Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אכזבה מ mbq

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיברתי את הdsd 216 הציפיה הייתה לשוני אמיתי מה שבפועל לא קרה מבחינת הsq התוצאה על הפנים הם פשוט רועשים וכשאני מגביר אז בכלל כל האיכות הולכת , חשבתי שאו שזה הhu , קנווד krc 587 וצ'יינג'ר , או המגבר רוקפורד rf4.6x חיברתי רק על שני ערוצים יכול להיות שזה מעט מדי? יותר סיבות אני לא מוצא , כל עזרה תתקבל בברכה תודה מראש.

פורסם

בתור אחד עם אם בי די אס די. אני יכול להגיד לך שזה בין הקומפוננטים שיותר עושים את העבודה בעלות שלהם והם איכותיים למדי.

דבר ראשון, הפאנל שלך בהחלט גורע מהאיכות שלהם. הם צריכים קרוסאובר נחמד והם נשמעים יופי יופי. לי היה צ'ינג'ר לפני שקניתי פאנל וזה עולם אחר של איכות. עוד משהו שיכול להיות זה שהחיווט שלך על הפנים ובמקרה הזה לא משנה מה יהיה לך ישמעו לא טוב.

המקרה האחרון שיכול להיות הוא שהסחורה שלך לא טובה. הקומפוננט עצמו, המגבר, הפאנל - כל דבר. האם הם חדשים? / יד שנייה?

:?:

רק מורצ'ילגו.... שום דבר אחר....

פורסם

הם חדשים משקית, והחוטים גם לא רעים זה החוטים לרמקולים שמוכרים בהום סנטר, יש אותם להרבה אנשים ואמרו לי כאן שאין איתם בעיה, אני מתלבט האם זה המגבר או הhu ?

פורסם

תנסה לגשר את המגבר שלך תיראה אם זה יפתור לך את הבעיה.

אם אני לא טועה הוא מאוד חלש, תקן אותי אבל זה משהו כמו 4*30?

פורסם

הרי ידוע שרמקולים צריכים "הרצה" לפני שהם נשמעים במיטבם - זה נכון לגבי אודיו ביתי - ונכון גם לגבי אודיו לרכב...

לכל רמקול יש תקופת הרצה.... שלאחריה הוא ישמע שונה לגמרי...

תחכה עם השינויים - תן להם לעבוד קצת ואחר כך תחווה דיעה - בדרך כלל הרצה זה כ-100 שעות עבודה בווליום סביר..

ושלא כמו מנועים למשל - אתה לא צריך להזהר עם הרמקולים - בווליום או במאפיינים - אבל רק שתדע.... שהם חייבים ברייק אין לפני שהם ישמעו נורמלי...

.

רון.

מי שלא שמע B&W CDM1NT משנים צבע אחרי הרצה לא שמע רמקול נפתח בחיים " :)

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רמקול אולי צריך ברייק אין אבל אני עדיין לא חושב שהוא משתנה מקצה לקצה, יש אנשים שכן אבל בכל זאת הרבה שומעים רמקול לפני ברייק אין אז איך הם יכולים לדעת איך הוא ישמע באמת?

הוא יכול לשמוע שיפור עם הזמן אבל סביר להניח שהוא לא יהיה גדול וכל הDSD ששמעתי, חדשים או ישנים נשמעו דומה. הרבה פעמים ה"שיפור" שאנשים ששומעים נובע מעצם התרגלותם לצליל של הרמקול.

קח את ההצעה של 205, רמקול נשמע אחרת עם הספק גבוה יותר.

פורסם

יש גם סיכוי שהאיכות של השמע תשתנה אם אני אגשר את המגבר, ושוב השאלה שמציקה לי הרבה האם באמת רדיודיסק נשמע יותר יותר טוב מאשר טייפ עם צ'יינג'ר, כי למרות שהדגם שיש לי הוא ישן אבל הוא מהטובים שהיו בסדרה הזאת לפני הmask .

עוד דבר שנזכרתי זה שיש אפשרות במגבר לשנות את הxcard למצב high pass

האם זה יכול לשנות , כרגע זה על full range .

באתר של אוטוסאונד יש התקנה עם מגבר כמו שלי שמחובר אליו סט לא יותר חזק משלי והוא לא גישר מה שכן הוא עשה את מה שרשמתי לפני.

פורסם

רדיודיסק אכן ישמע הרבה יותר טוב מטייפ עם צ'יינג'ר.

למה?

כי האות עושה הרבה פחות דרך - ברדיודיסק הוא עובר מהCD ל-D\A ומשם לAMP דרך אולי כמה פילטרים לאקו' ולשליטה בווליום (מסלול קצר מאוד הן פיזית והן מבחינת המרות והגברים) לעומת זאת ברדיו-טייפ+צ'יינג'ר האות עובר מסלול כזה : CD > אחר כך D\A > אחר כך איזה פילטור בצ'יינג'ר - כבל באורך של 5M (ממוצע) שעובר ב-לך תדע איפה, עם בידוד מוגבל מרעשי סביבה (חשמליים) אחר כך LINE IN של הטייפ, בטייפ הוא שוב עובר פילטורים של ווליום ואקו' ורק אז הוא מגיע לAMP.... (ואני לא מדבר על שלל הכבלים עם קיבוליות שונה, והתנגדות שונה ומה לא שהאות עובר דרכם בדרך לטייפ וממנו)

בקיצור - יש הבדל של שמיים וארץ בין צליל של רדיו דיסק טוב לצליל של טייפ טוב עם צ'יינג'ר.... אם יש לך נגישות למערכת עם רדיודיסק + צ'יינג'ר אתה יכול לשים את אותו דיסק פעם ברדיודיסק ופעם הצ'יינג'ר -או לשכפל לך את אותו הדיסק בשביל הניסוי ולהיווכח בהבדלים.... :)

רון.

-והערת אגב נוספת, אם כל חלקי המערכת שלך חדשים - תן להם כמה שעות לנגן יחד - יש מצב שהצליל ישתנה לטובה.... (כן כן, גם למגברים יש "ברייק אין" ולכל ציוד אודיו אחר....)

oo==00==00

פורסם

הוא יכול לתת להם לנגן שעות ביחד אם הם לא נשמעו טוב בהתחלה הם לא ישמעו טוב בהמשך, ברייק אין של מערכת זה וודו שמגובה בשטויות, לדעתי לפחות ולדעת גדולים וחכחמים ממני.

האות בצ'יינג'ר אומנם עושה מסלול ארוך יותר אבל כל עוד המכשירים טובים ותקינים אין שום דרך שבעולם שהוא ישמע את ההבדל הזה ובטח לא בן אדם עם ציוד כמו שלו, לא שאני מזלזל בו חלילה, אבל אפילו הוודואיסטים הכי גדולים טוענים שבשביל לשמוע הבדלים כאלה צריך ציוד ברמה גבוהה מאוד.

הדבר היחידי שיכול להשתנות עם הזמן זה שהוא יתרגל לרמקולים, כל שאר ההבדלים שציינת - השפעה פסיכולוגית.

פורסם

-בכל מקרה, שטויות? לא נראה לי. מקסימום אתה לא מסכים איתי :*) -

ואגב, אני בטוח שאתה מכיר, אבל הנה לינק אם בכל זאת בא לך להרים על זה ויכוח...

http://www.tapuz.co.il/forums/forum.asp?id=124

רון.

oo==00==00

פורסם

לא מסכים איתך וכל מהנדס אלקטרוניקה, איתו דיברתי או קראתי את מאמריו ושיש לו ניסיון בתחום, אמר שזה הוא שטויות.

בפורום ההוא אני מחזיק מאדם אחד בעיקר והוא עונה לכינוי רון ו. שאל אותו את דעתו על העניין. יש גם את דוחף לוויתן, אתה יכול לשאול גם אותו. מעבר אליהם (יש כמובן יוצאי דופן) הרוב וודאיסטים שלא מבססים את דעותיהם על עובדות מדעיות אלא על וודו.

כבר היה על זה שם ויכוח וכרגיל באו אנשים עם עובדות מצד אחד והאחרים עם תאוריות משונות ולא מגובות מנגד, אני לא מתכוון להכניס את הראש שלי למיטה חולה.

מה שכן, אתה גם לוקח את הוודו קצת רחוק יותר מכיוון שכל וודואיסט אם תאמר לו את מרכיבי המערכת הזו, הוא יאמר ששום ברייק אין לא יעזור לה.

פורסם

ברייק אין של רמקולים זה דבר ידוע ביותר שאין שום סיבה להתווכח איתו. גם הרבה חברות מכובדות כגון Rainbow מצהירות על זמן ה Break In של הרמקול שלהם.

הנתון של זמן ה Break IN מתבסס על הזמן שלוקח ל Spider ברמקול לקבל את הגמישות האופינית לו. הרי מדובר על בד מצופה שבתנועה מתמדת.

אייל - יש לי בבית חוברת של 10 עמודים שמסבירה בפירוט (כולל דיאגרמות של בדיקת הענות) כיצד רמקול "נפתח" לאחר מספר שעות כשהספיידר מקבל קצת יותר גמישות וכיצד רמקולים פשוטים גם נגמרים אחרי שנה כי הספיידר מקבל יותר מדי גמישות כבר ומאבד אלסטיות ועל כן הולך ה Mid-Bass.

לגבי ה DSD - הקומפוננט הזה לא אוהב הגברה ונשמע במיטבו על רדיו דיסק רגיל. בכל אפליקציות ההגברה ששמעתי אותו הוא היה רחוק מלהרשים אם כי הוא לא צריך להישמע נורא.

Leon Cupra 2009

פורסם

גם בהודעתי הראשונה ציינתי שרמקול צריך ברייק אין ושיש דבר כזה מן הסתם, רק ציינתי שעדיין מאפייני הצליל שלו לא משתנים מקצה לקצה, חלק מהנתונים שלו עשויים להשתנות אבל עדייין רוב הרמקולים שומרים על גוון הצליל שלהם גם לאחר ברייק אין, לפעמים אנשים שומעים שינוי גדול יותר ממה שבאמת מתרחש גם בגלל שלאחר כמה זמן האוזן מתרגלת לצליל החדש.

יש רמקולים שמשתנים יותר ביחס לאחרים, במקרה של הDSD כפי שאמרתי קשה מאוד להבדיל בין סט חדש לסט ישן וסה"כ הצליל זהה ככה שלדעתי לא זו היא הבעיה.

כשדיברתי על שטות דיברתי על ברייק אין של המערכת שזה מושג וודואיסטי שבו הם טוענים שגם המגברים, הCDP, הכבלים ובעצם כל חלקי המערכת עוברים ברייק אין ביחד וככה נשמעים טוב יותר.

פורסם

:shock: ברייק אין??? :shock:

אם פוקו אמר פוקו יודע. :)

יש לי בבית חוברת אחרת שמדברת על המשמעות של ברייק-אין לשאר רכיבי המערכת...

אבל זה כבר ענין אחר.

ובלי שום קשר - כבלים של XLO אצלי בבית.... ממש לא נשמעו זהה, או אפילו דומה לא ביומיים הראשונים ולא אחרי שנתיים של הנאה (נבדק מול זוג זהה מבוגר בשנה ביום הקניה)

(ברייק אין של 200 שעות...)

רון.

-מתאמץ לא להגרר לויכוח סרק-

oo==00==00

פורסם

כבר הבהרנו את העניין שיש ברייק אין לרמקולים. בקשר לשאר רכיבי המערכת זה לא נכון.

לא כל מה שכתוב בחוברת זה נכון, יש לי חוברת שמעידה על כך שחצי מאוכלוסיית העולם הם חייזרים קטנים ירוקים שחיים בינינו :roll:

לגבי הכבלים, ושאר חלקי המערכת - הבדל פסיכולוגי (דרך אגב פוקו מסכים איתי בעניין הזה ואתה אמרת אם פוקו אמר אז פוקו יודע. זה לא כל כך עובד לטובתך עכשיו אה?! :wink: ). ביום שתצליח להבדיל בינהם במבחן עיוור תוכל לטעון את טענותייך, בינתיים העובדות מדברות נגדך. כמו כן תמדוד את השינויים שחלים בכבל לאחר 200 שעות הרצה, קצת מוזר שתשמע שינוי שלרוב לא נמדד בכלל. אבל בוא באמת לא נפתח ויכוחי סרק, יש כאלו מספיק בפורום שאליו הפנת אותי (ובכל פורום אחר בעולם) :)

• תוכן חדש...