Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב גולף מודל 1995, נפח מנוע 1800, אוטומט; לאחרונה אני נתקל בבעיה של נזילה של נוזל קירור סמוך לחיבור של הצינור שיוצא מסעפת היניקה; המדובר בנזילה קטנה ביותר.

אני מדגיש כי כפי הנראה הנזילה איננה מהצינור שיוצא מסעפת היניקה או מהחיבור של הצינור אלא כפי הנראה מסעפת היניקה עצמה.

רציתי לדעת האם ניתן לרתך סעפת יניקה ? כמה עולה סעפת יניקה חדשה ? משומשת ? האם כדאי לתקן את זה בכלל ?

פורסם

הייתי בודק את האפשרותשל לנתק את חימום הסעפת, כלומר, לגשר את 2 הצינורות מיים שמגיעים אליהה מבלי שיעברו דרכה.

עניין חימום הסעפת נחוץ בארצות קרות.

ביטלתי את זה בכל רכב שהיה לי.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אנא ציין על גבי השרטוט המצורף את מיקום הנזילה.

האם קוד המנוע הןא ADZ כפי שמופיע ברשיון הרכב ?

מרק הקבצים שצרפת אינם מראים על מיקום הנזילה, לפי מה שאני הבנתי.

במנוע הABS לפחות, ואני חושב שזה גם מה שיש לבעל הגולף, הוא מנוע בעל הזרקת מונו.

בסעפת יניקה שמתחת למזרק מתחבר איזה צינור קטן שנועד לחמם את הסעפת. במידה ויש לך סרטוטים מתאימים אני חושב שזה יוכל לעזור לבעל הכולף.

צירפתי איזה תמונה שמראה על מיקום הצינור, התמונה לא ברורה כל כך אבל בסך הכל אפשר להבין.

Picture 014 מעבר מים לסעפת.jpg

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

מר וטוס טוס שלוםת,

ראשית המון תודה על ניסיון הסיוע מצידכם !!!

שנית, ברישיון הרכב 3 האותיות המצויינות הינן ADZ.

שלישית, בכל הקשור לאיורים שמר צירף, הרי שהאיורים מתארים את החלק הקידמי של המנוע בעוד שמיקום הנזזילה אצלי נמצא מאחורי המנוע - לכן אינני יכול להצביע על גבי האיורים שצירפת את מיקומה המדוייק של הנזילה.

בכל הקשור לתמונה שטוסטוס צירף, אזי אף לא אחד מן המספרים איננו מדגים את המיקום המדוייק שמימנו קיימת נזילה, ואולם אנסה לתאר את המיקום המדוייק כך:

מצידו העליון הימני של הסיפרה 5 שבתמונה (כ-2 סנטימטר מהסיפרה 5 ימינה ולמעלה), קיים צינור גומי קטן שאורכו כ-15-20 ס"מ שיוצא מצינור מתכתי לכיוון צד שמאל; הצינור ממשיך שמאלה ומתחבר למיטב הבנתי למה שנקרא סעפת יניקה - בידיוק מתחת לאזור שסומן בחץ בתמונה של טוסטוס; בידיוק מתחת לחיבור שבין צינור הגומי הקטן לבין סעפת היניקה בדגם המנוע שלי קימת הנזילה.

רביעית, דרך אגב האם לפי סוג המנוע שלי - האם יש לי מנוע עם הזרקה דלק ? ואם כן, איזה סוג של הזרקה ? צריכת הדלק של המנוע שלי היא 1 ל-6 בערך בתוך העיר. האם זה צריכה רגילה של מנוע הזרקת דלק בדגם הרכב שלי (כזכור מדובר בגולף מודל 1995, אוטומט, 1800, 90 כ"ס) ? האם יש אפשרות לבצע ניקוי של המזרקים, והאם זה ישפר את צריכת הדלק ?

פורסם

לפותח השרשור שלום,

אני בא לענות לך על בעיית צריכת הדלק... 1 ל 6 זה קצת מוגזם לרכב כמו שלך ולי יש רכב בדיוק כמו שלך...

אותו מודל ואותם נתונים טכניים 1.8L אוטומט מודל 95'.

אצלי הצריכה היא 1 ל 10 ובימים יותר טובים אני אפילו חוסך יותר.

אנשים כאן ירימו גבה ולא יאמינו לי אבל הרכב באמת שלא שותה יחסית למה שמצפים ממנו.

בכל אופן - ניקוי המזרקים זה דבר שניתן לעשות אבל המלצתי לך היא לגשת לבעל מקצוע מוסמך ואני ממליץ על מוסך מורשה שמבין עניין ומכיר את הרכב כמו שצריך להכיר אותו...

בנוסף, תבדוק לפי סדרת הטיפולים שלך, מתי צפוי טיפול גדול לרכב שבו מחליפים גם פילטר דלק ולפני הטיפול הזה (כ 1000 ק"מ לפני הטיפול) תוסיף תוסף דלק K44 למיכל הדלק. זה ישפר פלאים את התנהגות הרכב.

ובקשר לעניין הסעפת... למה לך לחשוב כ"כ הרבה כשיש מוסך מורשה שיוכל לבדוק לך את העניין.

אם אתה מאיזור המרכז ומחפש המלצה למקום טוב לרכבך שהוא גם הוגן וגם מקצועי - גש למוסך תושיה בת"א רח' האחים מסלויטה 10 ובקש את חיים מנהל העבודה.

תספר לו על העניין - הוא מקצוען אמיתי - ד"ר לפולקסווגן!

בהצלחה וחג שמח

נמרוד

• ספונסר פורום
פורסם

המנוע הנל מסוג ADZ מצוייד במערכת הזרקה חד נקודתית ,המערכת הזאת לא מתלכלכת

ואין צורך בניקוי המזרק המרכזי ,צריכת הדלק המוגזמת שלך נובעת ממקום אחר ,בדרך כלל

חיישן טמפרטורה מזייף או חיישן חמצן ,בדיקה פשוטה עם סורק תיתן לך תוצאה .

לגבי הנזילה ,בדרך כלל הנזילה הינה מהצינור עצמו ,הקטן שיוצא מסעפת היניקה וזה מאד

שכיח שהוא נוזל בגלל קירבתו לסעפת הפליטה והחום השורר שם .

מומלץ להשתמש בצינור מקורי שמגיע (בשנים האחרונות)עם בידוד חום כדי לשמור עליו ומחירו כ100 שח.

זה לגמרי לא שכיח נזילה מסעפת היניקה עצמה ואני מניח שגם במקרה שלך זה לא המצב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

david10000-אם תשים לב טוב, לתמונה. אז תוכל לראות שסימנתי בדיוק היכן נמצא הצינור.

המספרים שעל המכסה שסתומים, לא כל כך קשורים לבעיה שלך. הם מסמנים את סדר הסגירה של המכסה שסתומים לצורך החלפת אטם.

בקשר לצריכת דלק אצלי באוטו היית גם צריכה כמו שתיארת 1:6. החלפתי חיישן חמצן של בוש, והצריכה ירדה ל1:7.5 בתוך העיר. יש לי פאסט עם מנוע ממש תאום לשלך וגיר אוטו' זהה לשלך.

בקשר לצינור תקנה באמת את הצינור כמו ש"מוסך רון" המליץ לך.

פורסם

תודה לכל החברים בניסיון לסיע !!!

ראשית, לעניין צריכת הדלק:

1. בכל מה שקשור למה "שדורון חבר" אמר: דורון, האם צריכת הדלק שלך היא 1 ל-10 בתוך העיר היא עם מזגן או בלי מזגן ?; האם אתה מתדלק עם דלק 95 נטול עופרת ?; והכי חשוב לדעתי, האם הדגם שלך עם 90 כוח סוס או עם 75 כח סוס ? - יש 2 דגמים אחד עם 90 כ"ס ואחד עם 75 כ"ס, ושלי עם 90 כ"ס; האם באמת החלפת מסנן דלק משפרת באופן עד כדי כך משמעותית את צריכת הדלק ???? החליפו לי בצמפיון מסנן דלק בחודש 01/05 - כל כמה זמן צריך להחליף מסנן דלק ?

2. בכל מה שקשור למה ש"מוסך רון" אמד: מה עלותו של חיישן טמפרטורה ? מה עלותו של חיישן חמצן ? אני חייב להדגיש כי אין לי בכלל כל בעיה של התחממות מנוע - האם בכל זאת יכולה להיות לי בעיה עם חיישן הטמפרטורה ???

מה זה סורק ? - האם הכוונה לחיבור שהמוסך מבצע ישירות למחשב של הרכב ?

שנית,

פורסם

שנית, בכל מה שקשור לנזילת נוזל הקירור:

1. בכל מה שקשור למה ש"מוסך רון" אמר: רון אתה צודק, אכן על הצינור הקטן הזה שהותקן בצמפיון מוטורס יש בידוד אלומיניום כלשהו. הנזילה איננה מהצינור עצמו או מהחיבור עצמו של הצינור לסעפת היניקה - לפני מספר חודשים בלבד החליפו לי את הצינור. הנזילה נמצאת בידיוק מתחת לחיבור של הצינור הקטן לסעפת היניקה. האם ניתן לרתך את סעפת היניקה ובכך לפתור את הבעיה ? כמה עולה סעפת יניקה ? האם ניתן להשיג סעפת חדש בכלל ? הבנתי שלא ניתן לקנות סעפת חדשה - האם זה נכון ?

2. בכל מה שקשור למה ש"טוס טוס" אמר: טוס טוס, הצינור שעליו אתה מצביע בתמונה איננו רלוונטי. הצינורות שאתה מדבר עליהם הם 2 צינורות שמגיעות מצד שמאל של המנוע ומתקפלות ונכנסות לקרבורטור.

מיקום הנזילה שלי נמצא בידיוק מתחת לצינורות שאתה מצביע עליהם. כמו שסברתי מקודם הצינור ששממנו יש לי בעיה הוא הצינור הזה: מצידו העליון הימני של הסיפרה 5 שבתמונה (כ-2 סנטימטר מהסיפרה 5 ימינה ולמעלה), קיים צינור גומי קטן שאורכו כ-15-20 ס"מ שיוצא מצינור מתכתי לכיוון צד שמאל; הצינור ממשיך שמאלה ומתחבר למיטב הבנתי למה שנקרא סעפת יניקה - בידיוק מתחת לאזור שסומן בחץ בתמונה שלך; בידיוק מתחת לחיבור שבין צינור הגומי הקטן לבין סעפת היניקה בדגם המנוע שלי קימת הנזילה.

פורסם

. בכל מה שקשור למה ש"טוס טוס" אמר: טוס טוס, הצינור שעליו אתה מצביע בתמונה איננו רלוונטי. הצינורות שאתה מדבר עליהם הם 2 צינורות שמגיעות מצד שמאל של המנוע ומתקפלות ונכנסות לקרבורטור.

מיקום הנזילה שלי נמצא בידיוק מתחת לצינורות שאתה מצביע עליהם. כמו שסברתי מקודם הצינור ששממנו יש לי בעיה הוא הצינור הזה: .

בפעם השנייה, אתה כנראה לא מסתכל טוב על הציור, או שאתה לא מזהה את הצינורות נכון.

דרך אגב אין באוטו הזה קרבורטור, יש לו מערגכת הזרקה מונו-טרוניק של בוש.

מספר 1 ו2 בצבע כחול -מסמנים את הצינורות דלק שמתחברים ליחידת מונו

מספר 3 בצבע לבן- מציין את הצינור הסורר. מקווה שעכשיו תבין.

Picture 014 מעבר מים לסעפת.jpg

פורסם

טוסטוס, התמונה שצירפת מתיחסת למנוע abs אני חושב - זה דגם המנוע שציינת בתחילה; שלי מנוע דגם adz ולכן התמונה לא בידיוק רלבנטית; מכל מקום לאחר עיון מחדש אז אתה כנראה צודק - כך שהנזילה היא מתחת לחיבור של צינור 3 בתמונה השנייה שצירפת בתגובה האחרונה.

אני מבקש להדגיש שבמנוע שלי מדגם adz זה נראה אחרת לגמרי - צינורות 2 ו-3 לא קרובים כל כך כמו בתמונה שצירפת.

עכשיו כשכולנו יודעים על איזור הנזילה - ובמיוחד מרק (שביקש לדעת מאיפה איזור הנזילה), רון וטסטוס, מה אפשר לעשות ?

• תוכן חדש...