Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

יש לי פיג'ו 306 XT שנת 94 ואני מתכנן להביא אנגל אייז,פנסים אחוריים שקופים,רדיו דיסק MP3

אני נוסע לפראג,גרמניה,ואוסטרליה רציתי לשאול אותכם איפה יותר זול.

שאם אני ימצא משהו שאני מחפש שאני לא ימהר לקנות אותו ויתבאס אחרי זה מהמחיר שקניתי.

תודה לעונים מקס :)

פורסם

לקחת בחשבון שבמכס יש פטור רק עד 200 דולר סה"כ עבור כל הקניות ?

אם מוצר עולה 201 דולר, עקרונית כל המוצר חייב במיסים.

אם תנסה להבריח ותתפס, יעמדו לפניך שתי אפשרויות:

1. לשלם כפל מיסים

2 להשאיר במתנה למכס את הציוד.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עדיין אתה חייב לשלם על זה מס.

בהעדר קבלה שתוכיח את מחיר המוצר, המוכס יקבע את מחירו לפי מחירון שקיים במכס. ואם אין מוצר זהה במחירון, הוא יעריך את זה לפי מוצר דומה.

בשנת 2000 חזרתי מחו"ל עם מערכת לרכב שעלתה לי 170 דולר.

זה לא היה המחיר הרגיל, זה בפירוש היה האמא של המבצעים כולל מכירה מיוחדת והנחת מועדון שקיבל חבר שגר בחו"ל. המחיר המלא היה יותר מ- 250 דולר (כבר לא זוכר בדיוק).

הבעיה היתה שקניתי בדיוטי-פרי יותר אלכוהול ממה שמותר להביא, לא בכמות סיטונאית אבל אם אני זוכר נכון היה לי 2-3 בקבוקים.

החלטתי לא לקחת צ'אנס לעבור באדום ולהצהיר על האלכוהול.

המוכס הסתכל בתוך הקרטון של הדיוטי-פרי, ראה שיש יותר ואמר לי עזוב שטויות, זה לא ההברחות שאנחנו מחפשים.

בינתיים שיקף את המזוודה, ראה את המערכת וביקש שאפתח. פתחתי, הסתכל על המערכת, הקליד את הנתונים שלה במחשב ואמר לי שזה חייב מכס ולמה לא דיווחתי על זה. אמרתי לו שאת הפריט הזה קניתי ב-170 דולר. תשובת המוכס, לא יכול להיות.

אמרתי למוכס שיש לי קבלה.

תשובת המוכס היתה שקבלה זה לא תמיד משהו שהמכס "אוכל" כי אנשים מבקשים בחנויות שירשמו מחיר נמוך יותר כדי להתחמק ממס, ויש סטיה קטנה שתתקבל ויוותרו לך ויש סטיה שלא יתייחסו לקבלה.

במקרה שלי הוא טען שהפריט צריך לעלות כמעט 300 דולר (שזה יצא יותר מהמחיר המלא שביקשו לפני הנחה), כך ש-170 דולר זה לא בתחום הסטיה ועכשיו הוא יעשה לי מערוף ושאשלם רק את המכס הרגיל (בלי הקנס). אמרתי למוכס שאם הייתי יודע שאשלם מכס לא הייתי קונה, כי זה מתנה לחבר, ולקנות במחיר מלא, כבר עדיף בארץ עם אחריות.

באיזה שהוא רגע של נינוחות הדעת, המוכס ביקש לראות את הקבלה. הוצאתי את הקבלה, המוכס הסתכל, הסתכל שוב במחשב, ולבסוף אמר לי, אתה משוחרר.

שאלתי מה קרה, ולדבריו, הקבלה יצאה מרשת בקנה מידה ארצי, וזה לא מקום שהיה עושה טריקים בקבלות, לכן הוא מאמין לי ומקבל שאכן שילמתי את המחיר הכתוב בקבלה, והחליט לוותר לי על המכס, למרות שאני למעשה חייב.

אני כבר לא זוכר איזו רשת זאת היתה, אבל מדובר במשהו דומה לאוטו-דיפו/ ACE / וכד'

כך שבעצם ניתן להבין שלמוכס יש איזה שיקול דעת סביר והגיוני לחרוג קצת מהגבולות, בעיקר אם ההוכחות הן מוצקות ואמינות.

אני מניח שאם הפער היה מתבטא בהרבה יותר, סביר להניח שעם כל הרצון הטוב, הוא לא היה מוותר.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שאלה אחרונה. :)

ה-200 דולר זה לבנאדם?

כי אני נוסע עם המשפוחה סה"כ 4 אנשים סה"כ 800 דולר, אבל בקפיצות של 200?

מקס :)

פורסם
שאלה אחרונה. :)

ה-200 דולר זה לבנאדם?

כי אני נוסע עם המשפוחה סה"כ 4 אנשים סה"כ 800 דולר, אבל בקפיצות של 200?

מקס :)

הפטור הוא אישי לכל נכנס, ולכן אין לצרף זכויות של מספר נכנסים ולקבל פטור לגבי חפץ, שערכו מעל 200 $.

מתוך אתר המכס:

http://mof.gov.il/taxes/

( לבחור: מכס > יבוא אישי > מדריכים > ישראלי השב מחו"ל ).

חפצים אישיים הפטורים ממסים בכניסה לישראל

דרך המסלול הירוק הינך רשאי לעבור כשאתה נושא עמך רק חפצים מהסוגים ובכמויות המפורטים בזה:

1. הלבשה, הנעלה וצורכי טואלט אישיים - מהסוגים ובכמויות שנהוג להביאם כמטען-יד של נוסע.
  2. משקאות ויינות: משקה חריף עד 1 ליטר, ויין עד 2 ליטר - לכל נכנס מגיל 17.
  3. תמרוקים כוהליים, עד 1/4 ליטר - לכל נכנס.
  4. טבק על כל צורותיו, במשקל שאינו עולה על 250 גרם - לכל נכנס מגיל 17.
  5. חפצים אחרים שלא פורטו לעיל, שהבאת אתך בכניסתך לשימושך העצמי או כמתנה לאדם אחר, שערכם אינו עולה על 200 $ - לכל נכנס מגיל שנתיים ומעלה.
    במסגרת סכום זה ניתן להביא סוגי מזון שמשקלם הכולל הוא עד 3 ק"ג, בתנאי שמשקלו של כל סוג מזון לא יעלה על 1 ק"ג.
    (בעניין פריטים, שייבואם אסור, ראה להלן).

הפטור הוא אישי לכל נכנס, ולכן אין לצרף זכויות של מספר נכנסים ולקבל פטור לגבי חפץ, שערכו מעל 200 $.

אם ערכו של חפץ מיובא עולה על 200 $, אין אפשרות לקבל פטור על $200 ולשלם מסים על ההפרש, אלא הנכנס יחוייב בתשלום המסים על ערכו המלא של חפץ כאמור.

לתשומת ליבך:

אם הבאת עימך מוצר בפטור ממסים, ומסיבה כלשהי תיאלץ לייצאו חזרה לחו"ל ולקבל במקומו מוצר חדש, גם אם ההחלפה הינה במסגרת האחריות וללא תשלום,

יהיה עליך לשלם את מלוא המסים החלים ביבוא המוצר החדש.

• תוכן חדש...