Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי רכב רנו מגאן, עשיתי בו מס' טיפולים שגולל החלפת תושבת גיר והחלפת חיישן הצתה ועוד...

עכשיו, אחרי שאני נוסעת כ-20 דקות, נדלקת הנורית של הגיר והאוטו לא מעביר הילוכים. יש הרגשה שהאוטו לא "סוחב". המוסכניק אומר שהבעיה באוטו הזה היא שצריך לשים חיישן הצתה מקורי של רנו ומזה נובעת הבעיה. זה הגיוני?? (אמרו לי שהחלק עולה כאלף ש"ח)

אודה לעזרתכם

פורסם

א) כדאי מאוד לשנות את הכותרת לפני נעילת השרשור ולקרוא לה: "בעית גיר במגאן 2001.

ב) דחוף יש אתה יודע איפה: משטרה ,אמבולנס,מכבי אש,מוקד עירוני וגם אצלם לא תמיד.

לעצם הבעיה,יש תקלה בגיר/אחת מהיחידות האלקטרוניות /מחשב הגיר ככל הנראה ויש צורך דחוף (כן,זה דחוף) להתחבר לסורק תקלות ייעודי שמכיר את הקללה הצרפתייה הזו (הרבה חברים שלי דיווחו על קריסת גיר בשנתונים הללו ברכבי יד שנייה)

וכאשר יצאו קודי תקלה תוכל להיות חכם יותר,אך חוששני שעם כמה אלפים פחות בכיס..

דרך אגב,בהנחה שבדקת את הרכב לפני קנייה האם מכון הבדיקה נתן אחריות לגיר/כתב הערכה לגבי מצבו בטופס הבדיקה.

נשמח לשמוע בעניין פרטים נוספים כי במידה ויש תקלה חמורה בגיר ובדקת את הרכב דבר ראשון יש לפנות למכון הבדיקה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כדאי גם לשים לב שמדובר בגברת ולא באדון ולענות בלשון נקבה.

והערה נוספת לסדר - גם אם היתה לה אחריות אחרי הקניה - מדובר בתקלה שהופיעה לאחר תיקונים שבוצעו ברכב, ולכן האחריות של המכון לא תועיל.

פורסם

ראשית,התנצלותי בפני פותחת השרשור שאכן לא שמתי לב שמדובר באשה ולא בגבר.

ועכשיו לעניין :

rakuvi,רק אתה יודע מאיפה הבאת את מה שאתה אומר.

מה זאת אומרת אין אחריות לאחר ביצוע תיקונים,מאיפה הבאת את זה ?

אחרת למה אנשים לוקחים מכוניות לבדיקה,ואיפה בדיוק היה הבוחן כאשר נדלקה לו מנורת הגיר (קשה לי להאמין זו הפעם הראשונה שהיא נדלקת).

אבל לדעתי אתה (rakuvi) כותב כאן משהו שאינו נכון ואם בכל זאת יש בו יסוד של אמת אז אולי לא כדאי בכלל לקחת מכונית לבדיקה (כדי שאוטו לא עבר שאסי גם פחח מספיק תאמין לי ולא צריך לזרוק על בדיקה 400-450 שקל כי זה מיותר לחלוטין).

כיום יש ברכב מערכות אלקטרוניות וממוחשבות מתקדמות ולא ייתכן שאחריות מכון לא תתממש אלא אם עברו 6 חודשים.

אני מקווה מאוד שעמית (KOMPY) שמכיר את הנהלים האלו יגיע להגיב לדבר ההזוי הזה ,(שאם עשית איזשהו תיקון האחריות של הבדיקה מבוטלת כי לבן אדם מהישוב זה הזוי לחלוטין).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום רב.

ברכב הזה יש להתחבר לסורק תקלות לקריאת קודי תקלות.

בכלל, החלקים לרכב זה חייבים להיות מקוריים. כך למשל חיישן ההצתה ואף המצתים. כן! כפי שאורן ESI_TURBO רשם, יש לוודא שהמצתים מקוריים מרנו , ושהמס' הקטלוגי שלהם מסתיים ב 155 למיטב זכרוני.

חיים "טובים" (ככל שניתן) עם האוטו הזה, זה רק בחלקים מקוריים, ואם לא, -כאן כמעט תמיד יתפוס המונח "הזול יצא יקר".

אינני קובע חד משמעית שיש קשר בין ההחלפות שבוצעו לבין התקלה, אך יותר מסביר שכן, ובכלל, הצעת זהב להמשך הטיפולים ברכב הזה וכזה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

חשוב לציין שעכשיו עברתי על תוצאות הבדיקה שנעשתה ורשום שאין להם אחריות על הגיר האוטומטי. אבל במוסך רנו גם אמרו לי שצריך לשים חיישן הצתה מקורי ואז הבעיה תיפתר. (המוסך בו הרכב טופל שם חיישן הצתה לא מקורי).

בעיית הגיר הופיעה, אגב, לאחר הטיפולים שהרכב עבר במוסך. לפני זה נסעתי כשבוע ברכב וזה לא קרה.

אבל - סליחה על הבורות - מה הקשר בין חיישן ההצתה לבין הבעיה בגיר?

פורסם

לדעתי האישית, אין קשר בין חיישן ההצתה לבין הבעייה בגיר.

חיישן הצתה מקורי עולה בקרסו כ-300 ש"ח ולא 1K כמו שאמרו לך.

כפי שנאמר כבר ע"י דני ואורן ואני מדבר מניסיון אישי, ישנה חשיבות רבה מאוד למקור החלקים המורכבים במגאן.

מהיכן את בארץ ?

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

אני מהוד השרון.

אז בעצם, לפי דעתך, גם אם אני אשים חיישן הצתה מקורי זה לא יפתור את הבעיה כי היא נובעת ממשהו אחר?

אני יודעת שהחליפו לי את תושבת הגיר. יכול להיות שמכיוון שהיא לא מקורית זו הבעיה?

פורסם

אין קשר לתושבת גיר בוודאות.

הצעה שלי: תכנסי למוסך הפיתוח בהרצליה, תדברי עם מנהל המוסך ותבקשי לחבר את הרכב לסורק תקלות ולראות אלו תקלות מופיעות אם בכלל.

Veni Vidi Vici

פורסם

הייתי במוסך מורשה בכפ"ס, הוא עשה את הבדיקה עם המחשב, חיבר, ניתק, חיבר, ניתק ואז אמר: גם לי היה רכב כזה עם אותה הבעיה. צריך לשים חיישן הצתה מקורי ואז הבעיה תפתר. ההרגשה האישית שלי היא שפשוט כשהם רואים בחורה הם מתחילים להמציא כל מיני שטויות.

פורסם

ההרגשה האישית שלך אינה נכונה ברוב רובם של המקרים ויתרה מזו- אם מנסים ל"עבוד" עלייך כאישה , אותו אדם ינסה "לעבוד" גם על גבר.

ברכבים של היום , כאשר לכל רכב "המחלות" ו"הצרכים" שלו, יש לפנות לבעל מקצוע מיומן ומוכח לאותו סוג רכב. לא רק מוסך מורשה, אבל בהחלט בעל מקצוע מיומן לאותו סוג רכב, ככל שקיים כזה.

אם תגשי למקום מכובד ומומלץ, והמליץ WIKING על אחד כזה (אני אישית לא מכיר את המוסך, אבל מכיר את הממליץ שמבין ברכבים ובמוסכי רנו) לא "יעבדו" עלייך, אם כי בדרך כלל, סכום התשלום לא יהיה "מציאה". אבל ההגינות משתלמת.

אפשרות נוספת הינה מוסך מורשה רנו "כוכב הצפון" בנמל תל אביב, בעל המוסך - ירון, עובד לפי המחירים בספר ואין הנחות. לזכותו יאמר שהוא גם מקצוען, גם ישר, שירות מהיר וטוב.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בתור מישהו שמתנייד עם רנו מגאן MK2, בעיות בהצתה (סליל, חיישן וכו') מתבטאות בזה שהמחשב חושב שמדובר בגיר האוטומאטי.

אבל אין מנוס מבדיקה מעמיקה עם ציוד אבחון מקצועי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ובעיה כזאת, אני משערת שאי אפשר לראות בבדיקה הממוחשבת..

הדבר הכי מדהים הוא שהאוטו היה ברשותי כשבוע לפני שהוא הגיע לטיפול במוסך והבעיה הזאת לא הייתה.

• תוכן חדש...