Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה לקח לי כמה שבועות אבל העסק הגיע לסוף,

זה התחיל בזה שהיו לי גמגומים קלים בסרק (אפילו לא ממש גמגומים אלא רעידונת קטנה מידי פעם), זה המשיך בהתחברות לVAG-COM וקבלת קוד שגיאה :

Fault Found:

16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity

P0134 - 35-10 - - - Intermittent

לא היה יותר מידי מה לחקור והתמונה התבהרה במהרה - מדובר בחיישן לאמבדה קידמי שלא עושה את העבודה שלו, כניסה עם הVAG-COM לערכים, ומיד ראיתי שהערכים משתנים בצורה עצלנית מאוד, ומידי פעם הוא נתקע לכמה שניות על 0%

עוד נבירה קטנה באינטרנט העלתה שהמקט של החיישן שלי זה :

b 06a 906 262 Qחיישן למבדה 4 חוטים של בוש, חיפשתי פה וחיפשתי שם ולא מצאתי את המק"ט בוש המתאים, בירור מחירים העלה תמונה לא נעימה של...

250 שקל עבור חיישן סיני (ירד מהפרק כליל)

500 שקלים עבור חיישן גרמני כלשהו (לא בוש-גם לא עשה לי טוב בלבד)

700 שקלים בערך עבור בוש (זה הכיוון - יקר מאוד אבל)

באיזור 1000 שקלים עבור מקורי (יקר מידי - יש להמנע בכל מחיר :))

נכנסתי לEBAY ונברתי למוות, מצאתי את החיישן המקורי של VW חדש דנדש עם המקט שמופיע פה, ב92 דולר + משלוח, יוצא באיזור 110 דולר, נחמד לא רע לא יקר בטירוף ושוב, מקורי !!

נבירה קצרה נוספת הביאה אותי לפה :

חיישן תחליפי של בוש

אבל מה, אין מק"ט אין כלום לא ברור לאן צועדים מפה, התייעצות קטנה עם קיריל פה בפורום ועם חבר מכונאי מעולה והגעתי להחלטה : 120 שקל כלל משלוח זה שווה לי את ההימור !, וכך היה החיישן הוזמן כעבור כשבוע נחת בארץ הקודש, החיישן נראה חדש למען האמת ולא משופץ כמו שעלה פה באחד הדיונים, ומשהו מעניין מאוד על החיישן יש השחזה חדשה של חלק מהכתוב (לאחר פירוק החיישן שלי מסתבר שהם "מחקו" את הסמל של VW\AUDI, לא ברור למה אולי משהו פלילי, לא מעניין כלכך)

החיישן נושא את המקט הבא :

258-006-562

טוב, ממשיכים : יום שישי בצהריים הרכב עולה על 2 בוקים גבוהים אני נכנס מתחת מזהה את החיישן בקלות, קל לפירוק ואז אני מגלה בעיה, הקונקטור לא נמצא בכלל בקרבת מקום. החוט נכנס בין הרכב לפח סופג החום של מערכת הפליטה ונעלם פנימה, אין גישה אין אפשרות לפירוק אני בשלב הזה מ-א-ו-ד מבואס!

מה עושים ? לאן ממשיכים ? טלפון ביום ראשון בבוקר לGI-DUB לשאול כמה יעלה פירוק והרכבה (התקשרתי לאיציק) יחס מאוד חם, מקשיב בכיף למה שיש לי להגיד ונתן מחיר אטרקטיבי לחלוטין !, תוכנית מגירה קיימת והיא מבוססת GI-DUB, טלפון לבעל המוסך הקודם שעבדתי בו,

והתשובה חיובית "כן, אתה יכול ביום ראשון לבוא לעבוד על הליפט חצי שעה\שעה", אני כמובן שמח, וכך נעשה, היום בבוקר הלכתי אליו החיישן פורק (10 דקות עבודה עם ליפט)

והמקט בוש שלו הוא כזה : 258-006-245/246, המקט שונה מהחיישן שהבאתי למרות שויזואלית העסק זהה, אני כבר פה העסק מפורק אני הולך על כל הקופה, חיתוך החוטים העברת הקונקטור חיבור טוב עטיפה של הכל עם בד חוסם חום, סגירה של כל העסק עם אזיקונים עבים ויאללה מרכיבים, הרכבה של כל הסיפור, פתיחת סוויץ' התנעה ו...הכל תקין בנתיים

חיבור VAG-COM מחיקה של התקלה מהרכב, לא חוזרת - מעולה

משחק קצת עם הגז הערכים מאוד אקטיביים וכל הזמן משתנים (שזה תקין למיטב הבנתי) העסק לא עולה מעל 10 אחוז ולא יורד מתחת ל-10 אחוז,

(במעמד זה - שאלה : הנתונים האלו נכונים לסרק\תאוצה\שיוט - או לכל מצב אפשרי בעולם ? )

נסיעה הביתה, לוג של הנסיעה כל הדרך ניתוח של הלוג בבית הכל נראה תקין טיפטופ !

סיכום :

מחיר מלא לצרכן בצ'מפיון : באיזור ה1200 שקל כלל פו"ה

מחיר שעלה לי : 120 שקל פירוק והרכבה חינם (אני) ליפט חינם (רב תודות לבעל הבית הקודם!)

זהו, אם יש שאלות מענות תש מין כלכלה, אני פה...

מצטער על האורך ותודה למי שקרא עד הסוף - יום טוב לכולם !

סוג הרכב : פולקסוואגן גולף שנת 2002 מנוע 2 ליטר APK

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מקורי של בוש עלה לי500 שקל לחדש למדה קידמית ל20VT,יש שתי סוכנים שמביאים גם מוצרים של בוש,לדיקו ועוד איזה בחור שממנו השיגו לי תחישן.

פורסם

ברור שעדין חסכת יפה,אבל אני לא רציתי תכאב ראש של לחתוך וכול הקומבינה של ההרכבה,ועם יעבוד טוב אוו לא.

אבל תמיד כיף לא לקנות מצמפיון ולהסתדר לבד:lol:.

כול הכבוד על היוזמה.

פורסם

מה אתה בכלל משווה?

קנית חלק חליפי שאין לדעת מה האמינות שלו או לחילופין קנית חלק גנוב.

איך אתה יכול לבוא ולהגיד קניתי רכיב גנוב והתקנתי אותו לבד ולכן צמפיון יקרנים?

לפי התורה שלך, אין מתקין מערכות בארץ שהוא לא גנב כי תמיד תוכל למצוא פיוניר דולפינים ב 100 ש"ח כשהגנבים ההם דורשים 2000! כולה יש סריטה קטנה על הפנל (מקביל לשיוף הקטן על הסנסור)

מצד שני, היחידי שמתעסק עם גנבים לפי מה שאני קורא פה הם לא צמפיון ולא המתקינים אלא כנראה אתה!

לא ממש מבין מה רצית להגיד פה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש בת"א חנות שמוכרים שהם די זולים, לדוגמה חיישן למבדה של פיג'ו 106 עולה בחברה מקורי סביב 1200 ש"ח, בחנות הזאת המחיר הוא 300-400 ש"ח לחיישן בוש זהה למקורי (אותו המק"ט) רק בלי תוית של פיג'ו.

לחנות קוריאם "כל חלק 2000" הם נמצאים באזור של יצחק שדה ושווה לבדוק איתם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
מה אתה בכלל משווה?

קנית חלק חליפי שאין לדעת מה האמינות שלו או לחילופין קנית חלק גנוב.

איך אתה יכול לבוא ולהגיד קניתי רכיב גנוב והתקנתי אותו לבד ולכן צמפיון יקרנים?

לפי התורה שלך, אין מתקין מערכות בארץ שהוא לא גנב כי תמיד תוכל למצוא פיוניר דולפינים ב 100 ש"ח כשהגנבים ההם דורשים 2000! כולה יש סריטה קטנה על הפנל (מקביל לשיוף הקטן על הסנסור)

מצד שני, היחידי שמתעסק עם גנבים לפי מה שאני קורא פה הם לא צמפיון ולא המתקינים אלא כנראה אתה!

לא ממש מבין מה רצית להגיד פה.

מי אמר שהחלק גנוב ? אני קניתי חלק של בוש מחנות שמפרסמת באיביי יש לי קבלה על הרכישה והכל נעשה כדין, לאחר שקיבלתי את החיישן ראיתי שמחוק שם משהו, אולי היה סמל של BMW והם משווקים את זה לVW ? אולי זכויות הפצה לא מעניין אותי זה לא עינייני...אני פעלתי בצורה חוקית לחלוטין גם אם מוכר החנות לא פועל כך, זה עיניין שלו מול משטרת ארה"ב

בנוסף קניתי חלק תחליפי (האמנם ? הוא לא תחליפי, המקט הזה מקורי רק של רכב אחר ממשפחת VW לדעתי) של בוש ולא איזה סיני זבל כך שאמינותו ידועה ובטוחה,

בנוסף ואם אתה כבר רוצה לדעת, היום ניתן להשיג חלק מקורי אורגינאלי של VW באיביי מדילר VW מקומי ב70 דולר + משלוח, ועל זה כבר אתה תקבל קבלה רישמית של VW, וזה יעלה לך 300 שקל שזה עדיין 700 שקל פחות מעלות החלק בצ'מפיון...

ואתה יודע מה ? בסדר אם זאת הגישה שלך לחיים שיש לך רק טוב, מאחל לך אחלה הצלחה בהמשך דרכך...ואני אצנזר את עצמי מלהמשיך להגיב לך כבר יש לי אזהרה אחת עוד 4 אני בחוץ:wink:

אגב אדון מנהל אם ממש בא לך אתה יכול למחוק את השרשור עידוד גניבה הזה....יום טוב

תומר : לא ידעתי, טוב לדעת, תודה

פורסם

החיישן מגיע עם שרוול בידוד ו4 נועלים קטנים בשביל החוט זה מעיין צינורית מתכת בתוך צינורית פלסטיק, אתה פשוט חושף את 2 החוטים מכניס אותם עד שהם "נבלעים" בפלסטיק (אני חשפתי באורך כזה שהחוט יצמד לחוט שמולו) ואז עם פלאייר אתה מועך את כל העסק הזה אחד על השני, פשוט קל יעיל וחזק

פורסם

שמע, או שאתה צוחק עליינו או שאני לא יודע מה להגיד.

תאור העובדות :

1. קנית חלק לא מקורי (בעוד שבצמפיון אתה מקבל מקורי).

2. עשית את העבודה לבד.(והרי על זה אתה משלם בצמפיון)

3. קיבלת יעוץ וזמן ליפט במתנה (מה לעשות, גם על זה משלמים בצמפיון).

4. עשית עבודה פרטאצית של חיתוך חוטים וקומבינות כי החלק שלך הרי בכלל בלי אותו סוג של קונקטור (את הקומבינות האלה לא תקבל בצמפיון וזה גם חלק מהתשלום).

5. אם במהלך העבודה קנית לך מנה שווארמה ובקבוק ענבים, תכניס גם את זה לחשבון כי בצמפיון תקבל בורקסים :wink:

6. שימוש ב VAG COM חינם!

אז מה היה לנו, חלק לא מקורי וזול ואולי אפילו גנוב, זמן עבודה ומקום עבודה בחינם,יעוץ בחינם, עבודה מאולטרת ולא מקצועית.

ואללה, כל הכבוד על החיסכון האדיר. ממש ניתן להשוואה לצמפיון.

אני מקוה שברור לך שכל משתמש נורמלי בפורום שאין לו את הקומבינות שלך יביא כזה קונקטור מחו"ל, ילך למוסך ויצא עם סכום לא רחוק מצמפיון, יצא מהמוסך ללא אחריות על החלק (כי הרי אתה הבאת אותו, בצמפיון 3 שנים אחריות) וללא ידיעה מתי הסנסור יקרוס או יתחיל להשתגע.

ומילה אחת מהמחוקק, מעניין את הסבתא אם יש לך קבלה, תעשה איתה קבלת שבת, החזקת סחורה גנובה היא עדיין עבירה במדינה הזאת וגם אם תוכיח שאתה צרכן תמים לחלוטין ש"עבדו" עליו, הסחורה תמיד תוחרם ממך.

עריכה - אין לך מה להתלהם, אתה יכול להגן על דעותיך גם בלי להגרר לצורת ביטוי שמצריכות אזהרה, בעצם, אתה צריך להיות שמח שאני מנהל, כי אם לא הייתי, בטח היית עונה לי ככה, שמיד היית מקבגל אזהרה ממנהל אחר.

הבעיה המרכזית שלי היא שאתה משווה שני דברים שבכלל לא עומדים אחד מול השני.

את מרבית הדברים עשית בלי לשלם כסף (וכולנו יודעים שהם עולים ממון רב), קיבלת יעוץ בלי לשלם כסף, ההוצאה היחידה שלך הייתה לקנות סנסור חליפי ואתה בא ומשווה את זה למחירי צמפיון.

נכון שעל צמפיון לא צריך לרחם ולא לסנגר, אבל ההשוואה שלך ממש לא במקום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שמע, או שאתה צוחק עליינו או שאני לא יודע מה להגיד.

תאור העובדות :

1. קנית חלק לא מקורי (בעוד שבצמפיון אתה מקבל מקורי). קניתי מוצר של בוש, שבצ'מפיון אני מקבל מוצר של בוש, צודק זה לא מקורי של פולקסווגן אבל אין סיבה שזה יפול באיכות זה בוש, אגב תמורת 300 שקל במקום 120 אתה יכול לקבל מקורי של פולקסווגן

2. עשית את העבודה לבד.(והרי על זה אתה משלם בצמפיון) אני לא נכנס לעלות העבודה צודק ולא צודק, נכון שבצ'מפיון תשלם על עבודה, אבל אנחנו כרגע רק משווים את החלק ! והחלק בצ'מפיון עולה (זה מה שמסרו לי בפרטי לפני מספר דקות) 1600 שקל, אני ידעתי שהוא עולה קצת יותר מאלף כנראה זה יותר יקר...ושוב אתה יכול לקבל חלק זהה לחלוטין חדש דנדש ב300 שקל

3. קיבלת יעוץ וזמן ליפט במתנה (מה לעשות, גם על זה משלמים בצמפיון). צודק מאה אחוז ! אבל למה בצ'מפיון ? כל אחד מבאי הפורום שקורא את השרשור יכול לבצע לבד אם יש לו ליפט זמין (לזה נועד פורום טכני לא?) ואם לא אני יכול לגלות לך ש2 מוסכים נתנו לי תמחר של בין 120 ל150 שקל עבור פירוק + הרכבה + איפוס התקלה ווידוא תקינות

4. עשית עבודה פרטאצית של חיתוך חוטים וקומבינות כי החלק שלך הרי בכלל בלי אותו סוג של קונקטור (את הקומבינות האלה לא תקבל בצמפיון וזה גם חלק מהתשלום). שוב אנחנו חוזרים לנקודת המוצא שאני הלכתי על מקסימום חיסכון, אבל שוב...בהשקעה של 300 שקל אפשר להביא מקורי לחלוטין

5. אם במהלך העבודה קנית לך מנה שווארמה ובקבוק ענבים, תכניס גם את זה לחשבון כי בצמפיון תקבל בורקסים :wink:רק בפליקס, במרכזי ברמת גן תקבל עוגיות אוזני חזיר יבשות...ולפעמים עם קצת מזל קוראסון קטן אחד (אם לא גנבו לך אותו)

6. שימוש ב VAG COM חינם! אותם מוסכים שהזכרתי יש להם סקאנר והם יבצעו את הפעולה

אז מה היה לנו, חלק לא מקורי(אבל גם לא סיני או משהו בסיגנון) וזול ואולי אפילו גנוב, זמן עבודה ומקום עבודה בחינם,יעוץ בחינם,(יש פורום כדי לקבל יעוץ לא?) עבודה מאולטרת ולא מקצועית.(איך אתה קובע שהיא לא מקצועית ? כל החיבורים חזקים ועטופים בבד חסין חום בדיוק כמו המקורי זה שהכבל כלל חיבור ולא רציף לחלוטין לא הופך את זה ללא מקצועי, עובדה שהמחשב מקבל קריאות מדוייקות ולהפתח אני מבטיח לך שלא יפתח)

ואללה, כל הכבוד על החיסכון האדיר. ממש ניתן להשוואה לצמפיון.(מבחינת מבחן השטח זה כן ניתן להשוואה, כי הרכב תקין לחלוטין בדיוק כמו שהיה יוצא מצ'מפיון, בפועל יכולתי אם רציתי בשדרוג מחיר לא גדול להגיע לתוצאות זהות לצ'מפיון)

אני מקוה שברור לך שכל משתמש נורמלי בפורום שאין לו את הקומבינות שלך יביא כזה קונקטור מחו"ל, ילך למוסך ויצא עם סכום לא רחוק מצמפיון, יצא מהמוסך ללא אחריות על החלק (כי הרי אתה הבאת אותו, בצמפיון 3 שנים אחריות) וללא ידיעה מתי הסנסור יקרוס או יתחיל להשתגע.

ומילה אחת מהמחוקק, מעניין את הסבתא אם יש לך קבלה, תעשה איתה קבלת שבת, החזקת סחורה גנובה היא עדיין עבירה במדינה הזאת וגם אם תוכיח שאתה צרכן תמים לחלוטין ש"עבדו" עליו, הסחורה תמיד תוחרם ממך.

עריכה - אין לך מה להתלהם, אתה יכול להגן על דעותיך גם בלי להגרר לצורת ביטוי שמצריכות אזהרה, בעצם, אתה צריך להיות שמח שאני מנהל, כי אם לא הייתי, בטח היית עונה לי ככה, שמיד היית מקבגל אזהרה ממנהל אחר.

הבעיה המרכזית שלי היא שאתה משווה שני דברים שבכלל לא עומדים אחד מול השני.

את מרבית הדברים עשית בלי לשלם כסף (וכולנו יודעים שהם עולים ממון רב), קיבלת יעוץ בלי לשלם כסף, ההוצאה היחידה שלך הייתה לקנות סנסור חליפי ואתה בא ומשווה את זה למחירי צמפיון.

נכון שעל צמפיון לא צריך לרחם ולא לסנגר, אבל ההשוואה שלך ממש לא במקום.

יש לי הרבה כבוד אליך ולכן אני גם אגיב באיפוק !.....בקיצור, לקוח רגיל מהשורה יכול לקבל חיישן מקורי אחד לאחד כמו של צ'מפיון ב300 שקל + 150 שקל פירוק והרכבה, 450 שקל כלל מע"מ, בעוד שבצמפ'יון המחיר נע באיזור ה1000 שקל עבור החלק לא כלל מע"מ לדעתי...ועוד כמה מאות שקלים עבודה....

בוא נגיד צריך לצפות לכיוון ה1700 שקל +/- כלל מע"מ

אז נכון אין לו אחריות (של שנתיים, לא שלוש) אבל הסיכוי שהוא ינצל אותה בצ'מפיון במיקרה הזה לא גבוה...ונשאר לו 1250 שקל לכל מה שבא לו, בוא נעשה אחריות HOME MADE, נשאר לו 800 שקל כי הוא קנה חיישן נוסף, והפקיד את ה150 שקל של הפו"ה בפק"מ,

בקשר להחזקת רכוש גנוב, אני לא יודע אם הוא גנוב...סתם זרתי איזה שהו משהו לאוויר, מה עוזר לסוחרים ברכוש גנוב למחוק את הVW ? הריי גם ככה יש מק"ט שם וזה ברור איזה חלק זה....מה גם שהמוכר הנ"ל עם אלפי מכירות ואם זה היה גנוב לדעתי הוא היה נתפס אחרי הכל יש גבול...והוא מחזיק גם מלאי לכל סוגי הרכבים מה שפוסל את הסטוק הגנוב..

--- --- --

-- --- ---

מרק : החיבור נעשה בעזרת דבר כזה :

גגג.JPG

פורסם

עתיד, כול הכבוד על החיסכון, אך אל תשכח שהשקעת המון זמן בחיפוש אחר חיישן מתאים ובסוף רכשת חיישן ללא חיווט מקורי.

חיישן מקורי או OEM של בוש עם חיווט מתאים וגם התבריג מצופה בגריז לטמפ' גבוהות עולה 700 שקלים ב-E-BAY.

חבל שלא צילמת את העבודה.

להתראות בפרוייקט הבא

איזה כייף לי :)

פורסם

לא יודע מה בצ'מפיון, אבל בפיג'ו החיישן של בוש (לבדא) מגיע עם חיווט קצר ובמוסך עושים הארכה לחיווט כמו שעתיד ביצע בעצמו.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...