Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בלילה בדרך מהמועדון לאוטו ביקש ממני מישהו עזרה, להניע לו את האוטו כי המצבר שלו ניגמר.

חיברנו לטויוטה קאמרי 2003 שלי את הכבלים והאיש החכם בטעות נגע עם הפלוס במינוס, דבר שבדר"כ גורם לגיצים, אבל לא, אוטו כבה, ולא הניע לי, כאילו המצבר שלי גם ניגמר.

עצרנו עוד מישהו והוא הניע את שנינו, נסענו לשלום.

בדרך הבהבתי עם האורות הגבוהיים לרכב מלפני וכל החשמל באוטו נפל לכ-2 שניות, הרדיו, הלוח שעונים, המזגן, הכל.

התפנתי לנתיב הימיני והבהבתי שוב עם האורות הגבוההים, עוד פעם החשמל באוטו מישתגע.

כשהגעתי קרוב לבית באחד הרמזורים כיביתי את האורות והדלקתי חזרה, מה שגרם לרכב להתכבות!

מאז הוא גם לא מניע עם כבלים, וכשהמפתח בסוויץ מהבהבות כל הנורות בלוח שעונים, ובצורה חלשה כאילו המצבר גמור.

מה הולך פה? מחשב הרכב נהרס?

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

יש לך מזל שלא נהרס לך המחשב ניהול!.

בפעם הבאה אתה תבצע את החיבור ותאמין לי לא כדאי להיות יותר מידי נדיב!.

בדרך כלל שמקצרים את ה + - שהמנוע פועל האלטרנטור נישרף במקום!.

יתכן וחלק באלטרנטור מייצב נישרף או שכל האלטרנטור הלך. אתה כניראה נסעת רק עם הזרם שנישאר המצבר מהטעינה והמצבר לא מקבל טעינה. בקיצור נסעת עם המצבר עד שהוא ניגמר והמנוע כבה והאלטרנטור לא נותן טעינה למצבר לכן המנוע ניכבה. גש למוסך ספר להם את הבעיה ושיבדוקו לך את האלטרנטור במיקרה שלך תזמין גרר..

אם המנוע פעל סביר להניח שלא ניגרם נזק למחשב ניהול.

אני לא יודע מה קרה פה בזמן האחרון הרבה ניגמר להם המצבר וקורה להם קצר היה אשכול שניפתח לא מיזמן עים מישהו שחיבר את הכבלים הפוך..

אלטרנטור משופץ עולה בסביבות ה1000 ש"ח תלוי בסוג הרכב ובזרם שלו.

פורסם

פשוט מאוד - בפעם הבאה קודם תחבר פלוס לפלוס ואז מינוס למינוס. ותעשה את זה בעצמך.

ואל תקשיב לאנשים שאומרים לך "אל תהיה נדיב מדי". יכול להיות שתצטרך אתה להניע עם כבלים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואל תקשיב לאנשים שאומרים לך "אל תהיה נדיב מדי". יכול להיות שתצטרך אתה להניע עם כבלים.

זה כבר קרה לי עם הוולוו S70 ולקח הרבה זמן עד שעבר מישהו נחמד שהיה מוכן לעזור לי.

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

לפי מה שאתה רושם נשמע שיכול להיות שקרה נזק למצבר (למשל אחד התאים נשרף) והוא לא מספק זרם בכלל או זרם חלקי שלא מספיק למערכות הרכב .

מה שקרה זה שהנעת עם כבלים וכל המערכות החשמליות של הרכב פעלו רק מהאלטרנטור ולא גם מהמצבר (כיוון שיש לו בעיה ) והאלטרנטור לא ממש עומד בעומס - ככה שלמשל אם אתה מדליק אורות גבוהים אין לו כוח לספק מתח לשאר המערכות החשמליות של הרכב והרכב כבה .

אני ממליץ כדבר ראשון לבדוק ולהחליף את המצבר .

פורסם

סיכוי ענק שהפיוז הראשי של האלטרנטור נשרף.

תבדוק בתיבת פיוזים בתא המנוע את אחד הפיוזים הגדולים,בדרך כלל זה פיוז 80 אמפר.

לדעתי הוא נשרף. והאלטרנטור שלך חדש.:-)

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
אלטרנטור משופץ עולה בסביבות ה1000 ש"ח תלוי בסוג הרכב ובזרם שלו.

תיקון קטן - יותר קרוב ל-400 ש"ח מהמספר שכתבת.

מפריע לי דבר קטן שכתב פותח השרשור, שיכול לפסול את רוב אם לא כל הכתוב לאחר מכן, אז אני מבקש ממנו להבהיר נקודה מסויימת - האם הרכב לא מניע והאורות לא דולקים בצורה תקינה, כאשר רכב אחר (עם מנוע פועל) מחובר בכבלים?

פורסם

התקלות במחשב עלולות להופיע מאוחר יותר. אך זה שהמנוע לא הניע לך אחרי שכיבית והדלקת את האורות, זה אומר שהאלטרנטור שלך לא מטעין את המצבר. אני חושב שדיודה הלכה(מייצב). לעניות דעתי העסק לא כ"כ יקר (כמה מאות של שקלים), אבל אני הייתי מחליף את כל האלטרנטור. זה קרה לי כבר.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
התקלות במחשב עלולות להופיע מאוחר יותר. אך זה שהמנוע לא הניע לך אחרי שכיבית והדלקת את האורות, זה אומר שהאלטרנטור שלך לא מטעין את המצבר. אני חושב שדיודה הלכה(מייצב). לעניות דעתי העסק לא כ"כ יקר (כמה מאות של שקלים), אבל אני הייתי מחליף את כל האלטרנטור. זה קרה לי כבר.

לידע כללי שלך דיודה היא לא מייצב , דיודה מאפשרת מעבר זרם חשמלי בכיוון אחד בלבד .

מידע נוסף כאן :

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%99%D7%95%D7%93%D7%94

פורסם

יש כמה סוגים של דיודות. אף אחת מהן, למיטב ידיעתי, לא מייצבת מתח.

דיודת זיינר בסכמה של כמה רכיבים (כולל טרנזיסטור), יכולה לשמש לייצוב מתח. אבל זה לא מה שקורה במכוניות.

ייצוב מתח ראשוני במכוניות מתבצע ע"י הפעלת סלילים נגדיים באלטרנטור, כך שמתח האלטרנטור יוצא מיוצב (לאמפליטודה) מלכתחילה, ודורש רק יישור. לאחר מכן, האלמנט המייצב הבא ("בולע" תנודות שנשארות אחרי יישור מתח תלת-פאזי) הוא המצבר. ובכל התקן פנימי רגיש יהיה רכיב חוסם רעשים על קווי המתח.

פורסם

דיודה לא מיישרת מתח. נקודה.

4 דיודות בחיבור שנקרא "גשר דיודות" יכולות לישר מתח. ועם מוסיפים להם איזה קבל או מצבר למשל

אפשר גם לייצב אותו.

תודה.

פורסם

היום בא מכונאי משגריר לבדוק את הרכב, הוא התניע את האוטו[לא יודע איך, לא הייתי נוכח במקום], אמר לנו ליסוע למוסך מרכזי לבדוק מה לא בסדר ושלדעתו זה מצבר ויש סיכוי שגם מחשב, זאת לאחר שלא רציתי את המצברים שהיו לו באוטו, אני רציתי שנ"פ.

קניתי מצבר[700 ש"ח] החלפתי והופ, האוטו כמו חדש, אין זכר לבעיות עם אורות, בלי אורות, גבוהיים ורגילים.

הפריע לי שאלה שהוא שאל אותי וטען שהיא מקור הבעיה, הוא שאל אם ניסיתי להניע את הרכב בעזרת רכב אחר בזמן שהוא היה מונע, ואם כן כניראה זה הגורם לבעיה, אסור להניע מרכב מונע?

מפריע לי דבר קטן שכתב פותח השרשור, שיכול לפסול את רוב אם לא כל הכתוב לאחר מכן, אז אני מבקש ממנו להבהיר נקודה מסויימת - האם הרכב לא מניע והאורות לא דולקים בצורה תקינה, כאשר רכב אחר (עם מנוע פועל) מחובר בכבלים?

לא בדקתי את האורות דרך, אבל זכור לי שהאורות בלוח השעונים דלקו בצורה רגילה ולא רדומה כליפני החיבור.

ייתכן והאלטרנטור לא מטעין והאוטו פועל כשורה רק בגלל שהמצבר חדש?

[נסעתי עם הרכב כ-2 קילומטר]

בנקו - יבוא תאורת לד

• תוכן חדש...