Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מועדון היא מילה כללית, מה שקובע הם מטרותיו, המטרה בשנים 1989- 1991 הייתה ליצור מצב שיאפשר להשאיר רכב קלסי, ישן, ומיוחד על הכביש , ושרשיונו לא יבוטל, כי ניקבע בשנת 1989 , שכל רכב שלא יעבור מבחן שנתי עד 1991. 03 .31 יורד מן הכביש ורשיונו יבוטל. נכון שבמשך שנתיים העבודה נעשתה ע"י מעטים, נהנים מהתוצאות רבים , ואין לאף אחד זכות להרוס מפעל זה, משום סיבה, כל ההטבות שניתנו לא באו כדי לספק למישהו תחבורה זולה, או נוחה, הן ניתנו כדי לשמר את התרבות המוטורית בישראל, להקל על העושים במלאכה , לא על הנוסעים. - זאב

zeev

• תגובות 286
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כלומר אתה טוען שלמסמך המדובר אין ממש ערך?

ואיך אתה קורא בדיוק לכל מה שנעשה בחודשיים האחרונים?

האם למישהו מחברי המועדון הייתה אפשרות בכלל לדון בעניין? למנוע? לדחות? חוץ משניים שהחליטו בשביל כולם?

מה עזר לאותם אילו שהתנגדו וכן חברי מועדון?

ודרך אגב חלקם לא נטש כולל הכותבת; לא את המועדון, ולא את הרעיון והמטרות שלשמם המועדון הוקם, להבדיל, מכאלו שנמצאים במועדון אבל נטשו את מטרותיו.

אבל לחלק נוח וכדאי להציג זאת כך.

אירית

השאלה הנשאלת היא - מהו אכן ערכו של המסמך המדובר ? לתשובה, לדעתי, יש שני חלקים - הטוב והרע -

הרע - מבחינת ערך ממשי - אין למסמך הנ"ל שום ערך, שהרי מחר בבוקר יכול הוועד להעניק לנמרי סמכות לפעול בשמו במשרד התחבורה (ושמעתי מפי אנשים שאני סומך עליהם כי מר קובי מילוא מציין כי המועדון יכול "לנצל" בעתיד את קשריו של דוד נמרי), בין אם בגלל שינוי מדיניות (כפי שעשה לצערי, מספר פעמים, בפרשיית נמרי-קיפניס המתמשכת מזה 4 שנים), ובין אם בגלל לחצים כאלו ואחרים.

מה גם שאם נמרי וגם/או מי מטעמו יפעל לשינוי תקנות האספנות (כפי שהוא ממשיך לטעון שצריך לעשות), המועדון הרי לא יעשה דבר בנידון, שהרי לאור מעשיו של נמרי כפי המובא בשירשור זה , המועדון גם כך לא עשה דבר במשך למעלה מ-4 שנים - אז למה שכעת משהו ישתנה.....(שהרי מעשי העבר לרוב מלמדים על מעשי העתיד).

אין במסמך הנ"ל ציון מפורש כי מדובר למעשה בתיקון "הסכם הפשרה" מתאריך ה-10.7.2007 (למרות שנפרט יותר בעניין זה בחלק "הטוב"), והדבר מצטייר כנסיון "לתיקון" מאוחר של הטעויות שנעשו עם "קבלת" "הסכם הפשרה" עקב לחץ חברים והסערה הגדולה שמתחוללת למעלה מחודש (ואשר התחילה בשירשור זה).

המסמך הנ"ל בעבור אנשים מסויימים (כמו חלק גדול מהוועד, נמרי ומרעיו ועוד) מהווה "סופה" של הפרשייה - והנסיון שוב לטאטא את הבעיות והמעשים שנעשו מתחת לשטיח, תוך התעלמות ממה שנעשה - ומבלי שנערך בשום "ערכאה" שהיא דיון לגופו של עניין בעובדות ובמעשים שנעשו.

לא רק זאת, אלא שדוד נמרי ממשיך "לעשות" "בהסכם בפשרה" שימוש "לנקיון" שמו - למרות שאין ולא היה כל דיון פומבי בעובדות המקרה (למעט השירשור הנוכחי).

הטוב - סה"כ עצם החתימה כשלושה שבועות לאחר "הסכם הפשרה", על מסמך שכזה מלמד כי האנשים ש"טיפלו" (החותמים מצד וועד המועדון) "בהסכם הפשרה" מה-10.7.2007, הבינו כי נעשו מצידם טעויות שיש לתקנם במהירות (למרות שהינם ממשיכים לטעון כי נהגו כשורה). ובטווח המיידי הם גרמו "להרגעת הרוחות" והחששות מפני שינוי מיידי של תקנות האספנות.

עצם החתימה של דוד נמרי על מסמך שכזה - הוא ולא אחר - והכוונה היא שאף חבר מועדון אחר אינו חתום על מסמך התחייבות שלא לעסוק בשינוי תקנות האספנות - מלמדת כי יש חשש שיעשה כן - ומהווה בעצם ראשית ראייה למעשיו בעבר.

לסיכום - התוצאה הישירה מהשלתשלות העניינים בחודש וחצי האחרונים, היא ההכרה כי הישענות עיוורת ומוחלטת על מועדון החמש של אספני רכב בארץ היא שגויה ומסוכנת. גם כך לרוב אדם אחד או שניים (כמו במקרה שלנו) הם הקובעים את המדיניות ומבצעים אותה ללא התערבות משמעותית מאיש...גם לא מהוועד או מוועדת הביקורת ובטח לא של מבית דין חברים במתכונתו הנוכחית.

בכל מקרה אני חושב כי מועדון החמש צריך לערוך בדק בית רציני בכל הנוגע להתנהלותו, לקבלת החלטות בו, לביצוע ההחלטות ולביקורת עליהן - כמו כן יש לדעתי להטמיע ערכים כגון צדק, שיוויון ודמוקרטיה שכעת אינם מושרשים בהתנהלות הכללית.

אני אישית כאספן כלי רכב (וברשותי כמות נכבדה של כלי רכב) דואג עד מאד לעתיד לבוא. כפי שציינתי אני איני שבע רצון מהתנהלות מועדון החמש ואיני מרגיש כי יש לי הגנה מטעמו (בין אם אני חבר במועדון ובין אם אני איני חבר במועדון).

אין ספק כי יש לפעול בדרכים מקבילות. יש צורך ביצירת הגנה טובה ומספקת לאספני כלי רכב בארץ מפני "חורשי מזימות" למיניהם שבאמצעות הולכת שולל ורטוריקה משובחת יגרמו לנזק לענף/תחביב/תרבות של כולנו.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ממה שזה נראה עד עכשיו, מועדון ה-5, לא לומד מטעויות העבר, וממשיך לחפור לעצמו ולכלל האספנים בארץ בור מאוד עמוק.

אני ממש מתפלא על הצביעות הפוליטית, ועל הניסיון להעלים פרשה משמעותית בהיסטוריה המוטורית בארץ, שכמעט סתמה את הגולל על נושא רכבי האספנות בארץ.

ונכון לעכשיו, אין לי כוונה לחדש חברות.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

זו בדיוק הבעייה, אם דווקא אלה שאיכפת להם מנושא האספנות, כפי שהם מעידים על עצמם, יעזבו את המועדון, מי שישאר יהיה הרוב האחר, להתנגד למהלכים שלא יראו להם כבר לא יוכלו! כל מי שיש לא דיעה ועמדה בנושא חייב להשפיע מבפנים, גם אם נידמה לפעמים שאין השפעה, מסתבר ששיש הרבה מאשר הנגלה לעין-עובדה!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן, לדעתי אתה לא צודק.

אם הגרעין האחראי יראה שפתאום הוא נשאר לבד, הוא יבין שהוא עושה משהו לא נכון.

ואז הוא ינסה לגרום לאנשים לחזור, ואז לא תהיה להם ברירה אלא להיכנע לדרישות השאר.

פורסם

זהו שלא, הרוב הדומם אמר דברו בשתיקתו ובאדישותו, מי שמזיז דברים פועל על פי אמנותו והבנתו, בדרך כלל בצורה טובה אבל כמו בכל מקום יש גם מצבים של טעות, ובמקרה הזה של טעות צריכה להיות אופוזיציה מתקנת, ללא קשר למי שנימצא באותו הרגע בוועד-האופוזיציה היא כלב השמירה של הדמוקרטיה, והיא שומרת על הזכיות של המיעוט. נטישה לא תעזור במקרה הזה-רן

פורסם
זהו שלא, הרוב הדומם אמר דברו בשתיקתו ובאדישותו, מי שמזיז דברים פועל על פי אמנותו והבנתו, בדרך כלל בצורה טובה אבל כמו בכל מקום יש גם מצבים של טעות, ובמקרה הזה של טעות צריכה להיות אופוזיציה מתקנת, ללא קשר למי שנימצא באותו הרגע בוועד-האופוזיציה היא כלב השמירה של הדמוקרטיה, והיא שומרת על הזכיות של המיעוט. נטישה לא תעזור במקרה הזה-רן

רן ידידי, הרוב הדומם אינו יודע כלל מה התרחש...וכשהוא מגלה - הוא לרוב אינו אדיש ודומם.

במקרה שלפנינו, ובגלל זה הכאב וההרגשה האישית של "בגידה", לא נעשתה טעות - היו"ר וסגנו/שהוא גם הדובר לקחו החלטות מודעת ומחושבות (ובינהם החלטות שפגעו אישית באנשים רבים), כך בכל מקרה הבנתי מדברי נחום קדמיאל לאחר "הסכם הפשרה" - הטעות היחידה, כפי שאני רואה אותה, היא ההנחה כי יוכלו לשלוט (הכוונה, בין היתר, ל"העלמה" של כל איזכור למה שהתרחש, ע"י נציגי מועדון החמש בפורום) בלהבות שמעשיהן יגרמו - למול המציאות בפועל קרי, ההתנגדות העזה למעשיהם בפועל.

רן אתה שב ומדבר על אופוזיציה - להזכירך, ניסיתי להעלות טענות לגבי ליקויים ומסקנות (מנומקות) לעריכת שינויים, משך שנים. ואם אינך יודע עשיתי זאת מתוך שולחן הוועד אליו הייתי מגיע כל ישיבה משך שנים, עקב תפקידי בוועדת הביקורת. אך כל נסיונותי התנפצו כגל אלי מזח - שמעו, הנהנו בראש....והמשיכו הלאה.

פורסם

אני חייב לציין רנצוק שהפעם אני לא מסכים לחלוטין בעניין שמירת זכויות המיעוט, ולמה ? המיעוט הזה נקרא בשפתנו אספן , לאספן יש כלי רכב רבים, אבל קול אחד, לזה שיש רכב אחד הוא לא אספן, הוא משתמש ברכב אספנות.

נכון שהרכב מוצג להנאת הצופים באירועים כאלה ואחרים, גם נחמד לצאת איתו לנסיעת סוף שבוע, לבעליו יש קול אחד ( בהצבעה בבחירות ) והוא כאמור לא אספן.

לענייננו: אין ספק שרוב חברי מועדון החמש מחזיקים רכב אחד או שניים, האינטרסים שלהם שונים משלי, ושל כאלה שדומים לי, הכוונה לאלה שבונים כלים אפשר להגיד מאפס.

אני כמובן ציפיתי שמועדון החמש בו אני חבר שנים רבות ישמור על האינטרס שלי ושל אחרים אשר נמצאים במצבי, חשבתי לתומי שאנשים אשר משקמים כלי רכב נדירים ומיוחדים לפחות יזכו לאהדה ע"י שמירה על רכושם. אולי מועדון החמש יקר לנו אבל רכושי יקר לי לא פחות.

עכשו ראה : בארבעת השנים האחרונות, למעשה המועדון ( באמצעות ההנהלה ) הפנה לי עורף פעמיים, זה בדיוק פעמיים יותר מידי, מתקבל הרושם שאנשים כמוני מיעוט, למעשה זה לא נכון אנחנו הרוב, ואני פשוט ממיין לפי מספר הכלים המוחזקים.

כיוון שכך מועדון החמש למעשה לא מיצג אותי ואת שכמותי, ועל פי השתלשלות העניינים בשנים האחרונות נחשבים האינטרסים שלי כקליפת השום.

מן הראוי להקים גוף חדש, אשר ייצג נאמנה את ציבור האספנים, המשחזרים,והמשפצים בכלל, של סוגי הרכב אותם ציינתי כבר במכתבי זה. שיהיה לילה טוב - זאב

zeev

פורסם

זאב יש בעיה עם הגדרה מהו רכב אספנות,קלאסי ומי הוא אספן...

שאתה רוצה שידאגו לאינטרסים שלך זה קצת בעייתי רק מכוון שיגואר E TYPE וגם חיפושית זה רכב אספנות

המסקנה שלי צריך לדאוג לכולם! למשנה איזה סוג אספן אתה! או איזה רכב יש לך!

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

הנושא הוא שימור רכבי האספנות, אם יש לך אחד המצב טוב, ואתה נימצא בפחות סיכון בכל שינוי של המצב הקיים, אבל אם יש לך כמה רכבים לכל שינוי במצב עלולה להיות השפעה הרסנית ולכן כחבר מועדון צריך לדאוג שכל הצעה שמתקבלת ועלולה להשפיע ישירות על האספנים, תישקל ותקבל את החלטת הרוב, היות והרוב הוא פונקציה של הצבעה, עלול להיווצר מצב שכל אלה שפרשו מאותן סיבות בדיוק, ימצאו עצמם מול מצב קשה בעתיד, כיוון שלא יוכלו להשפיעה בהצבעתם או התנגדותם! דומני שנילמד במועדון היום לקח חשוב, ולמרות הפסימיות הטבעית של כמה מהנפגעים, אני חושב שקרה שינוי ואין דין המצב לפני התפוצצות הפרשה לדין המצב כיום, ובבחירות הבאות ילקחו וילמדו הן הטעיות והן הדברים הראוים על בוריים, ולכן חשוב דווקא עכשיו, בעידן ימי הביניים או בין המייצרים אם תירצו, למחול על הכבוד והמחלוקות ולחזור הביתה למועדון היכן שאפשר להשפיע באמת, אגב, לא כל מי שהשפיע בפרשה הזו היה בין אלו שניבחרו, לעיתים גם לאלה שפעלו בצללים היתה השפעה מסויימת!-רן

פורסם
זאב יש בעיה עם הגדרה מהו רכב אספנות,קלאסי ומי הוא אספן...

שאתה רוצה שידאגו לאינטרסים שלך זה קצת בעייתי רק מכוון שיגואר E TYPE וגם חיפושית זה רכב אספנות

המסקנה שלי צריך לדאוג לכולם! למשנה איזה סוג אספן אתה! או איזה רכב יש לך!

מקובל בהחלט קובי, וזה בדיוק מה שלא נעשה. לא כעת, ולא קודם. - זאב

zeev

פורסם

חברות וחברים : מעל 15 שנים אני חבר במועדון החמש, גם קודם לכן הייתי בקשר הדוק למדיי עם המועדון על ידי אירועים משותפים. הייתי חבר הנהלה בתקופת כהונתו של היו"ר אבי כתריאל, ולא. לא סילקו אותי, אבי ז"ל חלה לא יכולתי לתרום יותר לכן לא הגשתי מועמדות נוספת.

אני מקוה שתרמתי משהו בנושא הרכב הישן והקלסי בישראל, בין אם לאנשים שעזרתי , בהצגת הכלים שלי בתצוגות שונות עוד בטרם הוקם מועדון החמש, ואח"כ גם במסגרת המועדון, כך שנים רבות, כמו כן לא נגרע חלקי בהחלת תקנות האספנות , כדי שיכללו גם אופנועים בקטגוריה זו, הליך שנמשך כשנתיים, ובוצע במקביל לפעילותו של יו"ר המועדון השני, לטעמי מן המוצלחים שהיו מר יוסי בראל.

לפני מספר שנים עת החלה הפרשה בנושא תקינה לרכב אספנות, והידועה יותר כפרשת נמרי- קיפניס תרמתי את חלקי הדל בעצירת הרעיון הזוועתי להחיל תקינה על רכב אספנות אשר לא עבר מבחן שנתיים, ולא חייב היה בתקינה על פי חוק.

לא אפרט את כל השתלשלות העניינים, ורק אציין שהתנהלות זו יכולה לשמש בסיס לרומן מרתק.

לא תצטרכו להקים ועדה לגבי חברים אשר כותבים בפורומים זרים, אולי כדאי להקים ועדה לחברים אשר מעבירים קטעים מפורומים אחרים לפה, אבל זה כבר עניינכם.

המכתב הזה עומד להגיע לסיומו, ואיתו גם החברות שלי במועדון החמש, המנוי ממילא מסתיים בימים אלה, יותר לא אציג בתצוגות המועדון תחת סמל המועדון, לא אבוא לבחירות, אפילו לא אהיה מאויים על שאני פוגע ברצייונל של הפורום. יהיו שישמחו, יהיו שלא, סה"כ זה קול אחד בלבד והרבה כלי רכב,מה שעשיתי בעבר היה כדי לפאר את שם המועדון הזה.

היום אני עוזב בטריקת דלת, לגבי העתיד אין לדעת הרכבת נוסעת והנופים משתנים.

מכתב זה יפורסם בהקדם באופ טופיק .

אני רוצה לאחל שנה טובה לרוב קוראי מכתב זה. - זאב

zeev-tandet/

user_invisible.gifreport.gif

zeev

פורסם

זאב, רק רציתי להגיד לך שהבריקס עובד מצויין, ושוב, רב תודות לך על העזרה!

שנה מצויינת לכולם,

דימה.

פורסם

תסמונת בן גוריון את דוד לוי.

אי שם בעברה הרחוק של מדינת ישראל, הרבה לפני מועדון החמש, כשאידואולגיה היתה אידיאולגיה, וקיבוצים התפצלו על רקע פוליטי ולא כספי, מנהיג היה מנהיג, וחבר מפלגה היה חבר, היה ראש ממשלה בישראל, ראש הממשלה הזה ביקש לעשות שינויים היה בעל חזון ובעל רצון, אלה מיי? לא תמיד ראו שריו היושבים עימו בממשלה, את אותם הדברים עין בעין, ואז כאשר נוכח לדעת כי מאחוריו בעצם אין רוח גבית תומכת, נפגע ונעלב החזיר את המפתחות וירד לנגב, ראו שריו ועם כי עזב הזקן נבהלו כינסו משלחת חכמים, ירדו דרומה ובאו לפתחו של הצריף, "חזור אלנו" ביקשו והתחננו "אין איש שינעל נעליך הגדולות מחל לנו וחזור" התרצה הזקן כי הרי היו משימות גדלות לפיתחו, ומדינת ישראל הצעירה זקוקה היתה לקברניט שעומד על הראש...חזר ללשכתו הצנועה והמשיך בפעלותיו עוד מס' שנים...

כמה עשרות שנים מאוחר יותר הגיע אורח מפואר מבית שאן, עשיר דיבור ומרובה שערות, גם הוא הרגיש בשלב מסויים כי "חבריו" למפלגה, אינם נותנים לו את הכבוד הראוי...נפגע ונעלב הצהיר בארשת רצינית לכתבי העיתון אני הולך הביתה, "אני הולך לעשות לביתי..."ארז את הפאן ושאר חפציו יורד לבית שאן...ומאז איש לא שמע עליו...

איננני מתחייב על הדיוק ההסטורי של הסיפורים אבל ההבדל בינהם ברור, הפגיעות משחקי הכבוד והגאווה, אינם משחקם של כל אחד, לכל הנעלבים והנפגעים, ואלה שמחזירים מפתחות /זורקים תעודות /בועטים בדלת /שוברים את הכלים/אורזים מזוודות/ אני אומר עכשיו יותר מתמיד הזמן לגשר על הכל ולשבת ולחשוב היטב איך ממשיכים מכאן-חשוב לבחור דוד לוי או בן גוריון!

פורסם

רן אני חושב שאינך מבין לאשורה את ההרגשה של חלק מהכותבים - "העזיבה" לא נעשתה מתוך כעס או העלבות - אם אמוציה היתה המושכת החוטים/מובילה אזי כבר לפני כ-4 שנים היית עד "לעזיבה" כפי הקורה כעת. רן תבין, גם לפני כ-4 שנים המעשים שנעשו וחוסר הצדק היו דומים למה שנעשה שוב לפני כחודש/כעת - ובגלל זה ההכרה וההבנה כי אין טעם!!! לא זאת ועוד, חלק מהכותבים כאן היו קרובים לעזיבה כבר לפני כ-4 שנים - אבל הרצון לתת הזדמנות נוספת, לשנות, הוא שהשאיר אותם במועדון החמש - ושוב המציאות טופחת על הפנים ...

• תוכן חדש...