Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוף. אבא שלי עשה תאונה עם האוטו לפני חודש. עכשיו קיבלנו אותו בחזרה ויש לי תחושה שממש עובדים עלי. במיוחד השמאי, בהתחלה הוא אומר לי שיש פגיעה בשאסי גם מקדימה וגם מאחורה, ותיקנו אותה על ידי ישור. רציתי שהוא יעשה בדיקה בדינמומטר על מנת שאני אדע בוודאות שהאוטו בטוח לנסיעה והוא אומר לי שלמוסך (מתן אקספרס בירושלים, מוסך מזדות) יש אישור לעשות בדיקה כמו בדינמומטר. כלומר שהמוסך הרים על מנוף ועשה צילום והאוטו בטוח לנסיעה (האם זה יתכן , שמעתי שמוסכים לא עושים בדיקות כאלה...?), בכל מקרה הוא אמר שאין פגיעה בשאסי ושאלתי איך זה יכול להיות אם עלות התיקון של הרכב עלה 24,000 וזה לקח להם חודש. וכתוב בחשבונית שמקדימה תיקנו את ה"מרכב" (ממה שאני יודעת זה שאסי אבל הוא אמר לי שאני טועה) ב1500 ש"ח ומאחורה ב2500 (אני מקווה שאני לא מתבלבלת בין החלקים), בכל מקרה זה הגיוני שאין פגיעה בשאסי כשהמחיר כל כך גבוה? הדוח כבר הושלם ואני חייבת לשלם לשמאי בכדי לקבל אותו אבל אני לא רוצה לקנות דוח כשאני חושבת שעבדו עלי בעיניים... מישהו יכול לתת לי עצות?

פורסם

א) לא ציינת איזה רכב זה שנתון וכו'

ב) מרכב זה לא שלדה! מרכב זה החלקים המורכבים על השלדה.

כמו דלת, מכסה מנוע טמבון וכו'..

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

א. ברוכה הבאה לפורום, בברכת שהות נעימה.

ב. שני את הכותרת במהירות האפשרית, לפני שאחד המנהלים יעשה זאת, ו"תזכי" לנקודת חובה.

ג. את רשאית להעביר את האוטו בכל מכון בדיקה שאת בוחרת!. את צודקת. יש כאן משהו מסריח. אם את מפחדת לנהוג ברכב, תגררי אותו למכון קומפיוטסט/דינמומטר, או כל מכון רישוי מוכר ע"י המדינה, ושם תקבלי אינדיקציה טובה יותר. קחי את הדו"ח של השמאי שלך, ותשווי. אם ישנם הבדלים משמעותיים, כמו פגיעות שלדה שלא דווחו, את יכולה לתבוע את השמאי ואת המוסך המתקן. וגם, אם ישנם הבדלים משמעותיים כמו שציינתי, וכמו שייציינו לך, פני למשטרה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

תיכף ינעלו לך את השירשור בגלל כותרת לא תיקנית

בכל אופן, לא ציינת באיזה רכב מדובר.

במכוניות פרטיות (להבדיל מג'יפים, טנדרים ומשאיות) יש מה שנקרה "שילדת מרכב"

ראי בתמונה המצורפת.

כל פגיעה בחלק הזה נחשבת לפגיעת שילדה.

דלתות, מכסי מנוע ותא מטען, כנפיים וחלקים מתפרקים אחרים נקראים "חלקי מרכב" ופגיעה בהם לא נחשבת לפגיעת שילדה.

car body.jpg

פורסם

עוד אשכול שמטרתו היחידה היא ללכלך את שמו של המוסך.

מתי תבינו שמשתמש חדש שההודעה הראשונה שלו קשורה לשירות גרוע שקיבל במוסך יש לה סיבה אחת ואתם יודעים על מה אני מדבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, לי זה לא נראה כמו "ללכלך את שמו של המוסך."

תחושת הבטן שלי, שהיא באמת בבעיה ומבקשת עזרה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

זה טבעי, כי מי שחושב שעבדו עליו, מחפש דרכים לשפוך את זה, סורק את האינטרנט ומוצא את הפורום הזה.

בנוסף, היא לא ציינה באיזה רכב מדובר.

אם מדובר, נניח, במאזדה לנטיס מודל 98, תיקון שעלה 24000 ש"ח פירושו תאונה קשה מאוד, והרכב היה על גבול הורדה מהכביש.

אם מדובר במאזדה 6 מודל 2008, שתוקנה בחלקים חדשים מקוריים - יתכן ותאונה הייתה יחסית קלה.

פורסם
מרק, לי זה לא נראה כמו "ללכלך את שמו של המוסך."

תחושת הבטן שלי, שהיא באמת בבעיה ומבקשת עזרה.

דוד.

אולי אני טועה :-)

בכול מקרה לפותחת האשכול אני מכיר את הבעלים של המוסך (אישתו בקשר עם החברה שלי) אז תשלחי לי את הפרטים בפרטי ומחר בבוקר אני התקשר לבעל המוסך ותקבלי שירות 10.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק יצאת צדיק ! :-P

אם לא תעזור לה באמת, נספר לחברה שלך שאתה מחפש נערת ליווי. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שאלי את השמאי אם הרכב קיבל "קצה שילדה" או מכת "שאסי" רצינית.

- אם זה קצה שילדה אז הכל נשמע בסדר ואת יכולה להיות רגועה.

- אם מסתבר שיש לרכב מכת "שאסי" רצינית, את צריכה בדיקה שנקראת "תקנה 309", תשאלי אם המוסך מוסמך לעשות את הבדיקה ויש לו את הציוד הדרוש לכך, בכלל חפשי בחשבונית סעיף בדיקה 309, אם המוסך לא מוסמך לכך ואין לו הציוד, את חייבת את הבדיקה, בבדיקה הזאת יאמרו לך אם הרכב מסוכן מבחינה בטיחותית ולא כשיר לנסיעה בכביש.

אם יש פגיעת שאסי רצינית דרשי מהשמאי בדיקת "תקנה 309", זו היא בדיקה בטיחותית מדרגה ראשונה, זו זכותך!

בהצלחה.

פורסם

קודם כל הזכרתי את שם המוסך בכדי שתגידו לי אם יש להם אישור לעשות צילום לרכב, ממה שהבנתי רוב המוסכים לא עושים את זה... רק מכונים מורשים כמו דינמומטר.

תודה רבה על ההתענינות שלכם! אתם אחלה! מדובר ברכב מזדה לאנטיס 323 משנת 2003...

• תוכן חדש...