Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

ברכבי, הוונטות תלויות סוויץ' (כלומר פועלות לפי הצורך, רק כאשר מפתח מסובב).

אני מעוניין לעשות מעקף חשמלי כך שאם אני מכבה את הרכב כשהוונטות פועלות/ אמורות לפעול (כאשר יוניט החום על הרדיאטור "מחליטה" שיש צורך בהפעלתן), הוונטות אכן יפעלו. אני יודע שיש רכבים שבהן הוונטות תלויות-סוויץ' בכוונה, אך אני חושב שזה יכול לתרום אם בכ"ז יתבצע איוורור לרדיאטור (ובכך הורדת לחץ המים) גם בכיבוי הרכב, בדומה למכוניות הצרפתיות למשל.

נתונים: יש לי בלוח פיוזים ממסר radiator fan שעדיין לא מצאתי את הקשר שלו (אם קיים) ליוניט חום.

בנוסף, יש לי ממסר radiator fan speed 1 שמפעיל את הוונטות בהידרש מהירות ראשונה, הוא מקבל חשמל לרגל המתאימה כאשר היוניט "דורשת" זאת.

מתחת להגה, יש ממסר radiator fan speed 2 המבצע אותה פעולה כמו speed 1 , רק למהירות השניה (היותר מהירה).

2 האחרונים מקבלים חשמל מ-2 חוטים של היוניט, החוט השלישי הוא מבוא מתח ליוניט.

כעיקרון, אם אתן + קבוע במבוא של היוניט (החוט השלישי, זה שבעצם מקבל חשמל רק כשהסוויץ' פתוח), אשיג בדיוק מה שאני רוצה, אך אני חושש שחיבורים כאלה עלולים להזיק.

הפתרון האידאלי יהיה למצוא את מקור החשמל של היוניט, ולבצע מעקף לחוט זה, שידלג על הסוויץ'. גם מבחינה חשמלית זה תקין (בדקתי), אך את נק' המקור הזו קשה לי למצוא.

יש למישהו רעיונות/דגשים מה עלי לעשות כדי להשלים את המשימה בהצלחה, ללא סיכונים לשאר מערכות הרכב?

תודה רבה. (קצת ארוך, אני יודע ומתנצל)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תיבדוק את החיבורים במנוע של המאוורר, תימצא את ההדק פלוס אחרי סוויץ' תנתק אותו ותחבר אליו פלוס קבוע מהמצבר.

ומה שבטוח שום נזק לא יגרם למערכות האחרות של האוטו.

MAX'S -- Tuning

פורסם

אני מודה לך על תשובתך, אך היא אינה משיגה את מה שרציתי.

אמנם לשיטתך, הוונטות יקבלו מתח ללא הסוויץ', אך זה אומר שהן רק יקבלו את האפשרות לפעול ללא סוויץ'.

אני רוצה לעשות מעקף ליוניט מאווררים שעל הרדיאטור, כי אם יוניט זו לא מקבלת חשמל אז בכל מקרה הוונטות לא יפעלו, כי היא זו שנותנת הוראה להפעיל אותן, והיא זה שלא מקבלת חשמל בהיעדר סוויץ' פתוח.

ד"א, הודעתך לא הייתה לחינם. נזכרתי שצריך לבדוק האם הוונטות בכלל מקבלות חשמל כשאין סוויץ' ולא רק היוניט.

התשובה היא כן. כל שנותר לי הוא לדאוג למתח ליוניט כשהרכב כבוי, כלומר לפתור את השאלה שהעליתי בפתיחת שרשור זה.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אצלי, אאודי שנת 90 ישנו ממסר+טיימר וחיישן חום יעודיים להפעלת מאווררים כפי שאתה מעוניין (ללא תלות בסוויץ), הגיע כך מהמפעל.

בדוק אפשרות שאצלך קיים אך בוטל מסיבה כולשהיא.

פורסם

תוכל אולי לצלם או להסביר היכן הם נמצאים? ואיך הולך החיבור הנ"ל?

בקופסת הפיוזים שלי מצאתי מקום בו יש שקע לממסר שנקרא radiator fan delay, אך אצלי כלום לא מחובר שם. האם אליו אתה מתכוון? אני אבדוק אם אכן קיימים מגעים לממסר זה, או שזו רק אופציה לדגמים אחרים של הרכב.

אשמח אם תוכל לצלם את בית הפיוזים שלך, תמונה אחת שווה 1000 מילים לא?

תודה רבה.

ד"א , מה הקוד מנוע שלך?

• תוכן חדש...