסטיקה. לרכב זה ניתן לחבר סקנר שמזהה תקלות, הסקנר המתקשר הטוב ביותר לרכב זה , הינו מסוג מקורי, CARMAN .

יש לבדוק האם יש ניצוץ כאשר האוטו לא מניע. אם לא, הכשל במע' ההצתה , כנראה באחת מהסיבות שרשמתי, אם כי תתכן אפשרות נוספת כמו אזעקה ישנה או אימוביליזר שמבצעים ניתוק גם אם הם אמורים לשחרר אותו, ואו להשאירו משוחרר.

למותר לציין כי החלקים זולים, ויש אותם בחליפיים. שווה לבדוק מחיר של מקורי, לעיתים יש הפתעות טובות.

בהצלחה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ניר שאל, "איך אני מאבחן את הבעיה נקודתית"?.

הוציא כבל הצתה מעל אחד הפלגים, במקום הפלג תקע בו מברג פיליפס קרב את המברג לגוף המנוע, תן סטרטר וראה אם יש ניצוץ. אם יש, הבעיה אינה במערכת ההצתה.אם אין, הוציא את כבל ההצתה האמצעי מהמפלג(שבא מהקוייל), קרב אותו לגוף המנוע, תן סטרטר וראה אם יש ניצוץ.אם יש, הבעיה במפלג. אם אין, יש לבדוק אם מגיע מתח 12V לקונקטור הקוייל בזמן סטרטר. אם מגיע מתח הקוייל דפוק.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

טוב, כמו שחששתי הבעיה היא במפלג ולא בכויל.

השאלה היא האם ישנם דגשים מיוחדים בהחלפה של המפלג?

האם צריך איזה משהו מיוחד ייעודי?(כלי עבודה מיוחד,כיוון מסויים)

תודה מראש על כל עזרה שתבוא.

ניר,

under construction..

פורסם

דוד,

איןניצוץ על אף אחד מהפלאגים.

יש ניצוץ מהכבל שמגיע מהכויל.

בדיוק כמו שכתבת לי.

בנוסף וללא כל קשר, הכוייל הוא חדש.

קיבלתי כוייל בהשאלה לצורך הבדיקה, ולאור מחירו הנמוך החלטתי שהוא גם ישאר:).

אודה לך על התייחסותך לנושא של החלפת המפלג.

under construction..

פורסם

אם מגיע ניצוץ למפלג והוא לא מוציא אותו, או שהניצוץ חלש, או שהבעיה נעוצה ברוטור מקצר. בדוק שהרוטור אינו חופשי על ציר המפלג (עוד לא נתקלתי בדבר כזה), אם נראה תקין , ואם הניצוץ נראה חזק, נסה להחליף רוטור, ו/או רוטור ומכסה. אם יש ניצוץ ,אין טעם בהחלפת כל המפלג.

הבעיה מתרכזת כעת בניצוץ חלש או פריצת ניצוץ בתוך המפלג מהרוטור לציר המרכזי ולא ליציאות החיוט לפלגים.

אם הניצוץ המרכזי חלש, יש לבדוק מתחים (מפלי מתח) ומודול הצתה.

זאת בתנאי שהבדיקה לכך שהניצוץ לא יוצא , בוצעה כהלכה, האם בדקת את אחד מחוטי המצתים אל מול גוף הרכב בבדיקת אין ניצוץ, אל אל מול החיבור לפלג?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
דוד,

בדיוק כמו שכתבת לי.

אודה לך על התייחסותך לנושא של החלפת המפלג.

פשוט ביותר, פתח את מכסה המפלג. צייר לך על דף נייר את הכיוון המדוייק של הרוטור, כלפי גוף המפלג.

רשום לך נקודת ציון בין המפלג לראש המנוע. (כלומר נקודה מסויימת על המפלג, שנמצאת מול נקודה כל שהיא על הראש)

פתח את הברגים ומשוך את המפלג החוצה.

את החדש הרכיב לפי מה שסימנת. הרכב יניע, אבל ייתכן שתצתרך לכוון הצתה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תודה לדני ודוד.

הבעיה נפתרה, לבסוף היה מדובר על הרוטור +מכסה מפלג.

אכן כפי שדני ציין, הרוטור היה שחוק בקצה ולכן הניצוץ פרט לציר המרכזי ולא לאף אחד מהפלאגים.

מה שכן, כבר בוצע יישור קו לכל מערכת ההצתה על מנת למנוע בעיות עתידיות, סה"כ הוחלף כוייל(מחירו היה מאוד נמוך ולכן הוחלט להחליפו) + מכסה מפלג+כבלי הצתה +רוטור.

סה"כ עלות החלפים היא מינימלית.

הכוייל עלה 75 ש"ח (קיבלתי אותו מהמוסך במחיר עלות -בחנויות החלפים זה באיזור ה120 ש"ח).

רוטור עלה 45 ש"ח (יוניפארט-פ"ת).

כבלי הצתה 80 ש"ח (אוטו האחים-ב"ב).

מכסה מפלג 40 ש"ח(אוטו האחים-ב"ב).

סה"כ עלות 240 ש"ח.

מניע בנגיעה הראשונה ונוסע חלק.

under construction..

• תוכן חדש...