Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש כמה סוגים של דיודות. אף אחת מהן, למיטב ידיעתי, לא מייצבת מתח.

דיודת זיינר בסכמה של כמה רכיבים (כולל טרנזיסטור), יכולה לשמש לייצוב מתח. אבל זה לא מה שקורה במכוניות.

ייצוב מתח ראשוני במכוניות מתבצע ע"י הפעלת סלילים נגדיים באלטרנטור, כך שמתח האלטרנטור יוצא מיוצב (לאמפליטודה) מלכתחילה, ודורש רק יישור. לאחר מכן, האלמנט המייצב הבא ("בולע" תנודות שנשארות אחרי יישור מתח תלת-פאזי) הוא המצבר. ובכל התקן פנימי רגיש יהיה רכיב חוסם רעשים על קווי המתח.- כול מה שרשמת פה זה סלט אחד גדול בלתי ברור ולא נכון, נראה שעשית COPY--PASTE והכול התבלגן.

באלקטרוניקה אתה קצת חלש (לא היית בשיעורים נכון ?).

קיימות דיודות כמעט לכול מתח שאתה רוצה לייצב, 3.3 וולט עד 24 וולט ואפילו יותר, לזרמים של עד 0.5 אמפר וגם יותר.

לדוגמא משפחת הדיודות תוצרת פיליפס 1N4728A (בצע חיפוש בגוגל ותמצא מידע נוסף).

איזה כייף לי :)

פורסם
דיודה לא מיישרת מתח. נקודה.

4 דיודות בחיבור שנקרא "גשר דיודות" יכולות לישר מתח. ועם מוסיפים להם איזה קבל או מצבר למשל

אפשר גם לייצב אותו.

תודה.

דיודה אחת מיישרת גם כן, וזה נקרא יישור חצי אורך גל, 4 דיודות המחוברות בצורת גשר נקרא יישור גל מלא, כלומר ניתן להפוך זרם AC ל-DC ללא שום רכיב נוסף, הייצוב נעשה בדרך כלל בעזרת מייצב מתח לדומא 7812 למתח של 12 וולט וקבל קטן של 100 ננו-פארד.

מייצב 7805 מייצב מתח ל-5 וולט.

עד כאן על קצה המזלג אלקטרוניקה למתחילים.

פורסם

מרק - אתה טועה.

דיודה אחת קוטמת ונותנת לך גל פועם...

לא יישור!

ישור חצי גל זה להפוך את החלק השלילי של הסינוס לחיובי.

זה נעשה באמצעות גשר דיודות...

פורסם

אתם מבלבלים בין יצוב לישור

דיודה כרכיב יכולה לאפשרת מעבר זרם חשמלי בכיוון אחד בלבד

וישנה בעזרתן של דיודות גם אופציה להפוך זרם AC ל-DC

לייצב זו פעולה אחרת , כמו למשל מתח שמשתנה כל הזמן (אלטרנטור לפי סל"ד) ולייצב אותו על נתון קבוע , או להוריד מתח לנתון קבוע

את הפעולה הזאת - אי אפשר עד כמה שידוע לי לעשות עם דיודה אחת בודדה .

פורסם

אף אחד לא מבלבל בין ייצוב ליישור קרא שוב פעם את תשובתי, ולא רשמתי בשום מקום שדיודה אחת גם מיישרת וגם מייצבת באותו מעגל.

כך מתח DC של 3.7 וולט ותחבר דיודה מסוג 1N4728A ותקבל במוצא מתח מדוייק של 3.3 וולט.

בבקשה אני כבר עשרים שנה בונה מכשירי קשר וכול מיני מעגלים כתחביב.

ebari, אני לא רציתי בכוונה להכנס להסבר מדוייק בנושא דיודות, אני יודע שדיודה אחת קוטמת.

ובשפה יומיומית זה נקרא

חצי יישור בעזרת דיודה - מעגל עם דיודה ונגד. הדיודה תעביר רק את החלק החיובי שבגל..

פורסם

אתמול עצר אותי משהו וביקש כבלים , אמרתי לו שאין לי למרות שיש לי , לא בגלל שאני בנאדם רע פשוט כי אין לי מושג איך מחברים את זה ולא רציתי להרוס משהו באוטו. וגם אם אני יתקע עם האוטו אני יעדיף לדחוף את האוטו ולהניע בהילוך מאשר כבלים.

פורסם

ייתכן והאלטרנטור לא מטעין והאוטו פועל כשורה רק בגלל שהמצבר חדש?

מאוד פשוט.

בדוק בעזרת רב-מודד / מד מתח את המתח על קטבי המצבר, פעם כשהרכב מונע, ופעם שהרכב כבוי ואין שום צרכנים מופעלים.

אם אני לא טועה, כאשר האלטרנטור עובד, רמת המתח צריכה להיות גבוה בסדר גודל של 1 וולט מעל למתח המצבר.

המנוסים פה ידאגו לרשום את רמות המתח שצריכות להתקבל במדידה על קטבי המצבר בשני המצבים שפירטתי.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תוכן חדש...