Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

אני כבר המון המון זמן מתלבט בין מגברים שונים, ועדיין לא קניתי שום מגבר. בנתיים אני תקוע עם רמקולים שמחוברים לרדיו וני מתבאס לעלות לרכב :?. אולי תוכלו לעזור לי בבחירת מגבר 4 ערוצים בתקציב של עד 2500 ש"ח.

התקציב היה נמוך יותר אבל אין ברירה, חייב לחרוג בשביל מגבר איכותי שאני לא אצטרך להחליף, לפחות לא ב 2-3 שנים הבאות.

אני חושב שבסכום הזה אני יכול להזמין מגבר מחו"ל שכולל הובלה ואת המעבר המכס. אם אני לא טועה אני יכול להשקיע עד 350$ למגבר ואת השאר על משלוח וכל מה שבא ביחד.. אולי בכלל יש אפשרות שמישהו שאני מכיר יקנה לי את המגבר בחו"ל וישלח אותו.. נראה איך זה יסתדר בנתיים התכנון הוא הזמנה מ EBAY לארץ.

בקיצור ולעיניין, מחפש מגבר 4 ערוצים במחיר של עד 350$. המגבר יגביר זוג רמקולים 6x9, בעתיד אולי אני אוסיף קומפוננט אז שיתאים גם לו, וסאב של 250 rms בערך (נראה מה אני אבחר כבר). אני חושב ש 100-150x4 rms של חברה איכותית יספיק אבל, אני רוצה שתמליצו לי אתם מה לבחור.

חשבתי על כמה מגברים:

1. JL 300/4

2. Alpine PDX 4.150

3. Soundstream TRA960.4

4. MTX TA7804

אולי יש המלצות אחרות ?

סליחה על השגעון שלי. מקווה, ואודה אם תוכלו לעזור !

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הJL - מעולה, ולמרות שהוא 75X4, נותן יותר.

טראנטולה - אני לא אובייקטיבי כאן, זאת היתה הבחירה שלי אישית. לפי דעתי, מגבר שלא צריך יותר ממנו. על סדרת טרנטולה אין מה להוסיף. 125X4 נקי ללא מאמץ. WRMS 480 בגישור. בקיצור, 12 קילו של מגבר איכותי ורציני :-). פיוז של 100 אמפר אומר משהוא?

לגבי השאר - לא מכיר אישית, אבל האלפיין נראה בהחלט מעניין.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

אז כך נתחיל מהחביב עלי ביותר הJL 300/4 המגבר הכי חלש מכל ה4 אפשרויות שנתת אך מספק 75WRMS קבוע בכל מתח שתתן לו וזה יתרון שלו מול שאר המגברים, הJL חזק ואמין (סוס עבודה אמיתי) הסדרה שציינת שופרה קצת בעניין ההתחממות לפי מה שהבנתי מחבר פורום פה שקרא קצת יותר ממני עליו.

נעבור לMTX חברה טובה שנוגעת קצת אולי בקטגוריית HIGH-END אבל מה שהורס אותה זה השיווק הממוסחר שלה כמו של JL, MTX הינה חברה טובה ואיכותית מבחינתי ושווה לשמוע את המוצרים שלה לגבי המגברים שלה לא יודע לא התנסתי אבל מחוות דעת של אנשים אחרים אני די מסיק שאינה נופלת מחברת JL אבל החסרון שהנתונים שמפורסמים הם ב14.4V ולכן יש לקחת שאתה לא תקבל באמת 100WRMS לכל ה4 ערוצים.

נעבור ל SOUNDSTREAM חברה שהציוד שלה עד היום שנתקלתי בו אכן שווה את המחיר שדורשים עליו לדעתי עוד חברה טובה ועממית עם מוצרים שיכולים להתעלות על עצמם תמורת המחיר שתשלם, למרות שמגבר גם פה נמדד ב14.4V אני מאמין שברכב במציאותי הוא יספק לך בסביבות ה95WRMS עד 105WRMS לערוץ.

ואחרון חביב הALPINE חברה שמתמחה בHU ונחשבת לחברת HIGH-END וממש אין הרהב מתחרים איתה ברמה שלה כאשר מדובר בHU, לעומת זאת ברמקולים ומגברים החברה פחות חזקה אבל המגברים הדיגיטלים החדשים שלה אכן עושים את העבודה והתפלאתי מהתוצאה שהם נתונים ברכב שהיו מורכבים בו, לפי דעתי מגבר יקר לתוצאה שלו, שוב גם הוא נמדד ב14.4V ונותן לדעתי הפסק לא ממש מציאותי.

אז הממלצה שלי היא שתמשע את המגברים ותחליט מכיוון שלא כל אחד אוהב את הציויון מוסיקה שכל מגבר מוציא, לדעתי האישית אני הייתי הולך על הJL או על הSOUNDSTREAM

פורסם
נעבור לMTX חברה טובה שנוגעת קצת אולי בקטגוריית HIGH-END

:shock:

ואחרון חביב הALPINE חברה שמתמחה בHU ונחשבת לחברת HIGH-END וממש אין הרהב מתחרים איתה ברמה שלה כאשר מדובר בHU

:shock: :shock:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר אני ישמח לתשובה ולא לפרצופים ממך.

אם טעיתי תתקן אל תבוא ותצטט ותשים לך שלושה חיוכים.

אלו הדעות שלי ועם יש לך דעה אחרת ותסביר אותה ואכן תשמע יותר טוב משלי אתה יודע שאני האחרון שלא מסנה ללמוד פה דברים חדשים כל פעם

פורסם

מבין כל המגבריים האלו, אני היתי לוקח את הסאונדסטרים. מגבר חזק מאוד. וגם בגלל שיש לי ניסיון אם טוויטרים מהחברה הנ"ל. יש לי אותם יחסית הרבה זמן והם עדין עובדים ומאוד אמינים.

skyline - אל תיפגע, אבל פשוט אי אפשר לקרוא את ההודעות שלך, אני אשמח אם תוכל לנקד אותן, לא רק למעני, אלא למען כל גולשי פורום אודיו.

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

פורסם

ההגדרה של HIGH END קצת איבדה פרופורציות בפורום. HIGH END פשוטו כמשמעו - המוצר הכי טוב שיש בהיצע.

אין דבר כזה "חברת HIGH END", לכל חברה יש ליינים זולים יותר וזולים פחות.

אלפיין היא חברה מסחרית ענקית וממותגת. רבים מהמוצרים שלה טובים, אך יש לה ליינים זולים וליינים יקרים מאוד. ה 9855 לדוגמה הוא מכשיר מעולה שיענה על כ-ל הצרכים של המשתמש הממוצע פלוס והחובבן. רוצה HIGH END של אלפיין? אין בעייה. כל מוצר מסדרת ה F#1 יענה על הדרישות, בין אם זה רמקולים, מגבר או סאב.

רוצה HIGH END מבית פיוניר? אין בעייה. כל מוצר מסדרת ה ODR יעשה את העבודה.

לגבי ה MTX - חברת מיינסטרים ולא יותר. לא זכור לי שיש לה כיום איזשהם ליינים HIGH END כאלה או אחרים.

אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מחזק את איתמר , פשוט קולע למה שקורה בפורום המצויין הזה בזמן האחרון ,

מקווה שדברים יחזרו לסידרם :]

לפותח התרד , סדרת טרנטולה מצויינת ,סדרת סלאש של JL לדעתי לא מצדיקה את מחירה מאחר וכמו שיש לך 75RMS ליציאה בכל מתח - אתה מפסיד הרבה כח בגישור וב2 אוהם - שיש למגברים אחרים .

ובנוסף לדעתי המגברים מגבירים בצורה אנימית מאד את האלמנטים , רצוי לשמוע מערכות לפני קניה .

פורסם

איתמר זה ברור אבל שתדע לך שלא כמה פעמים הליין של TUNDER של MTX זכה לתגובות טובות עד כדי כך שמישהו פעם אמר(שופט בתחרות EMMA לא זכור לי שמו) שלMTX יש עוד להתשתפר בליין הנ"ל ואולי אז נוכל להחשיב את הליין כסדרת HIGH-END.

לגבי סדרת הF1 של אלפיין אני ממש חושב שאתה לא צודק המגברים של אלפיין והרמקולים שלהם גם בסדרת F1 אינם נחשבים לHIGH-END בכלל לפי מה שהבנתי בפורומים בחו"ל זה שהחברה מחשיבה אותם כמוצרי HIGH-END זה משהו אחר.

פורסם

צריך לעשות הבדלה בין המושג חברת היי-אנד שהיום יש מעט מאוד כאלו ובין מוצר שמכוון להיות היי-אנד.

לצורך העניין לא אלפיין ולא MTX הם חברות היי-אנד.

בכלל ההגדרה הזו היא מאוד עדינה.

לגבי אלפיין , סדרת F1 כן מתיימרת להיות היי-אנד. אני לא חושב שאלפיין טוענים שהם חברת היי אנד ואם כן אז זה קצת מביך , אבל עדיין סדרת F1 היא ראויה לתואר ובכלל כל סט שמבוסס על הסקן ספיק זה סט שמראש אפשר להגיד שהולכים על הטוב ביותר וזה הרעיון של היי אנד.

וכמו שנאמר , צריך להבדיל בין מוצר מעולה לבין מוצר שהוא היי-אנד . מוצר היי אנד מתוכנן ונבנה בצורה שונה לגמרי מאשר ליין מוצרים אחר. בניית מוצר הייאנד זה דבר יקר וקשה ולא בהכרח רווחי. לכן אפשר לראות היום שחלק גדול מאוד מהחברות הנחשבות ביותר משווקים לא רק מוצרי היי-אנד אלה גם ליינים זולים יותר .

השאלה היא מה העיקר , לגוגמא גנסיס מייצרת בעיקר מוצרי הייאנד אבל יש לה גם ליינים זולים יותר. אלפיין מייצרת בעיקר מוצרים לשוק הרחב ורק סדרה אחת ברמת היי אנד .

במוצרי אודיו לבית אני חושב שההבדל ברור יותר ואפשר לראות הבדל עצום במחיר בין מוצרים טובים לבין מוצרי היי-אנד , ברכב הגבול יותר מטושטש .

לפותח השרשור , כל המגברים שנתת יעשו את העבודה . אני אישית הייתי הולך על האלפיין או על הטרנטולה שהיתרון שלו זה עוצמה גבוהה יותר שזה יתרון בעיקר אם בעתיד תרצה להוסיף סאב שיכול לקבל הספק גבוה. ה JL מגבר מצוין אבל אם אתה מתכנן להוסיף סאב אז הוא פחות מתאים כי הוא פחות חזק בגישור.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לאיתמר , מה זה סדרת הODR ? יש לך קישור למוצרים שלהם ? אם תוכל להרחיב , כי לא שמעתי עליהם

לפותח השירשור , מבין המכשירים שהבאת הייתי הולך על הטרנטולה

בברכה יהודה

פורסם

נראה לי שההתלבטות הסופית תיהיה בין הטרנטולה לאלפיין.. כנראה אני אצטרך לחפור עוד קצת בגוגל ולחפש חוות דעת .

פורסם

בנוגע לאלפיין:

לפי דעתי מגבר יקר לתוצאה שלו, שוב גם הוא נמדד ב14.4V ונותן לדעתי הפסק לא ממש מציאותי.

מה זאת אומרת לא מציאותי ?

CEA-2006 Power Rating ([email protected] = 1%THD+N), S/N 78dBA (Ref. 1W into 4Ohm): 150W x 4

אומנם הוא נמדד ב 14.4 וולט אבל הוא יוציא בסביבות ה 120 rms לערוץ לא ?

השאלה בכמה וולט נמדד הטרנטולה, כי כתוב שהוא מוציא 120 rms לערוץ.

והמגבר של האלפיין ממש קטן איך יכול להיות שהוא כל כך חזק ?

מבין שני המגברים אלפיין וסאונד סטרים איזה נתונים על הדף יותר מרשימים כי אני לא מבין כל כך ואיזה לפי דעתכם יהיה יותר איכותי ?

ממש תודה רבה לכולם על התגובות והעזרה !

עריכה: עכשיו בדקתי והמגבר 960.4 מסדרת טרנטולה של סאונדש סטרים נמדד ב 14.4 וולט ומוצהר 120rms לערוץ. אז האלפיין יותר חזק ויסתדר טוב יותר עם סאבים לא ? תודה !

פורסם

בנוסף למה שעופר אמר, לרוב פיתוח של ציוד היי-אנד הוא בעל גולת כותרת: Money is not an issue, או "כסף לא מהווה שיקול". זה בעצם נותן מרחב תמרון חופשי ושימוש ברכיבים הכי איכותיים שיש בשוק ע"מ ליצור את הטוב ביותר האפשרי.

דוגמה לכך מעולם הרכב היא הבוגאטי ויירון.

לגבי סדרת הF1 של אלפיין אני ממש חושב שאתה לא צודק המגברים של אלפיין והרמקולים שלהם גם בסדרת F1 אינם נחשבים לHIGH-END בכלל לפי מה שהבנתי בפורומים בחו"ל זה שהחברה מחשיבה אותם כמוצרי HIGH-END זה משהו אחר

באמת, בלי להעליב, אני חושש שיש לך בעיית בהבנת הנקרא. אשמח אם תוכל להביא דוגמאות למה שאתה רושם.

לאיתמר , מה זה סדרת הODR ? יש לך קישור למוצרים שלהם ? אם תוכל להרחיב , כי לא שמעתי עליהם

בטח שלא שמעת, אצלנו פיוניר זה רק דולפינים :hihi:

בבקשה: http://www.pioneer-odr.ch/start_en.htm

איתמר.

• תוכן חדש...