Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני השבוע מכניס את רכבי מסוג מאזדה 3 שנת 2005 לטיפול 45k לאחר שעברה לי שנה מהטיפול הקודם אך לא הגעתי למס' הק"מ הנדרש אלא ל39k אך עברה שנה אז חודש לפני ש"יפוג התוקף" של החלקים אני מכניס את הרכב לטיפול ורוצה לשאול מס' שאלות:

1.שמן מומלץ(לפי מייטב הבנתי 5/40 זוהי הצמיגות שאני צריך אבל אני רוצה שמן הכי איכותי שיש וכמה אני צריך(בסביבות 4-5 ליטר??), הרבה יותר איכותי מהשמן של "דלק מוטורס" כמובן.

2.פלאגים ופילטרים מקוריים כמובן של המוסך המרכזי(אירדיום אם אני לא טועה)

3.מנהל המוסך אמר לאבי שתלוי בדגם אך אולי יצטרכו להחליף גם פילטר דלק האם הדגם שלי מצריך החלפה כזו או לא?(כי אני רוצה לשים לרכב תוסף Lm וכידוע כל ה"זבל" מצטבר חזרה ו"נתקע" בפילטר דלק אז אם זה כך אני ישים את התוסף ושאני יחליף את הפילטר דלק אז זה יהיה הרבה יותר טוב מלשים תוסף לאחר הטיפול ושכל הזבל יתקע לי בפילטר החדש.

4.איזה עוד המלצות יש לכם לגבי הטיפול כי פלאגים אמורים להספיק ל100k אך אני מחליף בכל מקרה לחדשים.

אודה לתגובות8)

דגם הרכב (כולל שנה): מאזדה 3 שנת 2005

mazda 3 sedan 2.0 150bhp

פורסם

1.שמן מומלץ(לפי מייטב הבנתי 5/40 זוהי הצמיגות שאני צריך אבל אני רוצה שמן הכי איכותי שיש וכמה אני צריך(בסביבות 4-5 ליטר??), הרבה יותר איכותי מהשמן של "דלק מוטורס" כמובן.

>> אתה בטוח ש5W40 ולא 5W30? בכל מקרה אם אתה רוצה שמן טוב, חפש את MOBIL1,ROYAL PURPLE, ELF, AGIP

או MOTORCRAFT - סינטטי מלא. (ההבדלים במחיר בין סינטטי לחצי סינטטי זניחים)

2.פלאגים ופילטרים מקוריים כמובן של המוסך המרכזי(אירדיום אם אני לא טועה)

3.מנהל המוסך אמר לאבי שתלוי בדגם אך אולי יצטרכו להחליף גם פילטר דלק האם הדגם שלי מצריך החלפה כזו או לא?(כי אני רוצה לשים לרכב תוסף Lm וכידוע כל ה"זבל" מצטבר חזרה ו"נתקע" בפילטר דלק אז אם זה כך אני ישים את התוסף ושאני יחליף את הפילטר דלק אז זה יהיה הרבה יותר טוב מלשים תוסף לאחר הטיפול ושכל הזבל יתקע לי בפילטר החדש.

>> אם אתה ממש רוצה, שים את התוסף 400-500 ק"מ לפני הטיפול וסע. אני מעדיף את הBG K44 מאשר הLM

4.איזה עוד המלצות יש לכם לגבי הטיפול כי פלאגים אמורים להספיק ל100k אך אני מחליף בכל מקרה לחדשים.

>> תבקש שיפרקו ויבדקו אותם ויזאלית, פלאג שמתאים ל100,000 לא מחליפים ב 45,000 מעבר לזה שזה עניין יקר.

אודה לתגובות8)

דגם הרכב (כולל שנה): מאזדה 3 שנת 2005

. . . .

פורסם

כן המציגות של השמן היא 5/30 אתה צודק..אבל שוב איזה שמן הכי "בריא" לרכב מכל הבחינות?? סינטטי מלא זה מותאם לרכב אטמוספרי (תמיד חשבתי שחצי סינטטי)?? בכל מקרה כמה עולה פילטר דלק למאזדה 3,כי אני חושב להוסיף את התוסף עכשיו על פול טנק(למרות שכתוב להוסיף על 3רבעים אני מעדיף על פול לצמצם את הריכוז שלו כי המנוע די חדש).

mazda 3 sedan 2.0 150bhp

פורסם

שמן סינטטי הוא שמן 'מתקדם' יותר מבחינת התוספים שבו ואיכותו. שמן כזה יחזיק זמן רב יותר מבלי לאבד את התכונות שלו

בתנאים קשים יותר (קור,חום, נסיעות קצרות והנעות בוקר) ויספח אליו יותר פיח מהמנוע.

לגבי השמנים - MOBIL1,ROYAL PURPLE, SHELL הם האיכותיים, אם כי פחות נפוצים בארץ, אבל ניתן להשיג אותם בחנויות או אצל היבואנים. המחירים קצת יותר יקרים בהשוואה ל- LM הסינטטי שכולם משתמשים בו, אבל אין להשיג LM סינטטי בצמיגות 5W30 בארץ.

בפוקוס שלי הדרישה היא ל 5W30-10W30 ושהחלפתי את השמן קניתי ROYAL PURPLE 5W30, מכיוון שלא היה לי זמן או חשק לחפש חנויות שמחזיקות MOBIL1 והרויאל היה נגיש יותר (היבואן הסכים לשלוח לי את השמנים עד הבית).

הנה הסבר קצר על שמנים:

שמן "רגיל" או שמן מינרלי הינו שמן המתקבל מזיקוק וטיפול מתאים בנפט גולמי.

השמן המינרלי הינו תערובת של תרכובות שונות כפי שהטבע יצר אותן

שמן סינתטי הינו שמן המתקבל באופן "סינתטי" בתעשייה הפטרוכימית באמצעות

הרכבה מבוקרת של חומרי גלם מתאימים.

שמן סינתטי למחצה הינו שמן הנוצר מתערובת של שמן מינרלי ושמן סינתטי.

היחס בין השמן המינרלי לשמן הסינתטי נקבע בהתאם לדרישות שאותן אמור השמן

לבצע.

שמנים אלו כמות שהם במקור נקראים שמני בסיס.

שמני בסיס משמשים כנשאים למיגון לא מבוטל של תוספים לשיפור ביצועים.

ההרכב הנכון של שמן הבסיס ומערכת התוספים נכונה הינו תנאי בל יעבור לשם

ביצוען של מטלות שונות ומגוונות ולעמוד בדרישות האיכות השונות של המנוע שמני הבסיס הסינתטיים מצטיינים בתכונות זרימה משופרות,

בנדיפות נמוכה וביציבות תרמית גבוהה יחסית לשמני בסיס מינרליים.

בהתאם לסייגי הנדיפות שקבעה תעשיית הרכב לא אפשרי להכין באירופה מזה כמה

שנים שמן מנוע בצמיגויות של 10W-40 או צמיגויות נמוכות יותר ( 5W או

W0) מבלי להסתייע, באופן חלקי או מלא, בשמן בסיס סינתטי .

שימוש בשמן סינתטי הינו הכרחי גם באותם תנאים בהם נדרשת עמידות תרמית

יוצאת דופן, כגון סיכתם של מנועים בעלי הספק גבוה במיוחד ו/או מנועים

ברכב הפרטי המצוידים במגדשי טורבו.

SNT פלוס שאיכותו SJ\CH-4 וצמיגותו 10W-40 הינו שמן מנוע סינתטי למחצה

העונה לדרישותיהם של מספר רב של יצרני רכב באירופה, ביפן ובמזרח

הרחוק.

שמן המנוע חייב להיות באיכות ובצמיגות כפי שהוגדרו ע"י יצרן המנוע.

צמיגות השמן תצוין בהתאם לסיווג של ה EAS, אגודת מהנדסי הרכב בארה"ב,

ע"י קבוצת מספרים כגון:

40. 30, 10W, 20W, 5W-30 10W-40, 15W-40, 50,

צמיגות השמן הנדרשת ע"י יצרן המנוע תהיה בדרך כלל תלויה בטמפרטורת הסביבה

ובכוונותיו של יצרן המנוע לנסות ולחסוך בדלק.

צמיגות השמן צריכה להיות כזו שתאפשר התנעה קלה בבוקר, פעולת מנוע שקטה,

מניעת בלאי וחיסכון בדלק.

שמן המנוע מכיל בין השאר תוספים שתפקידם לטפל בפיח וברפש הנוצרים

בתהליכים השונים של שריפת הדלק. תוספים אלו "קושרים" אליהם את חלקיקי

הפיח והרפש וע"י כך מונעים את שקיעתם במנוע. שמנים מעולים שמכילים תוספים

שכאלו ישחירו לפיכך תוך כדי כ 500 ק"מ מאז הוחלף השמן.

דווקא שמן מנוע צלול ו"טוב מראה" חייב להדאיג את המשתמש שכן הדבר מעיד

שבשמן אין תוספים וכי לשמן אין כל יכולת לשאת עמו את הפיח והרפש והללו

שוקעים אט-אט בתוך המנוע באופן שעלול לגרום במרוצת הזמן לחסימת מעברי

השמן ולכישלון מנוע ולפיכך גם אין צורך להוסיף שום תוסף כשמדובר בשמני איכות .

איכות השמן תצוין בעיקר בהתאם לסיווג של ה IPA, מכון הנפט האמריקאי, ע"י

קבוצת אותיות כגון:

CF-4\SJ. CD, SH, SJ,

אפשרי גם סיווג איכות לפי AECA, איגוד של יצרני רכב באירופה, ע"י קבוצת

אותיות ומספרים כגון:

E3. B2, A2,

אפשרי גם סיווג איכות לפי מפרט כזה או אחר של יצרן המנוע.

לרכב הפרטי שבו מותקן מנוע בנזין מומלצים השמנים הבאים:

טורבו XL 15W-40 איכות SJ\CF-4-

המלצה כללית וכלכלית לרכב חדש המיוצר באירופה ובמזרח הרחוק.

אקסטרה XL 10W-30 איכות SH\CF-4-

המלצה כללית וכלכלית לרכב חדש המיוצר בארה"ב

סופר XL 20W-50 איכות SJ\CF-4-

המלצה כללית וכלכלית לרכב בן 5 שנים ויותר.

SNT פלוס 10W-40 איכות SJ\CH-4-

שמן מנוע מעולה,סינתטי למחצה, לכל סוגי הרכב.

SJ/CF 5W-40 MOBIL 1- שמן מנוע סינתטי - הטוב ביותר בעולם.

מתן.

פורסם

הבנתי תודה רבה קודם כל מתן.

דבר 2 הוא איפה ניתן להשיג את השמנים האלו בארץ באזור המרכז(ראשון,רחובות,תל-אביב אם צריך)

אצל הפרסי יש אותם??

נראה לי שאני יילך על המוביל 1 בצמיגות שלי כמובן,רק כמה אני צריך לאגן השמן שלי 5 ליטר יספיק או יותר??

ולאיזה מחירים צריך לצפות בערך.

mazda 3 sedan 2.0 150bhp

פורסם
כן המציגות של השמן היא 5/30 אתה צודק..אבל שוב איזה שמן הכי "בריא" לרכב מכל הבחינות?? סינטטי מלא זה מותאם לרכב אטמוספרי (תמיד חשבתי שחצי סינטטי)?? בכל מקרה כמה עולה פילטר דלק למאזדה 3,כי אני חושב להוסיף את התוסף עכשיו על פול טנק(למרות שכתוב להוסיף על 3רבעים אני מעדיף על פול לצמצם את הריכוז שלו כי המנוע די חדש).

* השמן שבא מהמפעל במאזדה3 הוא שמן מינרלי שנקרא GOLDEN SL 5W/30

* השמן שמומלץ ע''י היצרן לשימוש בכל עונות השנה הוא חצי-סינטטי ELF EVOLUTION SXR 5W/30

אני הולך רק על סינטטי מלא בצמיגות הנ''ל, חפש רק API SL או ACEA A3/A5, כל שמן בצמיגות 5W-30 שעונה למפרטים האלה יתאים.

* פילטר דלק עולה 228 ש''ח כולל מע''מ, אם לא היו שינויים במחירון של החלקים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תודה על התגובה BURZUM אבל השאלה שלי היא מה השמן הכי מומלץ על צמיגות ה5/30 כמובן,אבל מהו הסוג/סוגים המומלצים ולמה דווקא סינטטי מלא אם היצרן ממליץ חצי?? סינטטי מלא הוא יותר דליל משמן חצי סינטטי נכון??

איפה אפשרי לרכוש את השמנים שתציעו באזור המרכז(ראשון,רחובות,תל-אביב)?? והאם גלון או 5 ליטר יספיקו לי לרכב בוודאות?

כי אגן השמן של המאזדה 3 מנוע 2000 סמ"ק יותר גדול משל ה1.6,לסיכום איזה שמנים מומלצים ואפשרי להשיג אותם כמובן באזור המרכז ומחירים כי מחר אני נוסע לקנות ויום רביעי יש לי כבר טיפול.

תודה לעונים.

mazda 3 sedan 2.0 150bhp

פורסם

MOBIL1 סיננטי מלא 5W/30 יתאים, אבל שים לב שזה לא MOBIL SPECIAL FE 5W/30 החצי-סינטטי (שהוא גם יתאים, אבל פחות עדיף). ELF EVOLUTION 5W/30 יתאים בהחלט.

פורסם

אוקיי הבנתי יש עוד סוגי שמנים שאני צריך להתעניין בהם?? אם כן אנא עדכנו אותי,ובנוגע לאיפה אפשרי להשיג אותם אודה לטלפונים/כתובות וכו' ועוד המלצות אם אפשרי ולאיזה טווח מחירים אני אמור לצפות לגלון כמובן??

mazda 3 sedan 2.0 150bhp

פורסם

סליחה על הדאבל פוסט(אודה למישהו שיעזור לי איך לערוך את ההודעות להבא) אבל דיברתי עם פרוחזאד בתל אביב והוא ממליץ על AC DELKOR או משהו כזה 5/30 סינטטי מלא לעומת מוביל 1 שהוא חצי סינטטי והוא אומר שזה השמן הכי טוב והכי מומלץ שקיים (שמים אותו בקרייזלרים,אופל,פורד,איסוזו ובעוד מלא רכבים) השאלה שלי היא האם באמת זה שווה סינטטי מלא (היחד שהוא אומר שיש לו) זה המקורי של מאזדה??

mazda 3 sedan 2.0 150bhp

פורסם

הטלפון של 'לאור הנדסה', היבואנים של רויאל פרפל:

04-9833566

הטלפון של א.ל.ב.י.ס טכנולוגיות חדשות לרכב, היבואן של SHELL:

072-2111380

http://www.elbis.biz/contact.html (רשימה טלפונית של המפיצים).

היבואנים של MOBIL1 הם חברת סונול.

אין לי טלפון אבל זאת לא בעיה להשיג..

לגבי AC-DELCO, שמן ממוצע. יש הרבה יותר טובים ממנו.

פורסם

ואיך השמנים של SHELL שמעתי שהם די טובים לשאלתי האם יותר טובים מהשמן של המוסך המרכזי??

דיברתי עם המפיץ שלהם והוא יחזור אליי לקראת הצהריים וד"א לאיזה מחיר אני אמור לצפות??

ואני מבקש ממנו את ה5/30 5 ליטר נכון?? באיזה צבע הבקבוק אמור להיות אם תוכלו לומר לי והאם הוא עומד בתקנים שהוזכרו לעיל??

תודה.

mazda 3 sedan 2.0 150bhp

פורסם

תשמע, בזמן שאתה מתעכב פה על שאלות סרק כבר יכלת לעשות כמה טיפולים.

במורשה שמים שמן של חברת "דלק" (תחליפי) או מוטורקראפט (מקורי). השמנים שהמלצתי לך עליהם טובים יותר ממה שיש במוסכים, לא צריך לעשות מזה סיפור זה כולה שמן מנוע, תקנה מאחת מהחברות הטובות ואתה מסודר.. לגבי המחירים: 5 ליטר של רויאל פרפל אפשר להשיג בפחות מ200 ש"ח, לא יודע לגבי השאר (כנראה יקרים יותר).

אתה צריך לבקש 5W30 סינטטי מלא.

פורסם

להתעכב אני לא מתעכב כי יש לי עוד חודש בערך לנסוע עד ש"פג התוקף" של החלקים שכרגע נמצאים פשוט חשבתי להקדים את הטיפולים כמו שאני הייתי עושה בכל הרכבים שלי,פשוט אין לי נסיון עם המנוע הספציפי הזה ורציתי כמה המלצות של חברי הפורום פה,בכל מקרה תודה על ההמלצות אני כנראה יילך על SHELL 5/30 FULL SYNTH דיברתי כבר עם הסוכן והוא צריך לחזור אליי בנוגע לפרטים ואם הוא שמן יותר טוב מהשמן המקורי של מאזדה אז אני שמח בכל מקרה תודה לחברי הפורום ואם יש משהו למישהו להוסיף על השמן הנ"ל או בכלל כולי אוזן קשבת.

mazda 3 sedan 2.0 150bhp

פורסם
או מוטורקראפט (מקורי).

זה "מקורי" של פורד, לא של מאזדה. דרך אגב, אתה יודע מי היצרן של מוטורקראפט?

• תוכן חדש...