Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרך אגב. אני חייבת לשלם לשמאי אם איני מעוניינת בכך? ממה שהבנתי בדרך כלל השמאי שמזמינים הוא שמאי של חברת הביטוח ולכן היא משלמת לשמאי ישירות... ואצלי השמאי הוא מטעם המוסך, ולכן אני מחוייבת לשלם לו (צ'ק דחוי שאחר כך הביטוח משלם אבל זו לא הנקודה), ובגלל זה העסק נראה לי קצת מסריח... האינטרס של המוסך והשמאי הוא שהפגיע כמה שפחות קשה כדי שהביטוח יצטרך לשלם כמה שפחות ירידת ערך וכך הביטוח מרוויח על חשבוני. מין קונספירציה קטנה כזאת...

פורסם

לשואלת ערב טוב

חבל שלא רשמת כך:

רכבו של אבי היה מעורב בתאונת שרשרת ,כאשר הרכב נפגע מהחזית ומאחור ,הרכב נגרר ותוקן במוסך מורשה מזדה

(הסבר:מכיון שהרכב היה מעורב בתאונת שרשרת כל המבוטחים תובעים למעשה את הרכב האחרון בתאונה ,כלומר תביעתך היא תביעת צד ג')

הוזמן שמאי אשר ערך הערכת נזק פרטית (מכיון שאינך תובעת את תיק הביטוח שלך,שזה מצוין עבורך ,העדר תביעות וכו' ),ולאחר התיקון אשר הסתכם ב24000 שח ,קבלנו את הרכב בחזרה ,ויש לי מספר שאלות

האם יש לרכב פגיעת "שאסי" (קורות האורך משני צידיו של המנוע,כנל מאחור משני צידי אמבטיית גלגל החילופי)?

האם מגיעה לי ירידת ערך ?(תשובה כן ועוד איך ,פני אל השמאי בדרישה)

האם אני חייבת לשלם לשמאי ?(תשובה ,כן עלייך לשלם מכיון שתיק השמאות לא ישוחרר ויועבר לחברה הנתבעת )

בתביעה מסוג זה האינטרס של המוסך הוא להוציא תיקון על פי הספר ,כלומר איכותי בעלות גבוהה ,ולא ההיפך

מחיר התיקון מתקרב מאוד ל40 אחוזים ממחירון הרכב,כך שאין כאן שום קנוניה ,אלא סיכון של השמאי

עליך לבקש מהמוסך תדפיס לתקינות זויות ההיגוי

לגבי תקנה 309 ,תקנה זו נאכפת במקומות המוסכמים על ידי מכון התקנים בעזרת נציג הבודק מטעמם ,יתכן כי למוסך זה כמו,רבים אחרים יש את האישור לפעול בצורה הנל

יגאל

פורסם

מישהו מוכן להגיד לי אם הפגיעה שהסתכמה ב24,000 ובסוף קיבלנו ירידת ערך של 8% שזה כמעט 5000... האם זו פגיעה קשה לרכב (מאזדה 323, 2003) ששוויו לפי מחירון 60,000? הרי זה כמעט טוטאל לוס...

פורסם

לא ניתן לדעת רק על סמך מחיר התיקון וירידת הערך ,העלי את חשבונית המוסך ותמונות השמאי ,תשובה מובטחת

בתור ניחוש הייתי אומר שחלק ניכר מהמחיר הושקע בחלפים

יגאל

• תוכן חדש...