Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי הדובלו דיי קוסמת לי , היא גם ממש בתקציב שלי ואני רואה שהשוק שלה לא רע ושיש הרבה הצעות לא רעות בכלל [למרות שהתכנון שלי לרכוש עוד כחודשיים-שלושה , בסיום המלווה ]

למישהו יש נתונים טכניים עליה ? [צריכת דלק , דלתות , עלויות תחזוקה וכ'ו ? ]

תודה רבה שוב, אתם ממש Lifesavers :-D

שי :evil:

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב ראיתי כל מיני רעיונות\הצעות לרכוש רכב מסוכנויות טרייד-אין מורשות של היבואן [פיאט במקרה שלי]

מכיוון שאז תמיד יש היסטוריית טיפולים ויש לי למי לפנות אם יש לי בעיה ברכב.

מישהו יודע היכן יש רשימה של הסוכנויות האלו והאם זה כדאי ?

פורסם
נראה לי הדובלו דיי קוסמת לי , היא גם ממש בתקציב שלי ואני רואה שהשוק שלה לא רע ושיש הרבה הצעות לא רעות בכלל [למרות שהתכנון שלי לרכוש עוד כחודשיים-שלושה , בסיום המלווה ]

למישהו יש נתונים טכניים עליה ? [צריכת דלק , דלתות , עלויות תחזוקה וכ'ו ? ]

תודה רבה שוב, אתם ממש Lifesavers :-D

שי :evil:

היו לי שתיים מודל 2003. אחת הרסתי בתאונה והשניה כבר עם 275,000 ק"מ.

בנסיעה רגילה צריכת הדלק הממוצעת תעמוד על כ 16 ק"מ לליטר ובנסיעה בין עירונית רגועה גם על 19 ק"מ לליטר.

את הראשונה הרסתי אחרי 44,000 ק"מ ו 11 חודשים על הכביש והשניה עד היום דרשה רק החלפת קלאץ' (פעם אחת במסגרת האחריות אחרי 60,000 ק"מ ופעם אחת לפני כחודש), מנגנון חלון אחד ורדיאטור שנפגע מאבן.

קיימים 2 דגמים ושתי תצורות מנוע. לך רק על מנוע טורבו דיזל (JTD) ולא על המנוע החלש שהוא גם הרבה פחות אמין. דגם ELX עם דלת אחורית שנפתחת כלפי מעלה שיש לו משענת אחורית מפוצלת במושב האחורי, כיסא נהג מתכונן לגובה ומשענת יד לנהג ודגם SX עם שתי דלתות אחוריות ובלי הדברים הנ"ל.

טיפולים כל 20,000 ק"מ בעלות ממוצעת של כ 800 ש"ח לטיפול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הי שי , תודה רבה דבר ראשון על התגובה האינפורמטיבית ביותר . (: קיוויתי למצוא מישהו עם הרכב הנ"ל

המנוע טורבו דיזל JTD הזה נכנס לי בתקציב ? ומה ההבדל ביניהם בדיוק?

מישהו יכול גם לענות לי במה ששאלתי על סוכניות טרייד אין ?

תודה רבה רבה! :twisted:

פורסם

מצטרף להמלצה על הפולו קלאסיק או קורדובה.

או את גרסת הסטיישן שלהן. שבסיאט נקראת VARIO.

הייתה לי פולו במשך הרבה זמן, רכב מעולה לנסיעות ארוכות.

תא מטען ענק.

מנוע 65 כ"ס לא הכי חזק אבל בהחלט מספק, במיוחד אם רוב הזמן אתה לבד.

יש בערך מליון שרשורים על פולו קלאסיק דיזל, תעשה חיפוש.

לאון

פורסם

נותרו רק 2 אפשרויות אחרונות (:

1. מה האפשרויות רכישה שלי ? סוכניות ליסינג , סוכניות טרייד אין , לוחות יד שניה [שזה קצת סרט כי אין לך למי לחזור אם האוטו דפוק מבפנוכו ] - מה כדאי לי לעשות, בהתחשב ברכב שאני רוצה ובתקציב ?

2. מה לחפש ברכב כשאני בא לבדוק אותו ? היסטוריית טיפולים מלאה כמובן, לבדוק ברשיונות שהיד מתאימה למה שנאמר... מה עוד הייתם בודקים ?

תודה רבה,

שי.

נ.ב. היה פה מישהו שדיבר על אשכול שמדבר על תחזוקת רכב מסחרי דיזל יד שניה , אשמח לקבל לינק אליו כי לא מצאתי אותו בסוף

פורסם

חברות ליסינג מחזיקות מכוניות בדרך כלל 3 שנים, מקסימום עד 4 שנים, כלומר המכוניות הישנות ביותר שניתן לקנות היום ישירות מליסינג הן ממודל 2004, וזה מעל התקציב שלך.

מה שתמצא בשוק במחיר הזה זה לרוב רכב שהיד הראשונה היתה ליסינג, ואחר כך הרכב עבר לפחות עוד יד אחת, או מכוניות שהיו של עסקים פרטים או חברות שונות. מכוניות שהיו פרטיות לגמרי, כמעט ואין.

לגבי תחזוקת רכב דיזל יד שנייה - מה בדיוק אתה רוצה לדעת ? תשאל שאלות ספציפיות.

בכלליות - מחיר טסט לדיזל היום - 400 ש"ח יותר ממחיר טסט לרכב בנזין מאותה קבוצת רישוי.

ביטוח חובה - כ2000 ש"ח לשנה בממוצע.

מחיר סולר היום לפני הנחה - 7.98 ש"ח. תחנות שונות נותנות הנחה בין בין 2 ש"ח ל 1.50, שזה למעשה זהה למחיר של בנזין.

בשנה הבאה אמורים לבטל לגמרי את ההפרש במחיר הטסט.

תעשה את החישובים שלך.

פורסם
מחיר סולר היום לפני הנחה - 7.98 ש"ח.

עדכון - הסולר התייקר לפני כמה ימים, היום מחיר ליטר סולר הוא - תחזיקו חזק - 8.24 ש"ח לפני הנחה.

ההנחה המקסימלית על סולר, שיצא לי לראות זה 1.98, ברוב התחנות זה באיזור 1.90-1.80.

מחיר ליטר בנזין 95 בשרות עצמי - 6.07 ש"ח.

הנה היום הזה הגיע - סולר עולה היום יותר יקר מבנזין, והיתרון היחיד שנשאר למכוניות דיזל הוא צריכת דלק נמוכה יותר,

מה שלא כ"כ בא לידי ביטוי במסחריות קלות עם מנועים ללא טורבו.

פורסם

אתה צריך להחליט, אם אתה רוצה מסחרית או לא.

אין מסחריות בנזין ידניות בנות פחות מ 10 שנים.

• תוכן חדש...