Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול זמן קצר אחרי שהנעתי את האוטו יצא עשן לבן אפור כזה מהאגזוז אומנם לא בצורה מוגזמת אבל יצא

והייתה נזילה של מים מהאגזוז

מה פשר הדבר?

פורסם

המלצה חמה!

קח בקבוק מים מינרלים, ושווק את המים שיוצאים לך מהאגזוז, בתור"מי סובארו", מים רתוחים ישירות מהמעייןמהבלתי נדלה

ביפן.

תוכל לעשות הון.

המלצה נוספת, ערוך חיפוש בנושא מים מהאזוז.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=5370

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בקשר לעשן לבן זה יכול להיות אדים כי האגזוז קר וכשאתה מניע ומתחיל נסיעה הוא מתחמם אז נוצרות טיפות מים שמטפטפות מהאגזוז וגם יוצאים אדים אם האוויר שבאגזוז קר, (אוויר חם +אוויר קר =בתוך אותו הצינור משמע האגזוז יווצרו טיפות מים)

תבדוק אם התופעה חוזרת גם כשהרכב חם אחרי נסיעה,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אתה כבר שולח אותו להחליף מנוע?!

עשן לבן כשהמנוע קר= תקין במיוחד בחורף!

אם העשן מופיע כשהמנוע חם (טמפ' עבודה) אז להמשיך לבדוק.

פורסם

אז ככה

לאחרונה הרכב גם החל להתחמם לי ולהגיע ל3\4 מהמד חום

יכול להיות טרמוסטט או יוניט חום כמה עולים החלקים הנ"ל ?

וקראתי את כל הנושאים שהיו על מים באגזוז אבל אני עדין לא סגור על זה אם זה יכול להעיד על בעיות בראש מנוע או סתם בעיה שולית איך אני יכול להיות בטוח?

פורסם

כתבתי כולה משפט אחד וקשה לך לקרוא אותו...

כ5 תגובות כולל של פותח השרשור, ושום רמז לפרט חשוב אחד..... האם קיים מחסור במי קירור , וכמה?

מדוע אתה לא מתחיל מהקל לכבד, ומן הברור לתמוה, מדוע אתה פותח שרשור לגבי מים מהאגזוז, ורק לאחר מכן אתה מציג בעייה של התחממות קצונית של הרכב, וחשד לתרמוסטט תפוס ויוניט מאורר של נכנס לפעולה, ראשית התמקד בסיבות ובפתרון

בעיית ההתחממות, ואחר כך בעיית האדים והמים , יעלמו סביר להניח מאליהם.

אך לצערי כמדומני שאיחרת כבר את הרכבת, והנזק שגרמת הוא בלתי נמנע!

אז המנוע מאבד מים או לא, וכמה?

בברכה

צביקה

פורסם
אז ככה

לאחרונה הרכב גם החל להתחמם לי ולהגיע ל3\4 מהמד חום

quote]

קודם כל רצוי ביותר שתבדוק אם למים בראדיאטור יש כמו מין מרקם עליון שמנוני,

שלוליות שמן אם כן אז נפרץ לך הראש מנוע, ואורך החיים שנשאר למנוע שלך קצר ביותר.

(אלא אם תבצע ראש מנוע במהרה, שיקולך)

בנוגע לתחממות, רצוי לבצע ניקוי ראדיאטור במקום מקצועי, ובנוסף יש לבקש ממכון הראדיאטורים לבצע ניקוי של כלל המערכת,

הכוונה לנקות גם את צינורות המים שבמנוע .

וגם את הציניורות מים שמובילים, חום לחימום שבתא הנוסעים,זה ישפראת החימום פלאים.

( אם אני לא טועה אלו שני צינורות מיתחת לגלגל ספייר ,אצלי זה כך)

בקיצור שינקה בלחץ מים את כל צינורות המים של המערכת, ורצוי להחליף על הדרך צינורות גמורים, וטרמוסטטט (או לבדוק תקינותו), ולוודא שהיוניט חום מחוברת חזק ואין מגעים רופפים,

בנוסף אם זה לא עוזר אז או שהמשאבת מים כבר עשתה את שלה או שהרצועה שמחוברת למשאבת המים ומסובבת אותה, ככל הנראה מחליקה,או שראדיאטור סתום

וכמו שכבר אמרתי לך בשרשור אחר, מי ברז ירמו לקורוזיה וסצימות במיוחד במנוע אלומיניום (=מנוע סובארו) רק אבל רק נוזל איכותי, ותוודא שלאחר הניקוי של מער' המים , מכניסים מים איכותיים ומבצעים ניקוז אוויר מהמערכת.

שמעתי פה בפורום שפרסטון איכותיים, ושבשום אופן לא יערבב מי ברז עם המיים הירוקים בכדי לחסוך או משהו כזה, עדיף שתשלם עוד בשביל עוד נוזל קירור איכותי מאשר שישימו מי ברז,

אל תשכח הרכב שלך ישן מאוד, והמנוע כבר עבר טראומה של חום, ומין הסתם התעללו ברכב עד שהגיע ליידים הנאמנות שלך, (כי זה "סובארו הרכב האמין")

פרטים בה"פ .

פורסם

אוקי..

יש לי חוסר במים זאת אומרת אני ממלא מים ויום יומיים ולפעמים שלושה ימים למחרת אני פותח את מכסה הרדיאטור וחסרים המון מים

אין לי כתמי שמן במים הם נקיים

פורסם

המון מים חסרים/ רכב מתחמם ומגיע בשעון חום ל3/4, עשן לבן ואדי מים מצינור הפליטה+ אטם ראש שרוף,

מים חודרים לתא השריפה, מתאדים, ונפלטים מצינור הפליטה בצורת עשן,= אטם ראש שרוף באחד הראשים או בשניהם, דרושה בדיקה מקדימה לאיתור , באיזה ראש האטם שרוף, מומלץ לפרק את שניהם.

לילה טוב.

צביקה

פורסם

שאלה מצויינת, בדיעבד רצוי ומומלץ להחליף מנוע, כמדומני שמנוע של סובארוDL משנתונים גבוהים יותר 86 עד 93 זהים, \ לא כולל סעפת היניקה והקרבורטור ששונים, אך ניתן להעביר את הסעפת היניקה והקרבורטור במנוע הישן, יש להחליף מנוע מיבוא בלבד , ולא מפירוק מקומי.

לגבי עלות המתן לתגובות נוספות, בכל מקרה יש לבצע תחילה בדיקה מקדימה, ואולי ניתן יהיה להחליף אטם ראש שרוף בצד שנפגע, ולהסתפק בכך, אך יש לפרק תחילה, מצתים ולבדוק בעזרת לחץ הפוך, מהיכן הפריצה.

בברכה

צביקה

פורסם

אם אני לא טועה באחד השרשורים שפתחת ציינת שהמנוע שלך הוא 1300, ובאותם שנתונים היה אישור גורף להחליף את מנועי ה1300 החלשלושים, במנועי1600, אני יודע בוודאות שמנוע 1600 זה EA71 זה מתאים ללאונה 85-93 ,

ובמקרה השבוע עשיתי סקר שווקים בנוגע למנוע זה, ובחנות "המאגר", קיים מנוע כזה שלטענתם הנמוע משנת 92 ומעלה(ככה טענו בשיחת הטלפון)

והמחיר 2600 לפני מע"מ, אז תשאל במשרד הרישוי אם אתה יכול להשתיל מנוע כזה, לפי מה שהבנתי זה מנוע שאם הוא במצב טוב אז הוא יחסית חזק.

הטלפון שלהם 03-9487211 והם ממוקמים בסוף רחוב שמוטקין בראשל"צ , תעבור את הטבון ותיסע ישר עד שיגמר הכביש ותראה פניה ימינה לכביש כזה די משובש, תיסע עם הכביש עד שתראה אותם מצד שמאל , יש גם את אחים יזדי אתה יכול לברר גם שם.

וכמובן יש את ישראל יפן 9604980

בהצלחה

אם אני טועה אתם מוזמנים לתקן אותי:wink:

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...